joaska_29 14.12.09, 22:29 Kochana, napisz nam jak rodziłaś. Czyżby coś przegapiła i nie zauważyła opisu porodu? Jak Hubert, jak Ty się czujesz, no i skąd ta cesarka, w którym szpitalu rodziłać? Sciskam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobimax Re: Bobmax 15.12.09, 08:59 Rodziłam w dwójce, bo dziewczynki też tam i pomimo że lekarza już nie mam tam to się zdecydowałam. Pojechałam o 6.30 bo od czwartej miałam regularne skurcze. Niestety jak dojechałam to skurcze ucichły. Podłączyli mnie do KTG i nie podobał im się zapis małego, było tętno ładne, ale nie było ruchów. Dali mi glukozę na pobudzenie małego nic nie ruszył potem oxy na wywałoanie skurczy i na dalsze pobudzenie małego a mały dalej nic. Skurcze dosć regularne rozwarcie szło ładnie, ale stwierdzili że za długo już mały się nie rusza a do porodu jeszcze troszkę czasu bo mały nie schodził w dół i podjęli decyzje o cesrce. Po pięknym i szybkim porodzie z Kornelią ten nie był zbyt udany, ale najważniejsze że mały zdrowy. A ja już doszłam do siebie. Nie wiem gdzie Ty i Aga będziecie rodziły, ale na Markwarta ma być od nowego roku porodówka taka mała i będą tam lekarze z dwójki, którzy odeszli i chcą ściągnąć najlepsze położne z dwójki (śmietanka). Odpowiedz Link
agasar79 Re: Bobmax 15.12.09, 12:42 Najważniejsze że mały zdrowy, a ty doszłas do siebie :) Dla mnie po cc najgorsze były pierwsze 3 dni, ale nie było źle. Mój lekarz z 2 jest teraz na markwarta tak jak twój (zresztą właśnie twój dr M.L. robił mi cc - akurat miał dyżur :) i tam mam zamiar rodzić. Odpowiedz Link
asuzi Re: Bobmax 15.12.09, 14:21 ja na drugi dzień po cc, wszsytko robiłam przy Ani, dopiero na 3 dzień wystąpił okropny ból głowy i trwało to przez 5 dni, nie da się opisać bólu, jednak wolę cesarkę. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Bobmax 15.12.09, 14:22 za szybko wstałaś po tej cesarce, stąd te bóle.. Trzeba swoje odleżeć... Odpowiedz Link
bobimax Re: Bobmax 15.12.09, 15:07 No Tobie się uda, mi robił nadzieję że może się uda otworzyć ale niestety nie zdążyli. Odpowiedz Link
joaska_29 Re: Bobimax 15.12.09, 14:44 Najważniejsze, że Mały zdrowy. Już ma dwa tygodnie! A na ile przed terminem urodziłaś? Połozną miałaś jakąś? Ja się zastanawiam czy w ogóle brać. Odpowiedz Link
bobimax Re: Bobimax 15.12.09, 15:10 urodziłam 16 dni przed terminem. Ja miałam położną zaklepaną, ale niestety zaczęło sie jak nie miała dyżuru a nie mogą przyjeżdżać. Jedynie co to mają tam takie układy, że dzwonią wtedy do tej która jest na zmianie i ta przejmuje pałeczkę. Nie wiem jak to wygląda w Bizielu. Ja miałam tą swoją położną przy Korneli i byłam zadowolona. Teraz gdyby była to też myslę że inaczej by się to skończyło. Odpowiedz Link