11.11.09, 16:14
bylam dzis na sztuce "Tygryski" w Teatrze Lalka i powiem ze mimo moich
watpliwosci to byl to trafiony wybor i moje dziecko na codzien skrecone i
zwiercone dalo rade:)
spektakl trwa jakies 45 minut (wedlug mojego dziecka za krotko bo zaczal
krzyczec ze chce jeszcze). sztuka bardzo interesujaca dla dzieci w wieku
lipczatek i starszych. jak to pisza w pozytywach na allegro "polecam" :)
Obserwuj wątek
    • uczula Re: teatr 12.11.09, 10:57
      u nas na jesieni co jakis czas ( nie wiem nawet co ile :) czy co roku
      czy nie) sa takie konfrontacje teatralne dla dzieci wlasnie...ale ja
      mysle, ze to raczej dla starszych.
      ja bylam kiedys na nich zmloda (hmm..miala moze 7.8.lat)i 3 latki
      ktore byly na sali sie bardzo nudzily i przeszkadzaly innym.
      takze wybierajac sie do teatru trzeba dobrze wybrac sztuke :) wlasnie
      nie za dluga :) u nas na razie nic takiego nie ma.
      • uczula pysy 12.11.09, 11:00
        nie konfrontacje tylko dzieciece spotkania teatralne :)
        www.teatry.art.pl/!wydarzenia/dzieciecest/2008/jwkd.htm
        miastodzieci.pl/wydarzenia/1:/20525:xv-dzieciece-spotkania-teatralne-gliwice
        • becik_l79 tygryski 12.11.09, 20:08
          Też to widziała moja Karola. Bardzo sympatyczne. I dla maluchów. Polecam. Tylko cięzko o bilety.
          Karola wysiedziała, tylko wstydziła się usiąść na poduchach dla dzieci, więc mi stała całą sztukę na kolanach. Nie wiem jak Tobie, Mimi, ale mi przeszkadzał tłum rodziców zajmujących przednie rzędy. Przez to Karola stała mi na kolanach - bo inaczej nic by nie widziała. Uważam, że powinno być zastrzeżenie, że tylko 1 opiekun na 1 dziecko. A w ogóle Mimi, to my się jakoś ostatnio mijamy:))) Myśmy byli 8. listopada:)))
          • mimi_mm Re: tygryski 12.11.09, 21:00
            o a ja bylam 11 listopada :)rzeczywiscie sie mijamy, szkoda troche ale
            popracujemy nad tym :) Bilety zarezerowala moja kolezanka mowiac ze jest
            przewodniczaca stowarzyszenia rodzicow do lat 3 :))) ups....inaczej nie
            dostalibysmy biletow bo rezerwacje sa dla przedszkoli itd.... ogolnie to Olaf
            wytrzymal cala sztuke nie na poduszkach tylko na laweczce za poduszkami. Rodzice
            zajmowali wiecej miejsca niz dzieci bo nie wiem czemu ale wszyscy rodzice byli w
            parach tylko ja i kolezanka bylysmy same z dziecmi :)
            • becik_l79 Re: tygryski 13.11.09, 20:19
              hehe:) Na Jasia i Małgosię się wybieracie? A może do Silver Screen na PUławskiej w niedzielę na poranek o 10.30 (bob budowniczy i strażak sam, dycha za wjazd?)
              A wracając do Tygrysków - mnie strasznie wkurzało właśnie to, że ludzie przychodzili parami z jednym dzieckiem. W końcu to trwa 45 minut i drugi rodzic jest zupełnie zbędny - może poczekać na zewnątrz. W naszym przypadku takich par rodziców było mniej niż u Ciebie, ale i tak za dużo:(
              W końcu to rozrywka dla dzieci - gdyby nie ich starzy, to więcej innych dzieci mogłoby obejrzeć sztukę...
    • qwoka Re: teatr 12.11.09, 21:31
      super!
      ja się od paru dobrych miesiecy wybieram z Mają do teatru i jak się tak dalej bede wybierała, to nie wiem czy przed podstawówką zdąże:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka