Dodaj do ulubionych

gry planszowe

26.01.10, 19:12
Wasze dzieci już w nie graja? pewnie jak jest starsze rodzeństwo to tak :)
Michał chce mieć "gre z plansza i pionkami" bo w książeczce dzieci grały... więc się zastanawiam jaka będzie najlepsza dla takiego szkraba?
może grzybobranie?? www.allegro.pl/item898991591_2_gry_planszowe_w_lesie_grzybobranie_w_sadzie.html
Obserwuj wątek
    • kogosia Re: gry planszowe 26.01.10, 19:32
      fajne są gry granna, ja mam kota w worku i tęcze.
      W przedszkolu mieli pory roku i też mi się podobała ta gra.
      Popatrz na allegro
      www.allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=granna
      • lullanka07 Re: gry planszowe 26.01.10, 21:12
        polecam "Tecze" mamy po starszaku i mala juz nauczyla sie rozpoznawac kolory
      • fassollka Re: gry planszowe 26.01.10, 21:23
        ja jestem mega fanką gier Granna, przy Farmerze przepada u nas cała rodzina. A i
        niejedną domówkę Farmer,Mafia (odpowiednik karcianej zabawy), czy Jenga uratowały.

Bruno ma Tęczę, Puzzle, Memory i Lotto Dom. Wczoraj kupiłam mu Gdzie jest żabka?
        i przepadli z M. na godzinę.

Szczerze Polecam!
    • dmgr Re: gry planszowe 26.01.10, 21:11
      Mój bardzo lubi takie proste z gazet dla dzieci mamy taką z Elmo i Myszką Miki.
      Gry te mają mało pól i jak się na jakiejś zatrzymasz to trzeba coś zrobić np.
      skakać, zaśpiewać, zatańczyć itp. bardzo je lubi i jak kończymy grać to chce
      jeszcze. jak gramy w Chińczyka to jeszcze trochę nie kuma. Nie wiem czy można
      kupić jakieś takie podobne. Najważniejsze i tak jest rzucanie kostka i ruch pionków.
    • f3f Re: gry planszowe 01.02.10, 12:45
      Dzieki za wszystkie podpowiedzi... ale sie obkupiłam :) zakupione 3 gry (w tym polecany Kot w worku i Gdzie jest żabka) i oczywiście puzzle dla mojego maniaka puzzli ;)
      wzór z pojazdami budowalnymi i śmieciarką... bo ostatnio to nawet ganiamy śmieciarkę po osiedlu w ramach spacerów...
      a.bajkowe.com.pl/r3x49/092635%20Pojazdy.html
      teraz tylko, żebyśmy to racjonalnie dawkowali - a nie dali naraz :)))
      • iki2007 Re: gry planszowe 02.04.10, 21:16
        a co mislicie o takiej Pan wiaderko

www.swistak.pl/a7575126,GRA-MR-BUCKET-PAN-WIADERKO-HASBRO-PROMOCJA.html#
        • alcea3 Re: gry planszowe 02.04.10, 21:24
          Czy wy na pewno macie 2,5 latki????
          Ostatnio jak czytam wątki mam wątpliwosci, gry planszowe? pedałowanie na rowerku?
          • domatorka.amatorka Re: gry planszowe 02.04.10, 22:08
            Alcea łączę się z Tobą w zdziwieniu;P
            mój w grach planszowych jedyne co uwielbia to plansze na pół przetargać,
            ewentualnie zakosić nam klocki ze Scrabble :P
            • alcea3 Re: gry planszowe 02.04.10, 22:16
              Asia moja kochana.
              Dziękuję zawsze to lepiej,ze Twoj syn tez jest jakis "cofniety " jak moja ;)))
              Naprawde jestem zdziwiona,moja to taką gre potargałaby na drobny mak,a pionki
              zjadła ...
              • domatorka.amatorka Re: gry planszowe 02.04.10, 22:33
                Pati to przynajmniej wiemy czym zajmiemy nasze dzieciaki jak będą świrować na
                zlocie, podczas naszych upojnych wieczorów :)

się kupi kilka plansz do targania, pionki do gubienia i kostki do wyrzucania w
                niebyt:P
                • alcea3 Re: gry planszowe 03.04.10, 10:23
                  :DD mojej wystarczy wszystko co na ziemi lezy do jes=dzenia,ewentualnie jakies
                  sporty ekstremalne,typu wchodzenie po poreczy ,wspianie sie itd ;)
    • smolineczka Re: gry planszowe 03.04.10, 14:59
      piękna gra!
      mój mąż tydzień temu wymyślił, że nauczy naszą wówczas siedzącą przez kaszel i
      katar cały czas w domu córkę gry w SZACHY: skończyło się na tym, że grają w
      DOMINO, i mąż jest bardzo surowym nauczycielem, a Mania siłą rzeczy uczy się
      "kropeczek" - od jednej do sześciu :-)
      no ale to nie całkiem planszowa gra ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka