paris4 27.03.10, 15:29 Właśnie zostałam poinformowana przez rodzinę, że wielkanoc spędzają u mnie. No i tak się nad menu zastanawiam i mam kłopot ze świątecznymi obiadami. Co wy jadacie na obiady wielkanocne lub co będzieci przygotowywać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmroz Re: świąteczny obiad 27.03.10, 16:34 Upiekę piersi z indyka,do tego jakiś dobry sos, pieczone ziemniaki, surówka. Odpowiedz Link
takatoszymura Re: świąteczny obiad 27.03.10, 17:01 Wiadomo-żurek, pieczona szynka lub schab(bo wiem,że zawsze mi sie uda i roboty mało), ziemniaki, 2-3 surówki. Dla dzieci dodatkowo smażę jeszcze kotlety z piersi kurczaka. Odpowiedz Link
bobimax Re: świąteczny obiad 27.03.10, 19:21 zrazy, karkówka ze śliwką, kaczka, kotlety, pieczeń, rolada. Odpowiedz Link
ankas4 Re: świąteczny obiad 28.03.10, 03:52 My planujemy mięso duszone z cebulką, udka z kurczaka i piersi z kurczaka a do tego ziemniaki, ryz, surówkę z ogórka ,pomidora, papryki i cebuli oraz ogórki kiszone. Na sniadanie tradycyjnie; zur z jajkiem i kiełbaską, pieczen na zimno ze śliwkami, szynka, salatka z majonezem, jaja z majonezem, moze galaretka i na deser pucharki z bita smietaną i galaretką na słodko. Odpowiedz Link
dziunia27 Re: świąteczny obiad 29.03.10, 09:55 u nas takie w zasadzie normalne obiady, kaczka, zrazy albo jakaś pieczeń, do tego przystawki wiadomo różne;) ale nic czego się nie je na codzień;) Odpowiedz Link
boazeria Re: świąteczny obiad 29.03.10, 10:27 my idziemy od tesciowej ale pewnie tradycyjnie bedzie zurek albo serowa z pieczarkami i kulkami miesnymi, pieczone udka, kilka salatek, wedlina, ciasto moja mama zazwyczaj robi zurek albo rosol bo duzo dzieci jest a one tylko to jedza, karkowke, schabowe z piersi, zeberka ze sliwkami w sosie, salatke jarzynowa i grecka, wedlina, ciasto Odpowiedz Link