Dodaj do ulubionych

Obejrzałam PitBulla i Oficerowie.

28.11.13, 18:16
Czy może mi ktoś polecić jakiś ciekawy polski serial w tym stylu co wymienione w tytule wątku?
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: niedziela 28.11.13, 19:04
      Pełna emocji i zaskakujących zwrotów akcji opowieść o kobiecie, która wskutek splotu zdarzeń, wbrew sobie, rozpoczyna niebezpieczną grę z mafią. Główna bohaterka, Carmen jest córką mafijnego bossa i żoną przemytnika papierosów...
      "Krew z krwi - odc. 1/8
      Reżyseria:
      Xawery Żuławski
      Scenariusz:
      Małgorzata Fąfrowicz-Szamocka,Karolina Szymczyk-Majchrzak
      Wykonawcy:
      Agata Kulesza, Andrzej Andrzejewski, Izabela Kuna, Łukasz Simlat, Ksawery Szlenkier, Mariusz Bonaszewski, Maciej Musiał, Małgorzata Kozłowska, Piotr Nowak, Zbigniew Stryj"
      • olijka1 Re: niedziela 28.11.13, 19:41
        Dzięki, brzmi ciekawie :)
    • annajustyna Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 28.11.13, 19:21
      To moze Oficer i Trzeci oficer?
      • olijka1 Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 28.11.13, 19:42
        [quote]To moze Oficer i Trzeci oficer?[/quote]
        Też widziałam. Nie chciało mi się rozpisywać.
        • misterni Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 28.11.13, 23:35
          Paradoks, Glina
          • glafira Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 29.11.13, 15:45
            "Odwróceni". Gdyby Ci się serial spodobał, to jest też filmowa 'niby' kontynuacja "Świadek koronny" . Niestety dużo gorsza od serialu.
            • annajustyna Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 30.11.13, 23:29
              Instynkt.
    • wiotka_trzpiotka Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 29.11.13, 18:49
      Glina koniecznie!
    • kozauwoza Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 30.11.13, 21:27
      olijka1 napisała:

> Czy może mi ktoś polecić jakiś ciekawy polski serial w tym stylu co wymienione
      > w tytule wątku?

"Glina" ...chociaż drugiego takiego serialu jak Pitbull to nie ma... Uwielbiam: klimat, świetne wątki, świetna gra aktorska.
    • posenerka Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 25.12.13, 16:35
      Między Pitbullem a Oficerami jest wielki kanion. pustynia i ocean... Pitbull to dla mnie najlepszy serial krym. jaki do tej pory powstał w Polsce a Oficerowie to taka bajeczka w stylu stacji polsatu czy tvn lub tvp (nie pamiętam kto co co kręcił).
      Ale tak jak w ten kanion, blisko Pitbula można wsadzić "Glinę".
      A potem pustka i "Oficerowie", "Kryminalni", "Nowa" czy też było takie coś jak "Paradoks" a nawet "Fala zbrodni" :D gdzie Niania Frania grała złego glinę. :D

Jak obejrzysz wszystkie sezony "Gliny" to weź się za amerykańskie ("The Wire", "The Shields" i kilka innych) i jak te skończysz to dopiero zacznij ratować się polskimi. ;)
      • misterni Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 28.12.13, 11:46
        Taak. Każdy ma prawo do swojego zdania ;)
        • zuwka Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 29.12.13, 09:01
          Szczerze mówiąc podzielam zdanie posenerki. W 100%
      • jaszczur.ka_87 Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 03.01.14, 11:30
        Uwielbiam Pitbulla i chciałam obejrzeć cos w podobnym klimacie i wygooglałam tego "Glinę"... Patrząc na kadry z filmu trudno oprzeć się wrażeniu, że serial jest zbyt cukierkowy... Powiedzcie tak szczerze, warto to oglądać czy strata czasu?
        • misterni Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 08.01.14, 00:45
          Glina cukierkowy? No proszę cię ;)
          • jaszczur.ka_87 Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 11.01.14, 22:00
            Jak widzę młodego Stuhra to nie mogę sobie wyobrazić, żeby ten serial miałbyć jak Pitbull :P Ale dam mu szansę ;)
            • misterni Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 12.01.14, 21:45
              Młody Stuhr akurat nie jest tam kluczowy. A o Radziwiłłowiczu wszystko można powiedzieć, ale nie to, że jest cukierkowy ;). Nie, nie jest to serial na poziomie Pitbulla, ale uważam, że jest całkiem dobry.
              • projagi Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 13.01.14, 01:54
                misterni napisała:

> Młody Stuhr akurat nie jest tam kluczowy. A o Radziwiłłowiczu wszystko można po
                > wiedzieć, ale nie to, że jest cukierkowy ;). Nie, nie jest to serial na poziomi
                > e Pitbulla, ale uważam, że jest całkiem dobry.

Nie rozumiem Waszych zachwytów nad Pitbulem. Klimat jest, ale zagadki kryminalne żadne. Pod tym względem Glina zdecydowanie lepszy :-)
                • jaszczur.ka_87 Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 14.01.14, 16:54
                  Pitbulla nie ogląda sie dla zagadek ;) Od tego jest jakieś W11 czy co tam.
            • angazetka Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 15.01.14, 10:47
              Ty chyba dawno "młodego" Stuhra nie widziałaś ;)
    • denoir Re: Obejrzałam PitBulla i Oficerowie. 22.01.14, 15:13
      Co prawda mam zalegly do obejrzenia Krew z Krwi, ale chyba najlepszym polskim serialem policyjnym w ostatnich latach jest Glina.
      Oficerow i Trzeciego Oficera mozna sobie odpuscic. Zbyt naciagane.

seriale-asd.com/portal.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka