Dodaj do ulubionych

farbowanie

03.03.13, 23:16
Hej,
mam pytanie dotyczące farbowania włosów. Z natury jestem ciemną szatynką i pojawiają mi się gdzieniegdzie siwe wlosy. Bylam u fryzjera i chyba ze 2 razy farbowałam farbą bez amoniaku 'ton w ton' Loreal Diacolor czy jakos tak. Fryzjerka poradzila mi, zebym jeszcze nie farbowała normalną farbą bo 'jak juz raz zacznę to będę musiala caly czas farbowac'.
Czy rzeczywiście jak zafarbuję na zbliżony do naturalnego kolor to odrosty będą bardzo widoczne i naprawdę cięzko będzie juz nie farbować bo będzie to wyglądało niechlujnie?
Obserwuj wątek
    • 42andzia Re: farbowanie 07.03.13, 18:52
      Jeżeli idelanie dobierzesz kolor z fryzjerką to na pewno efektu nie będzie takiego, będzie odrost ale widoczny do słońca z daleka na pewno nie
    • claratrueba Re: farbowanie 08.03.13, 05:23
      > Czy rzeczywiście jak zafarbuję na zbliżony do naturalnego kolor to odrosty będą
      > bardzo widoczne i naprawdę cięzko będzie juz nie farbować bo będzie to wygląda
      > ło niechlujnie?
      Jesli będzie bardzo zbliżony do naturalnego a tych siwych włosów jest mało, są równomiernie rozmieszczone wśród reszty, to może wyglądać dobrze.
      Ale ja bym farbowała "ton w ton" dopóki się da (czyli dopóki mało siwizny) bo to jednak bez porównania bardziej naturalny efekt i mniejsze zniszczenie struktury włosa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka