Dodaj do ulubionych

Kawka wtorkowa

02.11.10, 07:40
Uff, nareszcie :)
Każdy weekend wyczerpuje mnie fizycznie mocno. Oczywiście jest super, gdy dzieci są w domu albo gdzieś wszyscy razem jedziemy, ale czuję się zmęczona i cieszę się, że mam szansę na odpoczynek jak oni idą do p-kola. Wyrodna matka?? ;P

A ja dziś z dwoma moimi siostrami się umówiłam. Coś się kroi.... Oj przeczuwam maleństwo.. :))

To miłego wtorku kochane!!
Obserwuj wątek
    • szaszanka21 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 07:52
      Kawka z mleczkiem.
      Wczoraj wróciliśmy pózno ale była cudna pogoda więc cały weekend spedziliśmy łaząc po lesie i rzucając kamienie do Soły, oczywiście pomiędzy zapalaniem zniczy na kolejnych cmentarzach w Bielsku i Węgierskiej Górce. Naładowałam akumulator na kolejny tydzień więc mogę dalej działać.:) A i kupiłam sobie "małą czarną" co wprawilo mnie w "boski" nastrój .Muszę namówić M.zeby gdzieś wyjśc w któryś wolny wieczór. Tri-mamma zyczę "owocnych" rozmów z siostrami :)))))
      • burdziaa Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 07:57
        Saszanka ale pieknie mialas,bylam kiedy na plenerze w Wegiersiej Górce,obmalowałam okolice,moja przyjaciołka miała domek w górach w Zabnicy,cudnie tam- szkoda,ze juz nie jezdze..Malgosia wyjechala na stałe do USA i skonczyly sie wspolne wakacje.
        Trimama ale mas nosa ! Ja tez wyczuwam ciąze na odległosc :)
        Chłopakow wyprawilam ,tez intensywnie spacerowalismy ostatnie 3 dni.
        • lilka.k Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 08:14
          Wczoraj było cudnie. Pojechaliśmy na cmentarz rowerami akurat jak zachodziło słońce..piękny widok. Naprawdę udany to był weekend, refleksyjny a wcześniej wesoły.
          Dziś mąz ma urodziny, więc wypijemy wieczorem "za duszki" jak to Piotrek mawia. Prezent już czekał na niego rano, ale poołudniu też coś chyba wyczaruję :)
          • lilka.k Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 08:20
            Aha, kto nie zna, neich sobie włączy radio Crema cafe, słucham tego w pracy od kilku miesięcy i pwoiem Wam, że jestem zachwycona.
            open.fm/crema-caf
            • zabka11 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 08:23
              Lila ja też słucham open fm w pracy, zaraz to crema "wypróbuję"/.
              Wszystkiego dobrego dla Piotra z okazji urodzin:)
              • paris4 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:19
                włączyłam i od razy trafiłam na numer który uwielbiam "Twisted cupid"
                dzięki Lilka!:)
                • lilka.k Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:24
                  Wynalazłam takie tam kawałki, których wieki nie słyszałam i całkowicie o nich zapomniałam!
                  • paris4 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:25
                    no już mi sie podoba i dodałam do ulubionych, może nawet wqrwa dzisiejszego wypędzę;)
        • zabka11 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 08:21
          Witam się i ja, naładowana na maxa:) 3 dni chodzenia po górach, byliśmy w Czechach, w Skalnym Mieście, Jasiek dał radę 4 h wchodzić i schodzić:)...dopiero pod koniec już tata na barana go niósł. Starszaki luzik, my też nawet zakwasów nie mamy. Ale jak się super w górach spi...ech...do 9tej, potem śniadanko podadzą, obiadek, kolację, pycha. A w między czasie ciągle na dworze, pstrągi łowiliśmy, które potem nam usmażono, pysznie doprawione....Pogoda zgodnie z prognozą dopisała, choć w górach chłodniej o kilka stopni i wietrznie niż we Wrocku. Uwielbiam takie wyjazdy...no ale czas do pracy, więc kawkę dopijam i biorę się za robotę...choć na myśl, że ten tydz ma tylko 4 dni robocze, a zresztą następny też...już mi się chce pracować:)
          Tri mama , oby to było co myślisz:)
          Pozdrawiam kochane i miłego dnia życzę:)
          • boazeria Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 08:37
            zaczynam 3 tydzien diety i mimo ze przez 3 dni zarlam (urodziny bratowej, imieniny meza, poprawiny, swieto zamarlych spedzone z rodzinka) to mam juz -4 kg :-)

Eryk ma zapalenie spojowki chyba- trzeba isc do lekarza czy nie? Przemywam zaropiale oczko sola fizjologiczna i rumiankiem. Ale do przedszkola nie puscilam bo pokaslywal w nocy. Moze babcia sie zlituje nade mna i wezmie go do siebie?

Poleńka gada jak najeta do misia. Moj maly slowik.

Ja z kawa inka z mlekiem 0,5% dzis sie dosiadam. Teraz czekam 11 listopada.
            • klarysa007 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 08:44
              Kawa z mlekiem.
              M. niestety się rozłożył, wczoraj na pogotowiu dostał antybiotyk, a kaszle tak jakby miał płuca wypluć. Niestety przez to musimy odłożyć 3 ważne badania, które miały wykazać, że na 100% wszystko jest OKi. Nic to dowiemy się tego ze dwa tygodnie później. Byle tylko moje potwory się nie zaraziły, bo ledwo cherlać skończyły.
              Za to słońce za oknem i pogoda taka, że aż się chce wychodzić. Miłego, dziewczynki!
            • lilka.k Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 08:44
              Boazeria, po pierwsze: nie smaruj rumiankiem, bo rumianek bardzo moze uczulic.
              PO drugie idź do lekarza. Moi niestety mieli często, a dziś dopiero wyniki z wymazu oka, strasznie długo czekałam, ciekawe co tam siedzi u nich, choc juz nie mają ,a le pewnie wróci.
              Moi brali Tobrex, ale już nie pomagał, to znaczy ciagle i tak wracało. To wirusowe, wiec zawsze musieli w domu siedziec.
              • a090707 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:13
                Mlody w p-lu, ja juz dom ogarnelam po wielu gosciach w swieta i zasiadam z druga kawa... troche ciszy :) U nas ladny, bezwietrzny dzien sie zapowiada.
                • paris4 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:24
                  Boazeria powtarzam za lilką, żadnych rumianków - solą fizjologiczną przemywaj jak już i krople jakieś z antybiotykiem od lekarza. I do przedszkola raczej nie puszczaj bo to zaraźliwe okrutnie
                  Niestety u nas to też nawraca:/ często z kaszlem w parze tak jak teraz:/
                  Lilka daj znać jak będziesz miała wyniki wymazu i co będziecie dalej z tym robić. Też bym się chętnie dziadostwa pozbyła raz na zawsze bo upierdliwe jest okrutnie. Raz ja się zaraziłam i miałam takie oko, że w szpitalu na okulistyce wylądowałam:/
                  Zabka zazdroszczę weekendu - aż czuć przez klawiaturę jak było super!
                  Klaryska zdrowia dla małżonka
    • paris4 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:08
      witam się
      trochę pms mną szarpie,
      trochę wnerwia mnie że dzieci są chore
      trochę mam ochotę pójść w pizdu i nie wrócić

no nic idę poszukać jasnych stron
      • aga_junior Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:26
        Zasiadam na chwilkę bo dziś ciężki dzień.

Paris przyłączam się pms, mam nadzieję, że dziś z nikim się nie pokłócę chodź powstrzymuję się z całych sił :-/

Tri-mama ja to mam tak jak ty bardzo kocham swoje dzieci ale dziś poczułam się rewelacyjnie odstawiając ich do placówek publicznych :D Zresztą junior do przedszkole poszedł po 3 tyg. przerwie więc mam prawo tak ?
        Mi dziś się śniło, ze jestem w zaawansowanej ciąży i to niestety nie był dobry sen :-/

Lilka wszystkiego Najlepszego dla M dużo zdrówka i miłości!!!

Boazeria na zapalenie spojówek to tylko lekarz.

Miłego dnia dziewczyny ;-)
        • lilka.k Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:29
          dzięki za zyczenia dla męża :)

paris, na pewno dam znać. Ciekawe co to wyjdzie, bo faktycznie upierdliwe i zaraźliwe bardzo niestety.
        • gosia399 Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:43
          OJJJJ jak ja tu długo do was kobitki nie zagladałam,az wstyd się przyznac:(
          u mnie fajowo,mały niestety nie w predszkolu zapalenie krtani(dobrze ze meza ciocia to laryngolog bo nie wim co by było),kurcze to juz trzeci antybiotyk od poczatku wrzesnia:(
          u was tez tak bo ja rece załamuje juz
          musi byc dobrze bo innej wersji nie biore pod uwage
          nie chce równiez zapeszac ale trzymajcie kciuku bo mój mało mówiacy synuś zaczyna peplac "jak katarynka"powtarza po swojemu, a ja szaleje z kazdego nowego słowa ja głupia-przez miesiąc nazbierało sie moze ok 15-20nowych slow.uzywa je po swojemu,czasem bardzo niewyraznie ale jak dla mnie bomba.czasem fajowe zdanie wyjdzie i jest super.nie nazucam mu za dużo ale w formie zabawy robimy cos do przodu
          pozdrawiam kochane
          wszystkiego naj...dla meza lilka
          a ja siadam i nadrabiam zaległosci z forum:)))))
          • aga_junior gosia399 02.11.10, 10:18
            Mówisz, że takie postępy? 15-20 wyrazów na miesiąc to naprawdę piękny efekt :-)

U Maciusia aż takich postępów nie ma ale są nowe wyrazy, sylaby np. wczoraj przy zabawie z komputerkiem powiedział "dom" :D
            Jest coraz więcej sylab, my uporczywie ćwiczymy aparat mowy, przed lustrem w szafie niby ścigamy się językiem, w wanie, gdzie się tylko da i już widać, że ten języczek układa się inaczej. Przez 3 ostatnie tygodnie niestety było mało ćwiczeń i mało efektów przez paskudne choróbsko :-( ale nie poddajemy się. I z każdego słowa cieszymy się jak głupie.
            pozdrawiam
    • qwoka Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:43
      Dosiadam się z herbatą i kanapkami. Odprowadziłam Maje do przedszkola i na powitanie dostała dzwona od jednej dziewczynki aż się wywaliła na stolik ehhhh przedszkole...
      Jedni rodzice maja problem, że ich dzieci sa agresywne inni, że ich dzieci są bite. Ja jestem w tej drugiej grupie i serce mi sciska za każdym razem jak cos takiego widze;( chociaż wiem, ze musi nauczyć się sobie radzić, bo nie zawsze w życiu wszyscy ją bedą tylko przytulać, bronić i pomagać.
    • cui Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 09:46
      Siedzę w poczekalni i czekam na wizytę u kolejnego lekarza. Bylam juz u okulisty i mam receptę na okulary :/ Przez ten mój słaby wzrok dorobilam się już pięknej zmarszczki między brwiami.. wrrr...
      Podpowiedzcie - jakie oprawki i szkła się teraz nosi?
      Miłego i słonecznego dnia!
      • joasia83m cui 02.11.10, 09:51
        a'la Wojewodzki hahaha
        Qwoka, to co, piszesz sie ktoregos dnia na oddanie Mai na wieczor do nas? M. podjechalby po nia po 16 po odebraniu Dawida
        Lilka, 100 lat dla Twojego Mena, powiedz jakie prezenty wymyslilas, wy zawsze cos fajnego wymslacie, a mnie czeka kreowanie prezentu na luty, bo okragle urodziny beda:)
        • lilka.k Re: cui 02.11.10, 10:01
          joasia, ja tojestem leszcz prezentowy, nie umiem tak oryginalnie jak mój mąż ;)
          jak wstał to na biurku miał ułożone ze scrabli zyczenia ;) i prezent zawinięty w gazetę i sznurek ( mąz ostatnio zrobił się eko, hehe) przykleiłam na te gazete wyciete serca z papieru). sam prezent ot mocno praktyczny: torba miejska (czyli męska wersja damskiej torebki), bo nosił do dziś taką jakąs niebieską i nijak mu nie pasuje, wiec kupilam mu taką czarną , a w srodku jest kolor kawy z mlekiem. ladna, zgrabna taka, neich sobie nosi, bo nosi codziennie :)
          popoludniu moze wpadne jeszcze z jakims szalikiem ciepłym :), mocno praktycznie, ale koalcję za to zrobię jakąś wyczesaną ;)
          • joasia83m Re: cui 02.11.10, 10:08
            leszcz.... no mowie, ze glowa pelna pomyslow. ja nawet jak mam cos praktycznego kupic to nie wiem co, bo m. twierdzi ze wszystko ma, minimalista po prostu:)
            • lilka.k Re: cui 02.11.10, 10:11
              U nas to samo..na dodatek gust, ze ho ho..ciezko zadowolic ;)
        • qwoka Joasia 02.11.10, 10:13
          No bardzo chetnie bym oddala Maje tylko ja nie wiem czy by pojechała beze mnie... bo to jest taka mamicórcia ostatnio, ze ja nawet do sklepu nie moge sama wyskoczyć. Zapytam ją dzisiaj czy SAMA by pojechała;)
    • narttu Re: Kawka wtorkowa 02.11.10, 10:12
      szybka herbata. TEn tydzien jest szybki wiec z gory sie usprawiedliwiam jak mnie nie bedzie na kawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka