bubunia1 09.07.10, 11:10 hej, pytanie dotyczy młodszego rodzeństwa lipczątek - podajecie im te witaminy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmroz Re: witamina K i D 09.07.10, 12:02 Podaję obie-wit.K jedną kapsułkę dziennie, wit. D jedną kroplę dziennie(wcześniej też miałam w kapsułkach,ale zamieniłam, bo drogie). Odpowiedz Link
lullanka07 Re: witamina K i D 09.07.10, 12:17 lipczatkowi dawalam tylko D. K-nie, nie widze takiej potrzeby Odpowiedz Link
boazeria Re: witamina K i D 09.07.10, 12:35 podobno teraz po porodzie dziecku podaja mniejsza dawke w zastrzyku wit K i dlatego przez 4 mies trzeba dawac jeszcze w domu dla mnie to paranoja albo chodzi o kase dla firmy farmaceutycznej bo dlaczego tyle lat bylo ok i podawalo sie tylko wit D ktora kosztuje 3zl a teraz musialam kupic wit K (w aptece tylko 1 firme mieli) kosztujaca prawie 40zl (opakowanie na 1 miesiac) malej podaje 1 krople D i sporadycznie wit K ale jak skonczy mi sie opakowanie to juz wiecej nie kupie Odpowiedz Link
bubunia1 Re: witamina K i D 09.07.10, 12:34 ja Julii nie dawałam bo pediatra nie kazała; w szpitalu po ur Mateusza lekarka zaleciła - ale mówiła to samo wszystkim "wychodzacym" do domu mamom ;) w czw ide do pediatry to sie dopytam konkretnie. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: witamina K i D 09.07.10, 14:15 od dwoch lat, po porodzie maluchy dostaja tylko polowe dawki wit K, stad koniecznosc suplementacji przez 1-szy miesiac zycia. witamina ta powoduje jednak sporo skutkow ubocznych, z bolami brzucha wlacznie. wit D a misiacach letnich, slonecznych odpuszczalam. Odpowiedz Link
bobimax Re: witamina K i D 09.07.10, 14:17 Witaminę D podaję, wit K kupiłam jedno opakowanie i tak podawałam co któryś dzień. Jak zużyłam, więcej już nie podawałam. Odpowiedz Link