kubissimo 13.12.06, 13:19 nie mieliscie wrazenia, ze gdzies sie zawieruszyl jeden odcinek? tak nagle pani Mayerowa ma zlamana reke, a krol i pan Viggo pracuja w fabryce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Arabela 10.12 13.12.06, 13:24 Hmmmmm Niby tak. Tylko przygody innych bohaterów się nie posunęły. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela 10.12 13.12.06, 13:26 no i sama czolowka troche sie zmienila - do tej pory napisy byly na zoltym tle, a tym razem byly na zielonym. dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Arabela 10.12 IP: *.aster.pl 13.12.06, 22:47 a gdzie to leci??? o ktorej i w jakie dni? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela 10.12 13.12.06, 23:24 w niedziele na tv4 o 18:30 (chociaz wszystkie gazety mowia, ze o 18:20, ale jeszcze nigdy nie było na czas) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: Arabela 10.12 13.12.06, 22:49 to tylko takie wrażenie :) www.die-maerchenbraut.de/index2.html wejdź na <Serie> a potem <10.Rumburaks große Chance> ----- wystarczy ruszyć się Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela 10.12 13.12.06, 23:27 ej no, jeszcze bardziej cos jest nie tak :/ na zdjeciach z tego odcinka jest Fantomas, a w tym odcinku Fantomasa nie bylo :/ wyczuwam spisek szarej sieci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: Arabela 10.12 13.12.06, 23:42 tak, mnie też brakowało sceny z F i próbą ustrzelenia gołębia może to kwestia że są dwie wersje: obecna z lektorem i lepsza gdzie był dubbing :] z drugiej strony na witrynie też są pomieszane fotosy chociażby to, że pierwsze z 9 należą do 8 ----- wystarczy ruszyć się Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela 10.12 13.12.06, 23:47 tez to zauwazylem z tymi zdjeciami z poprzedniego odcinka myslisz, ze poza zmiana dubbingu na lektora, sa jakies inne zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: Arabela 10.12 14.12.06, 00:05 Na mój gust do tej pory było jak kiedyś, Chociaż dziwne te kolory plansz na początku - prawie za każdym razem inny odcień Ale jeśli Fantomass wystąpi w następnym odcinku, czy to oznaczać będzie, że mamy sklerozę? Swoją drogą ciekawe dlaczego go usunęli... ----- wystarczy ruszyć się Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Arabela 10.12 14.12.06, 10:23 nie znam się na tym, ale może jakieś własności intelektualne ten arabelowaty fantomas depcze? w latach 70-ych może nikogo nie obchodził serial z Czechosłowacji, może kodeksy były nieczułe na prawo autorskie. tak sobie bredzę, bo kompletnie się nie znam na tym, coś mi dzwoni. z drugiej strony pseudodisneyowskie postaci były:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela 10.12 17.12.06, 23:58 no i wycieli Fantomasa :/ dzis dzieci opowiadaly pani Mayerowej o tym jak to spotkaly Fantomasa i Tarzana. te sceny pamietam z dziecinstwa i dziwne, ze teraz tego nie ma moze faktycznie bylo to jakies naruszenie praw, ale w takim razie powtorze za imć Dominikową: co tam robia pseudodisnejowskie krasnoludki?? no i co bedzie z finalem, bo cos mi sie wydawalo, ze Fantomas bedzie odgrywal wazna role na samym koncu? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Arabela 10.12 18.12.06, 09:45 rany, miałam wczoraj wrażenie, że w fabryce z królem, p. Viggo i Majerem siedział Rysio z Klanu. podobieństwo uderzające. pani Millerowa vel Blekotowa i jej speach w TV - rewelka:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela 10.12 18.12.06, 12:14 mnie bardziej rozwalila Xenia pracujaca w restauracji "Bezczelny, kazalabym cie wychlostac!" oraz "Zaluje, ze nie mam przy sobie pejcza!" :D nota bene, nie zastanawia Was, ze Arabela zawsze chodzi w tym samym ubraniu? To pewnie ma sluzyc podkresleniu, jaka ona dobra i skromna, ale zaczynam sie zastanawiac, czy przynajmniej zmienia bielizne ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: Arabela 10.12 18.12.06, 13:34 Arabela, mimo że jest w świecie ludzi to pochodzi ze świata bajek, a tam np Czerwony Kapturek też ma zawsze to samo ubranie :) A taka kwestia - dlaczego mając pierścień Arabela nie przywróciła do zdrowia Pani Mayerowej? Przecież mogła. ----- wystarczy ruszyć się Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela 10.12 18.12.06, 13:44 tak naprawde mając pierscien pan Viggo mogl rozwiazac wszystkie problemy w pierwszym, czy drugim odcinku ;) no ale wtedy nie byloby serialu, wiec nie narzekajmy na ten brak logiki ;) ja rozumiem, ze Czerwony Kapturek, czy inni mieszkancy krainy bajek, nie zmieniaja ubran, ale w swiecie ludzi sa troche inne zasady. Xenia nawet u siebie przebierala sie juz x razy, wiec czemu Arabela zawsze chodzi w tym samym?? czy w Wigilie tez bedzie Arabela? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Arabela 10.12 18.12.06, 15:04 Mnie już w dzieciństwie irytowało, że w świecie ludzi Arabela ma krótkie włosy. Jako posiadaczka krótkich zachwycałam się długimi fryzurami. Jako królewna Arabela miała cudowną fryzurę, a po przenosinach taką "okropną" zamiast długich fal spływających na ramiona (Ksenia fryzury nie zmieniła) ;) > czy w Wigilie tez bedzie Arabela? Też mnie to zastanawia, bo potem jest Sylwester. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: Arabela w Wigilię 18.12.06, 15:12 Jest - o 17.50 i od razu 70 minut ----- wystarczy ruszyć się Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela w Wigilię 18.12.06, 15:15 czyli co - dwa odcinki w jednym? poza tym kwestia Fantomasa caly czas mnie nurtuje - przeciez to on uratuje Petra przed scieciem. To tez wytna? Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: Arabela w Wigilię 18.12.06, 15:30 kubissimo: > poza tym kwestia Fantomasa caly czas mnie nurtuje - przeciez to on uratuje > Petra przed scieciem. To tez wytna? Hehe, myślę że rozwiązanie jest strasznie banalne - wcześniej im w archiwum taśmę zjadło ;) i wyemitowali od nieuszkodzonego fragmentu. Mam nadzieję, że potem w TV wezmą się za emisję Latający Czestmir albo Goście ----- wystarczy ruszyć się Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Arabela w Wigilię 18.12.06, 15:42 gdyby to byla stara wersja z polskim dubbingiem to moze bym uwierzyl, ale to chyba jest brane bezposrednio od Slowakow (zreszta nie wiem kto teraz ma do tego prawa), wiec powinno byc w dobrym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Arabela 10.12 18.12.06, 16:00 a koleżanki z pracy Kseni na zmywaku - twarde sztuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Arabela 10.12 18.12.06, 23:25 a powiedzcie mi jakie byly losy rumburaka i jego kumpla z wieźnia po tym jak wyrolowal go podczas skosku na dom mejerów? bo rumburak nagle znmalzła sie chyba w jakims hotelu jako gosc a jego kumpel tez sobie jakos poradzil.. Odpowiedz Link Zgłoś