galaxian1 01.05.07, 21:56 Moze chociaz jednej osobie to sie podobalo ? Czekamy na odwaznego ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 22:01 moze nie odrazu powiem ze koffam ten serial, ale zapowiada sie fajnie. Mostowiak jak zasnal przed TV i sie obudzil - hihihi Alternatywy 4 nie widzialam, ale moze jak bedzie kiedys powtorka to zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 01.05.07, 22:05 Gość portalu: Majka napisał(a): > moze nie odrazu powiem ze koffam ten serial, ale zapowiada sie fajnie. Mostowia > k > jak zasnal przed TV i sie obudzil - hihihi > Alternatywy 4 nie widzialam, ale moze jak bedzie kiedys powtorka to zobacze. Hahaha. Dobre;-P Odpowiedz Link Zgłoś
jankowodnik1 Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 01.05.07, 22:06 mi się podobało - bo szybko się skończył.żenada, poruta i wszystko co najgorsze można powiedzieć o tym serialu to powiedzieć mogę. Tylko czy warto strzępić jeżyka na takiego gniota. Dziecko, jeśli nie widziałaś alternatyw i podobały ci się Dylematy to serdecznie współcuję... Bardziej niż sobie po zmarnowaniu tej godziny na ten chłam Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 01.05.07, 22:10 Zgadzam się zdecydowanie odcinki powinny być krótsze, tak aby w trakcie zrobić sobie herbatę, wrócić i nie czuć niesmaku. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 01.05.07, 22:22 tragedia, rezyser tego filmu powinien obejrzec dokladnie "Alternatywy 4" i uczyc sie, jak sie robi swietny serial Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 01.05.07, 22:29 Obawiam się że to by też nie pomogło, niejeden amator z kamerą zrobiłby coś zabawniejszego. Dziwię się tylko aktorom, że zgodzili się w czymś takim wziąść udział Odpowiedz Link Zgłoś
gazamate Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 00:47 Chwala Gajosowi że wyczuł że film zalatuje ... chłamem i nie zdecydował się na grę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m824 uściślijmy... IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.07, 22:23 ...że czekamy na odważnego, który widział Alternatywy 4 i ma porównanie. Majka się odezwała jako "odważna" ale jej głos w dyskusji chyba niewielkie ma znaczenie (sory Majka), bo nie ma porównania. A w końcu Dylematy 5 ma być kontynuacja czegoś, węc bez znajomości A4 trudno oceniać. Majka - polecam - czym szybciej do wypożyczalni, najomych itp - zdobyć Alternatywy 4 i nadrobć zaległości :) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: uściślijmy... 01.05.07, 22:41 Zadna osoba, ktora widziala Alternatywy 4 i jest to jej kultowy serial, nie napisze, ze to, co dzis pokazali-jest dobre. Ten gniot puszczony dzisiaj nie ma nic wspolnego z serialem Alternatywy 4. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 zauwazylem pewien PLUS ! 01.05.07, 22:33 Jest o czym pisac na forum :D Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Nieprawdopodobnie kiepskie. 01.05.07, 22:58 Wytrzymałem 10 minut. Mieśmieszne, mozolne, pokraczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Nieprawdopodobnie kiepskie. IP: 212.122.223.* 02.05.07, 00:14 i niemożebnie głupie :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzastin Re: Nieprawdopodobnie kiepskie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 00:41 nedza tyle moge powiedziec, moja mama wyjechala na weekend maojwy i chciała zeby jej to nagrac ... mysle sobie szoda nagrywania !! to 30307 odzinek Modyna sukces lepszy był od tych dylematów !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułgar i rumun Re: Nieprawdopodobnie kiepskie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 00:46 wytrzymałem 10 minut, a te wrzaski pod oknem burmistrza mnie zirytowały na maksa. Potworna sztuczność. Większość aktorów chyba zapomniała co to gra aktorska. Szkoda na to czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
gazamate Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 00:44 Po pierwsze to zupelnie inny film niz Alternatywy i nie ma najmniejszego powodu by z tamtym wiekopomnym dziełem go porównywać. A po drugie to jakiś szmelcowaty film będący mixem Rancza, norków, niani i głupkowatych seriali z Polsatu czy TVNu (a że w. wymienionych, z wyjątkiem Bundych, nie oglądam to film nie zyskał mojego poklasku). Nie wiem dlaczego , ale Balcerek bardziej mi przypominał Lucka z MJM a nie Balcerka. Choćby go ubrali za jakiegoś lumpa by choć trochę przypominał dawnego Balcerka. Jutro o 20.20 na pewno nie wlączę TVP 1 Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 00:52 włączyłem akurat telewizor w trakcie, a że w ogóle rzadko oglądam telewizję to nawet nie wiedziałem, że coś takiego ma być grane dziś. i w pierwszym momencie myślałem, że to jest reportaż z kręcenia tego serialu. aż zajrzałem do programu, żeby się upewnić. no i stwierdzam z przykrością, że straszna bieda. do Alternatyw tego się porównać nie da zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyk Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.aster.pl 02.05.07, 01:27 Obejrzałem po raz drugi i zaczęło mi się podobać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacy Dziamdziak Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 02:31 żałuję, ale należę do zdegustowanych; obejrzałem cały odcinek, przez długi czas miałem wrażenie, że to dopiero zajawka, rozbiegówka albo wybór scen odrzuconych. ma to pewien walor - otóż we środę już nie będę miał dylematu (nawet 5) - daruję sobie oglądanie telewizji. myślę, że artyści, którzy wzięli za udział w tym "dziele", byli świadomi przerażająco niskiego poziomu i ich gra to odzwierciedlała; szkoda, że zmarnotrawiono tyle energii i pieniędzy z abonamentów tv; Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 02:34 koszmar,kilkakrotnie zmieniałem kanał,toż to teledysk do disco-polo kręcony w stodole,reszta recencenzji na forum humorum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.plock.mm.pl 02.05.07, 04:07 Odważny to jest ten,kto porwał się na nakręcenie tej "kontynuacji" (?!) "Alternatyw". To jest obraza dla Bareji i trzeba mieć tupet żeby coś takiego odwalić.Po minucie miałam dość i tego się zresztą spodziewałam.Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary jeden pozytyw IP: 217.153.205.* 02.05.07, 06:57 Jedna rzecz mi się podobała: wyjasnienie róznicy między alternatywą a dyleematem podane przez Balcerka. Reszta to SYF, KIŁA i MOGIŁA. D5 ma się tak do A4 jak RYŚ do MISIA. Aż strach sie bać, żeby jakiemuś debilowi nie przyszło do łba kręcenie kontynuacji Zmienników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edna Re: jeden pozytyw IP: *.aster.pl 02.05.07, 09:07 To wyjasnienie to stary dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.4web.pl 02.05.07, 08:51 Mnie ten film, o dziwo, pzypomina dokretkę zrobioną innemu filmowi - tzn "Czterdziestolatkowi 20 lat poxniej" - jest identyczny chaos, nagromadzenie wątków, sposób kręcenia nawet pomimo innego medium . Tyle tylko, ze ten "40 latek 20 lat pózniej" - jednak nie był najgorszą dokretką jak na to patrzę z perspektywy - choćby Malajkat kiedy zakochał sie w jakiejś córce BOR- owca , który kiedyś ochraniał Szychy komunistyczne. A to cos jakoś nie zapowiada sie na taki poziom - jedyny ciekawy gag to rzeczywiscie Balcerek budzacy sie przed TV, no i moze jeszcze kołek i Kotek wynioszący telewizor czy cos:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qp Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 08:58 Koszmar, gniot. Brak slow. Ja wiem, ze aktorzy przymieraja z glodu, ale troche stracilem szacunek dla niektorych, ktorzy zgodzili sie zagrac w tym czyms... Porazka! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 09:16 niestety-nie podobało mi się, uważam, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej wody... Nuda i porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
korneliap Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 09:20 ja tez sie bardzo rozczarowalam Klapa Odpowiedz Link Zgłoś
umbertol Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 09:38 Żałość mnie wielka wczoraj wieczorem ujęła. Rówowartość budżetu tego, po żal się Panie Boże serialu, możnaby spuścić w kiblu. Taski sam efekt by osiągnięto, no może byłoby mniej smrodu... Ciekaw jestem jeszcze jakąż to misję w tym serialu, nasza publiczna telewizja chciała nam przekazać, uświadomić, unaocznić... Chce się wyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgd Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.it-net.pl 02.05.07, 09:44 nedza straszna, niczego lepszego wprawdzie sie nie spodziewałem ale , ze sie mile rozczaruje zawsze szanasa istnieje, tvp co tylko moze - to spier...oli i to jest jeszcze jeden argumaent zeby nie placic abonamentu na tych marnotrawców konwencja tragiczna a muzyka jeszcze ja podkreslała i do tego mam wrazenie , ze jak wystepuje tyniec to film zaraz lezy ;) zaloze sie , ze dzis prezenter przed kolejnym odcinkiem powie , ze fora internetowe sa pelne pozytywnych wpisów na temat serialu i ze bedzie koontynuowany :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:49 - oprawa muzyczna, tragedia - sposób kręcenia, to zwykła telenowela, a nie serial, taki jak A4 - brak sensownej akcji, zlepek pomysłów - drewniana gra aktorów - brak jakiś śmiesznych elementów Osobiście dziękuję, ale nie trawię tego czegoś. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 21:53 Zgadzam się, niestety. Totalna KATASTROFA. Nie ma akcji, nie ma gry aktorów, nie ma dowcipu!, nie ma realizacji, nie ma muzyki. Tam nie ma niczego, że zacytuję klasyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:22 klasyk chyba wykrakał "żeby nie było niczego",no i tak się stało Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 22:05 Pierwszy odcinek był słabiutki! - drugi, dzisiejszy - dużo lepszy. Może jutro będzie jeszcze ciekawiej. Nadzieja umiera ostatnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:32 "Jak coś sie zle zaczyna konczy sie jeszcze gorzej" - jak napisal wielki pisarz Sofroniow :D Mam nadzieje, ze tem serial jest R.I.P. I rzeczywiście dużo lepiej się dzisiaj tego nie oglądało uważnie. pozdrawiam serdecznie. p.s. dlaczego nie reżyseruje tego Janas? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 02.05.07, 23:47 > p.s. > dlaczego nie reżyseruje tego Janas? hehe, dobre :) Albo chociaz Lubaszenko, humor w "Chlopaki nie placza" byl calkiem niezly, choc prymitywny. Napewno duzo lepszy niz w D5. Niestety D5 jest strasznie sztuczne, grane na sile, bez polotu i pomyslow. Dialogi slabe, gra aktorow slaba, zdjecia slabe, akcji brak, humoru tez, muzyki nie ma. Obejrzalem kilka minut 2 odcinka (jak byly reklamy przed Liga Mistrzow) i wydaje sie, ze cos sie poprawilo. Ale to "cos" to o wiele wiele za malo. Bylo troche mniej beznadziejnie niz w odcinku 1 :) Osobiscie nie trafie filmow kreconych metoda "telewizyjna" i takie produkcje od razu umijam. Przyzwyczajenie do kinowej, szerokokatnej kamery robi swoje. Szkoda ze polskie seriale nie moga wygladac tak, jak amerykanskie - chodzi mi o sposob krecenia, dynamike scen i dialogow. Czy to jest az tak trudne w realizacji...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: 87.204.38.* 03.05.07, 00:27 Kompletna kicha i zdrada ideałów Barejowskich!! Powinni dać cancel, tak jak to robią w USA i nie puszczać już kolejnych odcinków!! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 03.05.07, 00:49 galaxian1 napisał: > Moze chociaz jednej osobie to sie podobalo ? Szczerze wątpię. Tam nie było absolutnie NIC co mogłoby się podobać. Niestety. W przeciwieństwie do wypowiadającej się tutaj większości uważam, że sam pomysł kontynuacji tego serialu nie jest zły. Prosty pomysł - przedstawienie absurdów rzeczywistości na przykładzie mieszkańców jednego bloku, świetnie zarysowane postacie, doskonale już widzom znane, kontrast między rzeczywistością dzisiejszą w ówczesną - w zasadzie samograj. Niestety, nawet temu "tfurcy" nie podołali. Brak jakiegokolwiek wątku przewodniego, żenujący poziom żartów, tak żenujący, że nawet ciężko wskazać jakiekolwiek żarty, styl zdjęć do tego wyjątkowo marna gra aktorów - niewypał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz tv Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.toya.net.pl 03.05.07, 00:52 Świetny, już kultowy serial. Znakomite rozwinięcie wątków Alternatywy 4 który moim zdaniem jest o wiele słabszy. Plejada znakomitych aktorów, świetne gagi i teksty (założę się że wiele z nich zagości na stałe w mowie potocznej), wspaniała nowoczesna realizacja. Gratuluję autorom i czekam na nowe odcinki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 07:57 to może od razu zgłosić do Oscara albo czegóś podobnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 04.05.07, 01:05 Gość portalu: widz tv napisał(a): > Świetny, już kultowy serial. Znakomite rozwinięcie wątków Alternatywy 4 który > moim zdaniem jest o wiele słabszy. Plejada znakomitych aktorów, świetne gagi i > teksty (założę się że wiele z nich zagości na stałe w mowie potocznej), > wspaniała nowoczesna realizacja. Gratuluję autorom i czekam na nowe odcinki! Podziel się może z nami, co należy zażyć, aby mieć taki właśnie odbiór tego serialu Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 13.05.07, 20:38 Iii tam, ironii nie wyczułeś? Jadem to aż mi spłynęło z monitora i przepaliło biurko :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Winnicki Poczekajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:08 Chwileczkę. Dopiero się rozwijają wątki. Niech mi ktoś powie, że po obejrzeniu pierwszy raz Alternatyw, pierwszego odcinka spodobał się mu ten serial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvcvc Re: Poczekajmy IP: *.it-net.pl 03.05.07, 14:18 ja odpowiem , ze alternatywy 4 od razu mi sie spodobał i smiałem sie do rozpuku, rowniez argument , ktory gdzies tu na forum sie pojawail , ze A$ podoba sie bo patrzymy na to z perspektywy innej epoki jest tez moim zdaniem niekoniecznie trafiony, pierwsza emisja A4 miala miejsce jeszcze w poprzedniej epoce a mimo to serial ten od razu wydawal sie mega zabawny przeczytałem o D% na kilku forach min tu i na onecie , pojawiaja sie głosy broniace tej produkcji wylawiajace kilka dowcipów czy nawiazan, ok było kilka smiesznycvh rzeczy , ale jakie sa proporcje w stosunku do tego co było niesmaczne , nietrafione , zenujace to chyba nie na tym polega , zeby na sile silic sie w szukanie dobrych rzeczy w masie odpadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Poczekajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:39 ja to widziałem,wprawdzie I odcinek z przerwami,drugi wycisnąłem do końca i nie wiem co tam było dowcipem.Może ktoś przytoczy coś dowcipnego z tych odcin- ków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Poczekajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:46 cieć: Brakuje kwiatów na balkonie dziewczyna ciecia: Kupić? cieć: Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Poczekajmy 03.05.07, 20:12 > cieć: Brakuje kwiatów na balkonie > dziewczyna ciecia: Kupić? > cieć: Nie! Normalnie humor pierwsza klasa ! Az sie turlalem po podlodze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Poczekajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 20:13 odkręcam ćwiartkę,opieram się wygodnie na kanapie i..??? Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Poczekajmy 03.05.07, 21:02 znam jedną osobę, której sie to podoba-mój 12-letni syn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Poczekajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:07 Tragedia. To przedsięwzięcie jest jednym wielkim niewypałem. Lepiej szybko o wszystkim zapomnieć i z rozrzewnieniem obejrzeć po raz kolejny "Alternatywy 4"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Poczekajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:38 ogólnie było wesołe,ale bez fajerwerków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomash nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 22:06 No i mamy dziesięć lat królowania telenoweli, klanow, m jak miłosc i innych szmatławcow, strasznie to smutne, wprawdzie nie spodziewalem się, że "Dylematu 5" zblizy sie do "Alternatyw 4" bo reżyser inny, bo i czasy inne i ursynow juz nie jest tym ursynowem z przed lat, ale to co zobaczyłem było straszne. Obejrzalem 3 odcinki, niesposob dodac, ze juz po poerwszym nie mialem ochoty na wiecej, jednak obejrzalem , bo chcialem miec oglad całosci. Slusznie wiekszosc poprzednikow na forum zauwazyła "sztucznosc" gry akktorow, ktorzy gdzies tam sie pałetaja, cos tam mowia, ale przeciez to ne ich wina, tylko rezysera, to on bierze na sibei opdpowiedzialnosc, scenarzystow, wszystki intrygi sa poprostu smieszne i zywcem wyrwane z jakiejs telenoweli - zenada. Ciagle mailem wrazenie, ze serial Barei, chociaz krrecony w trakcie stanu wojennego miał wiekszy budzet i był robiony bardziej starannie, montaz, muzyka, tutaj nawet studia nie ma wszystko jest w naturalnych wnetrzach jakiegos bloku na kabatach, wszystko to wyglada na jakas prowizorke, czemu nie zrobiono tego dokladniej, czemu tasma filmowa jest identyczna jak ta w telenowelach, czemu to wszystko wyglada jak telenowela, dlaczego ktos z tv publicznej zatwierdzil taki scenariusz doi realizacji... Wyszedł jakis bełkot, jakies nudne obrazki ludzi ktorzy po prawie 20 latach ciagle nie odnalezli sie w nowej rzeczywistosci - nie chce juz nigdy tego ogladac "D5" i nie chce kontynuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 22:48 co do D5,to jest to problem konwencji i scenariusza,przystawalności tego do realiów.Można robić temat,tylko w jakiej konwencji,z tego wynika ustawienie aktorów i cała technika. Czy ma to być kolejne bla,bla dla nie wiadomo kogo, czy coś lepszego.Nie wiem dlaczego produkcja tv ma róznić się we wszystkim od produkcji filmowej,kto to wymyslił i czym to ma się różnić,bo tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homo Erectus Re: Poczekajmy IP: *.acn.waw.pl 12.05.07, 01:41 ... bierz mesel i kuj po tej linii, jak powiedział Sofronow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Poczekajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:47 Ale co mają wątki do jakości technicznej? Jeśli zostało to nakręcone w stylu telenoweli? I nie ma co pisać/mówić, że to nagranie cyfrowe, jako widza mnie to nie interesuje, ja nie muszę znać się na technice. Muzyka z Jarmarku Europa? Aktorzy, którzy grają jak kawałki drewna? A całe nawiązanie do A4 to plansza w czołówce trzymana przez lokatorów? Telewizja publiczna niech wydaje pieniądze na rzeczy wartościowe, albo niech zwyczajnie nie kasuje abonamentu, a nie czekanie na rozwijanie wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Poczekajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 22:01 cała tv jest pełna tego samego, w stylu Bundy,plebanii,klanu mnoży się to jak klony,czy to się nazywa telenowela,sitcom czy inaczej,tylko dlaczego to musi byc takie same, maniera jest identyczna.Siedzą na kanapie bla,bla,bla 10 min, siedzą w kuchni bla,bla,bla 10 min,siedzą przy biurku bla,bla,bla 10 min,leżą w sypialni bla,bla,bla 10 min,koniec odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
wilga52 Re: Poczekajmy - na co? 04.05.07, 00:40 Nie lubię jak z ludzi robi się debili to nawet nie śmieszne. Po mimo że kocham polskie seriale ale ten to całkiem do bani, tak samo jak Kiepscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk serial - słaby, Jan Pokorny - klasa! IP: *.icpnet.pl 04.05.07, 01:37 Wy tak tu wszyscy z wdzięczną lekkością wylewacie kubły pomyj na ten serial, że dno, nędza, katastrofa... ale mam wrażenie, ze oglądaliscie jedynie zajawki, lub góra napisy. A tymczasem taka ocena jest wielce niesprawiedliwa... Prawdą jest, ze wszelkie "dalsze ciągi" na 95% się nie udają, rażą wtórnością, odgrzewaniem kotletów, a już te robione "20 lat później" dodatkowo są obciażane grzechem infantylizmu starych bohaterów, którzy niby to nie odnajdują się w nowej rzeczywistości, stają się pierwszymi naiwnymi i jedynie z lubością wspominają stare dobre czasy.. vide casus "Czterdziestolatka - 20 lat później". I to też niestety stało się udziałem "D5"... ale bez przesady. Serial jest słaby, tego się nie da ukryć, odcina kupony od dawnej sławy i niemalże kultowości, ale oddajmy sprawiedliwość - wnosi też coś nowego. Tego nowego jest mało, ale warto na nie zwrócić uwagę... to postać Jana Pokornego, moim zdaniem genialna i warta rozwinięcia w serialu. Dla niego jednego chętnie oglądałem te pierwsze trzy odcinki i obejrzałbym dalsze. Dla reszty bohaterów już niekoniecznie... Pytanie tylko, czy jeden JAn Pokorny uratuje serial? Chyba jednak nie da rady, a szkoda, bo to naprawdę intrygująca postać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: serial - słaby, Jan Pokorny - klasa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 01:45 jest to dobrze zarysowana postać,jak dotychczas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesta_fan Re: serial - słaby, Jan Pokorny - klasa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 08:12 Ależ co ty ! nędzna podróbka Anioła( taki niby intrygant z Koziej Wólki ).Ten jakiś taki elegancki, nowoczesny ( niby takie czasy ),że naprawdę jego knowania są nudne( aktor bez potrzebnej tu charyzmy , pamietajmy ,że Wilhelmi był wtedy 'po Dyźmie') . Nie wiem czy to dobrze wyraziłam,ale takie mam odczucia. No i bez Miećki to już nie to samo ( właściwie powinni zachować tą postać wymieniając aktora np na ...no nie wiem - myślałam o Gajosie , Gołasie ,ale oni grali w A4). I w ogóle - klapa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: serial - słaby, Jan Pokorny - klasa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 08:21 oni są nieporównywalni,to zupełnie co innego Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 04.05.07, 11:25 Muszę przyznać, że chyba nigdy nie obejrzałem tak beznadziejnego serialu jak ten. Nawet nie silę się na porównania z Alternatywami. Oczekiwania były spore, ale po obejrzeniu pierwszego odcinka nie wiedziałem, czy śmiać się czy płakać. To było nieśmieszne, nudne, z koszmarnymi gadkami i niepotrzebnymi przestojami... Delikatnie mówiąc... Pomyślałem sobie - może się rozkręci. A gdzie tam... Po 15 minutach wyłączyłem, jeszcze bardziej zniesmaczony, niż po obejrzeniu pierwszego odcinka... Trzeciego odcinka już w ogóle nie oglądałem i całe szczęście, bo chyba przyjemniej spędza się czas gapiąc się w sufit niż oglądając ten twór... Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy dokręcać kolejnych odcinków. P.S. Oglądałem z żoną i teściami. Wszyscy mają podobne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:52 Co do dokręcania... może jakaś akcja emailowa, by wybić im to z głowy? Może jakiś adresik Warchoła ktoś zna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? IP: *.net.pulawy.pl 04.05.07, 15:55 spróbujcie potraktować serial jako cos zupełnie nie związanego w Alternatywami. Mimo, ze ktos to nazwał kontynuacja, czasy sie zmienily. To tak jekby wrzucic na Rejs po Wiśle ta samą ekipę i nakręcić losy Dudusia z dorosłym F. Łobodzińskim. Śmieszne to może być dopiero dla naszych dzieci - nie podejrzewam, że moi rodzice śmiali się z Alternatyw, skoro rzeczywistośc była właśnie taka i nad każdym czuwał jego Anioł. mnie sie podobalo, chociazby dlatego, ze zobaczylam na ekranie wiele twarzy, ktorych wlasnie dawno nie widzialam, i ktorymi telewizja nas nie bombarduje na co dzien, bo na szczescie nie graja we wszystkich serialach. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Dylematu 5 - komus sie podobalo ? 14.05.07, 14:09 > Co do dokręcania... Cały dowcip w tym, że oni już nakręcili kilkanaście odcinków... Teraz tylko rzecz w tym, czy dać to do emisji w całości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homo Erectus Miećka... IP: *.acn.waw.pl 12.05.07, 01:34 ...bierz mesel i kuj po tej linii - jak powiedział Sofronow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uutuj Re: Miećka... IP: *.it-net.pl 13.05.07, 09:54 -stasiu, a jak nie bedzie tych... no... spinaczy? -kup kłebek druta! sam se zrobie... Odpowiedz Link Zgłoś