z_plus_z 06.03.12, 22:31 Się wkręciłam, niestety. ;) Całość jest co prawda naiwnie latynoska, ale może to i lepiej w porównaniu z idącym w tym samym czasie "Klanem". Polecam, Z+Z Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kia Re: [Julia] Fajny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 23:45 Ja akurat w tym czasie oglądam Klan a potem Pierwszą miłość, ale też sie wkręciłam i oglądam w necie. Na jednej części monitora mam włączony serial a na drugiej przeglądam sobie neta:) i w ten sposób nie mam poczucia straconego czasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: [Julia] Fajny serial 07.03.12, 00:05 Ja również jestem zdziwiona, ale serial Julia naprawdę dobrze mi się ogląda i nie bardzo wiem dlaczego :). Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: [Julia] Fajny serial 07.03.12, 09:29 Ja również oglądam. Zazwyczaj na playerze albo zbiorczo w sobotę. Podoba mi się bardziej niż Brzydula, nie ma w Julii ani jednego żenującego mnie wątku i postaci. Nawet pani Żmuda jest do schrupania, do spółki z matką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: [Julia] Fajny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:36 mnie wk.wia tylko ta matka Julki. wiecznie sfochowana, jakas taka damulka, z pretensja do calego swiata, wiecznie niezadowolona i ciagle sie czegos czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: [Julia] Fajny serial IP: *.CNet.Gawex.PL 07.03.12, 14:50 A mnie wkurza przewidywalność w scenariuszu, utarte schematy: jak juz bohaterowie się zakochali i pocałowali, to wciąż im ktoś przeszkadza i nie mogą o tym porozmawiać, a potem nastepuje jakiś zbieg okoliczności i pomyłek, więc nie mogą być razem, aż do ostatniego odcinka kiedy w końcu rzucą się sobie w ramiona, bla bla bla. Widziałam takie historie wiele razy, nuda. Choć sam serial rzeczywiście dość przyjemnie się ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: [Julia] Fajny serial 07.03.12, 16:31 > Nawet pani Żmuda jest do schrupania, do spółki z matką:) Tylko dlaczego z Moniki, którą gra Ż-T, robią coraz bardziej słodką idiotkę? Początkowo była zimna, wyrachowana, chłodna, wyniosła - i taka powinna zostać, jak na czarny charakter przystało. I powinna ciągle podkładać świnie Julce, intrygować, mącić bez zmrużenia okiem... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: [Julia] Fajny serial 07.03.12, 16:47 No rzeczywiście zrobili z niej intrygantkę_wariatkę. Ale widzę, że Żmuda umie to fajnie zagrać i ja to kupuję, wolę żeby wątek Moniki i matki był humorystyczny, zamiast demoniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: [Julia] Fajny serial 07.03.12, 20:56 > wolę żeby wątek Moniki i matki był humorystyczny Matka Moniki jest kapitalnie zrobioną postacią. Aż trudno uwierzyć, że to TVN produkuje - ten sam TVN, znany z bardzo tandetnych i nudnych produkcji. A tu taki żywioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino i cyrk Re: [Julia] Fajny serial IP: *.euro-net.pl 11.03.12, 00:28 Matka jest świetna!!! A najgorszą postacią jest mąż tej babki, która prowadzi restaurację, a właściwie jada w tej restauracji śniadania i obiady z rodziną (z frekwencji w tej knajpie wynika, że kucharz gotuje głównie właścicielom:) No więc ten mąż jest okropny, taka wiecznie skrzywiona i niedorobiona pitka męska. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: [Julia] Fajny serial 11.03.12, 23:11 > A najgorszą postacią jest mąż tej babki, która prowadzi restaurację Nie. Najgorsza jest matka Julii, i jej siostra. Ale wiadomo - "kopciuszek" jest biedny, ma chorą siostrzyczkę oraz stękającą smętnie matkę. Staaaaary chwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: [Julia] Fajny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 14:44 o co chodzi z tym slubem? Dlaczego oni nie moga po prostu powiedziec,ze sie rozmyslili? Strasznie idiotyczne , robia problem z niczego, wymyslaja jakies dziwactwa i robia z nas - telewidzow idiotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: [Julia] Fajny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 21:34 zgadzam sie - najgorsza jest matka julii, ktora tylko ciagle robi kwasne miny i w sumie to nie wiadomo o co chodzi w tym calym zamieszaniu z choroba? tej malej Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z 16/03 16.03.12, 23:05 Niezła bzdurka dziś. Rodzice Maćka bardziej ufają jakiejś "przybłędzie" (o której faktycznie nic nie wiedzą), niż zaufanej pracownicy i przyjaciółce Janka - Monice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: 16/03 IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.12, 23:36 Monice nie ufają to akurat nic dziwnego. Ale ze Julce tak bardzo - to jest dziwne. Motyw z kasą po ślubie - jakoś do mnie nie przemawia. Raczej bym takie coś zrobiła (w sensie obiecała pieniąde) żeby udowodnić przyszłej synowej oszustwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: 16/03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 11:04 ale niech mi ktos wytlumaczy w czym tkwi problem? Dlaczego oni tak kombinuja z tym slubem? Wystarczy powiedziec , ze sie rozmylili ,ze wola wolny zwiazek i tyle. Albo po prostu prawde. Co za durny serial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: 16/03 IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 23:43 W czym tkwi problem? Moim zdaniem w braku pomysłów. Oglądałam Brzydulę, Majkę, Prosto w serce. Miałam wiele uwag. Ale "zwalałam" je na latynowski pierwowzór, nie do konca przekładalny na nasze realia. Przede wszystkim jednak byłam przekonana, że oryginały są przydługie. Że mozna przez tydzień nie oglądać serialu a i tak niczego się nie traci. Te nasze wydawały mi sie pełne wydarzeń Miałam rację. Wydawało mi się. Obejrzałam, z początku z ciekawości na czym polega latynowska telenowela w oryginale. A potem z czystej ciekawości co będzie dalej. Mam za soba 170 odcinków meksykańkiej telenoweli Triumf Miłości. I jestem pod wrażeniem. To co w "Julii" wydarzyło się w 5 odcinkach tam w jednym. Najważniejsze dla mnie jednak jest to, ze tam były sympatyczne postacie, takie którym kibicujemy bez zastrzeżeń. Takich niestety nie widzę w "Julii". Julia jest miła , ale naiwna , tchórzliwa i fałszywa bez względu na powody. Maciek miły, ale egoista. Dla mnie fatalna postać. Janek. Fałszywy tchórz. Janiccy. Niby Ok, ale też uwikłani w tajemnice rodzinne, z romansem pana w tle. Rodzina Baranów i ich restauracja, gdzie wydaję się że tylko robią kinderbale dla chorego dziecka, lub spełniają zachcianki hiszpańskiego kucharza. A skoro jestem przy tej rodzinie. To córka Pola ze swoimi pomysłami jest chyba tylko czarnym snem ojca scenarzysty. Paradoksalnie najfajnieszymi postaciami są Monika i jej matka. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: 16/03 18.03.12, 09:37 > Obejrzałam, z początku z ciekawości na czym polega latynowska telenowela w oryg > inale. "Latynoskość" serialu to raczej: - zupełnie nierealne zdarzenia (Julia wysiada z pociągu i po pół godziny jest zatrudniona w prestiżowej klinice w dziale marketingu i jest w tym oczywiście dobra), - przerysowane, teatralne, głośne, często "żmijowate" postaci (Monika z matką), - absurdalne zwroty akcji (odtrącana brzydula okazuje się pożądaną pięknością, bo rozpuściła włosy i zdjęła okulary..). W "Julii" fabuła faktycznie biegnie zbyt wolno, ale cały serial jest zadziwiająco lekki i przyjemny dla oka. W 2012 roku, w polskiej telewizji - to już coś. Natomiast wywaliłabym z serialu byłego chłopaka Julii (Obuchowicz z długimi włosami? Zgrzyt..), bo to nic nie wnosi. No chyba, że jego kolega, co się na skałki zapisał, ma wpaść w oko chłopakowi Maćka... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: [Julia] Fajny serial IP: *.euro-net.pl 25.03.12, 10:43 Najlepsza jest mamusia Moniki z tym "kochanieńku". Mile mnie zaskoczyła młoda Bohosiewicz, bo sadziłam, że będzie miała głos Kaczora Donalda. No i ciekawa jestem, czy są jakieś normalne dziewczyny, które od świtu do nocy, w każdej sytuacji, mają kunsztownie zaplecione włosy. I czy są tacy pracodawcy, którzy zatrudniają be referencji, bez zastanowinia się i bez sensu dziewczynki, które nie mają praktyki i bladego pojęcia o marketingu. I czy są panie doktorowe, które rankiem schodzą ze schodów w podomce i szpilkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: [Julia] Fajny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 22:59 w ogole to pierwszy raz slysze zeby jakas klinika/szpital miala dzial reklamy etc. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: [Julia] Fajny serial 25.03.12, 23:12 No co ty, pierwsze co wyskoczyło w google przy haśle klinika dział marketingu: www.swk.med.pl/administracja/dzial-jakosci-i-marketingu.html Odpowiedz Link Zgłoś
virtue87 Re: [Julia] Fajny serial 26.03.12, 01:24 To jest normalne dla prywatnych placówek. Szczególnie, że to nie jest szpital.przychodnia, tylko połączenie salonu piękności z kliniką chirurgii plastycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: [Julia] Fajny serial 26.03.12, 09:29 Ktoś tu pisał o przeistoczeniu Moniki z intrygantki w idiotkę, w minionym tygodniu zdecydowanie więcej było tej pierwszej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z #62 27.03.12, 18:32 "Napad"? Jaki napad znowu? Przecież to było włamanie. Mimo to słowo "napad" pojawiło się chyba z 6 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda J Re: [Julia] Fajny serial IP: *.toya.net.pl 31.03.12, 17:04 Może i na początku serial "Julia" zapowiadał się ciekawie, ale już po kilku odcinkach powiało nudą. Akcja stoi w miejscu i cały czas "odgrzewane" i "wałkowane" są te same wątki. Może scenarzyści pomyśleliby o pchnięciu akcji do przodu i np. ten nieszczęsny pseudo narzeczony Julii by się ujawnił. Bo ile można oglądać to samo? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: [Julia] Fajny serial IP: *.euro-net.pl 31.03.12, 20:32 Ile odcinków ma ta seria? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: [Julia] Fajny serial 01.04.12, 00:38 Gość portalu: h napisał(a): > Ile odcinków ma ta seria? Gdzieś czytałam, że ok. 200 i ma być emitowany do grudnia, jest mi to zupełnie obojętne, bo ze względu na obsadę nie oglądam;) Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: [Julia] Fajny serial 05.04.12, 09:53 Gość portalu: Monika napisał(a): " Jak chcecie poczytać pełno newsów o tym serialu to wejdźcie na stronę /../ którą z resztą podlinkowałam na wstępie. Mają tam nie tylko najnowsze streszczenia /../ i dowiedzieć się można naprawdę wiele rzeczy!" A nie piszą tam przypadkiem o zasadach polskiej ortografii? W TVN-owskim PR o poprawnej polszczyźnie nie slyszeli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas_stan Re: [Julia] Fajny serial IP: *.home.aster.pl 05.04.12, 11:16 Faszyno, uważasz, że to pijar? Bo ja się zawahałam przed zgłoszeniem tej wypowiedzi do usunięcia. A co tam niech sobie piszą, zachęcają. Pomyślałam, że i tak serialowi to nic nie pomoże ;) Bo się nie da się oglądać. Jak czytam, że Wieczorek jest bożyszczem kobiet to zastanawiam się - z jakiego powodu? Naprawdę więcej życia w sobie miał w "Apetycie na życie", a w "Julii" to jest bezwolny, drewniany, bezjajeczny, bezchemiczny, nienaturalnie opalony itd. Czy to zasługa scenariusza i reżysera? Ciekawe jaka będzie oglądalność tej telenoweli pod koniec emisji, bo tego naprawdę nie da się ciągnąć przez 200 odcinków. Można umrzeć z nudów. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: [Julia] Fajny serial 05.04.12, 11:58 A jaki normalny forowicz pisze takim jezykiem? To jest jak formatka z broszurek reklamowych. No ale moze sie mylę, moze to zagorzała miłosniczka Wieczorka etc. ;) Co do Wieczorka, jest to zadziwiający przykład antyamanta. Słabo go znam z innych produkcji, ale czo on ma tak zawsze? Co do ogladania serialu, od czasu, gdy seriale są za darmo w necie, oglądam wiele z nich jedynie w internecie i wyłacznie z reką przyklejoną butaprenem do myszy. Dzieki temu ogladam tylko "wybrane fragmenty gry", a dokładniej tylko te watki, które z jakiś wzgledów są strawne w ogólnie niestrawnej całosci. Z całej "Julii" sledze tylko watek Julii i Macka oraz Kamila. Pozostałe starannie omijam, dzieki czemu mam wrażenie, ze jest to całkiem znośny serial. I tak to popadam w skrajny subiektywizm na własne życzenie (podparte sporą dawką butaprenu:))). Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: [Julia] Fajny serial 05.04.12, 12:34 To ja chyba jestem w mniejszości. O ile nie jedyna. Szalenie mi się serial podoba. Przebił Brzydulę. Głównie przez wzgląd na główną bohaterkę, która nie jest tak odpychająca jak Kamińska i nie gra, jakby połknęła kijek od szczotki. Powtórzę - jestem mile zaskoczona Żmudą. Wszyscy bohaterowie są wg mnie fajni. Fabuła mnie ciekawi, zwłaszcza po ujawnieniu orientacji Maćka. Obuchowicz jest - co tu dużo mówić - obrzydliwy. To jedyny mały minus w "Julii". Wieczorek... Cóż. Oglądałam Kulisy Sławy w minioną niedzielę. "Prywatnie" zachowywał się normalnie, nie wiem dlaczego w serialach jest taki kanciasty, ale zdobył moją sympatię. Aczkolwiek nie podkochuję się w nim, żeby nie było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Julia i OT: apel o Matta 05.04.12, 12:45 Oj, zaraz w mniejszości... ;)) Skoro śledzę serial, to tez mi sie jakoś podoba. Tyle że "jakoś". Nie podoba mi się przerysowana MŻT ani, tu podzielam zdanie, Obuchowicz. Podoba mi sie Lewandowski, w miare podoba mi sie Julia, Kamil tez jest OK, choc jak na razie to postac mało wyraźna, ale na tym koniec. Co do Brzyduli, Brzydula to była miła odskocznia od codziennosci, taka poobiednia chwila oddechu. A Julia to tylko zapychacz, przynajmniej dla mnie. No ale gusty bywają różne, co, swoją droga, jest korzystne dla podtrzymania dyskusji na forum. Przy okazji, "jedną malutką dusza tak wiele ubyło", czyli gdzie sie podziała nasza "duszyczka" Matt? Poswięcił się malowaniu pisanek czy co? Niestety, bez Matta forum jakies takie bez jaj. ;))))) Matt, rozumiem: ręce utytłane farbkami, wara więc od klawiatury, ale oczy chyba działają i forum czytasz? Więc jak czytasz, to daj znać spod tej kopy wielkanocnych pisanek, że zyjesz. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: [Julia] Fajny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 13:10 ja też śledzę "julię" , fajnie, że Kraków jest pokazany z mniej znanej strony (kazimierz, podgórze), szkoda, że główna bohaterka jest totalnie bez jaj, nie wiem czy nie można stworzyć postaci kobiecej w miarę silnej (coś jak Dygant w Prawie Agaty), Maciek też całkiem fajnie, na Żmudę dobrze się patrzy. Wieczorek faktycznie na amanta średnio, chociaż chyba prywatnie jest całkiem fajny( widziałam fragment jak pokazywał mieszkanie w Uwadze i był całkiem miły :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: [Julia] Fajny serial 05.04.12, 13:33 szkoda, że główna bohaterka jest totalnie bez jaj, nie wi > em czy nie można stworzyć postaci kobiecej w miarę silnej (coś jak Dygant w Pra > wie Agaty) Hm. Ale Julia ma raptem ile... 20? 22 lata? Z małej miejscowości? Jest spokojną, skromną dziewczyną, jakich zapewne wiele. Jest trochę naiwna, dobroduszna, sympatyczna itp. Akurat jej osoba pod kątem charakteru wydaje mi się dobrze zbudowana. Gdyby była jak Agata, albo jak inna bohaterka z "jajami", to nigdy nie uwikłałaby się w taką hecę z Janickimi. Mnie zastanawia tylko zachowanie Maćka - tak zmieniając temat. Tzn. rozumiem, że ciążyło mu ukrywanie się przed rodzicami, ale nie wziął pod uwagę faktu, że ślub jest przede wszystkim z uwagi na pieniądze dla siostry Julii? Nie mógł zacisnąć zębów i dotrwać w tej farsie do końca? Tyle razy powtarzał, jak bardzo Julię "kocha" i jak jest mu bliska, a tymczasem koniec końców odpuścił, mimo że ojciec (Huk) nie uwierzył chyba słowom Darka i może jego wtargnięcie na ślub poszłoby w niepamięć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas_stan Re: [Julia] Fajny serial IP: *.home.aster.pl 05.04.12, 17:26 No dobra, żeby nie było... mnie nudzi, więc tak jak Faszyna oglądam wybrane wątki w internecie. Może nie mam ręki przyklejonej do myszki, ale sprawnie przewijam np. prawie wszystko co dotyczy Darka. Lubię postać Lewandowskiego grającego Maćka, bo sama postać jest dla mnie mało logiczna i życiowa, ale sympatycznie zagrana. Żmuda jako zołza jest wyrazista, ktoś powinien tylko bardziej dynamicznie wykorzystać jej talent w tej dziedzinie, bo tu się wlecze i wlecze. Mamusia Moniki... cudna, cudna, cudna. Uwielbiam ją za gafy i tekściki. Cieszę się, że ktoś odkrył tę aktorkę dla serialu ( jestem fanką jej Hojarskiej z "Rozmów w tłoku"). Huk to dla mnie cały czas ojciec Michała z "Majki", a Tomaszewska to babcia Majki z "Majki", no i mam zgrzyt ;) O Wieczorku pisałam wcześniej, to się nie będę powtarzać, a Kamil jest mi totalnie obojętny. Widzę, że nie napisałam o Julii... Mnie ta dziewczyna się podoba. Uważam, że jak na początek kariery aktorskiej to może być dla niej dobra szkoła i nauczenie się pracy na planie. Rosnowska jest pełna wdzięku, sympatyczna i taka ciepła. No chyba, że to tylko postać, którą gra :) Do tego ma długie nogi i uważam, że jest zgrabna, ale to chyba nie ma nic wspólnego z jej talentem, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: [Julia] Fajny serial 10.04.12, 23:41 sama się sobie dziwię, że wciągnęłam się w ten serial... dłużyzny okropne... ale oglądam każdy odcinek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: [Julia] Fajny serial IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 18:28 wciągnołeś się bo to dobry serial jest,świetne postaci dobrze zagrane,ktoś ma tu racje że jest dużo lepszy od brzyduli a Rosnowska jest bardziej przekonywująca niż sztywna Kamińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: [Julia] Fajny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:02 > Mnie zastanawia tylko zachowanie Maćka - tak zmieniając temat. Tzn. rozumiem, ż > e ciążyło mu ukrywanie się przed rodzicami, ale nie wziął pod uwagę faktu, że ś > lub jest przede wszystkim z uwagi na pieniądze dla siostry Julii? Nie mógł zaci > snąć zębów i dotrwać w tej farsie do końca? Tyle razy powtarzał, jak bardzo Jul > ię "kocha" i jak jest mu bliska, a tymczasem koniec końców odpuścił, mimo że oj > ciec (Huk) nie uwierzył chyba słowom Darka i może jego wtargnięcie na ślub posz > łoby w niepamięć? Naprawde sądzisz ze nie padloby pytanie czy to prawda? a wtedy byłoby o wiele więcej 'bigosu' - gdyby było juz po slubie. Wychodzi na to ze Maciek nie chciał zaprzeczac, chciał zeby sie nie wydało ale kłamac w tej kwestii nie chciał. I dlatego wolal sie ulotnic. Wziął dzieki temu wine na siebie, szkoda tylko ze zapomniał o kasie dla Natalki... (mógł kase pobrac i dac Julce na ratowanie siostry, Janiccy przeciez i tak ta kase przeznaczyli na niego/na nich.) Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z #73 11.04.12, 19:45 Nie no, p. Aldona jest genialna! Co scena to perełka: "A do tego Darka to po co chodzisz? Bo nawet ja nie kumam." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: munia Re: #73 IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 22:50 Przyznaję Monika i jej matka to majstersztyk. Wszystko było by OK, gdyby to one były głównymi bohaterkami. Ale niestety to Julia jest najważniejsza. Czytając streszczenia kolejnych odcinków wiemy, że Julia cały czas jest ofiarą losu, Nigdy się nie nie broni, a zakochany w niej facet jest tchórzem. Jeśli to miała być polska telenowela. To OK, ale daleko jej do współczesnych seriali. Minął czas Isaury. Bohaterek, które przewracają załzawionymi oczami i przyjmują każdą obelgę. Milczą, gdy ktoś zarzuca im złe czyny. W najnowszych telenowelach bohaterki walcza o swoje prawa. Julia tego nie robi, to cierpiętnica oderwana od rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: #73 14.04.12, 13:03 > W najnowszych telenowelach bohaterki walcza o swoje prawa. Julia tego nie robi, > to cierpiętnica oderwana od rzeczywistośc Jak w jednym na dziesięć dostępnych seriali jedna bohaterka będzie kopciuszkiem to i nawet lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wala Re: #73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 18:40 dla mnie beznadziejne są wątki z rodzinką Baranów,Kaśka tylko w kółko gada "cześć Juleczko" a Pola to chyba pomyłka w obsadzie,dziewczę bez mimiki ,ma maske nie twarz , ciekawe kto to wybrał ,całkowita porażka,cała ta rodzinka to "ni przypiął ni przyłatał" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: #73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 14:40 Wlaczylam rano tv i akurat lecial ten serial. Mimochodem obejrzalam kilka scen. Ta Kasia wiecznie tylko glaska po glowie albo Julke albo tego Krzysia. Czy wam tez sie wydaje , ze gl bohaterka robi wiecznie ta sama mine i jakos dziwnie mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: #73 IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 20:49 ona "gra" tak samo jak w Majce,tak samo wypowiadane Majeczko-Juleczko te same miny,tonacja.Świetna aktorka do MjM albo do Klanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: #73 IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 23:22 To prawda. Wątek tej rodziny beznadziejny, nic nie wnosi do fabuły... No może jedynie wzmacnia postać Julki, jako rodzinnej, żerującej na dobroci krewnej. Jakie to wspaniałe.... Ale to nic. Najbardziej wkurza mnie w tym serialu wątek operacji dziecka za granicą. Czy to jakiaś nadzwyczajna choroba, której nie da się leczyć w Polsce? Akurat ten wątek umacnia pogląd, że tylko za granicą można operować polskie dzieci. Dziwi mnie to w zetknięciu z oferą Fundacji TVN. Czy to znaczy, że nie ma sensu wysyłanie pieniędzy na tę fundację, bo jak komuś dziecko zachoruje to musi szukac pomocy za granicą? Poza oczywiście wyjątkowymi przypadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: [Julia] Fajny serial 19.04.12, 14:05 "Każda film czy serial zyska na jakość:)" To jest bardzo odwazne stwierdzenie, ze jakiś polski serial zyska na jakosci dzieki azjatyckiej technice. Polecam te mysl naszym twórcom serialowym, a takze kinowym ze szczególnym uwzglednieniem ekip nagrodzonych Wężami i Pawiami. Przeciez wystarczyłby japoński sprzęt i zamiast Węży byłyby Oskary. ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjjjj Re: [Julia] Fajny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 19:58 >Ale to nic. Najbardziej wkurza mnie w tym serialu wątek operacji dziecka za granicą. Czy to jakiaś nadzwyczajna choroba, której nie da się leczyć w Polsce? ta mala w ogole nie wyglada jakby byla tak obloznie chora i potrzebowala natychmiast operacji. biega, smieje sie, caly czas wesola, ciagle cos rozrabia, normalnie wyglada. zadnej dusznosci, sinicy, jakis podkrazonych oczu, ciaglego lezenia w lozku pod tlenem. tak wygladaja chore dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z #80 20.04.12, 19:36 Ciekawe kiedy Janiccy / Maćko się zorientują, że zniknęło im 100 000 złotych. To nie są małe pieniądze, nawet dla ludzi majętnych, zatem tak lekkie traktowanie tego problemu przez scenarzystów jest niepoważne. Julia powinna trafić co najmniej do aresztu wydobywczego w związku z tą sprawą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: #80 IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 22:52 Wystarczy przeczytać streszczenie następnych odcinków. Ale to i tak potwierdza tylko to, co ktos wcześniej napisał. Fajna była w czasach Izaury. W dzisiejszych czasach( uwzględniając scenariusze topowych telenowel) Julia to ofiara losu. która raczej denerwuje niż skłania do trzymania za nią kciuków. Nie znoszę takich ciepłych kluch, przewracających oczami. Ten serial tylko utrwala tylko stereotyp panny z prowincji, która jest zahukana a jednocześnie interesowna bez względu na powody. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: #80 20.04.12, 23:17 > Ale to i tak potwierdza tylko to, co ktos wcześniej napisał. Fajna była w czasa > ch Izaury. W dzisiejszych czasach No dobrze. Więc masz w "dzisiejszych czasach" co najmniej 10 innych seriali z innymi takimi-samymi-bohaterkami-z-dzisiejszych-czasów, oraz jedną Julię-Kopciuszka. To dobrze mieć wybór, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: #80 IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 23:37 Pewnie, że wybór jest dobry, ale pokaż mi POLSKĄ telenowelę z bohaterką typową dla obecnego światowego trendu. Dziś już nie pokazuje się kobiety jako wycofanej ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: #80 21.04.12, 11:04 > Pewnie, że wybór jest dobry, ale pokaż mi POLSKĄ telenowelę Wszystkie te "Same życia", "Na Wspólnej" czy "Prawa Agaty" NIE posiadają głównej bohaterki-kopciuszka, więc Julia jest jedyna. Co się ma nijak do Twojej teorii. :) > Dziś już nie pokazuje się kobiety jako wycofanej ofiary. A ktoś to zadekretował, jaka unijna dyrektywa czy inny czort? Nie rozumiem. Przecież TV produkuje to, co ludzie będą oglądać chętniej niż inne rzeczy. Ja chętnie obejrzę "Niewolnicę Julię", bo to klasyczny, znany od stuleci motyw biednego kopciuszka, który trafił do bogatego królestwa rządzonego przez intrygantki i pieniądze. "Latino" jak nic, ale przyjemne i całkiem świeżo podane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: #80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 15:51 za to Anka z Przepisu na życie chyba kopciuszkiem jest? pracę jako szef kuchni załatwił jej Jerzy, konkurs w 1 sezonie wygrała dzięki niemu, w 2 sezonie ten plebiscyt wygrała dzięki krytykowi, który się w niej podkochuję, sama jakoś mało ogarnięta, córka nią pomiata jak się da. Kopciuszek jak się patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z #94 10.05.12, 23:47 A co to za bzdury z tym detektywem, który ośmielił się podejrzewać Julię-Kopciuszka? Przecież Julia MUSI okazać się podejrzaną o kradzież (a najlepiej, jak trafi do aresztu) - inaczej ten wątek nie ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: #95 IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.05.12, 19:52 Kolejna beznadzieja - Janek odkrywa że to Darek okradł klinike, mówi to Monice, ale jakoś żadne z nich nie wypali ze zdaniem, że może on wspólpracowal z Santa Julią? Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: #95 11.05.12, 20:30 > Kolejna beznadzieja - Janek odkrywa że to Darek okradł klinike, mówi to Monice, > ale jakoś żadne z nich nie wypali ze zdaniem, że może on wspólpracowal z Sant > a Julią? Nadal jednak to Julia dokonała "prania brudnych pieniędzy" - wprowadziła do obrotu kasę pochodzącą z kradzieży. Nawet jeśli nieświadomie to jednak nadal podpada to pod jakiś paragraf, prawda? Jeśli i ten wątek schrzanią to uznam scenarzystów... za idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Nowy sezon 06.09.12, 20:25 No i mamy kolejny sezon "Julii". Ja rozumiem, że matka Moniki jest super-komiczną postacią, ale Monika też była super - jako niezależna, silna, "miejska" osobowość, która matkę tylko o porady pytała. Obecnie Monika jest na sznureczku u mamusi, co zupełnie zmienia odbiór tej postaci. No bez przesady w tą stronę, scenarzyści... Odpowiedz Link Zgłoś
justynabal Re: Nowy sezon 07.09.12, 09:10 Bożena jest zajeśmieszna:) Z Moniką tworzą fajny, zabawny duet, więc może niech lepiej tak zostanie. Ale i tak- Bożena rules:) Odpowiedz Link Zgłoś