Dodaj do ulubionych

Konto Medical Assistance :D

12.11.10, 18:16
Na bank Stasia umiałaby wymówić poprawnie nazwę tego konta. Poza tym przecież płacąc składkę zdrowotną lekarz też jest za darmo więc co to za gadanie, że przy wykupionym koncie ma darmowe leczenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Konto Medical Assistance :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 18:23
      Nie wiem, jakie są warunki Assistance u Stasi, ale wydaje mi się, że chodzi o bezpłatną wizytę lekarza w domu (w ramach ogólnie dostępnego ubezpieczenia zdrowotnego można wezwać tylko i aż karetkę). Podobne warunki oferują też inne banki.
      • Gość: Doktur Re: Konto Medical Assistance :D IP: *.opera-mini.net 12.11.10, 18:36
        Nawet w tym MEDJIKAL ASJITANS nie zapytali co Stasce sie stalo. Mogla miec udar/zawal albo tylko ja zlapala "rzadka choroba" z rana. Bez roznicy. :)
        • iwu Re: Konto Medical Assistance :D 12.11.10, 18:37
          Pewnie ma takie coś:
          indywidualni.bzwbk.pl/_items/bzwbk.pl/pdf/warunki_medical_assistance.pdf
        • Gość: x Re: Konto Medical Assistance :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 18:54
          W sytuacji, gdy pół Polskich "fachowców" od IT mówi "dilejt" (delete), a w reklamach słyszę kwiatki w stylu "altimejt" (ultimate), Stasia i tak wymiata!
      • shatmach Re: Konto Medical Assistance :D 12.11.10, 18:39
        Gość portalu: x napisał(a):

> Nie wiem, jakie są warunki Assistance u Stasi, ale wydaje mi się, że chodzi o b
        > ezpłatną wizytę lekarza w domu (w ramach ogólnie dostępnego ubezpieczenia zdrow
        > otnego można wezwać tylko i aż karetkę). Podobne warunki oferują też inne banki

W zwyczajnej przychodni można spokojnie zamówić wizytę domową. Zwłaszcza do osoby starszej. Poza tym myślałem o wezwaniu karetki właśnie. To jest raczej bezpłatne. W nieuzasadnionych przypadkach jedynie się płaci, a tu Stasia się ruszać nawet nie może...
        • Gość: x Re: Konto Medical Assistance :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 18:51
          Dodzwoń się do przychodni i zamawiaj na tu i teraz. Do której przychodni? Tej za rogiem, czy w innej dzielnicy? Do tego trać czas na definiowanie "osoby starszej" i "nieuzasadnionych przypadków".
          • shatmach Re: Konto Medical Assistance :D 12.11.10, 18:55
            Gość portalu: x napisał(a):

> Dodzwoń się do przychodni i zamawiaj na tu i teraz. Do której przychodni? Tej z
            > a rogiem, czy w innej dzielnicy? Do tego trać czas na definiowanie "osoby stars
            > zej" i "nieuzasadnionych przypadków".

Widzę, ze jesteś z tych którzy lubią wyszukiwać problemy. Przychodnia w której się leczysz, a gdy nie ma możliwości natychmiast (chociaż Stasia na umierającą nie wyglądała) dzwonisz po pogotowie (do starszej osoby powinni przyjechać) i po sprawie.
          • Gość: antyzrzeda Re: Konto Medical Assistance :D IP: *.radom.vectranet.pl 13.11.10, 08:42
            czlowieku.. wizyte domowa zamawia sie w przychodni, przyjda nawet do 20letniego byczka, jesli sie opisze co dolega. nie musisz uzasadniac wiekiem. gdzie Ty zyjesz, skoro pietrza sie przed toba takie dramatyczne utrudnienia???
    • Gość: madzia czas połączenia z operatorem IP: *.chello.pl 12.11.10, 18:58
      Mnie raczej zastanawia, jak to się stało, że Jeremiasz (czy jak mu tam) w 3 sekundy się połączył z tym bankiem.. Zawsze trzeba czekać i czekać, czasem odsłuchać (jeżeli X to wybierz1, jeżeli chcesz Y wybierz 2, jeżeli chcesz Z wybierz 3) automatycznej sekretarki itp. a tu ledwo wziął telefon do ręki i już rozmawia..
      • jolecka-22 Re: czas połączenia z operatorem 12.11.10, 19:09
        Jeremiaszku... dzwoń do banku, niech no wyślą oryginalne tusze bo inaczej się zaduszę, uf.... argh.... bleh.... ;)
      • imasumak Re: czas połączenia z operatorem 12.11.10, 19:25
        Mnie raczej zastanawia, jak to się stało, że Jeremiasz (czy jak mu tam) w 3 sekundy się połączył z tym bankiem.. Zawsze trzeba czekać i czekać, czasem odsłuchać (jeżeli X to wybierz1, jeżeli chcesz Y wybierz 2, jeżeli chcesz Z wybierz 3)automatycznej sekretarki itp. a tu ledwo wziął telefon do ręki i już rozmawia.

Może do pomocy medycznej jest osobna linia? W sumie byłoby to logiczne.
      • Gość: zenek Re: czas połączenia z operatorem IP: *.radom.vectranet.pl 12.11.10, 19:28
        no litosci.. chcialabys patrzec przez 3 minuty jak Jeremiaszek slucha w sluchawce komunikatu ze " w trosce o dobro klienta rozmowy beda nagrywane. Jezeli chcesz .. wybierz 1, jezeli... wybierz 2 ..."???
      • lilith76 Re: czas połączenia z operatorem 14.11.10, 10:07
        Jeżeli jesteś chory - wciśnij 1
        Jeżeli wydaje ci się, że jesteś chory - wciśnij 2
        Jeżeli wydaje ci się, że jesteś chory, ale nie jesteś do końca pewien - wciśnij 3
        ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka