IP: 83.220.101.* 23.07.08, 22:08
Witam

Mam dwa systemy operacyjne: XP i VISTA. Na tym pierwszym (związku z tym, że mało korzystam) mam zainstalowanego AVG 8.0, na drugim Norton Internet Security 2008. Ostatnio, gdy używałem XP`ka AVG zasygnalizował mi, że mam jakiegoś trojana (nie pamiętam nazwy), kliknąłem na Delete i odrazu wszedłem w Vistę i włączyłem Nortona. Niestety on cały czas się zawiesza (wcześniej się nie zawieszał) i nie wiem czy go usunął czy to może fałszywy alarm AVG.

Dlatego bardzo proszę o sprawdzenie Logów (bo jak pamiętam Trojan osadził się w folderze Mozilli, na dysku gdzie mam Vistę). Aha, niestety nie mogłem podać logów z Silent Runners, bo nie mogłem go pobrać, ale podaję z Dss:

wklej.org/id/8d475094fb
Dzięki

Pozdrawiam
szyman
Obserwuj wątek
    • Gość: szyman Re: Trojan IP: 83.220.101.* 23.07.08, 22:42
      Witam

W końcu ściągnąłem Silent Runners, jednak gdy go próbuje uruchomić pyta się mnie
      za pomocą jakiego programu go otworzyć. Jak go uruchomić (chyba, że logi z Dss
      wystarczą)??

Pozdrawiam,
      Szyman
    • Gość: Kolobos Re: Trojan IP: *.escom.net.pl 23.07.08, 22:52
      Nie wiesz jaki to trojan, nie wiesz w jakim pliku i nawet nie wiesz gdzie dokladnie byl i czy faktycznie byl to trojan, wiec jak Ci pomoc? Jezeli norton nie dziala to go przeinstaluj.
      • Gość: szyman_12 Re: Trojan IP: 83.220.101.* 23.07.08, 23:10
        Dobra, znalazłem. Trojan ten to : Trojan horse Downloader. Small.61.AT. Infekcja znajduje się w folderze: D(prawdopodobnie w logach to będzie C):\Users\Piotrek\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\2fyya23h\Cache\C3CCA70Cd01.

Napewno jest to trojan, ponieważ:

1. Nagle w katalogu "obrazy" znikł mi folder "zdjęcia", a napewno tam był.

2. Od pewnego czasu jak ładuje się ekran startowy Visty to ładuje się on w "nieskończoność". Po usunięciu trojana z XP`ka także XP`ek ma problemy ze startem (nawet nie pojawia się ekran startowy, tylko jest czarny ekran). Jedyne rozwiązanie to restart komputera.

Pozdrawiam,
        szyman

• Gość: Kolobos Re: Trojan IP: *.escom.net.pl 24.07.08, 02:38
          To tylko pliki tymczasowe przegladarki, Twoje problemy nie maja z tym zwiazku jak tez zwiazku z tematyka tego forum.
          • Gość: szyman Re: Trojan IP: 83.220.103.* 24.07.08, 12:23
            Dzięki. Czyli rozumiem, że AVG podniósł fałszywy alarm?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka