lumpenproletariackimalkontent 13.01.06, 10:02 Nie czytałem tego art. i nie oglądam seriali ani telewizji. Uważam natomiast że oglądanie seriale to zajęcie dla ćwierćinteligentów. Szkoda tylko że jest ich tak duzo ( seriali i ich widzów). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: Wylacz telewizor - zacznij myslec IP: *.acn.waw.pl 16.01.06, 08:04 Marilyn Manson śpiewa w jednej ze swoich piosenek: "KILL YOUR GOD..." Wywołuje to oczywiście oburzenie. Nikt jednak nie zauważa, że zaraz potem dodaje: "... - KILL YOUR TV" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:13 NIe oglądam seriali. Kilka razy próbowałem, ale nie mogę wytrzymać One są takie nudne. Czy tylko ja to widzę??? Przeciesz to przerażajace. Wolę sie w sufit patrzeć niż na klan itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: Karuzela z serialami IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 10:27 Co to, kurka wodna, znaczy, wyłącz telewizor? Płacę abonament, jestem pełnoprawnym obywatelem kraju, w której jest publiczna telewizja i proszzę mi takich rad nie udzielać. Wyłączyć sobie mogę każdą płatną, albo z niej zrezygnować, jeśli mi nie odpowiada, ale publiczna ma się dostosować nie tylko do najniższych gustów i do najgłupszych widzów, ale mieć też ofertę dla oglądających inaczej. I łaski nie robi.Dlatego w każdym miejscu i o każdej porze trzeba pyskować, zaznaczać swoje istnienie, nie godzić się na ten chłam rozpanoszony o każdej godzinie, prootestować przeciw audycjom puszczanym po północy. I dać jasny sygnał: oglądalnośc to nie wszystko, niech sobie patrzą w te głupoty, ale niech, na litość boską, nie będą z tego dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Orange Re: Karuzela z serialami IP: *.pronet.lublin.pl 13.01.06, 10:40 Brawo - pieknie napisane. Należałoby jednak wycofać całkowicie reklamę z telewizji publicznej, albo zdecydowanie mniej podporządkowywać pod nią program. W biurze reklamy TVP wciaz narzekaja z reszta i tak, ze maja za mały wpływ na ramówkę. Nie ma co jednak biadać - kwestią czasu jest powstawanie bardziej ambitnych i równocześnie w pełni komercyjnych stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mortest Re: Karuzela z serialami 13.01.06, 10:30 Nie będę krzycał o cwierćinteigentach bo z zasady seriali nie oglądami nie wypowiadam się o czymś o czym nie mam pojęcia. Poza rodziną zastępczą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Tez lubie seriale, ale... IP: 217.173.110.* 13.01.06, 10:36 Tez lubie seriale, ale nie to gowno co robia polskie TV. Na szczescie mozna sobie sciagnac cos dobrego z emule. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniol Re: Tez lubie seriale, ale... IP: *.devs.futuro.pl 13.01.06, 10:45 niech wreszcie jakas tv pusci "przystanek alaska" i "twin peaks". Jedyny serial na ktory mozna aktualnie patrzec to "allo allo" mimo ze leci juz n-ty raz to i tak bije na glowe polskie shity. Z polskich seriali to tylko "zmiennicy", "alternatywy 4", "kariera nikodema dyzmy", "czterej pancerni", "stawka wieksza niz zycie"! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorka1 Re: Tez lubie seriale, ale... 13.01.06, 11:11 Pociesza mnie to co tu czytam...czasem mam wrażenie ,że tylko ja mam jakieś wygórowane oczekiwania wobec telewizji :)) ale sie okazuje,że jest nas więcej jakby ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venga_ya Bueh, a dla mnie... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.01.06, 09:22 ćwiercinteligent to taka osoba, która nie potrafi pisać poprawinie po polsku, jak dajmy na to, autor wątku. Mam doktorat, a pasjami uwielbiam niektóre seriale. Doprawdy, to jest kwestia gustu, a nie intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Tez lubie seriale, ale... 13.01.06, 13:22 4. pancerni i stawka... w jednym szeregu z twin peaks? kogos chyba pogielo - propagandowe gowniane seriale dla wspomnianych "cwiercintelientow" z lat 60-tych dzis stawiane jako wzorzec? niezle swiadectwo "yntylygencyji" Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahannaw Re: Tez lubie seriale, ale... 14.01.06, 09:43 Lubię niektóre seriale, choć nie są najwyższego lotu, i oglądam je selektywnie, nie angażując się w kolejne. Ostatnio stwierdzilam, że chyba jednak najlepsze są te, które mają określona liczbę odcinków i pokazują jakąś historię od początku do konca, jak np. te co wymienił "Anioł" jak również "Dom" "Polskie drogi" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Tez lubie seriale, ale... 13.01.06, 13:34 MacGyver w TV4 hurrrraaa!!! Allo allo w TVP2!!! Świetne seriale co? Tak, ale nie oglądane po raz 10-ty. Seriale rządzą, a nie jakieś tam nudne filmy, ale do pipipi nie powtarzane 10-ty raz, ani polski chłam. Dawać mi tu i to już seriale z USA i UK!!! Problem, że w TV polski chłam wyparł nieporównywalnie lepsze seriale z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
panrysio Re: Karuzela z serialami 13.01.06, 11:23 Zgadzam sie. Seriale sa nudne, biedne... tego sie nie da ogladac. Tylko dlaczego tyle osob tym zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: A "Samo życie" gdzie ??? IP: *.hcz.com.pl 13.01.06, 11:40 A gdzie jest sonda na temat "Samego Życia" ????? To jest superowy serial i oglądam go od początku wszystkie odcinki a Wy redaktorki NIE ujeliście go w sondzie !!!!!!!!!! Błąd !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pigiwkosmosie Re: Karuzela z serialami 13.01.06, 11:44 szitowa telewizja hipnotyzuje ludzi ktorymi potem latwiej manipulowac do tego polacy lampia sie w telepatory dluzej niz przecietny europejski ogladacz hmm... smutny ten nasz kraj bylejaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doral2 Re: Karuzela z serialami IP: 213.241.35.* 13.01.06, 11:48 dokładam swój głos sprzeciwu dla polskich pseudoseriali dla kretynów. Włączając telewizję nie ma do obejrzenia nic poza pseudoserialami i wiadomościami. Na innych stacjach jest jeszcze gorzej. Niekończące się realityszoł dla półmózgów, meksykańkie i argentyńskie seriale dla pacjentów po lobotomii. Wartościowe filmy puszczane są z reguły o takiej porze kiedy normalni ludzie sypiają. Czy Telewizja Polska, z założenia publiczna sądzi, że tylko pacjenci oddziałów psychitarycznych oglądają dniami i nocami ich program? Chyba przestanę płacić abonament, wiadomości mogę wysłuchac w samochodzie, tym sposobem zaoszczędzę 150zetów z durnego abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahannaw Re: Karuzela z serialami 14.01.06, 09:47 Ja też sie przyłączam do tego głosu. Dlaczego ktoś, kto chce obejrzeć ambitniejszy film, ma się męczyć do północy albo kupować dodatkowy sprzęt do nagrywania? Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Karuzela z serialami 15.01.06, 01:52 Dlatego, ze program uklada sie pod ogladalnosc. Jak mamy durne spoleczenstwo, to mamy durny program tvp. A to, ze mamy durne spoleczenstwo, to wiadomo juz od dawna... i nie mowie tylko o ostatnich wyborach... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holah nie ogladam telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:49 Nie chciało mi sie czytac artykułu.odkad zaczelam studiowac, potem wyszlam za maz, sukcesywnie ogladalam coraz mniej tv, teraz w ogole. kiedy czasem jade do domu,(a tam seriale i tv chodza na okraglo) i probuje cos ogladac- po 5 minutach dopada mnie nuda. nie moge sie na tym badziewiu skupic, seriale wydaja mi sie idiotyczne. ksiazki to jest to. no i ksiazki na kasetach jak sie jedzie samochodem.polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcometoDisneyPL JAK W INDIACH :) No ale wszak jesteśmy 3 Świat... IP: *.era.pl 13.01.06, 11:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinche Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:00 ja lubie dobre telenowele meksykanskie. ale takich ostatnio nie ma w polskiej telewizji. W CALEJ Ameryce serca widzow obecnie podbija serial meksykanski ALBORADA. (Pisza o tym serialu wszystkie wazne gazety). Mam nadzieje ze takze w Polsce bedzie go mozna obejrzec o jakiejs dostepnej godzinie dla przecietnej pracujacej kobiety. I mezczyzny tez. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahannaw Re: Karuzela z serialami 14.01.06, 09:49 Polecam kanał "Romantica". Tam są tylko takie seriale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Karuzela z serialami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:02 pisze sie karuzel( KARUZEL) a nie karuzela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doral2 Re: Karuzela z serialami IP: 213.241.35.* 13.01.06, 12:13 A może by tak telewizja stworzyła osobny kanał wyłącznie dla idiotycznych seriali, a na pierwszym i drugim programie nadawała to, co powinna? Tak, to dobra koncepcja. Czy zgadzacie sie ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Karuzela z serialami IP: 212.214.83.* 13.01.06, 13:08 Jest taki kanał TVP Kultura i z powyższych postów wynika, że powinien mieć bardzo dużą oglądalność a tymczasem jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:14 pewnie dlatego że jest tylko w kablówce..., gdyby był u mnie na pewno bym coś dla siebie znalazła, tymczasem jednak nie ma a u mnie nie ma szans na kablówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Karuzela z serialami IP: *.chello.pl 14.01.06, 17:34 Ja mam kablówkę,a kanału brak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Karuzela z serialami IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 16.01.06, 09:00 Jak usłyszałam, że rusza TVP Kultura to pomyślałam, że w końcu i ja będę mogła zasiąść przed telewizorem i nie czuć sie zażenowana programemem (a tak właśnie czułam sie zwykle włączając TV publiczną w Polsce) . Niestety z mojej radości niewiele zostało, kiedy dowiedziałam się, że TVP Kultura jest dostępna tylko w kablówce i to nie każdej. Oczywiście budynek w którym mieszkam jest obsługiwany przez taką kablówkę, która akurat TVP Kultura nie ma w swojej ofercie... I tak wszystko zostało po staremu : płacę abonament telewizyjny, korzystanie z TV ograniczam do nagrania (nagrywam, bo lecą po 23 a ja, żeby płacić abonament, muszę pracować) jednej czasem dwóch rzeczy tygodniowo, które potem oglądam w weekend. I po raz kolejny czuję się jak frajer, bo płacę nie tylko nie mogąc nic wymagać, ale jeszcze za coś z czego właściwie nie korzystam (podobnie jak ze służbą zrowia tj. płacę składki , ale leczę się prywatnie, ze ZUS-em, bo płacę ale wiem , że nic od nich nie dostanę więc sama sobie dodatkowo odkładam itd.). No po prostu frajerka. Pozdrawiam sedecznie. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:15 ja oglądm tylko kilka seriali. Magde M.,Gotowe na wszystko i M jak miłość. Kiedyś oglądałam Na dobre i na złe i Pierwszą Miłość, ale zeszły na psy, tak więć wolę juz ich nie oglądć i mysle, żę lepiej aby ich produkacja została zakończona. M jak miłośc też stało się juz nudne, scenarzyści za bardzo komplikują zycie bohaterom. W serialch wkurza mnie to, że ciągle widze tych samych aktorów w różnych produkacjach.A może by tak trochę nowych twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany monthy python to mój serial !!! IP: 195.20.110.* 13.01.06, 13:03 pod pewnym kątem klan zbliża się do pythonów: poziom nonsensu zbliżony do skeczu, w którym pajtoni przebrani za dwie baby oglądają kawałek autostrady bo włśnie taki serial puściła telewizja, kit z tym, że nie ma to żadnego sensu podobnie z klanem ci scenarzyści to wielcy jajcarze.. taki chłam super nadaje się do obejrzenia przez 5 min opada stres i można zająć się czymś pożytecznym. that parrot is an ex- parrot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:05 Nudą wieje na odległość.Komplikowanie życia bohaterów sprawia,że serial staje się nieautentyczny(mówię o M jak M),Magda M.to z kolei lansowana w gazetach i mediach szmira z Brodzikową,ciekawy jestem jakie kobiety to oglądają/pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:09 za to pewnie w internecie czytasz różne bzdury... i czujesz się dzięki temu pełnyminteligentem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joey Seriale amerykańskie IP: *.mofnet.gov.pl 13.01.06, 13:19 Osobiście nie oglądam polskich seriali. Zwłaszcza tych których liczba odcinków dawno przekroczyła sto. Oglądam za to kilkanaście seriali amerykańskich: - Alias - CSI - CSI New York - CSI Miami - Desperate Housewives - Everybody Hates Chris - Invasion - Joey - Lost - My Name is Earl - Numb3rs - Prison Break - Six Feet Under - South Park - The 4400 - Weeds - Z Archiwum X A także z zakończonych już produkcji: 0 Friends - Dead Like Me Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Seriale amerykańskie IP: 217.17.38.* 13.01.06, 23:15 czlowieku sciagnij sobie Seinfeld'a - to serial wszechczasow - szesc sezonow juz jest "dostepnych" Odpowiedz Link Zgłoś
zajacpoziomka Re: Seriale amerykańskie 24.04.06, 23:17 Ten serial to "Mont Everest" seriali komediowych. Każdy kto widział ten serial jest tego właśnie zdania. ... mam wszystkie odcinki i sobie oglądam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_matador Re: Seriale amerykańskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 01:15 Dodaj do listy jeszcze "That 70s show", rozwala mnie ten serial :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coca-Cola Re: Seriale amerykańskie IP: *.rev.pro-internet.pl 14.01.06, 13:25 Ja ogladam przede wszystkim The Sopranos. Nastepnie Nip/Tuck. To chyba wszystko. Czasami dla przypomnienia sciagne sobie cos z moich dawnych ulubionych: MacGuyver, The 'A' Team, Swiat wg. Bundych (ahhh, poezja:-D). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Karuzela z serialami IP: *.44-151.net24.it 13.01.06, 13:36 "Polacy kochaja seriale"????? "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" jak mawial Kazimierz Krukowski (kto to jest? poczytaj zamiast ogladac seriale). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:06 Seriale to wariactwo.M jak miłośc robi sie tak nudne,że nie idzie oglądać a już napewno nie tą wykrzywioną Kożuchowską I Koroniewską,a i św Kinge,na dobre i na złe to samo,nianięjak ktoś pamieta w orginale to to jest żenujące,Klan i plebania,złotopolscy-to dopiero no nie-nie chce sie pisac.To wszystko to jak ta" moda na sukces"-kto to kupił i ile jeszcze?Kto za to płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:55 Pan płaci, pani płaci, społeczeństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
blq Zdolny gimnazjalista napisałby lepszy scenariusz.. 13.01.06, 16:24 Dołączam swój głos sprzeciwu wobec polskich gó..anych seriali. O ile jeszcze da się oglądać te kryminalne, czy komediowe (dawniejsze, jak np "Graczykowie") o tyle obyczajowe zniżyły się niestety poziomem do "Mody na Sukces". Ciągle te same konwencje, romanse "każdy z każdym" (Boże jak ja sie ciesze że 99% ludzi nie jest takimi szmatami jak bohaterzy seriali!!) śmiertelne choroby, wszystko po to by przyciągnąć widownie spragnioną sensacji. Siedzą sobie takie "ciepłe kluchy" w domu (zwykle emeryci i dzieci do 12 r.z. bo to główna widownia seriali. młodzież się bawi i uczy, a w średnim wieku pracuje i zajmuje dziećmi) siedzą sobie i sie nudzą. A jak sie nudzą, to im się zaserwuje denny serial, tylko czemu normalni ludzie (ktorzy tez płacą abonament) muszą się na takie gó.. nadziewać? Seriale "złotopolscy" i "klan" to już żywe trupy pokroju Breżniewa z ostatnich lat jego życia. Przeciez to juz ponizej wszelkiej krytyki! Grupka zdolnych gimnazjalistów napisałaby lepszą fabułę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vad A GDZIE SAMO ZYCIE ? IP: 87.207.129.* 13.01.06, 16:30 przeoczenie admina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Słaby Re: Karuzela z serialami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:09 Ja tam nie wiem... polskich seriali obyczajowych nie oglądam z wlasnej woli -- czasem tylko przebywam w pomieszczeniu w którym jest to czynione (na Klanie muszę sie jednak ewakuować mimo wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Karuzela z serialami 13.01.06, 17:30 Hau hau hau - psy szczekają, karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: Karuzela z serialami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.06, 17:36 a czy ktoś wie czemu nie ma fali zbrodni?? może przerwa jakaś?? czy będzie kontynuacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Karuzela z serialami IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 13.01.06, 17:41 lumpenproletariacki... a internet niby jest dla calych inteligentow? juz sam fakt, ze czytasz i komentujesz takie artykuly o czyms swiadczy :) zreszta ja tez komentuje i sie tego nie wstydzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. a gdzie 'oficer'? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:09 nikt w artykule nie wspomniał oczywiście o czymś ambitniejszym, jak chociażby "oficer" czy niedawno rozszerzoną wersję "pittbulla". dlaczego seriale muszą się kojarzyć z przygłupią fabułą prosto z "m jak miłość"? przydałoby się spojrzeć na ten temat trochę bardziej obiektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś