Dodaj do ulubionych

Peruki w serialach

IP: *.scene.pl 18.03.05, 22:52
Słuchajcie, co to za moda zapanowała na te peruki w serialach? W jednym tylko
"Samym Życiu" naliczyłam cztery: Olga, Laura, mamuśka Kacpra i Tamara.
Zastanawiam się tylko - po co im te peruki? Dlaczego np. Marzenie Trybale
zaczęły przeszkadzać własne włosy, które miała jeszcze do niedawna? Aktorka
grająca Olgę ma ciemne włosy, tyle że dłuższe od tych z peruki. No i w czym by
to przeszkadzało?
Czy w innych serialach jest ta sama epidemia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agrafka Ten sam koszmar jest w Rozmowach w Toku IP: 217.153.62.* 18.03.05, 23:11
      Mlotkom wydaje sie, ze jak zaloza krzak na glowe, to nikt ich nie rozpozna, i
      moga smialo opowiadac o perwersjach w lozku, buahaha.....
    • iza481 Re: Peruki w serialach 19.03.05, 19:27
      Właśnie zaczyna się 'Klinika samotnych serc' z Barbarą Horawianką W CUD-PERUCE.
      • iza481 Re: Peruki w serialach 19.03.05, 19:32
        Gonię własny post - minęło 5 kolejnych minut i pojawiła się aktorka, która w
        'Samym Życiu' gra neurochirurga (operowała Leszka). Zgadnijcie co ma na głowie!
    • dobra_kanapka Re: Peruki w serialach 19.03.05, 20:08
      "Na Wspólnej" - Ania - ale ona nosi bo w serialu miała niby operacje i musieli
      ściąć jej włosy

"M jak miłość" - Marysia (Małgosia Pieńkowska) nosi perukę bo miała
      chemioterapię

A jak do Rodziny Zastępczej wróci Anka (Gabriela Kownacka) to przez pewien czas
      też pewnie będzie nosiła perukę
      • Gość: marapi Re: Peruki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:40
        Czy to prawda z M. Pieńkowska? Ostatnio widzialam ja w porannym programie tvp2
        czyba w czarnych wlosach. Ktore to peruka? Te, ktore ma w obecnych odcinkach
        MJM czy dopiero w niej wystapi?
        • dobra_kanapka Re: Peruki w serialach 19.03.05, 22:03
          Gość portalu: marapi napisał(a):

> Ktore to peruka? Te, ktore ma w obecnych odcinkach MJM czy dopiero w niej
          > wystapi?

Peruką są te w obecnych odcinkach serialu. Czytałam kiedyś na forum, że ma raka
          i leczyła się, ale nie wiem tego na 100 %
        • Gość: bozena Re: Peruki w serialach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:10
          W serialu ma peruke a w telewizji byla w swoich wlosach,ciekawe czemu w serialu
          nie moze juz byc w swoich wlosach,przeciez scenarzysci moga wymyslec np,wizyte
          u fryzjera i zmiane wizerunku
          • altu Re: Peruki w serialach 30.03.05, 13:58
            bo w telewizji (np. u Niny T) byla niedawno, a te odcinki serialu, ktore sie
            oglada, krecili w pazdzierniku...
    • Gość: CinCin Re: Peruki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:19
      pomarszczona Vera powinna nosić perukę a nie tą ściółkę leśną
      spryskaną środkiem Owado-bójczym.
    • dobra_kanapka Re: Peruki w serialach 20.03.05, 11:33
      Wydaje mi się, że Alutka z Rodziny zastępczej też na perukę
      • Gość: g Re: Peruki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:50
        Alutka ma na pewno perukę!
    • Gość: M Re: Peruki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:28
      Przeciez aktorka grajaca Olge w "Samym zyciu" miala kiedys krotsze te wlosy -
      wg Ciebie peruke. A to,ze teraz ma wlosy do ramion,to chyba normalne,ze wlosy
      czasem rosna? Poza tym,gdyby to faktyczie nie byly jej wlosy,to nie zawijalaby
      ich za uszy - widac ze to jej wlasne.
      • iza481 Re: Peruki w serialach 20.03.05, 19:45
        Już ci mówię skąd wiem, że to peruka. Widziałam zdjęcia z planu, taki
        fotoreportaż z okazji kręcenia chyba 500 odcinka. Wszyscy aktorzy byli w swoich
        "cywilnych" ubraniach (kompletnie różnych od ubranek serialowych) i "cywilnych"
        włosach. I właśnie Joaana Jeżewska, która gra Olgę, była ubrana w bardzo fajne
        ciuchy (kompletnie inny styl) i miała własne włosy, ciemne, do połowy szyi mniej
        więcej.
        A ogólnie to myślę, że aktorom jest wygodniej zakladać peruki do grania w
        serialach. Bo te seriale to taka raczej chałtura, nie oszukujmy się, nikomu nie
        chce się specjalnie wysilać do zdjęć, a więc i czesać do każdego dnia
        zdjęciowego. Więc pewnie dla aktorek te peruki są wygodnym "futerałem".
        • Gość: M Re: Peruki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 07:36
          Tez to widzialam. I tez mnie troche zaskoczylo,ze Jezewska ma swoje dlugie
          wlosy. Ale nie sadze,aby teraz nosila peruke,bo widac,ze wlosy ktore zawija za
          uszy to jej wlasne,peruki chyba nie daloby sie "tak" przykleic...? ;-D Moze w
          serialu tez jej niedlugo urosna? ;-) A fryzura Trybaly tez mi na peruke nie
          wyglada...? ;-> Ale bede musiala sie dokladniej przyjrzec ;-P
          Pozdrawiam
    • Gość: meggi Re: Peruki w serialach IP: *.pl / 213.155.191.* 21.03.05, 14:06
      Ale musicie wziąć pod uwagę, ze przeciez to co oglądamy TERAZ w tv, było
      kręcone trochę wcześniej.. Zatem niektórym włosy juz urosły, a my oglądamy ich
      w tv w krótszych lub w peruce..
      M.Pieńkowska była ostatnio w jakimś programie w swoich krótkich, ciemnych
      włosach i zapewne niedługo pojawi sie w swoich w serialu...

"Olga" w peruce? chyba raczej nie..

a "Teresa" wcale nie nosi peruki... Teraz nosi ją inna aktorka, po to by
      udawać w serialu Teresę.. co zresztą było pokazane,gdy w samochodzie tę perukę
      kazał jej zdjąć Kacper
      • Gość: artemis Re: Peruki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 18:25
        według mnie najlepsza perukę ma Marysia z MJM, zupełnie nie jak peruka:)I
        wydaje mi sie że w swoich nie będzie występować bo ta peruka zupełnie bardziej
        pasuje do wizerunku miłosiernej Marysi (a poza tym w peruce jej ładniej)
        • Gość: ona Re: Peruki w serialach IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.05, 14:54
          bo ona jest po chemioterapii ciołku
    • Gość: Monika Re: Peruki w serialach IP: *.scene.pl 29.03.05, 15:20
      We wczorajszym odcinku "Samego Życia" niekiepską perukę miała babcia Kingi.
      Wyglądała w niej mniej więcej jak Genowefa Pigwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka