Dodaj do ulubionych

"Skazany na smierc" - rozczarowanie

29.01.07, 10:50
Pal licho tlumaczenie tytulu ("Prison break"), ale sam serial jest nudny. Tym
bardziej nidny, jesli sie poczytalo zapowiedzi, z jakim to hitem bedziemy
mieli do czynienia. Zamiast doskonalego scenariusza sa pseudoniespodzianki,
naiwnosci, jakies dyrdymaly o milosci rodzinnej (scena rozmowy skazanego z
synem), proste klisze. Nie wiem, skad ta popularnosci. Rzecz nie dorasta do
piet takim produkcjom jak "Z archiwum X", "Millenium", "Nowojorscy policjanci"
i paru innym. Szkoda czasu.
Obserwuj wątek
    • monica_b Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 11:00
      Daj spokoj, lipa jak mało co. Pseudodynamiczna akcja, pseudodynamiczna muzyka...
      Wybuchnelam smiechem, jak koles sie rozebral, zeby pokazac bratu wytatuowana
      mape, a na jego ciele zaczely sie tworzyc wyrazne rysunki przejsc, tuneli.....
      Kretynizm jakiego dawno nie ogladalam. Na aszczescie pozniej byl Monk.
      • bryt.bryt Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 11:04
        monica_b napisała:

>(...)Na aszczescie pozniej byl Monk.

Pelna zgoda. :-)
        • almahler Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 11:10
          ja sie wciagnelam dopiero od 3 odcinka. N apoczatku myslalm tak jak powyzej, i
          powiedzialam sobie, jeslui trzeci mnie nie wciagnie, to sobie daruje. Tak mnie
          wciagnal, ze ogladam juz druga serie i nie moge sie doczekac nastepnych odcinkow
          • monica_b Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 11:15
            OMG, więc to badziewie ma kolejne serie???? lol
            • romero44 [...] 29.01.07, 11:30
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: ave śmieszni jesteście IP: *.broker.com.pl 29.01.07, 20:04
                obejrzeliście dwa odcinki i na tej podstawie oceniacie całą serię?

Książki też tak czytacie? Dwa rozdziały nic się nie dzieje i książka do kosza?
                Gratuluje
                • Gość: Code Re: śmieszni jesteście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:30
                  Z pewnością widzieli więcej ale jak tu się przyznać. Jak by napisał że oglądał
                  dużo nie mógłby napisać że do bani/nudny, no bo skoro nudny/do bani, to po co
                  oglądał i krzywde sobie robił ? Tak to wygląda :)
                  • kszynka Re: śmieszni jesteście 30.01.07, 08:33
                    wszystko kwestia gustu, jedni wolą LOST, inni Prison Break a jeszcze inni Gotowe
                    na wszystko, Namb3rs, CSI, Medium, MONK czy jeszcze coś innego,
                    nie ma co dywagować, nie podoba się, to nie oglądaj,
                    całe szczęście nie ma przymusu
                    :-)
                    • Gość: asd Hehe oni oglądają "Zagubionych" więc nie dziwie IP: 82.139.47.* 30.01.07, 09:28
                      się że nie rozmieją "Skazanego na śmierć" to raczej serial dla inteligentnych a nie jakieś nierealne bzdurki dla 10 latków jak to para rozbitków rozbiła się na wyspie..
                      • Gość: dsa Re: Hehe oni oglądają "Zagubionych" więc nie dziw IP: *.pu.kielce.pl 30.01.07, 13:51
                        Dla ciebie to "coś" jest serialem dla inteligentnych? Chyba dla
                        tych "inteligentnych inaczej", którzy ukończenie podstawowej szkoły uważają za
                        największy sukces w życiu. Nie ośmieszaj się wypisywaniem takich idiotyzmów.
                        • kinekkinek Re: Hehe oni oglądają "Zagubionych" więc nie dziw 30.01.07, 19:25
                          niektóre przejścia oparte na dynamice są przejściami opartymi na dynamiczności,
                          sa przerywnikami dla poszczególnych ujęć planów. Więc, jeśli nie zmyli cię na
                          chwilę urywek takiego "przejścia" to znaczy, że jeszcze jesteś inteligentny.
                          • Gość: bartt Re: Hehe oni oglądają "Zagubionych" więc nie dziw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 23:14
                            > niektóre przejścia oparte na dynamice są przejściami opartymi na dynamiczności,
                            > sa przerywnikami dla poszczególnych ujęć planów.

mógłbyś dobry człowieku wyjaśnić co to ma znaczyć, i ogólnie do którego
                            fragmentu z postów powyżej odnosi się Twój post ?
                • kasan1512 Re: śmieszni jesteście 29.01.07, 23:42
                  No sorry stary, ale nie porównuj książek z telewizją... W przypadku książek nie
                  możesz skakać pilotem po tytułach. Taki już urok seriali, że jak się nie
                  spodobają od początku to wypad i już.
                • Gość: KillRoy Re: śmieszni jesteście IP: *.neurosoft.pl 30.01.07, 11:20
                  Czemu śmieszni ? Jak książka nie jest dobrze napisana to po co się męczyć ? Tak
                  samo z serialem.
                  Może Ty masz dużo czasu i możesz sobie pozwolić na wydawanie opinii po
                  dokładnych studiach nad dziełem - które Ci się nie specjalnie podoba - OK - ale
                  ja nie mam tyle czasu i dlatego będę oceniał książki po pierwszym rodziale a
                  seriale po pierwszym odcinku. To poprostu ogranicza mój 'zmarnowany' czas.
                  I to twoja opinia jest wg. mnie śmieszna - narzucasz innym jakąś głupią zasadę,
                  którą sam stosujesz, uwarzasz, że nie mają prawa wyrazić własnego zdania bo za
                  mało wiedzą - a do tego robisz to powołując się na serial którego ostatni
                  odcinek nie ujrzał jeszcze światła dziennego ... Conajmniej ryzykownie - jeżeli
                  nie głupio z Twojej strony ...
                  • Gość: zuzka Re: śmieszni jesteście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:43
                    > mało wiedzą - a do tego robisz to powołując się na serial którego ostatni
                    > odcinek nie ujrzał jeszcze światła dziennego ... Conajmniej ryzykownie - jeżeli

Rzeczywiście ostatniego odcinka jeszcze nie ma, bo nadal kręcone są odcinki
                    kolejnej serii. Muszę się zgodzić z przedmówcami w jednej kwestii. Serial nie
                    wciąga przez pierwsze 2 odcinki, ale jak się obejrzy już 3 czy 4 to baaaardzo
                    wciąga. Pewnie dlatego puszczają je na początku "parami". Zapowiedzi mówiły o
                    hicie, bo ten serial jest naprawdę hitem. Ma mnóstwo fanów czekających na każdy
                    kolejny odcinek puszczany na kanale Fox. Tyle, że oni oglądają już serię drugą.
                  • kinekkinek Re: śmieszni jesteście 30.01.07, 19:31
                    Dlaczegp sugreujesz, że ksiązka źle napisane jest źle czytana, a nie czytana
                    dobrze? Skad możesz wiedzieć, że masz do czynienia ze źle napisaną ksiązką,
                    skoro źle napisanej ksiazki nie czyta się od początku do końca, a dwa, że
                    opinię na temat źle czy dobrze napisanego skryptu nie jest w stanie wydać na
                    ten temat osoba czytająca. To Twój sposób na oglądanie i ocenę odcinków serialu
                    lub stron ksiązki którą czytasz.
                    A to jest wątek do którego się wpisuję. Zobaczymy.
            • Gość: Andy Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.chello.pl 29.01.07, 11:57
              hehe, ma ;) Pierwszy sezon był świetny, ale drugi to kompletna pomyłka.
              zrezygnowałem po 5 odcinkach.
              • kinekkinek Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 30.01.07, 19:23
                a o co chodzi w drugiej serii, że okazuje się pomyłką? To interesujace
                przeczytać komenatrz, który dotyczy czegoś, czego nie pokazuje się w polskiej
                telewizji. Mógłbyś rąbka tajemnicy nieco uchylić, zopiniować :P.
                --
                nic na to nie pomóc. On jest taki.
            • Gość: Marti Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:03
              Ja absolutnie nie jestem rozczarowana- miałam okazję obejrzeć 3 sezony serialu
              i naprawdę nie mam nic do zarzucenia, w szczególności jeśli chodzi o
              przystojnych aktorów;)
              • livja Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 30.01.07, 09:38
                Gość portalu: Marti napisał(a):
                naprawdę nie mam nic do zarzucenia, w szczególności jeśli chodzi o
                > przystojnych aktorów;)

A który tam jest przystojny??? Nie zauważyłam ...
                • kinekkinek Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 30.01.07, 19:34
                  aktorzy mówią o aktorach nazywając ich postaciami z filmu. Wystarczy wsłuchać
                  się w dialogi, nieuwaznie oglądłaś, bynajmniej nie z jakiej przyczyny?;)
              • nelsonek Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 09.02.07, 21:07
                Jeszcze nie ukonczono 2 sezonu a Ty juz widziales 3 sezon? Ciekwae...

Gość portalu: Marti napisał(a):
                > Ja absolutnie nie jestem rozczarowana- miałam okazję obejrzeć 3 sezony
                serialu
                > i naprawdę nie mam nic do zarzucenia, w szczególności jeśli chodzi o
                > przystojnych aktorów;)
          • Gość: q.... Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:59
            serial jest po porostu za...sty!!!!! niszczy go polski tytuł i lektor (nic
            konkretnie nie mam do samej osoby lektora ale ten glos tu po prostu nie
            pasuje!!!!!) i polskie tłumaczenie np: przetłumaczenie ksywki lincolna "zlew" na
            "pomywacz" jest śmieszne!!!! nie wiem kto to tłumaczył ale chyba robił to na
            "odwal się".... jestem już w połowie drugiej serii i z niecierpliwością czekam
            na dalsze odcinki...jeśli wam się nie podoba to nikt wam nie karze tego
            oglądać!!! A wam skoro nie podobają się "proste klisze" to ogladajcie jakies
            inne seriale o cudownej budowiue
            • kinekkinek Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 30.01.07, 19:41
              nie podpuszczaj tłumacza filmu, bo niedługo puszczą tłuamczenie w którym trudno
              byłoby, aby mogło zaroić sie od słowa na "q" chociaz w angieslkiem jest to
              mozliwe, tyle że abstrkacyjne w dialogu pomiędzy więźniami.
              Bo tu się rozchodzi o nie odbieranie godności tłumaczonych wyrazów, o
              tolerancję, dotyczącej nawet takiego miejsca jakim jest więzienie.
              Proste klisze nie są efektewne. A ostre przejścia z jednego planu w drugi
              powodują zdezorientowanie, ale to tylko moja opinia, moja jak nic inne.
              • siuil_a_run Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 05.02.07, 21:19
                kinekkinek, po jakiemu Ty piszesz???? ni cholery nie moge zrozumiec Twoich
                postow, wez ten belkot na polski przetlumacz :/
        • Gość: Lolo77 Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:46
          TACY JAK WY TO CHODZĄ W GOLFACH W LATO I NOSICIE OKULARKI...W AMERYCE TO SIE
          NAZYWA "LOOSERS"...MONK ;P SZKODA KLAWIATURY !!!
      • Gość: szarlej Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:53
        lol. To było obrazowe przedstawienie faktu, że tatuaż kryje informacje o planie
        więzienia. Żeby cokolwiek w nim dojrzeć musisz wiedzieć czego szukać. Ale jak
        tego nie widzisz rzeczywiście nie bież sie lepiej za dalsze oglądanie bo nic nie
        zrozumiesz i skończy się dalszymi rozczarowaniami :]
    • Gość: li // Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:19
      Tak, spokojnie mogę się pod tym podpisać. Cóż, zaraz cię do MjM i Klanu odeślą
      :) Śmieszne albo-albo.
      • aniuta75 Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 12:46
        Jeżeli macie ochotę to oglądajcie za tydzień - rozkręci się. Są jednak typy
        ludzi, którzy się przyczepią do wszystkiego i takim nie dogodzisz. Wasz wybór.
        Aż się prosi, żeby napisać - czy miliony mogą się mylić zachwycając się PB? Ale
        aż się boję, bo zaraz będzie jakaś niewątpliwie wysoka intelektualnie
        riposta :D.
        Wóz albo przewóz kochani - jak się podoba to nie oglądać. Jeżeli macie ochotę
        przeżyć wspaniałą przygodę - oglądajcie dalej.
        Pozdrawiam.
        • aniuta75 Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 12:47
          Miało być "jak się nie podoba to nie oglądać" :D.
          • honeybeam Rada 29.01.07, 12:58
            nie oglądaj i już!
        • bryt.bryt Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 13:06
          aniuta75 napisała:

> (...)Są jednak typy ludzi, którzy się przyczepią do wszystkiego i takim nie
          > dogodzisz. Wasz wybór. Aż się prosi, żeby napisać - czy miliony mogą się mylić
          > zachwycając się PB? Ale aż się boję, bo zaraz będzie jakaś niewątpliwie wysoka
          > intelektualnie riposta :D.(...)

A po co tutaj "wysoka inetelektualnie riposta"? Sa rzeczy, ktore mnie
          autentycznie wciagnely ("Z archiwum X", "Millenium", "Nowojorscy policjanci") i
          sa takie, ktore uwazam za przereklamowane. "Prison break" taki wlasnie jest.
          Troche jakby scenariusz napisany porzez komputer. Ale niech gladaja ci, ktorym
          sie podoba. Mamy wolnosc wyboru. :-)
          • aniuta75 Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 13:11
            Przypuszczam, że gdyby nie było tyle zachwytów nad PB to by się Tobie
            podobał :). A tak to "na złość mamie odmrożę sobie uszy". Już nie będę
            przekonywać bo każdy ma tu swoją rację. Powodzenia w oglądaniu "Z archiwum X" -
            widziałam gdzieś wczoraj zapowiedzi :D.
        • Gość: vixo Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: 80.50.166.* 29.01.07, 13:41
          > Aż się prosi, żeby napisać - czy miliony mogą się mylić zachwycając się PB?
          Ale
          >
          > aż się boję, bo zaraz będzie jakaś niewątpliwie wysoka intelektualnie
          > riposta :D.

Aż się ciśnie cytacik: "Ludzie, jedzcie gó..., miliony much nie mogą się
          mylić" ;-)
          A PB to może nie "g..." ale zdecydowane rozczarowanie.
          • Gość: Paweł Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.crowley.pl 30.01.07, 10:16
            > Aż się ciśnie cytacik: "Ludzie, jedzcie gó..., miliony much nie mogą się
            > mylić" ;-)
            > A PB to może nie "g..." ale zdecydowane rozczarowanie.

A moze dotrze do niektorych, ze wiele osob zaczelo ogladac ten serial jeszcze na
            necie, gdy jego popularnosc u nas wynosila 0? I sie po prostu spodobal i teraz
            polecaja innym polska edycje?
        • kinekkinek Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 21:38
          jak tak czytam tego posta to się cieszę jak głupi, że znajduję się wśród tych
          pięć i pół miliona widzów z całego świata (na całym świecie?) i cieszy mnie to,
          że jestem spośród tych pięciu i pół miliona widzów tym jednym który nie odczuwa
          porzeby opowaidania się za wątkiem typu- jak jest źle to się wpisywać, a jak
          dobrze, to przenosić do innego wątku - i na odwrót.
          Tak mnie ten post zainspirował. Yrudna sparawa, żeby oglądanie czegoś w
          telewizji było wspaniałą przygodą... pani się zdaje mi lubi wycinać kody
          kreskowe z opakowań i wysyłać po nagrody?
          • zdrowa72 Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 30.01.07, 07:52
            Ja wycinam kody
            i wysyłam - a co?
            Do piachu ze mną????
            • kinekkinek Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 30.01.07, 19:06
              "moi cheries"... skoro żądasz...
    • Gość: joanna Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.aster.pl 29.01.07, 13:19
      Serial rozkreca sie od 3, 4 odcinka. Tez mialam takie wrazenie, ze to nuda. Ale
      pozniej pojawiaja sie inne bohaterowie i akcja nabiera tempa.
      • Gość: farel Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: 199.67.140.* 29.01.07, 13:52
        Niektórzy zawsze musza mieć inne zdanie ot chocby po to żeby się wyróznić.
        Serial jest czystą rozrywka i jako taka sprawdza się IMHO znakomicie.
        Ogladam na bieżaco (ostatnio 2x14) i uważam że minie jeszcze duuuuużo czasu nim
        bedziemy w stanie dogonić Amerykanów i wyprodukować serial akcji na zbliżonym
        poziomie. Marudzenie powinno tez mieć jakiś sens więc uważam że przy poziomie
        tego co serwują nam nasze telewizje (prywatne i publiczna) na co dzień, perełki
        w rodzaju PB powinny być w miarę doceniane. Pozdrawiam

• kinekkinek Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 21:53
          Pamiętam wątek, który dotczył Twojego pierwszego koemntarza, napisane w nim
          było w formie Twojego pierwszego postu- nie psujcie krytykom oglądania
          odcinków, jesli mają coś za złe ekipie filmowców, to pewnie to, że został tak
          dobrze nakręcony. To puenta wynikająca z tego co napisałeś, zaś puentą tego co
          napisałam ja jest to, że poradziłeś czytelnikom swojego postu, aby pozwolili
          grupie krytykujacej serial na oglądanie serialu okiem krytycznym i nie psucia
          tej grupie- co ścisle podkresliłeś- domniemanej przyjemności wynikającej z
          oglądanie czegoś okiem krytyka. Nie wiem dlaczego, ale wydało mi się to co
          napisałeś przedtem, dziwne.
          Sęk w tym, że polskie seriale u polskiego widza wzbudza emocje mniejsze niż
          serial, który reprezentuje światowy poziom tego gatunku serialu i tak w polskim
          serialu byłoby niezrozumiałe otwieranie więzienia przez strażników i dobrowolne
          dopuszczanie więźniów do jatki- jak się zdarzyło to w serialu, co jest o tyle
          nielogiczne co niezrozumiałe jak to, że nie wiadomo tak naprawdę co dzieje się
          za murami więzień typu takiego jakie reprezentuje więzienie w serialu, a co
          jest tylko domniemywanym spsoobem rozwiazywania konfliktów zarówno między
          strażnikami i więźniami jak i więźniami i więźniami- i być może z powodu braku
          takich więzień w polsce zakłada się cztery wątki na temat tego samego serialu-
          chociaz opinie różnorodne- ale to wazelina, bo wyjściem jakie wybierają
          forumowicze tego serialu to chłodna analiza, bez porównywań do realii, jakie
          panują poza granicami więzienia jak i w stolicy kraju, w którym owo miejsce ma
          zdarzenie, ciekawe dalczego telewidzowie tego serialu zdecydowali się na
          brawurowe przyjęcie emisji tego serialu.
          Marudzenie, gdyby miało sens nie nazywano by marudzeniem.
      • Gość: michal PB - Az dech zapiera, szokuje i porywa ... :)))) IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.07, 23:07
        Pierwszy odcinek byl bardzo slabiutki (a podobno pilot serialu jest zawsze
        najlepszy) , a najbardziej smiesznie i strasznie to bylo na koncu jak obcinali
        glownej postaci paluchy sekatorem. Żenada :)))))) [Ale gimnazjalistom i
        licealistom moze sie takie cus podoba, hehe].

Gość portalu: joanna napisał(a):
        > Serial rozkreca sie od 3, 4 odcinka. Tez mialam takie wrazenie, ze to nuda.

Mam swoja teorie:
        Dlaczego ludziom sie podoba od 3 , 4 odcinka?: po prostu przyzwyczaja sie do
        poziomu serialu i tyle. Innymi slowy brna w swojej konsekwencji w dalszym
        ogladaniu nie chcac sie przed samymi soba przyznac ze serial jest denny.

> Ale pozniej pojawiaja sie inne bohaterowie i akcja nabiera tempa.

No to ilu tych bohaterow w koncu bedzie :), wedlug mnie takie dodawanie w srodku
        serialu kolejnych postaci,jedynie aby podkrecili akcje, swiadczy tylko o marnym
        poziomie scenarzysty. Poza tym juz po pierwszym odcinku widac ze te postaci
        ktore juz sa to do najciekawszych nie naleza.

Pozdrawiam.

P.S. Jezeli ktos chce sobie obejrzec naprawde dobry,ba swietny film o ucieczce z
        wiezienia to niech zobaczy "Skazanych na Shawshank" i wtedy dopiero moze
        zrozumie o co mi chodzi.

• Gość: niunia jestem na II serii i uwielbiam ten serial! czad!nt IP: 195.117.255.* 29.01.07, 13:50
      • Gość: jackie_brown Re: jestem na II serii i uwielbiam ten serial! cz IP: 62.29.138.* 29.01.07, 14:00
        Ja nie jestem wielką fanką serialu i powiem wam, ze na początku obejrzałam dwa
        odcinki i odłożyłam go na półkę. Po dwóch tygodniach obejrzałam kolejne dwa
        albo trzy no i się wciągnęłam na tyle, że obecnie śledzę na bieżąco.
        Zgadzam się z przedmówcą, że dużo wody w Wiśle upłynie, zanim Polacy zrobią
        taki serial.
        • deana Re: jestem na II serii i uwielbiam ten serial! cz 29.01.07, 14:11
          A mi się drugi sezon bardziej podoba, ale jestem w gronie tych nielicznych.
          • monalisa.pl Re: jestem na II serii i uwielbiam ten serial! cz 29.01.07, 14:34
            a mi i I i II bo w obu seriach sporo sie dzieje i to non stop: w I jest ciagła
            akcja w wiezieniu a w II na wolnosci ;-) przy obu seriach mialam rowno
            pogryzione paznokcie!
          • Gość: Code Re: jestem na II serii i uwielbiam ten serial! cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:13
            UWAGA! Tego postu nie należy czytać :D Gdzieś zdradziłem kilka fragmentów
            drugiej serii :)
            -------

Bardziej drugi? Mnie drugi co chwile denerwował jakimś niedociągnięciem, albo
            wydumanymi kłopotami :) Ja rozumiem że bohater musi być w tarapatach, ale w
            drugiej serii okropnie je powymyślali :) Dla mnie kuriozum było to że dwóch
            dorosłych facetów nie potrafiło przejść po kłodzie przez rzekę nie pakując się w
            kłopoty, albo gliniarz genialnie wpadający na nowy trop ;)
      • Gość: tuan_jim Re: jestem na II serii i uwielbiam ten serial! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:51
        To jest druga seria? Oni chcą to ciągnąć?! O w mordę...
    • mmorawski Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 14:36
      Polacy narzekanie wysysają z mlekiem matki, więc trudno się dziwić takim
      opiniom. Szkoda tylko, że jak już zostało trafnie zauważone, żadna polska
      produkcja nie jest na poziomie choćby zbliżonym do PB, LOST czy Grey's Anatomy.
      • romcia.p Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 16:50
        ja też sie rozczarowałam,bo sugerując sie uwielbieniem dla tego serialu na forum,spodziewałam sie Bóg wie czego
        pamiętam taki wątek,że PB jest dużo lepszy niż LOST,a tymczasem w moim odczuciu oba te seriale są bardzo do siebie podobne pod względem prawdopodobieństwa
        PB ogląda sie całkiem dobrze,ale irytujące są 2 rzeczy:
        -całkowity brak prawdopodobieństwa zdarzeń właśnie
        -straszliwa schematycznosc

Porównanie z polskimi serialami jest bezsensowne,ale z Amerykańskimi już nie.Na ich tle PR to mocny średniak.Na tyle ciekawy,że chyba będę oglądac dalej,ale do rewelacji to mu daleko.W ostatnich latach Amerykanie zrobili co najmniej kilka lepszych i rewolucyjnych seriali,chciażby 24,Sopranos,6 stóp pod ziemią
    • el_che Pierwsze 4 odcinki sa srednie 29.01.07, 16:52
      Zgodze sie z toba. Pierwsze cztery odcinki sa srednie. Ale pozniej to albo nie
      bedziesz mogl wysiedziec do nastepnej niedzieli albo sciagniesz pierwszy sezon i
      pol drugiego z netu. U mnie ogladanie pierwszej serii zaczelo sie pare miesiecy
      temu w sobote okolo 16 a skonczylo w niedziele po 23 z kilkugodzinna przerwa na
      sen :)
      • Gość: n Re: Pierwsze 4 odcinki sa srednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:28
        dla mnie mistrz
        www.skazanynasmierc.blogspot.com/
    • Gość: Mullen Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: 83.168.124.* 29.01.07, 17:43
      DOKŁADNIE!!! POLECAM WSZYSTKIM BATLLESTAR GALACTICA!!! :D 100razy lepsze
      • Gość: :) Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.01.07, 18:05
        Mnie się bardzo podobało :D
    • Gość: Code Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:05
      No jest w tym co piszesz trochę prawdy. Sporo znalazłem niedociągnięć. Ale z tym
      'nie dorasta do pięt' to przesadziłeś. Warto żebyś na przyszłość wiedział że
      dużo rzeczy jest kwestią gustu, i to jest właśnie jedna z nich. Mnie na przykład
      nie podobają się seriale 'cuda na kiju', więc nie oglądam archiwumX. Dlaczego
      próbujesz odstraszać ludzi? Niech sami obejrzą i zadecydują. To nie film tylko
      serial, jak nie podejdzie to po 2-3 odcinkach rezygnujesz i po sprawie. Nie
      bardzo widze jaki jest sens zakładania takiego tematu, zrzeszenie cierpiących ?
      Nie oglądać i już.
    • aluniaaa Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 18:05
      Nudny to jest autor wątku. Serial kapitalny.
      • stasio_paluch Ludzie, to wy ogladacie seriale?! 29.01.07, 21:53
        Ja pie*dzielę, życie wam ucieka!!! Aż takie nudy was dopadają,
        żeby podniecać się filmem w odncinkach?! Nie zazdroszczę...
        • Gość: hrab Re: Ludzie, to wy ogladacie seriale?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:23
          lol :) no tak ty masz na pewno ciekawsze zajęcia.. w ogóle to przepadam za
          takimi ludźmi którzy namiętnie krytykują innych.. Po przeczytaniu takiego typu
          tekstu zawsze sobie myślę: no tak to jest człowiek który powie nam wszystkim co
          jest dobre a co złe, tylko słuchać bo to na niewątpliwie jakiś autorytet:>
          • Gość: Code Re: Ludzie, to wy ogladacie seriale?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 23:31
            hehe, napisał że NAM życie ucieka a sam siedzi przed komputerem szlaja się po
            forach.
    • Gość: zolii Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:08
      tlumaczenie tytulu to moze rzeczywiscie jest bezsensu w ogole nie nawiazuje do
      glownego wątku ale wiekszosc tlumaczen jest bezsensowna i to nie jest nic
      nowego, ale litosci te wszystkie
      "pseudoniespodzianki,
      > naiwnosci, jakies dyrdymaly o milosci rodzinnej (scena rozmowy skazanego z
      > synem), proste klisze" maja swoje wytlumaczenie w dalszych odcinkach i
      wlasnie dlatego sa interesujace. Nie wszystko jest oczywiste i moze dlatego
      pierwsze 2 odcinki sa niejasne ale zeby od razu porownywac z "produkcjom jak "Z
      archiwum X", "Millenium", "Nowojorscy policjanci" to juz jest niesmaczne
      • Gość: Milord Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: 195.47.201.* 29.01.07, 18:24
        Ja też byłem rozczarowany ale jak wilu moich przedmówców po trzecim odcinku
        wciągnąłem się. Miałem tylko ten komfort, ze ktoś mi z góry zapoweiedział,
        żebym przebolał pierwsze trzy i dopiero po czwartym piątym stwierdził, czy mi
        się podoba. Serial jest super... do momentu kiedy zaczyna się druga seria.
        Jest schemtatyczna - oglądając zastanawiam sie co jeszcze może się nie udać
        albo jak małe jest prawdopodobieństwo żeby zdarzyło się to co sie zdarzyło....
        ogólnie pierwsza seria jest git - druga nie za bardzo ale i tak lepsza niż
        jakikolwiek polski serial

PS. "Archiwum X" ??? - wolę 4 pancernych i psa
    • Gość: jezier@wp.pl Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.promax.media.pl 29.01.07, 19:19
      Poczekaj - powiesz to za kilka odcinków.
    • Gość: asiaQ za dużo reklam podczas filmu IP: 195.205.228.* 29.01.07, 19:40
      sam film - ok. Wkurzały mnie reklamy - w ciągu godziny aż 3!!!koszmar komercyjny!

fajne prezenty walentynkowe
      • honeybeam Re: za dużo reklam podczas filmu 29.01.07, 19:59
        Gość portalu: asiaQ napisał(a):

> sam film - ok. Wkurzały mnie reklamy - w ciągu godziny aż 3!!!koszmar
        komercyjn
        > y!
        >
        > fajne prezenty walentynkowe

A jak myślisz, po co komercyjna stacja kupuje topowy serial, za koszmarne
        pieniądze??? Dlatego żeby sprawic przyjemność widzom??? Otóż, po to, aby dobrze
        sprzedać czas reklamowy w czasie emisji serialu, który gromadzi kilka milionów
        potencjalnych kupujących. Czy Ci to odpowida czy nie na tym polega działalność
        komercyjnych stacji TV. Swoją drogą ciekawa jestem ile kosztuje kupno tekie
        seria z najwyższej półki i jak cena się ma do innych?
        • Gość: Code Re: za dużo reklam podczas filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 00:37
          Czy ona napisała że nie rozumie po co są reklamy ? Nie. Napisała że ją denerwują
          i wszystko. Zupełnie nie rozumiem jak można było przyczepić się do jakiegoś
          fragmentu tego postu. Po co ten cały wywód ?

PS. Trzykrotny znak zapytania to nadużycie. W następnych przypadkach świętego
          oburzenia proponuje użyć "?!"
    • Gość: duży maciek Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: 195.245.213.* 29.01.07, 19:56
      właśnie dlatego świat seriali jest ciekawy bo masz wybór. ja np nie wciągnąłem
      się w żaden z wymienionych przez ciebie seriali pomimo wielu podejść
      • Gość: Aja Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:09
        Z archiwum X?! toż tego nie dało sie ogladac ,nigdy nie bylam w stanie sie w
        to wciagnac a ni w czasach kiedy to nadawano ,ani pozniej ,a juz zakonczenie -
        cudowne dziecko Scully i Muldera ,rodzinka razem rozśmieszało ;).Poza tym nie
        porownujmy do siebie całkiem roznych seriali jak np.Monk i PB -to sa są
        zupelnie rożne konwencje
        • Gość: przesmiewcazbagien Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.07, 20:27
          Czy wy poszaleliscie???!!! rozczarowanie????!!!
          Slaby ? sredni?? Ludzie, obawiam sie ze duzo czasu uplynie zanim obejrzycie
          kolejny podobnie wciagajacy i niesamowity, pelen wspanialych kreacji aktorskich
          ( T-Bag !!!) serial. Chociaz jestem jego wielkim fanem, to jednak tez widze
          niedociagniecia i niewielkie nielogicznosci co jednak nie przeszkadza mi
          cieszyc sie nim i oczekiwac z niecierpliwoscia na nastepny odcinek.
          Pozdro dla wszystkich fanow i malkontentow.
          • Gość: Adaś Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:40
            Może ktoś mi powiedzieć ile odcinków ma II seria?? bo ja mam tylko 13 i nie
            wiem czy to jest koniec:(
            • honeybeam Adaś 29.01.07, 21:47
              Gość portalu: Adaś napisał(a):

> Może ktoś mi powiedzieć ile odcinków ma II seria?? bo ja mam tylko 13 i nie
              > wiem czy to jest koniec:(

Przed 13 odcinkiem był wemitowany jeszcze jeden ale bez numeru :( Road to the
              freedom - zdaje się, że miał taki tytuł. Ale zdaje się że zawartość nie była
              związana z serią, były to chyba rozmowy z aktorami i twórcami (tak to
              zrozumiałam), bo sama nie widziałam tego odcinka. A póki co było ich
              trzynaście - dziś chyba będzie kolejny :)
              • Gość: Paweł Re: Adaś IP: *.crowley.pl 30.01.07, 10:20
                Tydzien temu w niedziele 14-ty, obecnie 15-ty.
    • hippotam Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 20:52
      To fakt, pierwsze odcinki są lekko amatorskie. Dalej jest lepiej (albo ja tez
      się wciągnąłem i już nie zauważam). Generalnie - serial wymaga solidnego
      zawieszenia niewiary i sporej tolerancji dla zbiegów okoliczności. Szczególnie
      pierwszy sezon jest taki - drugi jest znacznie lepszy.
    • Gość: lis Od 3 odcinka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:52
      Ludzie piszą tu, że rozkręca się od 3 odcinka.
      Być może.
      Ale serial musi wciągnąć już na samym początku, rzucić na kolana, pokazać się z
      jak najlepszej strony. To żelazna zasada, której producenci się nie trzymali.
      Ich strata.
    • Gość: Dudała Ja ogladałem TVP2 w tym czasie IP: 80.48.173.* 29.01.07, 22:10
      "co mi zrobisz jak mnie złapiesz " wymiata :)
    • Gość: niezapomnij83 Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: 217.116.110.* 29.01.07, 22:25
      Czekałam tylko na słowa krytyki bo tego nie dało sie uniknać Cóż żyjemy w
      wolnym kraju mozna wyrazac swoje opinie i robic co sie tylko człowiekowi podoba
      ale po co mowic ze cos jest be jesli oglada to 5,5 miliona ludzi na swiecie
      Mimo wszystko warto miec taki serial ktory sie bedzie ogladalao i ktory wciaga
      bo taka jest prawda w koncu wlasnie ide ogladac 14 odcinek z 2 serii
      • piotrn77 Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 22:54
        IMHO najlepszym serialem, a przynajmniej jednym z najlepszych jest "The Shield"
        o glinach w LA, w Polsce leci chyba na AXN pod tytułem "Świat glin" (znowu
        kiepski tytuł echh..) aktualnie chyba 5 sezon (w USA na FOX),u nas moze drugi.
        Kto oglądal ten wie o czym mowie. POLECAM WSZYSTKIM, tam sie dopiero dzieje...
        pozdr
        • Gość: t-bag :) Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: 88.220.41.* 30.01.07, 12:18
          Shield jest w deche, a gwoli scislosci w USA leci 6 seria i nie na FOX tylko na
          FX ;)
          to jeden z niewielu seriali (byc moze jedyny, ktorego kolejne serie trzymaja
          poziom a m oze nawet sa lepsze)
      • badjuk metoda 30.01.07, 01:52
        Gość portalu: niezapomnij83 napisał(a):
        > ale po co mowic ze cos jest be jesli oglada to 5,5 miliona ludzi na swiecie

ano po to zeby jeszcze wiecej ludzi to chcialo obejzec,
        zasada jest prosta - ty to widziales, wiec ja tez musze - i lawina sie powieksza
        • Gość: krowi cycek Re: metoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:39
          Ten argument nie ma tak do końca sensu, bo pamiętaj, że najpierw serial się
          spodobał, a konsekwencją tego była stale zwiększająca się liczba odbiorców.
          Dopiero gdy popularność osiągnęła jakiś pułap można mówić o procesie, o którym
          piszesz. W Polsce ludzie zaczęli oglądać PB jeszcze w tamtym roku, i wcale nie
          dlatego że że w stanach ogladało go x osób.
          O
    • Gość: jose manuel garcia Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: 213.199.198.* 29.01.07, 22:43
      ba, słabizna jak mało co, poczekajcie do następnych odcinków
      nie wiecie czy jakaś stacja nadaje m.a.s.h?
    • postkomuna Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 22:43
      No właśnie, mnie też nie powalił. Ja co prawda widziałam najlepszy serial
      wszechczasów o więźniu - "Oz".Chociaż pewnie PB to nie tyle serial o
      więzieniu,co o ucieczce z niego(z tego co się sdążyłam zorientować). Wg mnie
      np "Soprano" bardziej wymiata.Ale zastosuję się do Waszych rad i obejrzę
      jeszcze ze 2 odcinki.Niestety po "Lośćie" nie obiecuję sobie niczego dobrego -
      też się naczytałam i nasłuchałam peanów i wymiękłam pod koniec pierwszej serii.
      pozdr. :)
    • czesiekkk Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 22:46
      Cóż mnie ten serial nie powalił na kolana, ale chętnie go zobaczę do końca, bo
      to jakaś odmiana w zalewie polskich seriali. PB ma tempo, intrygę, ciekawych
      bohaterów, szkoda że nie jest bardziej brutalny i klaustrofobiczny, czyli taki
      jak więzienie.
      Ktoś poruszył temat kiedy zrobimy w Polsce taki serial, wtedy jak seriale
      sensacyjne i kryminalne przestaną kreować amantów filmowych a będą skupione na
      intrydze, kiedy przestaną być o seks-symbolach kolorowych pism a zaczną
      pokazywać realia policyjne i więzienne, czyli policyjne polonezy,
      protokołowanie, przeludnione cele itd.
    • Gość: mp Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie IP: *.olsztyn.mm.pl 29.01.07, 23:02
      co tam fabula GLOWNY BOHATER!! to jest t mmmmmmmmm
    • sofiasas Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 29.01.07, 23:05
      Pierwsza seria jest jeszcze w miare ok , ale druga seria jest już potwornie
      nudna. Ciągły zwrot akcji, każdy sie zabija nawzajem, mieli takie szczescie by
      uciec z więzienia a do helikoptera nie potrafią sie wczłapać.

Pozdr.
      B.
    • Gość: CORONER Re: "Skazany na smierc" IP: *.wlan.pl 30.01.07, 01:53
      Dla mnie licza sie dwa seriale: Prison Break i The Sopranos. Scofield i Tony Soprano sa najlepsi. Skazani na Shawshank swietny film ktos tu go wymienil :)
      • Gość: Quii Re: "Skazany na smierc" IP: 217.153.39.* 30.01.07, 06:29
        Podobał się czy nie rzecz gustu, śmieszą mnie tylko posty otym że mało reany,
        naciągany, hmm to chyba jednak fikcja która ma bawić i według mnie robi to dobrze.
        A i jeszcze do polskich seriali - Glina, dla mnie genialny
        • Gość: mk Re: "Skazany na smierc" IP: *.tktelekom.pl 30.01.07, 12:04
          > A i jeszcze do polskich seriali - Glina, dla mnie genialny

Dla mnie też. Bardzo udany, warto o tym pamiętać. Choć z fatalnym pierwszym
          odcinkiem!!! Podobny przypadek jak z PB?

• anquisette Re: "Skazany na smierc" - rozczarowanie 30.01.07, 08:14
      A ja cieszę się bardzo, że obejrzałam pierwszą serię na długo zanim zaczęło być
      o niej głośno w Polsce. Możliwe, że gdybym wcześniej nasłuchała się tych
      wszystkich peanów to też rozczarowałabym się, a tak jestem wierną fanką. :)

• Gość: Badyl Wielkie rozczarowanie IP: *.aster.pl 30.01.07, 08:54
        Absurdalny pomysł , nie wiem jakim cudem ten koleś trafił do tego samego zakładu
        zamknietego co jego brachol , żenada !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka