Dodaj do ulubionych

Karuzela z serialami

13.01.06, 10:02
Nie czytałem tego art. i nie oglądam seriali ani telewizji. Uważam natomiast
że oglądanie seriale to zajęcie dla ćwierćinteligentów. Szkoda tylko że jest
ich tak duzo ( seriali i ich widzów).
Obserwuj wątek
    • ulek16 Wylacz telewizor - zacznij myslec 13.01.06, 10:03
      www.obywatel.org
      • Gość: Michał Re: Wylacz telewizor - zacznij myslec IP: *.acn.waw.pl 16.01.06, 08:04
        Marilyn Manson śpiewa w jednej ze swoich piosenek:

"KILL YOUR GOD..."

Wywołuje to oczywiście oburzenie. Nikt jednak nie zauważa, że zaraz potem dodaje:

"... - KILL YOUR TV"
    • Gość: Arek Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:13
      NIe oglądam seriali. Kilka razy próbowałem, ale nie mogę wytrzymać One są
      takie nudne. Czy tylko ja to widzę??? Przeciesz to przerażajace. Wolę sie w
      sufit patrzeć niż na klan itp
      • Gość: iś Re: Karuzela z serialami IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 10:27
        Co to, kurka wodna, znaczy, wyłącz telewizor? Płacę abonament, jestem
        pełnoprawnym obywatelem kraju, w której jest publiczna telewizja i proszzę mi
        takich rad nie udzielać. Wyłączyć sobie mogę każdą płatną, albo z niej
        zrezygnować, jeśli mi nie odpowiada, ale publiczna ma się dostosować nie tylko
        do najniższych gustów i do najgłupszych widzów, ale mieć też ofertę dla
        oglądających inaczej. I łaski nie robi.Dlatego w każdym miejscu i o każdej
        porze trzeba pyskować, zaznaczać swoje istnienie, nie godzić się na ten chłam
        rozpanoszony o każdej godzinie, prootestować przeciw audycjom puszczanym po
        północy. I dać jasny sygnał: oglądalnośc to nie wszystko, niech sobie patrzą w
        te głupoty, ale niech, na litość boską, nie będą z tego dumni.
        • Gość: Agent Orange Re: Karuzela z serialami IP: *.pronet.lublin.pl 13.01.06, 10:40
          Brawo - pieknie napisane. Należałoby jednak wycofać całkowicie reklamę z
          telewizji publicznej, albo zdecydowanie mniej podporządkowywać pod nią program.
          W biurze reklamy TVP wciaz narzekaja z reszta i tak, ze maja za mały wpływ na
          ramówkę. Nie ma co jednak biadać - kwestią czasu jest powstawanie bardziej
          ambitnych i równocześnie w pełni komercyjnych stacji.
    • mortest Re: Karuzela z serialami 13.01.06, 10:30
      Nie będę krzycał o cwierćinteigentach bo z zasady seriali nie oglądami nie
      wypowiadam się o czymś o czym nie mam pojęcia. Poza rodziną zastępczą :)
    • Gość: Tirinti Tez lubie seriale, ale... IP: 217.173.110.* 13.01.06, 10:36
      Tez lubie seriale, ale nie to gowno co robia polskie TV. Na szczescie mozna
      sobie sciagnac cos dobrego z emule. :)
      • Gość: aniol Re: Tez lubie seriale, ale... IP: *.devs.futuro.pl 13.01.06, 10:45
        niech wreszcie jakas tv pusci "przystanek alaska" i "twin peaks". Jedyny serial
        na ktory mozna aktualnie patrzec to "allo allo" mimo ze leci juz n-ty raz to i
        tak bije na glowe polskie shity. Z polskich seriali to tylko "zmiennicy",
        "alternatywy 4", "kariera nikodema dyzmy", "czterej pancerni", "stawka wieksza
        niz zycie"!
        • doktorka1 Re: Tez lubie seriale, ale... 13.01.06, 11:11
          Pociesza mnie to co tu czytam...czasem mam wrażenie ,że tylko ja mam jakieś
          wygórowane oczekiwania wobec telewizji :)) ale sie okazuje,że jest nas więcej
          jakby ;))
          • Gość: venga_ya Bueh, a dla mnie... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.01.06, 09:22
            ćwiercinteligent to taka osoba, która nie potrafi pisać poprawinie po polsku,
            jak dajmy na to, autor wątku. Mam doktorat, a pasjami uwielbiam niektóre
            seriale. Doprawdy, to jest kwestia gustu, a nie intelektu.
        • pancwynar Re: Tez lubie seriale, ale... 13.01.06, 13:22
          4. pancerni i stawka... w jednym szeregu z twin peaks?
          kogos chyba pogielo - propagandowe gowniane seriale dla wspomnianych "cwiercintelientow" z lat 60-tych dzis stawiane jako wzorzec?
          niezle swiadectwo "yntylygencyji"
          • l-ewa Masz rację Twin Peks to szajs 16.01.06, 08:40

wielki szajs
        • dorotahannaw Re: Tez lubie seriale, ale... 14.01.06, 09:43
          Lubię niektóre seriale, choć nie są najwyższego lotu, i oglądam je selektywnie,
          nie angażując się w kolejne. Ostatnio stwierdzilam, że chyba jednak najlepsze są
          te, które mają określona liczbę odcinków i pokazują jakąś historię od początku
          do konca, jak np. te co wymienił "Anioł" jak również "Dom" "Polskie drogi" itp.
      • manhu Re: Tez lubie seriale, ale... 13.01.06, 13:34
        MacGyver w TV4 hurrrraaa!!! Allo allo w TVP2!!!
        Świetne seriale co? Tak, ale nie oglądane po raz 10-ty.
        Seriale rządzą, a nie jakieś tam nudne filmy, ale do pipipi nie powtarzane 10-ty raz, ani polski chłam. Dawać mi tu i to już seriale z USA i UK!!!
        Problem, że w TV polski chłam wyparł nieporównywalnie lepsze seriale z USA.
    • panrysio Re: Karuzela z serialami 13.01.06, 11:23
      Zgadzam sie. Seriale sa nudne, biedne... tego sie nie da ogladac. Tylko dlaczego
      tyle osob tym zyje?
    • Gość: Jaro Re: A "Samo życie" gdzie ??? IP: *.hcz.com.pl 13.01.06, 11:40
      A gdzie jest sonda na temat "Samego Życia" ?????
      To jest superowy serial i oglądam go od początku wszystkie odcinki a Wy
      redaktorki NIE ujeliście go w sondzie !!!!!!!!!!
      Błąd !!!!!!!!!!!
    • pigiwkosmosie Re: Karuzela z serialami 13.01.06, 11:44
      szitowa telewizja hipnotyzuje ludzi
      ktorymi potem latwiej manipulowac
      do tego polacy lampia sie w telepatory
      dluzej niz przecietny europejski ogladacz
      hmm...
      smutny ten nasz kraj bylejaki

• Gość: doral2 Re: Karuzela z serialami IP: 213.241.35.* 13.01.06, 11:48
      dokładam swój głos sprzeciwu dla polskich pseudoseriali dla kretynów. Włączając
      telewizję nie ma do obejrzenia nic poza pseudoserialami i wiadomościami. Na
      innych stacjach jest jeszcze gorzej. Niekończące się realityszoł dla półmózgów,
      meksykańkie i argentyńskie seriale dla pacjentów po lobotomii. Wartościowe
      filmy puszczane są z reguły o takiej porze kiedy normalni ludzie sypiają. Czy
      Telewizja Polska, z założenia publiczna sądzi, że tylko pacjenci oddziałów
      psychitarycznych oglądają dniami i nocami ich program? Chyba przestanę płacić
      abonament, wiadomości mogę wysłuchac w samochodzie, tym sposobem zaoszczędzę
      150zetów z durnego abonamentu.
      • dorotahannaw Re: Karuzela z serialami 14.01.06, 09:47
        Ja też sie przyłączam do tego głosu. Dlaczego ktoś, kto chce obejrzeć
        ambitniejszy film, ma się męczyć do północy albo kupować dodatkowy sprzęt do
        nagrywania?
        • bbn777 Re: Karuzela z serialami 15.01.06, 01:52
          Dlatego, ze program uklada sie pod ogladalnosc. Jak mamy durne spoleczenstwo, to
          mamy durny program tvp. A to, ze mamy durne spoleczenstwo, to wiadomo juz od
          dawna... i nie mowie tylko o ostatnich wyborach...
          pozdr
    • Gość: holah nie ogladam telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:49
      Nie chciało mi sie czytac artykułu.odkad zaczelam studiowac, potem wyszlam za
      maz, sukcesywnie ogladalam coraz mniej tv, teraz w ogole. kiedy czasem jade do
      domu,(a tam seriale i tv chodza na okraglo) i probuje cos ogladac- po 5 minutach
      dopada mnie nuda. nie moge sie na tym badziewiu skupic, seriale wydaja mi sie
      idiotyczne.
      ksiazki to jest to. no i ksiazki na kasetach jak sie jedzie samochodem.polecam!!!
    • Gość: WelcometoDisneyPL JAK W INDIACH :) No ale wszak jesteśmy 3 Świat... IP: *.era.pl 13.01.06, 11:51
    • Gość: chinche Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:00
      ja lubie dobre telenowele meksykanskie. ale takich ostatnio nie ma w polskiej
      telewizji.
      W CALEJ Ameryce serca widzow obecnie podbija serial meksykanski ALBORADA. (Pisza
      o tym serialu wszystkie wazne gazety). Mam nadzieje ze takze w Polsce bedzie go
      mozna obejrzec o jakiejs dostepnej godzinie dla przecietnej pracujacej kobiety.
      I mezczyzny tez.
      • dorotahannaw Re: Karuzela z serialami 14.01.06, 09:49
        Polecam kanał "Romantica". Tam są tylko takie seriale...
    • Gość: znafca Re: Karuzela z serialami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:02
      pisze sie karuzel( KARUZEL) a nie karuzela
    • Gość: doral2 Re: Karuzela z serialami IP: 213.241.35.* 13.01.06, 12:13
      A może by tak telewizja stworzyła osobny kanał wyłącznie dla idiotycznych
      seriali, a na pierwszym i drugim programie nadawała to, co powinna?
      Tak, to dobra koncepcja. Czy zgadzacie sie ze mną?
      • Gość: bo Re: Karuzela z serialami IP: 212.214.83.* 13.01.06, 13:08
        Jest taki kanał TVP Kultura i z powyższych postów wynika, że powinien mieć
        bardzo dużą oglądalność a tymczasem jest odwrotnie.
        • Gość: bee Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:14
          pewnie dlatego że jest tylko w kablówce..., gdyby był u mnie na pewno bym coś
          dla siebie znalazła, tymczasem jednak nie ma a u mnie nie ma szans na kablówkę...
          • Gość: ;-) Re: Karuzela z serialami IP: *.chello.pl 14.01.06, 17:34
            Ja mam kablówkę,a kanału brak...
        • Gość: Aga Re: Karuzela z serialami IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 16.01.06, 09:00
          Jak usłyszałam, że rusza TVP Kultura to pomyślałam, że w końcu i ja będę mogła
          zasiąść przed telewizorem i nie czuć sie zażenowana programemem (a tak właśnie
          czułam sie zwykle włączając TV publiczną w Polsce) . Niestety z mojej radości
          niewiele zostało, kiedy dowiedziałam się, że TVP Kultura jest dostępna tylko w
          kablówce i to nie każdej. Oczywiście budynek w którym mieszkam jest obsługiwany
          przez taką kablówkę, która akurat TVP Kultura nie ma w swojej ofercie...

I tak wszystko zostało po staremu : płacę abonament telewizyjny, korzystanie z
          TV ograniczam do nagrania (nagrywam, bo lecą po 23 a ja, żeby płacić abonament,
          muszę pracować) jednej czasem dwóch rzeczy tygodniowo, które potem oglądam w
          weekend.

I po raz kolejny czuję się jak frajer, bo płacę nie tylko nie mogąc nic
          wymagać, ale jeszcze za coś z czego właściwie nie korzystam (podobnie jak ze
          służbą zrowia tj. płacę składki , ale leczę się prywatnie, ze ZUS-em, bo płacę
          ale wiem , że nic od nich nie dostanę więc sama sobie dodatkowo odkładam itd.).
          No po prostu frajerka.

Pozdrawiam sedecznie. Aga.

• Gość: asia Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:15
      ja oglądm tylko kilka seriali.
      Magde M.,Gotowe na wszystko i M jak miłość.
      Kiedyś oglądałam Na dobre i na złe i Pierwszą Miłość, ale zeszły na psy, tak więć wolę juz ich nie oglądć i mysle, żę lepiej aby ich produkacja została zakończona. M jak miłośc też stało się juz nudne, scenarzyści za bardzo komplikują zycie bohaterom.
      W serialch wkurza mnie to, że ciągle widze tych samych aktorów w różnych produkacjach.A może by tak trochę nowych twarzy?

• Gość: zatroskany monthy python to mój serial !!! IP: 195.20.110.* 13.01.06, 13:03
        pod pewnym kątem klan zbliża się do pythonów:
        poziom nonsensu zbliżony do skeczu, w którym pajtoni
        przebrani za dwie baby
        oglądają kawałek autostrady bo włśnie taki serial puściła
        telewizja, kit z tym, że nie ma to żadnego sensu podobnie z
        klanem ci scenarzyści to wielcy jajcarze..
        taki chłam super nadaje się do obejrzenia przez 5 min opada stres
        i można zająć się czymś pożytecznym.
        that parrot is an ex- parrot...
      • Gość: lolek Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:05
        Nudą wieje na odległość.Komplikowanie życia bohaterów sprawia,że serial staje
        się nieautentyczny(mówię o M jak M),Magda M.to z kolei lansowana w gazetach i
        mediach szmira z Brodzikową,ciekawy jestem jakie kobiety to oglądają/pzdr
    • Gość: bee Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:09
      za to pewnie w internecie czytasz różne bzdury... i czujesz się dzięki temu
      pełnyminteligentem...
    • Gość: Joey Seriale amerykańskie IP: *.mofnet.gov.pl 13.01.06, 13:19
      Osobiście nie oglądam polskich seriali. Zwłaszcza tych których liczba odcinków
      dawno przekroczyła sto.
      Oglądam za to kilkanaście seriali amerykańskich:
      - Alias
      - CSI
      - CSI New York
      - CSI Miami
      - Desperate Housewives
      - Everybody Hates Chris
      - Invasion
      - Joey
      - Lost
      - My Name is Earl
      - Numb3rs
      - Prison Break
      - Six Feet Under
      - South Park
      - The 4400
      - Weeds
      - Z Archiwum X

A także z zakończonych już produkcji:
      0 Friends
      - Dead Like Me
      • Gość: jerry Re: Seriale amerykańskie IP: 217.17.38.* 13.01.06, 23:15
        czlowieku sciagnij sobie Seinfeld'a - to serial wszechczasow - szesc sezonow juz
        jest "dostepnych"
        • zajacpoziomka Re: Seriale amerykańskie 24.04.06, 23:17
          Ten serial to "Mont Everest" seriali komediowych. Każdy kto widział ten serial
          jest tego właśnie zdania.

... mam wszystkie odcinki i sobie oglądam :-)
      • Gość: el_matador Re: Seriale amerykańskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 01:15
        Dodaj do listy jeszcze "That 70s show", rozwala mnie ten serial :)
      • Gość: Coca-Cola Re: Seriale amerykańskie IP: *.rev.pro-internet.pl 14.01.06, 13:25
        Ja ogladam przede wszystkim The Sopranos. Nastepnie Nip/Tuck. To chyba
        wszystko. Czasami dla przypomnienia sciagne sobie cos z moich dawnych
        ulubionych: MacGuyver, The 'A' Team, Swiat wg. Bundych (ahhh, poezja:-D).
    • Gość: jolita Re: Karuzela z serialami IP: *.44-151.net24.it 13.01.06, 13:36
      "Polacy kochaja seriale"?????
      "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" jak mawial Kazimierz
      Krukowski (kto to jest? poczytaj zamiast ogladac seriale).
    • Gość: ola Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:06
      Seriale to wariactwo.M jak miłośc robi sie tak nudne,że nie idzie oglądać a już
      napewno nie tą wykrzywioną Kożuchowską I Koroniewską,a i św Kinge,na dobre i na
      złe to samo,nianięjak ktoś pamieta w orginale to to jest żenujące,Klan i
      plebania,złotopolscy-to dopiero no nie-nie chce sie pisac.To wszystko to jak
      ta" moda na sukces"-kto to kupił i ile jeszcze?Kto za to płaci?
      • Gość: neo Re: Karuzela z serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:55
        Pan płaci, pani płaci, społeczeństwo...
    • blq Zdolny gimnazjalista napisałby lepszy scenariusz.. 13.01.06, 16:24
      Dołączam swój głos sprzeciwu wobec polskich gó..anych seriali. O ile jeszcze da
      się oglądać te kryminalne, czy komediowe (dawniejsze, jak np "Graczykowie") o
      tyle obyczajowe zniżyły się niestety poziomem do "Mody na Sukces". Ciągle te
      same konwencje, romanse "każdy z każdym" (Boże jak ja sie ciesze że 99% ludzi
      nie jest takimi szmatami jak bohaterzy seriali!!) śmiertelne choroby, wszystko
      po to by przyciągnąć widownie spragnioną sensacji.

Siedzą sobie takie "ciepłe kluchy" w domu (zwykle emeryci i dzieci do 12 r.z. bo
      to główna widownia seriali. młodzież się bawi i uczy, a w średnim wieku pracuje
      i zajmuje dziećmi) siedzą sobie i sie nudzą. A jak sie nudzą, to im się
      zaserwuje denny serial, tylko czemu normalni ludzie (ktorzy tez płacą abonament)
      muszą się na takie gó.. nadziewać?

Seriale "złotopolscy" i "klan" to już żywe trupy pokroju Breżniewa z ostatnich
      lat jego życia. Przeciez to juz ponizej wszelkiej krytyki! Grupka zdolnych
      gimnazjalistów napisałaby lepszą fabułę!
    • Gość: vad A GDZIE SAMO ZYCIE ? IP: 87.207.129.* 13.01.06, 16:30
      przeoczenie admina?
    • Gość: Zenon Słaby Re: Karuzela z serialami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:09
      Ja tam nie wiem... polskich seriali obyczajowych nie oglądam z wlasnej woli --
      czasem tylko przebywam w pomieszczeniu w którym jest to czynione (na Klanie
      muszę sie jednak ewakuować mimo wszystko)
    • lachien Re: Karuzela z serialami 13.01.06, 17:30
      Hau hau hau - psy szczekają, karawana jedzie dalej.
      • Gość: turtle Re: Karuzela z serialami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.06, 17:36
        a czy ktoś wie czemu nie ma fali zbrodni?? może przerwa jakaś?? czy będzie
        kontynuacja??
    • Gość: ania Re: Karuzela z serialami IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 13.01.06, 17:41
      lumpenproletariacki... a internet niby jest dla calych inteligentow? juz sam
      fakt, ze czytasz i komentujesz takie artykuly o czyms swiadczy :) zreszta ja
      tez komentuje i sie tego nie wstydzie :)
    • Gość: b. a gdzie 'oficer'? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:09
      nikt w artykule nie wspomniał oczywiście o czymś ambitniejszym, jak chociażby
      "oficer" czy niedawno rozszerzoną wersję "pittbulla". dlaczego seriale muszą się
      kojarzyć z przygłupią fabułą prosto z "m jak miłość"?
      przydałoby się spojrzeć na ten temat trochę bardziej obiektywnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka