Dodaj do ulubionych

nowy serial MAJKA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 10:37
kobitki - też was juz na dobre odrzuciło od cytologii ?????

nie mam tu na mysli chwytu z inseminacją ( to akurat niezły suspens
na koniec odcinka) ale nachalne, koszmarne, łopatologiczne
dziamgolenie o reczy tak oczywistej jak mycie zębów moze przyniesc
skutek odwroptny od zamierzonego

poza tym - czy aktorka grajaca MAjkę ma chorobe BAsedowa ? bo ten
jej wytzreszcz oczu jest az zastanawiający
Obserwuj wątek
    • aga_ata Re: nowy serial MAJKA 23.12.09, 11:00
      A mnie się podobało. Kolejny lekki serial o dobrej porze. Wolę Majkę niż kolejną serię Teraz Albo Nigdy! albo serialu w podobnym schemacie z opatrzonymi twarzami i Martą Żmudą-Trzebiatowską na czele.

Aktorka grająca Majkę jest wg mnie bardzo ładna i naturalna. I dobrze, że biorą do takich ról nowe twarze, a nie starą serialową gwardię.

Znudziło mi się narzekanie na wszystkie seriale jak leci. Trzeba umieć odróżnić g... w postaci MjM od niewielkiej i niegroźnej biegunki;)
      • bakali Re: nowy serial MAJKA 23.12.09, 12:31
        Mnie tez się aktorka podoba. Jest świeża, nieopatrzona, i ma po prostu duże oczy :)
        • bakali Re: nowy serial MAJKA 23.12.09, 13:10
          Aha, ale czy dobrze się domyślam, że Majka przez pomyłkę w klinice będzie w
          ciąży? Że niby akurat wtedy miała dni płodne? Trochę to naiwne, nie uważacie?
          • Gość: mozambique n/z Re: nowy serial MAJKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 14:03
            naiwne ?

to akurat straszne jest

zanjac naszą słuzbe zdrowia - ni ezdiziwłąbym sie gdyby cos takiego
            naparwde było mozliwe
            • Gość: johanka79 Re: nowy serial MAJKA IP: *.icpnet.pl 23.12.09, 14:50
              Bez przesady akurat ten wątek to jakaś masakra jak to zobaczyłam to pomyślała,
              kto to wymyślił? żenada
              Norma jest ze wchodząc do lekarza nie mówisz jak się nazywasz, po co przyszłaś
              itp??? Cytologia trwa moment a sztuczne zapłodnienie to chyba bardziej
              skomplikowana sprawa??
              No i oczywiście ona będzie w ciąży, akurat wtedy miała dni płodne, żenujący
              pomysł jeśli na tej pomyłce ma się cala akcja opierać??
              • thorgalla Re: nowy serial MAJKA 23.12.09, 18:36
                >>Cytologia trwa moment a sztuczne zapłodnienie to chyba bardziej
                >>skomplikowana sprawa??
                Inseminacja czyli podanie nasienia też trwa moment.Pomyliło Ci się z
                in vitro.
                • Gość: johanka79 Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 23:31
                  Inseminacja czyli podanie nasienia też trwa moment.Pomyliło Ci się z
                  in vitro.
                  Nie pomyliło mi się, ponieważ ten zabieg na 100% trwa jednak dłużej niż
                  cytologia jest także poprzedzony usg.
                  • ania7718 Re: nowy serial MAJKA 24.12.09, 00:23
                    Oczywiście, i nietylko usg jest poprzedzony ale też badaniami
                    poziomu hormonów odpowiadających za owulację
          • kasiorek79 Re: nowy serial MAJKA 24.12.09, 08:30
            bakali napisała:

> Aha, ale czy dobrze się domyślam, że Majka przez pomyłkę w klinice będzie w
            > ciąży? Że niby akurat wtedy miała dni płodne? Trochę to naiwne, nie uważacie?

Bardzo naiwne, zwłaszcza, że skuteczność tej metody to jakieś 15-20%.
      • dona.a Re: nowy serial MAJKA 23.12.09, 15:00
        aga_ata napisała:

> albo serialu w podobnym schemacie z opatrzonymi twarz
        > ami i Martą Żmudą-Trzebiatowską na czele.

I mam nadzieję, że Żmuda nie pojawi się w tym serialu. Podoba mi
        się, że serial jest kręcony w Krakowie, są tam świetni aktorzy,
        którym być może trudno by było pogodzić obowiązki "serialowe" z
        dojazdami do Warszawy, ale w tym serialu zagrają (zresztą już grają)
        jest też najlepsza szkoła aktorska( ta kadra), więc zdolną,
        nieopatrzoną młodzież też zapewne zobaczymy. Wątek "inseminacyjny"
        wydaje mi się trochę z "grubej rury", ale w naszej służbie zdrowia
        naprawdę wszzystko jest możliwe. Główna bohaterka podoba mi się, ma
        ładne oczy, nie jest piękna, ale dość urokliwa, choroby w oczach
        nie widzę;)
      • Gość: sosik Re: nowy serial MAJKA IP: *.adsl.xs4all.nl 11.10.10, 21:33
        Witam mam pytanie czy wiecie kto wykonuje sciezke dzwiekowa w 136 odc w 4 min i 45 sek?? Z gory dzieki i pozdrawiam
        • Gość: Ktos Re: nowy serial MAJKA IP: *.adsl.xs4all.nl 13.10.10, 20:06
          Ja wiem o co ci chodzi ale nie znam autora
          • Gość: s Re: nowy serial MAJKA IP: *.adsl.xs4all.nl 22.10.10, 23:43
            ja pisalem do tvn zeby dali namiary hehe ale cos swiruja bo nie odpisuja:P Pozdro dla wszystkich Majek
      • Gość: gagma Re: nowy serial MAJKA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.10, 16:20
        Majka to najdenniejszy serial jaki emitowała telewizja Polska!! nawet te brazylijskie telenowele były ciekawsze nisz ten szit !! ogladałam majke na poczatku ale okazal sie taki beznadziejny, w przeciagu kilkunastu czy kilkudziesięciu odcinków przepięka anorektyczka majka wraz z tym blondasiem zrywają i wracają di siebie. FLAKI Z OLEJEM. a później ten nienormalnie wielka poduszka która niby udawała ciążę na takiej bulimiczce... ogolnie tandeta!!
        Oglądają ja chyba tylko fani Mody na sukces.... PORAŻKA
    • aga_ata Re: nowy serial MAJKA 23.12.09, 18:50
      A dlaczego miałaby nie mieć dni płodnych? Widocznie miała. Przypadek.

Gdyby nic się nie wydarzyło w I odcinku to narzekalibyście: ale nudy, nic się
      nie wydarzyło. Jak gruchnęli tą inseminacją to: ale głupota, naciągane.

Wam dogodzić:)))

Coś nowego. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że lekarka pomyli dziewczyny.
      • ania7718 Re: nowy serial MAJKA 23.12.09, 20:51
        W ogóle zabiegi inseminacji się tak nie odbywają i nie trwają tyle
        co cytologia, przed jest robione usg wewnętrzne, badania hormonów z
        krwii, pacjentki się nie da pomylić dlatego ten pomysł to głupota. I
        takie zabiegi przeważnie są robione w prywatnych klinikach
        specjalizujących w tego typu problemach, za to się płaci i o
        pomyłce nie może być mowy. Są też inseminacje w państwowych
        szpitalach ale też o pomyłce mowy nie ma bo też coś się płaci, bo
        NFZ nie pokrywa kosztów tylko ewentualnie koszty badan.
        • Gość: Julia Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 21:09
          Ten serial to kolejna adaptacja latynoskiej telenoweli. W oryginale
          nazywa się "Juana la virgen", tam takie wątki to nic dziwnego.
          Przeniesienie na grunt Polski i naszego NFZ trochę komicznie wyszło.
          Ale w końcu ma to być lekka komedyjka, traktując realia z
          przymróżeniem oka można się przy tym pobawić.
          • kkokos Re: nowy serial MAJKA 23.12.09, 23:54
            > Ale w końcu ma to być lekka komedyjka, traktując realia z
            > przymróżeniem oka można się przy tym pobawić.

a widzisz, a ja uważam, że w momencie, gdy kościół tak zażarcie walczy z in
            vitro kręcenie takich kretyńskich historii jest po prostu NIEMORALNE. sztuczne
            zapłodnienie wiąże się z dłuuuugimi przygotowaniami i całym bolesnym, uciążliwym
            dla kobiety procesem, to nie jest pstryk i po sprawie. takie trywializowanie
            problemu jest po prostu - powtórzę - niemoralne. ja wiem, ze juana la virgen,
            choć z kretyńskim punktem wyjścia o tym przypadkowym zapłodnieniu - była hitem w
            wenezueli, a także w wielu krajach, do których udało się ją sprzedać - ale
            formatowanie tego serialu akurat w polsce i akurat w tym momencie uważam za
            absolutny skandal. i nie spodziewałam się tego akurat po tvn. potem będą
            ogniście bronić in vitro w jakiejś uwadze czy prosto z polski, a sami
            przyczyniają się do szerzenia najprymitywniejszego spojrzenia na problem
            • ania7718 Re: nowy serial MAJKA 24.12.09, 00:21
              Akurat inseminacja to nie jest typowe sztuczne zapłodnienie
              pozaustrojowe, gdyż do niego dochodzi w ciele kobiety nie tak jak
              przy invitro, rzeczywiście umieszczenie tego tematu w tym serialu
              jest nieetyczne.I akurat tą metodę wspomagania rozrodu już
              praktykowano w Polsce od lat 70-tych tylko nikt o tym nie mówił, a
              Kościół siedział cicho. A o invitro już temat jest w innym serialu
              tvn w Na wspólnej
              • Gość: amanda Re: nowy serial MAJKA IP: 77.255.121.* 25.12.09, 19:34
                a nie wiecie może czy nadal jest kręcony w Krakowie? w sensie, że zaczęli kręcić
                w czerwcu i ponoć powstało na początek 20 odcinków. i co z tymi dalszymi? bo ja
                mieszkam w Krakowie i chętnie bym się przeszła w okolice planu zobaczyć jak to
                wygląda na żywo i w ogóle.. :P
                • lewelina Re: nowy serial MAJKA 27.12.09, 16:01
                  Serial raczej skończyli juz kręcić, bo widziałam, że nagrywali go w wakacje.
                  Kilka razy spotkałam ich w okolicy rynku i firma, w której pracuję sąsiaduje z
                  planem. Plan jest na Biskupińskiej, na tyłach Tvn, z ulicy widać kawałek
                  "wejścia do bloku", jakąś ścianę i ogródek.
    • inaa1 Re: nowy serial MAJKA 26.12.09, 21:28
      na dobre to odrzuciło mnie od tego serialu.

dialogi recytowane drętwo jak na szkolnej akademii.

wątek pomyłkowego zapłodnienia szyty grubymi nićmi.

szkoda czasu.
      • Gość: jejka jest juz dostępny drugi odcinek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 16:19
        czy mozna juz gdzies zobaczyc drugi odcinek??
      • Gość: kamila_92 Re: nowy serial MAJKA IP: 81.219.91.* 28.12.09, 09:37
        A mi pierwszy odcinek się spodobał ;) W związku z tym zaczęłam poszukiwać fajnych stron na temat serialu... Może znacie jakieś ciekawe oprócz tej TVN'owej?? Moim zdaniem ciekawa jest strona o Majce na socjum.
    • asidoo Re: nowy serial MAJKA 28.12.09, 09:15
      A kojarzycie tytuł piosenki w oryginale, którą wykorzystali do serialu?
      • Gość: gosc Re: nowy serial MAJKA IP: *.radom.vectranet.pl 28.12.09, 09:26
        to piosenka z filmu Nakarmic kruki zniszczona glupawym tekstem i
        prymitywnym wykonaniem. polecam oryginal, ten wbija w krzeslo
      • non.ens Re: nowy serial MAJKA 29.12.09, 02:17
        > A kojarzycie tytuł piosenki w oryginale, którą wykorzystali do serialu?

www.youtube.com/watch?v=25ckdkg1xCw
        • non.ens Re: nowy serial MAJKA 29.12.09, 02:20
          Za wcześnie wysłane :]
          Pełna odpowiedź powinna brzmieć: Jeanette - Porque te vas
          Link jak wyżej.
          • non.ens Re: nowy serial MAJKA 29.12.09, 02:21
            > Za wcześnie wysłane :]
            > Pełna odpowiedź powinna brzmieć: Jeanette - Porque te vas
            > Link jak wyżej.

... a raczej jak BYŁ wyżej, bo widzę, że moderacja nie śpi. Nie wiedziałam, że
            linki do youtube naruszają jakikolwiek punkt regulaminu :]
            No nic, kto będzie sobie życzył, to sobie wygoogla.
    • Gość: mika Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 22:36
      > kobitki - też was juz na dobre odrzuciło od cytologii ?????
      >
      > nie mam tu na mysli chwytu z inseminacją ( to akurat niezły suspens
      > na koniec odcinka) ale nachalne, koszmarne, łopatologiczne
      > dziamgolenie o reczy tak oczywistej jak mycie zębów moze przyniesc
      > skutek odwroptny od zamierzonego

ale to 'dziamgolenie' mialo podkreślic iż bohaterka nic nie wie na temat
      cytologii (tu pewnie zbesztanie jej sie nalezy z racji wieku chociażby, i takowe
      dostaje), przez co ma prawo byc nieswiadoma wykonanego na sobie innego zabiegu
      niż pobranie próbki do badania cytologicznego.
      • Gość: . Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 12:40
        no nie wierze ze jeszcze nikt nic nie napisał po emisji wczorajszego pierwszego
        odcinka ;) historia tak naciagana ze odrzuca od ogladania jej dalej...od razu
        widac ze serial jest krecony na wzor jakiegos brazylijskiego tasiemca, tam
        wszystko jest mozliwe..
        • Gość: nika Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 12:45
          na temat pierwszego odcinka wszystko juz zostało powiedziane
          • Gość: . Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 14:39
            a to przepraszam ;) nie ogladałam pilota, ma sie rozumiec ze bylo to samo co w
            pierwszym
            • kobieta1985 Re: nowy serial MAJKA 05.01.10, 14:55
              zabieg miał przeprowadzić ten lekarz który musiał wyjść, on znał swoją
              pacjentka, ta lekarka która wykonywała zabieg pewnie nie miała z nią wcześniej
              styczności i po prostu zrobiła jej zabieg i tyle, więc w takim bądź razie skąd
              wiecie że nie miała przed nosem karty ze wszystkimi wykonanymi badaniami
              pacjentki? oczywiście tej której zabieg miał być zrobiony, przecież tego nie
              wiemy jakie badania szybciej już wykonała tamta baka która miała mieć zabieg.
              • edyta76 Re: nowy serial MAJKA 05.01.10, 15:16
                Dokładnie . Przecież ta co miała mieć zabieg była wcześniej w gabinecie doktora i on powiedział wyraźnie , że wszystkie badania są w porządku . A na sam zabieg miała przejść do innego gabinetu . Lekarka która go wykonała nigdy wcześniej nie widziała żadnej z nich . Pielęgniarka nie zapytała o nazwisko więc pomyłka gotowa :)
                • Gość: darioszka to prawdopodobne! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.10, 15:52
                  Oczywiscie, że taki przypadek jest możliwy. W Polsce facetowi mieli
                  amputowac prawą rekę i ... lekarz się pomylił i amputował lewą a
                  przecież znał pacjenta. A ileż to sie słyszy o zaszyciu chust czy
                  igieł w ciele pacjenta, o przypadku igły w sercu z która kobieta
                  żyła parę lat. Życie pisze takie scenariusze, że czasem trudno
                  uwierzyć. A w takiej Majce tym bardziej to możliwe bo to przecież
                  lekki serialik, którego akcja rozwija się przez roznego rodzaje
                  przypadki. Mnie się Majka bardzo podoba. Brzyduli nie oglądałam bo
                  nie moglam wysiedziec nawet jednego odcinka. Kamińska i Bobek to
                  porażka a w majce aktorzy mi sie bardzo podobają :)
                  • ania7718 Re: to prawdopodobne! 05.01.10, 17:13
                    Heh, bardzo prawdopodobne .......Inseminację zanim się zrobi to się
                    pobiera krew na badanie hormonów i sam zabieg jest poprzedzony usg i
                    nierzadko usg jest w użyciu podczas zabiegu, więc to totalna bzdura
                    i bajeczka dla dzieci.
                  • mariami Re: to prawdopodobne! 15.01.10, 15:19
                    Aktorstwo w "Brzyduli" to mistrzostwo swiata w porownaniu do "Majki". Zreszta, w
                    ogole aktorstwo bylo duzym plusem "Brzyduli", postacie Violetty, Adama, Przemka,
                    super. A i glowni bohaterowie grali lekko, na luzie, ale bez ocierania sie o
                    groteske. Natomiast "Majka" - tak dretwej gry (?) aktorskiej, sztywnosci,
                    nienaturalnie wyglaszanych dialogow, nawet w serialach trudno uswiadczyc.
                    Szczegolnie faceci beznadziejni. Zadziwiajace, ale najlepsza jest chyba Marieta
                    Zukowska, ktora przeciez niczym pozytywnym nie wyroznila sie w 'M jak Milosc'.
      • ania7718 Re: nowy serial MAJKA 05.01.10, 17:16
        I jeszcze się może okaże jak w brazyliskiej telenoweli że Majka
        dziewicą jest,a zapłodniona została...
        • Gość: nata Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 17:23
          ania7718 napisała:

> I jeszcze się może okaże jak w brazyliskiej telenoweli że Majka
          > dziewicą jest,a zapłodniona została...

no to juz by było niesmaczne
          • Gość: mmm Re: nowy serial MAJKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 12:48
            ale mozliwe
    • Gość: deczko Re: nowy serial MAJKA IP: *.multimo.pl 05.01.10, 19:06
      Czy ten mlody facet jest ojcem Majki, ten z gazeta?? Ile on mial lat jak ja
      plodzil- 15??

Przelaczalam, bo w sumie serial jest dosyc nudny, bohaterka taka jakas
      rozedrgana, jakby przed trzydziestka, a jej przyszly ukochany (moze to dawca
      nasienia??) cacus lalus do wyrzygania. A scenografie jakie podobne, tvn leci po
      bandzie.
      • thorgalla Re: nowy serial MAJKA 05.01.10, 20:00
        To jej wuj.

• Gość: kulka Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 20:30
        Gość portalu: deczko napisał(a):

> Czy ten mlody facet jest ojcem Majki, ten z gazeta?? Ile on mial lat jak ja
        > plodzil- 15??
        >
        > Przelaczalam, bo w sumie serial jest dosyc nudny, bohaterka taka jakas
        > rozedrgana, jakby przed trzydziestka, a jej przyszly ukochany (moze to dawca
        > nasienia??) cacus lalus do wyrzygania. A scenografie jakie podobne, tvn leci po
        > bandzie.

ale to nie wina serialu ze oglądałaś nieuważnie a potem połowy nie zakumałaś.
        obejrzyj dokładnie a potem krytykuj.
        • Gość: Aga Re: nowy serial MAJKA IP: *.chello.pl 05.01.10, 21:23
          > obejrzyj dokładnie a potem krytykuj.

Ale tego nie da się oglądać uważnie, bo można umrzeć z nudów przy
          tym. Dałam temu serialowi dziś szansę, nie skorzystał z niej.
          Następna za 50 odcinków - może się rozkręci, choć wątpię.
          • Gość: deczko Re: nowy serial MAJKA IP: *.multimo.pl 06.01.10, 10:21
            Gość portalu: Aga napisał(a):

> > obejrzyj dokładnie a potem krytykuj.
            >
            > Ale tego nie da się oglądać uważnie, bo można umrzeć z nudów przy
            > tym. Dałam temu serialowi dziś szansę, nie skorzystał z niej.

Niestety, ale ja tez dluzej nie moglam tego "dziela" ogladac. Stad pytanie o
            wuja/ojca, skoro mogli ja zaplodnic przez pomylke, mogla miec tez takiego
            mlodego ojca. ;)
    • Gość: justa Pytanie o legalnosc tego zabiegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 11:15

A ja sie pytam czy takie zapłodnienie jest legalne? Rozumiem inseminacje w
      malżenstwie lub dla pary która jest ze sobą, ale w takim wypadu gdy wiadomo ze
      kobieta nosic bedzie dziecko ZA inną kobiete i że ODDA to dziecko po porodzie?
      Przeciez komórka jajowa jest tej dziewczyny a NIE żony dawcy nasienia. Wiec na
      dobrą sprawe prawnie to dziecko bedzie tez tej dziewczyny. Nie moze go sobie tak
      oddac. Jakas straszliwa kiszka z tego wątku.

• deczko Re: Pytanie o legalnosc tego zabiegu 06.01.10, 12:09
        Gość portalu: justa napisał(a):

>
        > A ja sie pytam czy takie zapłodnienie jest legalne? Rozumiem inseminacje w
        > malżenstwie lub dla pary która jest ze sobą, ale w takim wypadu gdy wiadomo ze
        > kobieta nosic bedzie dziecko ZA inną kobiete i że ODDA to dziecko po porodzie?
        > Przeciez komórka jajowa jest tej dziewczyny a NIE żony dawcy nasienia. Wiec na
        > dobrą sprawe prawnie to dziecko bedzie tez tej dziewczyny. Nie moze go sobie ta
        > k
        > oddac. Jakas straszliwa kiszka z tego wątku.

Kobieta musialaby isc do sadu i doprowadzic do adopcji ze wskazaniem na te
        konkretna pare.

Jak na warunki polskie serial oderwany od rzeczywistosci.
        • Gość: sz Re: Pytanie o legalnosc tego zabiegu?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 13:55
          A ktory wspolczesny polski serial nie jest oderwany od
          rzeczywistosci?:))
      • Gość: fila Re: Pytanie o legalnosc tego zabiegu IP: *.chello.pl 06.01.10, 12:32
        ale zdaje się blondas jest dawcą nasienia
        więc po porodzie on uznaje dziecko (po prostu w usc jeśli surogatka nie jest
        mężatką, bo jak jest to z komplikacjami zaprzeczenia ojcostwa i sądowego uznania
        przez blondasa), a następnie ona zrzeka się praw rodzicielskich (przecież może
        to zrobić) i jedynym rodzicem jest ojciec a jako, że ma on żonę to już tylko
        jeden myk adopcji przez nią dziecka męża (nic nadzwyczajnego) i już oboje są
        prawnymi rodzicami
    • lilith76 Re: nowy serial MAJKA 06.01.10, 13:05
      Czy to przegladanie notki o piecioraczkach w gazecie, to aluzja, ze tu tez
      bedzie ciaza mnoga? Az tak nierealnie to chyba nie wymysla - nie dosc, ze akurat
      miala owulacje, to jeszcze wielokrotna ;)
      • ciociacesia nie bo to beda 07.01.10, 08:41
        trojaczki jednojajowe :P
    • Gość: M Piosenka :-////////// IP: *.chello.pl 07.01.10, 14:37
      serial jak serial...
      Aktorka mi się nie podoba.. tzn. nie jej gra, ale wygląd, jakaś taka dziwna
      jest... mój mąż w ogóle mówi, że ona jest brzydka, chyba woli inny typ urody.

No ale cóż. uroda, jak uroda.. tego się nie wybiera..

Ale ta piosenka!!! Matko kochana.. ona jest okropna... tego się nie da
      słuchać... a co gorsza strasznie wpada w ucho.. i jak się raz dziennie to
      usłyszy (np. w reklamie), to człowiek chodzi i to śpiewa jak głupi...
      • lilith76 Re: Piosenka :-////////// 07.01.10, 15:04
        Aktorka jest nawet ładna, ale jest dla mnie trochę skrzyżowaniem Pierrota,
        Amelii Poulaine z Forrestem Gumpem. Może tak ją wymodelowali wizażyści.

Co do piosenki, to jest super, ale ORYGINAŁ. Przypomina mi czasy dzieciństwa
        (taka stara już jestem).
        Też mi melodia siedzi w głowie, ale dokładam do niej hiszpańskie słowa ;)
        • Gość: . Re: Piosenka :-////////// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 16:16
          dokładnie - piosenka jest super - ale w oryginale, to teraz to profanacja
          • Gość: Polka Re: Piosenka :-////////// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 21:34
            pal licho całą tą akcję i wątki,
            najgorsza jest jak na razie rossati i mariela jakaśtam - jak tu ktoś napisał o
            krakowskich swietnych aktorach, to chyba sie pomylil
            poza tym wciskanie rol aktorom z piwnicy pod baranami to gorsze miz gra w
            reklamie - kasa, kasa, kasa, ale w sumie - kto dzisiaj nie potrzebuje kasy :)))
            • Gość: ... Re: Piosenka :-////////// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 00:04
              jak narazie w trzech odcinkach nie wydarzyło sie nic, akcja tragedia...obejrze
              jeszce moze z dwa, jak dalej bedzie taka nuda to odpuszczam...
              • Gość: allo Re: Piosenka :-////////// IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.10, 07:39
                Piosenka w oryginale hiszpańskim ma tytuł Porque te vas i pochodzi z doskonałego filmu Carlosa Saury Nakarmić kruki.
    • sim14 Nic dodać nic ująć 08.01.10, 08:21
      krakow.gazeta.pl/krakow/1,89111,7423403,W_telewizji_pokazali__Krakow_wedlug_Majki.html
      • Gość: widz Re: Nic dodać nic ująć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 13:15
        > Nic dodać nic ująć

oj, bez przesady....

autorka artykułu wydumała sobie wizje całego serialu po pierwszym odcinku! na
        dodatek mylnie, bo juz w dalszych odcinkach (dokładnie w czwartym) wyjasnia sie,
        ze nie do konca jest tak jak sie pani Skowrońskiej wydaje...

"Dziewczyna poszła na cytologię, ale lekarz pomylił się i sztucznie ją zapłodnił
        materiałem genetycznym architekta, którego żonie rodzić się nie chce, stąd
        pomysł na matkę zastępczą."

oraz

"Na dodatek sztuczne zapłodnienie (in vitro, inseminacja), co serial potwierdza,
        okazuje się fanaberią zajętych karierą bogatych suk."

to chyba jakies kompleksy autorki artykułu.

Otóż bohaterka serialu nie moze mieć dzieci, gdyż w przeszłości usunęła ciążę.
        • hermina5 Re: Nic dodać nic ująć 16.01.10, 14:43
          > Otóż bohaterka serialu nie moze mieć dzieci, gdyż w przeszłości
          usunęła ciążę.

No to mamy kolejny raz nachalne moralizatorstwo...Ile kobiet w XXI
          wieku po aborcji nie moze mieć dzieci? Jedna na tysiac? A tu ciągle
          pokutują wąty rodem z lat 20 XX wieku, kiedy kobietom przebijały
          babki macice - w sumie nic dziwnego, jaki kraj, taki serial...

Nie oglądam tego,ale jak przeczytałam plot to sie we mnie
          zagotowało - kręcić o inseminacji i pomyłce, w kraju w którym za
          chwilę moze sie okazac, ze lekarz za in vitro idzie do
          pierdla...Koszmar.
    • Gość: anka jak narazie jest nudno IP: *.ats.pl 08.01.10, 15:46
      akcja mało dynamiczna. Kilka odcinków i nic sie właściwie nie
      wydarzyło a pierwszy odcinek zapowiadał ciekawy serial.Obejrzę
      jeszcze dwa i odpiszczam sobie!
      • Gość: lula Re: jak narazie jest nudno IP: *.xdsl.centertel.pl 09.01.10, 17:28
        szkoda czasu, kolejny badziewny scenario
    • Gość: iwonka Re: nowy serial MAJKA IP: 109.243.173.* 09.01.10, 18:35
      Dno.DNO. flaki z olejem, tak nieprawdopodobna akcja zakonnicą była taka
      beznadzieja że z zażenowaniem na to patrzyłam. głupi scenariusz, głupie
      nieprawdopodobne wątki, chodziaz to by się jeszcze dało przełknąć ale nie ma
      dynamizmu ten serial...ciągnie się jak smarki.a akcja z cytologia....bez komentarza.
    • kubissimo nowa jakosc... 11.01.10, 10:59
      ... zenady ;)

grzecznie obejrzalem pierwsze 5 odcinkow i chyba bede ogladal dalej,
      bo poziom glupoty jest wyjatkowo kuszacy :)
      a tekst opalajacej sie na dachu Weroniki Rosati: "jestem tak
      zarobiona, ze nie mam nawet czasu napic sie kawy" juz wszedl do
      jezyka moich znajomych :)
      • arcadios1987 Re: nowa jakosc... 13.01.10, 15:22
        Serial bardzo szablonowy, to po prostu "Brzydula" w krakowskiej oprawie. Ona - szara myszka, On wielki pan, do tego już na samym wstępie wiemy, że ich drogi muszą się skrzyżować. Oczywiście Ona będzie zapewne musiała stoczyć walkę z Tą Która Go Kocha. Zresztą nie tylko z nią, ale z całą załogą firmy do której się "szczęściem w nieszczęściu" dostała, bo jak widać spory procent tej załogi to kobiety, które na Majeczkę krzywo patrzą. Do tego serial jak na razie naszpikowany jest nieścisłościami technicznymi.

Po pierwsze - inseminacja. Fakt, że Majka padła ofiarą takiego bałaganu wyśmiali już dawno lekarze. Czytałem gdzieś ich wypowiedzi i są zdziwieni postawą pacjentki, która poddaje się po raz pierwszy zabiegowi/badaniu i nie chce wiedzieć na czym polega. Ponadto przecież lekarz pyta o imię i nazwisko, lub samemu się je podaje, wchodząc do gabinetu, choćby po to, aby medyk wyczarował z kopert z kartami naszą dokumentację. Nawet dentysta, do którego chodzę przy każdej wizycie spełnia tą formalność, pomimo że zna mnie dobrze i czasem nawet chwilę rozmawiamy mijając się na ulicy.

Po drugie kwestie informatyczne. Zakonnica-haker odzyskująca skasowane dane klepiąc w klawiaturę. Co oni kurczę w tych filmach z tymi klawiaturami? :) Przecież większość programów odzyskujących dane działa poza systemem, ale posiadają one interfejs, który można śmiało obsługiwać myszką. Do tego pani spec słuchała sobie muzyki, czym złamała podstawową zasadę w przypadku utraty czegoś ważnego - im mniej zbędnej pracy dysku (w szczególności zapisów) tym lepiej. Tymczasem muzyczka musiała zostać na dysk skopiowana, bo wątpię w istnienie na firmowym komputerze ulubionych kawałków siostrzyczki. Zresztą istnieją przecież firmy zajmujące się profesjonalnym odzyskiem danych, i za odpowiednią opłatą zrobią to nawet "na wczoraj".

Po trzecie: Jakim cudem szwarccharakter poruszał się po opustoszałym biurze i nie usłyszał "klikania" aparatu. To jest lustrzanka, a one mają to do siebie, że charakterystycznego dźwięku pracy mechanizmu przy robieniu zdjęcia uniknąć się nie da. Nie jest on bardzo głośny, ale w pustym, cichym pomieszczeniu zestresowany gość nie miałby problemu z usłyszeniem go.

Ogólnie większość wątków naciągana do bólu, wszystko oparte zaś o iście południowoamerykańskie zbiegi okoliczności :)
        • lilith76 Re: nowa jakosc... 13.01.10, 15:39
          On wielki pan, do tego już na samym wstępie wiemy, że ich drogi m
          > uszą się skrzyżować. Oczywiście Ona będzie zapewne musiała stoczyć walkę z Tą K
          > tóra Go Kocha.

Szablon wszystkich telenowel :)
          Czekam na taką, gdzie on będzie biedny, zahukany, z prowincji, ale zdolny, a ona
          światowa, z kasą i karierą ;)

Może wielu się obruszy, ale patrzę tak na tę aktorkę grającą Majkę i już wiem
          kogo mi jeszcze przypomina - Giulliettę Masimę :)
          • arcadios1987 Re: nowa jakosc... 13.01.10, 16:24
            Spojrzenia nawet podobne. Majka jest przesłodzona - duże oczy, niewinność, taka hmm... wieczna dziewica. Romans i wpadka byłyby zbrukaniem tego wizerunku, dlatego właśnie scenarzyści postawili na błąd w sztuce lekarskiej :) Według mnie serial mógłby być niezły, gdyby właśnie nie te potworne zbiegi okoliczności. Czuję, że będzie na nich oparty do samego końca - aparat, który zrobił zdjęcia szwarccharakterowi buszującemu w serwerowni ulegnie uszkodzeniu, a Boski On okaże się dalekim kuzynem Majki. No cóż... Ten serial jest oparty właśnie na licencji południowoamerykańskiej.
          • kubissimo Re: nowa jakosc... 13.01.10, 17:52
            niniejszym obruszam sie ;)
          • dona.a Re: nowa jakosc... 15.01.10, 20:38
            lilith76 napisała:

> Może wielu się obruszy, ale patrzę tak na tę aktorkę grającą Majkę
            i już wiem
            > kogo mi jeszcze przypomina - Giulliettę Masimę :)
            >

Julietta Massina:)
            • scarlette Re: nowa jakosc... 16.01.10, 21:41
              a jednak:
              Giulietta Masina
              :)
          • mozambique Re: nowa jakosc... 18.01.10, 14:56
            MAssinę !
            oczywiscie z LA Strady ?
            • lilith76 Re: nowa jakosc... 18.01.10, 15:36
              W nazwisku walnęłam byka, a googlałam je...
              Mówiąc szczerze, ja ją tylko w "La Stradzie" wieku temu widziałam :) Ale typ
              urody zapada w pamięć :)
          • kubissimo Re: nowa jakosc... 22.01.10, 10:26
            a propos podobienstw to bodajze viva ja terwaz wystylizowala (i to
            calkiem udanie) na Penelope Cruz, ale mi Osyda przypomina inna
            poludniowa aktorke - Marie de Medeiros
            www.leninimports.com/maria_de_medeiros.jpg
    • Gość: majka_scenariusz Re: nowy serial MAJKA IP: *.189.72.23.e-plan.pl 15.01.10, 18:40
      oto scenariusz calego serialu Po Prostu Majka - powstal na podstawie produkcji
      wenezuelskiej:

(tlumaczenie by Google, oryginal tu: en.wikipedia.org/wiki/Juana_la_virgen)

17-letnia Juana Perez (grana przez: Daniela Alvarado) zajdzie w ciążę w wyniku
      sztucznego zapłodnienia z powodu błędu w szpitalu. Ojcem dziecka okazuje się być
      Mauricio de la Vega (grany przez Ricardo Álamo). Kiedy Mauricio dowiaduje się,
      że zamierza mieć dziecko, zaczyna się zakochiwać w Juanie, mimo że wciąż jest
      żonaty z Carlota Vivas (grany przez Roxana Diaz). Carlota próbuje wszystko, aby
      utrzymać Mauricio i Juana rozdzielone.

Francisco Rojas (grany przez Saula Marin) znika w magazynie Positivo's party.
      Rogelio Vivas (ojciec Carlotas, grany przez Eduardo Serrano) stara się, by
      ludzie myśleli, że Mauricio ma coś wspólnego ze zniknięciem. Mauricio i Juana
      uciekają w góry, ale Rogelio i Carlota zaczyna szukać ich i wreszcie znajduje
      Mauricio i Juana z nowo narodzonym dzieckiem.

-------
      oto cały scenariusz TVN Majka w pigułce (a raczej bez niej, bo Majka nie
      stosowała antykoncepcji i to jest nauczka ;)
    • gazeta_mi_placi Re: nowy serial MAJKA 16.01.10, 20:45
      Paskudna ta aktorka.Ohydne uszy i dziwna twarz.Nie mówiąc już o tym,że anorektyczka.
      Jak anorektyczka może zajść i utrzymać ciążę?
      Ale ściema.
      • Gość: megg Re: apel- przestańcie oglądać tą szmirę IP: *.jmdi.pl 17.01.10, 10:05
        jak ludzie przestaną oglądać takie badziewiaste seriale, to TVN przestanie takie
        gnioty robić bo nie będzie na nich zarabiał i może zaczną kręcić jakieś
        ambitniejsze filmy..
        sami napędzacie to zamknięte koło..oglądacie to oni produkują coraz to gorsze
        badziewie
    • Gość: Layla Re: nowy serial MAJKA IP: *.chello.pl 17.01.10, 18:51
      Mi się serial ogólnie podoba, dobry do obejrzenia przy obiedzie.
      Za "Brzydulą" nie tęsknię, sorry, ale odcinki po "przemianie" były nudne jak
      flaki z olejem, główna bohaterka zrobiła się wyjątkowo odpychająca no i było
      oczywiste, że jednak wybierze Marka. Viola i Pshemko zdążyli mi się znudzić,
      chociaż polubiłam Wojtka

Cieszę się, ze "Majka" jest utrzymana w innej konwencji niż "Brzydula" Sądzę, ze
      w tym serialu tez są bohaterowie z potencjałem komediowym , tylko muszą się
      rozkręcić :)

Odnośnie serialu często pojawiają się zarzuty odnośnie absurdalnej fabuły.
      Zgoda, pomyłkowa inseminacja jest zupełnie nieprawdopodobna, ale czy w przypadku
      "Brzyduli" bylo inaczej? Ci, co zaczeli oglądać serial później moze nie
      pamiętają, ze Ulka wzięła na swoją firmę dwa ogromne kredyty od tak. Ogólnie
      cała historia z wekslami była mocno naciagana.

Martwi mnie za to w "Majce" gra aktorska. Spodziewałam sie że Joanna Osyda
      będzie lepiej grała od Kamińskiej, a tu niestety klops. Aktor grający Michała
      nie jest z tego co pamiętam z wykształcenia aktorem i to widać. Matka Majki tez
      mnie nie powala, ogólnie jest za młoda. za to żukowska jest znakomita, bardzo
      dobra aktorka
      • ilekobietamalat Re: nowy serial MAJKA 17.01.10, 20:44
        > Odnośnie serialu często pojawiają się zarzuty odnośnie absurdalnej
        fabuły.
        > Zgoda, pomyłkowa inseminacja jest zupełnie nieprawdopodobna, ale
        czy w przypadk
        > u
        > "Brzyduli" bylo inaczej?

brzydula z zalozenia byla serialem komediowym i przerysowanym
        (viola. pshemko) majka natomiast jest serialem obyczajowym jak teraz
        albo nigdy albo inne magdy m.. i tu niestety jest jej glowna
        porazka. bo gfyby to wszystko dopelniala taka viola, serial dalo by
        sie ogladac.. w tej chwili, no niestety. jedna marietta (nie
        pamietam nazwiska aktorki) ktorej szczerze nie znosze, sprawia
        wrazenie ze gra.. reszta raczej stoi.. tudziez siedzi;>
        • sigla Re: nowy serial MAJKA 18.01.10, 10:39
          > majka natomiast jest serialem obyczajowym jak teraz albo nigdy

"Teraz albo nigdy" to bajeczka ukazująca eleganckie wnętrza i świat, w którym
          żyją piękni i bogaci ludzie sukcesu, robiący zawrotne kariery i mający przy tym
          mnóstwo wolnego czasu. Zero realizmu. Serial równie przerysowany jak "Brzydula",
          jednak ta chociaż zabawna była.
        • scarlette Re: nowy serial MAJKA 18.01.10, 21:37
          no chyba, że rolę i samą obecność w serialu Weroniki Rosatii,
          potraktujemy, jako czysto komediowy wątek,
          ups!! ale chyba się nie da! toż to DRAMAT, w jednym, nawet niecałym
          akcie, bez popicia nie da sie przełknąć :(
          • dona.a Re: nowy serial MAJKA 18.01.10, 22:31

scarlette napisała:

> no chyba, że rolę i samą obecność w serialu Weroniki Rosatii,
            > potraktujemy, jako czysto komediowy wątek,
            > ups!! ale chyba się nie da! toż to DRAMAT, w jednym, nawet
            niecałym
            > akcie, bez popicia nie da sie przełknąć :(

Czy Rosati też ma 3 miesięczny epizod w Lee Strasberg Studio, którym
            to chwalą się nasze gwiazdy ekranu, którym nie dane było skończyć
            AT, a który jakoś nie wpłynął znacząco na jakość ich grania?
    • Gość: Klaudia Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:43
      A ja sie chciałam dowiedzieć w którym odcinku Majka wypięknieje
      • gazeta_mi_placi Re: nowy serial MAJKA 17.01.10, 22:45
        Chyba nigdy,chyba że po poddaniu się jednocześnie operacji plastycznej całej twarzy i uszu.I lekkim przytyciu.
        • ania78p pytanie 18.01.10, 18:26
          obejrzałam tylko ostatni odcinek i mam pytania - czy ojcem dziecka Majki będzie
          szef agencji reklamowej? Jego żona też jest w ciąży? Dlaczego boi się, że Majka
          może jej zagrozić?
          • lilith76 Re: pytanie 19.01.10, 15:37
            czy ojcem dziecka Majki będzie
            > szef agencji reklamowej?

tak

> Jego żona też jest w ciąży?

W ciąży z nim jest wynajęta surogatka. Majka załapała się na inseminację razem z
            nią. Poczytaj początek wątku :)

Dlaczego boi się, że Majka
            > może jej zagrozić?

Dlaczego żona po ośmiu latach małżeństwa boi się młodziutkich pracownic męża? ;)
            • gazeta_mi_placi Re: pytanie 21.01.10, 16:00
              Może i młodziutkich za to paskudnych :/
      • dona.a Re: nowy serial MAJKA 18.01.10, 18:33
        Mnie się Majka podoba, nie żebym była pod wrażeniem, ale do tej pory
        jakoś nie zwróciłam uwagi na jej uszy, bo widzę przede wszystkim jej
        oczy, taka sympatyczna dziewczyna jakie widzi się na ulicy, trochę
        wychudzona(te nogi jak patyki) to fakt
        • Gość: Bratowa Re: nowy serial MAJKA IP: 94.75.124.* 19.01.10, 12:53
          Ten serial jest tak zły, że nawet dobrzy aktorzy bardzo źle
          grają,chyba to wina bardzo złego scenariusza, pozbawionego napięcia,
          ale nie mogę zrozumieć-jak aktor jest dobry, powinien jednak COŚ od
          siebie wnieść, a tu wszyscy są wręcz żenujący
    • lilith76 Re: nowy serial MAJKA 20.01.10, 10:59
      Mnie intryguje, dlaczego Majka nie zainteresowała się, że nie dostała wyniku
      cytologii, bo jak niby miałby być, gdy nie było pobranej próbki. I dlaczego
      właśnie w związku z tym nie interweniuje w przychodni, udowadniając, że wykonano
      na niej nie to co trzeba. Chyba, że coś mi umknęło.
      • ania7718 Re: nowy serial MAJKA 20.01.10, 11:02
        To chyba najbardziej idiotyczny polski serial w dodatku z marną
        obsadą
      • Gość: . Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 11:55
        lilith76 napisała:

> Mnie intryguje, dlaczego Majka nie zainteresowała się, że nie dostała wyniku
        > cytologii, bo jak niby miałby być, gdy nie było pobranej próbki. I dlaczego
        > właśnie w związku z tym nie interweniuje w przychodni, udowadniając, że wykonan
        > o
        > na niej nie to co trzeba. Chyba, że coś mi umknęło.
        >

dla mnie to tez absurdale, podobno nie mialam zadnego faceta, z nikim nie byla
        zwiazana, czyli co ? niepokalane poczecie czy wiatropylnosc..
      • Gość: kasia Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 17:31
        > Mnie intryguje, dlaczego Majka nie zainteresowała się, że nie dostała wyniku
        > cytologii, bo jak niby miałby być, gdy nie było pobranej próbki. I dlaczego
        > właśnie w związku z tym nie interweniuje w przychodni, udowadniając, że wykonan
        > o
        > na niej nie to co trzeba. Chyba, że coś mi umknęło.
        >

Majka była w klinice pytac o wyniki, ale jej wyniku nie bylo. byc moze pani w
        rejestracji sprawdziła w wynikach do odbioru ze dla Majki nic nie ma, nie
        sprawdzajac w komputerze lub w kartotece. a tam Majka przeciez nie figuruje,
        gdyz lekaka wykonująca zabiec kazała zlikwidowac dokumentację. Wiec wychodzi na
        to ze Majki wcale w tej klinice nie bylo, zadnej cytologii nie robila. A
        ciąża... cóż, nikomu nie udowodni ze ona nic z nikim.
        oczywiscie ja jestem innego zdania, upierałabym sie ze tu byłam i tu robiono mi
        zabieg.
        • Gość: justa Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 20:55
          Ufff.... na szczescie w 25 odcinku sprawa sie wyjaśni ;))
          • Gość: mozambique n/z Re: nowy serial MAJKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 10:27
            wczoraj przelotem zobaczyłam MAjke
            jez jeszce chudsza i ma jeszce bardziej wytzreszczone gały niz na
            poczatku
            • gazeta_mi_placi Re: nowy serial MAJKA 23.01.10, 17:06
              A można być jeszcze chudszym i mieć bardziej wytrzeszczone gały? ;-)
            • dona.a Re: nowy serial MAJKA 23.01.10, 18:09
              Gość portalu: mozambique n/z napisał(a):

> wczoraj przelotem zobaczyłam MAjke
              > jez jeszce chudsza i ma jeszce bardziej wytzreszczone gały niz na
              > poczatku

Ten sam syndrom, który wystąpił u gwiazdek "Teraz albo nigdy" czyli
              Trzebiatowskiej i Maciąg, oj nie jest łatwe życie serialowych
              gwiazd;)
      • ania78p dlaczego żona Michała sama nie jest w ciąży? 23.01.10, 16:53
        nie może mieć dzieci (zdrowie)?
        • saren-ka Re: dlaczego żona Michała sama nie jest w ciąży? 23.01.10, 18:09
          w ciąży to ona już była i nie wiem czego pozbyła sie dziedzica. A
          teraz rodzić nie zamierza bo cycki zwiotczeją, skóra na brzuchu
          takowoż ponadto ma ciekawsze zajęcia niż codzienne targanie ze sobą
          wielkiego brzucha.
        • lilith76 Re: dlaczego żona Michała sama nie jest w ciąży? 23.01.10, 20:19
          Pewnie była kiedyś w ciąży, usunęła i nie może ponownie zajść.
          I źle jej z oczu patrzy ;)
        • Gość: Klaudia Re: dlaczego żona Michała sama nie jest w ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 22:20
          Usuneła kiedys ciążę (dziecko Michała). Pewnie z powodu pozabiegowych powikłan
          nie moze teraz zajsc w ciaze (małżenstwem są podobno 8 lat). Michał nie wie o
          usunietej ciąży. Aleksandrze zalezy na dziecku ze wzgledu na majątek tescia,
          który zostanie przepisany na wnuka, stąd ten pomysł matki zastępczej.
          Mysle ze nie nalezy naditerpretowywac, że Aleksandra nie chce byc w ciąży z
          czystej wygody. Sama przeciez wyznała tej swojej ciotce że TERAZ urodziłaby TO
          dziecko (czyli to które usuneła).
    • Gość: Gabi Re: nowy serial MAJKA IP: *.220.122.114.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 09:18
      Główna aktorka Majka nie spełnia moich oczekiwań. Słabo (sztucznie)
      gra swoją rolę. Moim zdaniem - zła obsada roli Majki. Absolutnie,nie
      ma co porównywać tego serialu do Brzyduli. Tam wszystko było ok.
      Każdego dnia oczekiwałam na następny odcinek. Serial Brzydula - to
      wspaniała obsada, ekstra stroje, naturalna gra aktorów. Główna
      bohaterka grająca Majkę, nie pasuje do pozostałych aktorów. Jeżeli
      chodzi o serial, może się jeszcze rozkręci.
      • mariami Re: nowy serial MAJKA 27.01.10, 13:01
        Jesli chodzi o sama Majke, to akurat jeden z nielicznych jasniejszych punktow
        serialu. Uroda oryginalna, nie w stylu uwielbianych przez widzow seksiarskich
        blondi, idealnie pasuje do roli niewinnego, naiwnego, artystycznie
        nieprzytomnego dziewczecia.
        Bez niej to w ogole nie daloby sie tego ogladac.
        Za to pozostala obsada, beznadzieja, z wyjatkiem (a to niespodzianka) Mariety
        Zukowskiej. Sztywniactwo na maksa.
        Serial do piet nie dorasta "Brzyduli".
        Nawet te 3 ladne widoczki Krakowa, powtarzane w kolko niczego nie ratuja,
        szczegolnie, ze juz mocno wyeksploatowane w innych filmach, przede wszystkim w
        "Vinci".
        Co do milosci Majki to Michala, to istotnie trudno w nia uwierzyc, no ale tez
        ten Michal tak sztywny, nudny i bez wdzieku, ze nic dziwnego.
        Serial moze i ma dobra ogladalnosc poki co, bo widzowie juz sie przyzwyczaili,
        ze o tej porze ogladali "Brzydule" i tak sila rozpedu.
    • Gość: kasia8 dziwna sprawa _ zakochanie Majki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 10:05
      Zauwazyliscie moze to, że Majka jest zakochana w Michale?
      Bo ja nie!!
      choc wmawia jej to jej matka i brat, jej przyjaciółka, nawet żona Michała śmie
      tak przypuszczac. mało tego - nawet Majka w pewnym momencie chciala to sobie
      wmówic, gdy zmieniała godziny pracy na popołudniowe. A ja jakos tej milosci tam
      nie moge dostrzec! Nawet nie wiem kiedy to zakochanie mialo nastapic. Od
      początku była na niego zła i wkurzona, potem złagodniała, ale jakos rodzącego
      sie uczucia nie wyłapałam.
      Tez to tak widzicie, ze watek milosci jest raczej wmowiony widzowi?
      • railly antypatyczna rodzina Majki 27.01.10, 10:37
        Rodzina Majki jest tak antypatyczna, że aż niedobrze się robi od jej oglądania.
        Wiecznie skwaszona i niezadowolona babka, matka - hippisowska, ciągle się
        obraża, ogólnie ma się wrażenie, ze jej córka jest od niej duzo dojrzalsza i
        fircyk wujek, który ma chyba coś koło trzydziestki,a wciąz siedzi na garnuszku
        mamusi i pozycza kasę od siostrzenicy.
        Brzydula miała sympatyczniejszą rodzinę, a w każdym razie jakąś sensowną.
        • lisbethh Re: antypatyczna rodzina Majki 27.01.10, 12:50
          Nie moge sie zgodzić z twierdzeniem,ze Majka jest chuda! A juz
          wyzywanie jej od anorektyczek przez gazeta_mi_placi to przesada.Jest
          wysoka,czy od razu musi być krowiasta?
          • gazeta_mi_placi Re: antypatyczna rodzina Majki 28.01.10, 15:48
            Znam szczupłe i wysokie kobiety.
            Niestety ona się do nich nie zalicza-wysoka jest,ale jest potwornie chuda.
            Nogi jak u bociana.Przypatrz jej się dobrze...
            • Gość: nika Re: antypatyczna rodzina Majki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 16:22
              ojjj... nie jest wcale taka chuda, bez przesady.
              Jest po prostu szczupła. Nawet twarzy nie ma szczegolnie wychudłej, po prostu ma
              duze oczy i to moze powodowac takie wrazenie.
              Uwazam ze ma fajną figurę, fajne długie nogi.
              • gazeta_mi_placi Re: antypatyczna rodzina Majki 28.01.10, 17:10
                Nogi ma długie,ale chude jak patyczki.Oczy nie mają tu nic do rzeczy-patrzę na
                figurę.

• kubissimo Re: antypatyczna rodzina Majki 27.01.10, 17:05
          mi tam sie postac matki (swietna Ewa Kain) calkiem podoba. Za to
          spieprzyli kompletnie tego irytujacego wuja. Nawet jak na
          artystowski Krakówek jest przerysowany :/
          • lilith76 Re: antypatyczna rodzina Majki 29.01.10, 15:13
            Nieśmiało się przyznam, że mnie się postać matki też podoba. Do bohaterki
            "Kochanków mojej matki" jej daleko.
            Może sama będę taka ;)
    • Gość: asik Coś chyba nie tak u nich z czasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 15:43
      Coś mi nie gra z czasem w tym serialu. No bo Wiktor w 17 odcinku robił przelew z
      datą 6 pażdziernika, Majka jest juz przynajmniej w 3 tygodniu ciąży (na
      zaswiadczeniu) a uczelnia funkcjonuje juz od pewnego czasu (odbywają sie
      zajeica) czyli juz w polowie wrzesnia zaczął sie rok akademicjki?
      • lilith76 Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem 29.01.10, 15:11
        W serialach chyba nigdy nie przejmowali się czasem - jest wzruszająco względy.
      • kubissimo Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem 30.01.10, 17:05
        to jeszcze do czasowego galimatjasu dorzucmy, ze Majka tlumaczyla
        sie natlokiem egzaminow podczas sesji, kiedy prosila o zgode na
        prace popoludniami ;)
        • Gość: melba Aleksandra IP: *.mtm-info.pl 30.01.10, 19:42
          Dlaczego żona Michała ma żal do swojej matki?
          • lilith76 Re: Aleksandra 31.01.10, 14:07
            > Dlaczego żona Michała ma żal do swojej matki?

Chyba wyjechała za chlebem za granicę i zostawiła córkę w kraju.
        • Gość: justa Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 21:19
          no i jakoś tak wszyscy w tym październiku w krótkich rękawkach śmigają.
          • thorgalla Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem 31.01.10, 21:09
            Ja zauważyłam ciekawszą rzecz.
            Na wynikach badań,które znalazła matka Majki była data urodzin Majki.
            1979.11.01.Nawet pesel zaczynał się od 79.
            Pamiętam,że pani doktor w klinice,trzymając w rękach karty Beaty
            (surogatki) i Majki powiedziała,że obie mają po 21 lat.Więc jaki rok
            mamy w serialu? Wychodzi,że 1999/2000.
            Gdyby był rok 2009/2010 to Majka miała by trzydziestkę :)
            • Gość: miki Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 20:19
              Majka poczeła w lipcu, czyli teraz są wakacje?
              • lilith76 Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem 11.02.10, 13:25
                Niedawno powiedziała, że rodzić będzie w lutym, czyli inseminacja była w maju,
                czyli teraz w serialu jest gdzieś koniec czerwca.
                • Gość: mika Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 17:01
                  w jednym z odcinków była mowa że inseminacja była 3 lipca, czyli najwczesniej w
                  tym dniu doszło do zapłodnienia. a to oznacza termin porodu na koniec marca.
                  • lilith76 Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem 12.02.10, 11:13
                    Ja tylko wspominam jeden z dialogów, gdy Majka z przyjaciółką rozmawiały o
                    ubrankach i wyprawce dla dziecka. Tam padła informacja o lutowym terminie porodu.

> w jednym z odcinków była mowa że inseminacja była 3 lipca

A następnie Majka chodziła na zajęcia na uczelni. W lipcu...

Jak widać mają luźny stosunek do czasu w tym serialu. Zaraz okaże się, że tak na
                    prawdę to jest tam listopad, a dziecko urodzi się we wrześniu ;)
                    • Gość: jolie serial z drewna IP: *.echostar.pl 19.02.10, 21:50
                      Czy ktoś dostrzegł choć cień iskrzenia między głównymi bohaterami? Zero
                      feromonów! Ich relacje są strasznie sztuczne, a cały ten Michał żałosny. Jest
                      okropnie nudnym gościem z załamującym poczuciem humoru. Myślałam, że będzie miał
                      jakiegoś "pazura", będzie czarował, uwodził ten milion babek co to oglądają. A
                      tu -klapa! Jedyną postacią którą jakoś da się oglądać jest Karolina Gorczyca -
                      wariatka.
                    • Gość: gocha Re: Coś chyba nie tak u nich z czasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 22:00
                      z krótkich rękawków nagle wszyscy poprzeskakiwali w kurtki i czapki, z lata
                      zrobiła sie jesień a Majka nadal płaska jak deska.
    • spacey1 Re: nowy serial MAJKA 21.02.10, 13:35
      oglądam nieregularnie, ale mam też pewne spostrzeżenia. Rzeczywiście nei wiem,
      skąd tam się pojawiła idea zakochania Majki i Michała (i to z obu stron). Nic
      się wg mnie nie dzieje, nic nie iskrzy. Ale dużo bardziej zastanawia mnie inna
      sprawa. Majka zadzwiająco spokojnie podchodzi do tej przedziwnej ciąży. Przecież
      każda dziewczyna, gdyby jej się przydarzyło coś takiego byłaby w takim szoku, że
      przez tydzień nie mogłaby dojśc do siebie. Zrobiłaby aferę na całe miasto,
      domagałaby sie poniesienia konsenwencji od kliniki. A Majka zachowuje sie tak,
      jak dziewczyna, której przydarzyła się ciążą z chłopakiem, może nie mężem, ale
      stałym partnerem. Układa sobie wszystko, praca, studia etc. Tego nie moge
      zrozumieć.
      Co do postaci, to mam uwagi właśnie do głównej bohaterki i jej szefa - oboję
      wyjątkowo bezpłciowi. Aktor grający Michała, mimo obiektywnie dobrego wyglądu,
      zadziwiająco aseksualny. Podoba mi się Lilka, przyjaciółka majki, wujek i cała
      rodzina może być, dziewczyna wujka super. Okropni są Stefan i Wiktor i to nie
      chodzi o to, że to czarne charaktery. Czarne charaktery też mogą być apetyczne,
      a ci są obleśni. Rosati nieciekawa, a przeciez miała dobrą rolę w Pitbulu, umie
      grać. Kaśka i ten chłopak z firmy Michała (ten z kitką) bezbarwni. Aha, żona
      Michała ok, ale jej ciotka niestety nie. Rybotycka jakaś taka zasuszona.
      Teściowa Oli super, wygląda jak jej matka bardziej.
      • Gość: p Re: nowy serial MAJKA IP: 83.1.16.* 26.02.10, 10:05
        Tak, reakcja Majki na wieść o absurdalnej i niechcianej ciąży
        zadziwiająca. Zero rozterek usunąć, nie usunąć, zero żądań wobec
        kliniki. Nie do uwierzenia. Michał (też mam odczucia, że
        aseksualny), to w ogóle dziwna, śliska postać. Bez cienia refleksji
        wyrzucił z życia żonę, z którą tworzył tzw. idealną parę. Oczywiście
        scenarzyści zadbali, by tę żonę przedstawić widzom jako czarny
        charakter ;), ale z punktu widzenia i świadomości samego Michała
        żonę miał świetną. I tu szast prast wyrzuca ją na zbitą twarz po
        iluś tam latach wspólnego życia, nie wnikając nawet, co wtedy przed
        laty tak naprawdę się stało. Natychmiast też popada w stan
        zakochania w swojej pracownicy. Banalne do bólu i niefajne. I tak,
        postać, która miała być (chyba) pozytywna, budzi we mnie niemiłe
        odczucia.
        Za najlepiej "narysowaną" postać tego serialu uważam... Dagmarę. Ta
        przynajmniej jest prawdziwa i bardzo dobrze zagrana przez Weronikę
        R.
        • Gość: kika Re: nowy serial MAJKA IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.10, 10:16
          wlasnie emocjonalnosc tego serialu,a raczej jej brak mnie
          rozklada... reakcje majki juz przetrwailam,ale wczoraj michal
          dowiedzial sie,ze kobieta , ktorej szukal to majka i znowu lekka
          zwieszka i zero szoku, zalewu szczescia czy erupcji uczuc...;o;o

Zgadzam sie,ze postac dagmary jest niezle zarysowana,ale zagrana
          przez weronike r. juz nie do konca... jej fochy i reakcje sa
          niedomalowane, nie pociagniete...
          ech, ale ogladam, bo zdjecia i obrazy Krakowa mile bardzo
          • dona.a Re: nowy serial MAJKA 11.10.10, 22:05
            Gość portalu: kika napisał(a):

> wlasnie emocjonalnosc tego serialu,a raczej jej brak mnie
            > rozklada... reakcje majki juz przetrwailam,ale wczoraj michal
            > dowiedzial sie,ze kobieta , ktorej szukal to majka i znowu lekka
            > zwieszka i zero szoku, zalewu szczescia czy erupcji uczuc...;o;o

Chyba większośćć oglądających odnosi podobne wrażenia, postać grana przez Ciachorowskiego jest kompletnie bez (sorry) jaj, to samo Osyda. Rosati, najbardziej przemawia do mnie gra Żukowskiej, wredotę gra na tyle sugestywnie, że na myśl o tym, że miałabym kogoś takiego mieć wśród swoich znajomych, przysłowiowy nóż mi się w kieszeni otwiera;)
        • Gość: asik Re: nowy serial MAJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 11:15
          oj bez przesady, Michał z Olą wcale taką idealną parą nie byli. Przeciez psuło
          sie miedzy nimi - spanie w pracy, zasypianie na kanapie, ratowanie związku
          wyjsciem na koncert, pare innych tego typu sytuacji swiadczy o tym ze nie byli
          tak bardzo idealni.
          co do reakcji w tym serialu to tak, są bardzo płytko przedstwaione. to juz wujek
          burzliwiej przechodzi swój romans (choc on tez jakostak beznamietnie, to raczej
          jego partnerka na jaja ;) )
          a co fdo Dagmary to cóż... niestety, pośród słabych aktorów tego serialu ona
          jest chyba najgorsza - sztuczna, drętwa, a do tego fryzura i stroje z wczesnych
          lat dziewięcdziesiatych...
          • Gość: kika Re: nowy serial MAJKA IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.10, 11:25
            oo wlasnie, dagmara jest tak niekrakowska i tak wystylizowana,ze
            szok... pracuje w branzy architektonicznej,a tak ubranej PANI
            ARCHITEKT jako zywo nie widzialam:O chyba w konrtakcie ma
            zapisane,ze nawet w serialu mamusia ją ubiera;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka