gismol77 08.11.10, 06:43 Zaraz budze dziewczyny i nowy tydzień uważam za rozpoczęty ! W związku z tym serwuje wszelakie napoje aby umilic ten czas. Na szczęście tydzień tym razem trwa do środy. Miłego dnia dla wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwo-ry Re: Komu kawa ? 08.11.10, 06:52 Dzisiaj pobudka o 4.00 brrr. Wyprawiłam m w delegację, Luiza po 2 godz zabawy, zasnęła ponownie (ale pewnie tylko na pół godz., jak zwykle), Laura też pewnie zaraz wstanie. A ja już po śniadaniu, zasiadam na forum i piję z Wami kawę. Chwila wytchnienia, chociaż oczy na zapałki. Dzisiaj wizyta u lekarza, bo w piątek w nocy zaliczyłyśmy z Luizką pogotowie ( okropny kaszel ), starsza też z katarem i kaszlem. To uroki jesiennej pogody. Miłego i mam nadzieję słonecznego dnia - Odpowiedz Link
anmroz Re: Komu kawa ? 08.11.10, 07:04 Wreszcie się wyspałam!Teraz siadam z kawą i inhalacjami dla Maciusia.A za chwilę do pracy.Po południu wizyta lekarska z najmłodszym.Dobrego dnia,dziewczyny! Odpowiedz Link
olus-ia80 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 07:46 Własnie pije kawę. My też do lekarza rodzinnie. Męza połamało , nie może się ruszać , Miłosz ma katar od miesiąca , mnie rwą nogi jak tylko się nie ruszam , z bólu chwilami bym je odcieła , tylko Gabi w miarę , po górskiej wycieczce ma tylko katar. Do Lidla pojadę bo mają fajne makarony , ktore uwielbiamy , prasowanie zrobie . Odpoczynku ja chce , znow chwili tylko we dwoje , wyjechać znów chce bez dzieci - pomażyć dobra rzecz nie ? Poniedziałek rozpoczęty Miłego dnia koleżanki Odpowiedz Link
fassollka Re: Komu kawa ? 08.11.10, 07:41 Hejo. My jeszcze w domu, przed chwilą wstaliśmy. Brunek ogląda bajkę, ja jedną nogę mam już w spodniach... Dzisiaj mam w planie wycieczkę po sklepach z tanią odzieżą - wymyśliłam sobie, że najwygodniej będzie nam zimą, jeśli Brunek będzie miał jednoczęściowy kombinezon (oprócz tego mamy of kors dwie kurtki i dwie pary spodni). Rano będę go ubierała w dresik do przedszkola, potem myk w kombinezon, czapa, szalik i do auta. W przedszkolu powinnam mieć tym sposobem dużo pracy mniej. No zobaczymy... co mi z tego planu wyjdzie. Miłego dnia dziewczyny! Odpowiedz Link
tri-mamma Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:03 Ojej! Ile tu dzisiaj chorowitków!! Trzymajcie się dziewczyny. Dużo zdrowia! A ja z cappuccino. Mój najstarszy syn ma jakiś budzik w głowie. Codziennie przychodzi do mnie 5 minut przed budzikiem, czyli 5.40. No i tym sposobem dzieci wyszły przed 6.30 i były pierwsze w p-kolu. A dojeżdżamy ok 0,5h :) Ula! Ale masz dużo ciuchów zimowych dla Brunka! Wow! Przy Tobie czuję się słabo przygotowana, bo mam tylko po jednym komplecie dla każdego+podwójne buty i portki dla Frania. :)) Miłego poniedziałku wszystkim! Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:06 Witam wszystkie Lipcówki:) Po fajnym weekendzie czas powrócić do rzeczywistości. Ale za chwilę znowu laba:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
burdziaa Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:25 ja herbatke Gismolku poprosze,chociaz wstalismy z Jasiem o 6tej to i tak spoznienie wyszli do p-kola,jak to jest z tymi poniedziałkami? Jeszcze chcialam Julkowi zmierzyc temperature bo wczoraj byli ponad 2 godz w Aquaparku i jakos tak mi sie cieply mi się wydawał,oczywiscie termometr wypadł,pełno rtęci po podłodze...Julek chciał kulki zbierac,atrakcje od rana. Zaraz się posilę mufinką czekoladow wisniową z polewą z ciemnej czekolady i białej,powinna mnie uspokoic,jeszcze ciepłe :) Odpowiedz Link
burdziaa i jeszcze słodkie zdjęcie :) 08.11.10, 08:34 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2500408,2,1,muffinki-czekoladowo-wisniowe.html Odpowiedz Link
malea1 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:28 Ja poproszę kawę. Brrrrrrrr nie dość, że poniedziałek, to jeszcze pogoda paskudna. W planie jak zwykel w tygodniu:praca, a potem zajmowanie się Tosiem. Zazdroszczę czasem tym, które nie pracują albo mają nie normowany cza pracy. Miłego dnia, Odpowiedz Link
lilka.k Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:34 Ja już po kawie w domu, ale na tę okoliczoność musiałam lecieć po 6 do sklepu po mleko, bo wczoraj nikomu się nie chciało zakupoów robić ;) Witam się więc z jogurtem w ręku..oby do środy, choć chyba środę wezmę wolną, bo mam spotkanie na mieście. wiec weekend jeszcze dluzszy ;) Odpowiedz Link
fassollka Re: Komu kawa ? 08.11.10, 09:04 Bardzo się cieszę, że je mam - wiem po ostatniej zimie, że przydaje się max zapasowy komplet. No i dostałam je, jeszcze w zeszłym roku, po chłopakach, kuzynach Bruna, a to duża oszczędność. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 09:20 Kurcze a ja nigdy jeszcze tego rogala nie jadłam ;) burdzia jak zawsze katuje opisami i zdjeciami od rana hihi Olusia spodziewaj sie reprymendy ode mnie-wiesz za co. Odpowiedz Link
borowka78 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:34 Kawka pracowa plus....rogal świromarciński ;-) w Poznaniu zaczyna się rogalowe szaleństwo :D u mnie już od jutra kawy imieninowe dla Marcinów ;-) a za oknerm zimno i leje....no ale cóż, trzeba to pzreżyć. Aby do środy. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:35 O, borówka, dobrze, ze mi przypomnialas, kolezanka z naszego oddziału w Poznaniu wysle mi tego słunnego rogala kurierem ;), bo w tamtym roku zapomniałam poprosic :) Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:41 Najlepsze są z Hotelu Rzymskiego. W piątek gorące kupiłam:) Odpowiedz Link
lilka.k zurawina 08.11.10, 09:02 tu koleżanka mi pisze, że najlepsze są w cukeirni Elite na rogu Strzeleckiej i Półwiejskiej, ponoc kilometrowe kolejki ;) zamówiłam sobie 4, przyjda kurierem w środę ;) Odpowiedz Link
zurawina100 Re: zurawina 08.11.10, 09:16 Jadałam tez z Elite w czwartek, ale wolę z Rzymskiego:) Z Elite są droższe 8 zł na kg, ale lepsze nie:) Zresztą są różne gusta, w pracy potrafimy gadać długo o rogalach :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: zurawina 08.11.10, 09:19 dzięki! kolezanka napisala, ze dobrze wiedziec, chyba jeszcze tam nie byla ;) Odpowiedz Link
burdziaa rogale mniam 08.11.10, 08:54 uwielbiam-zaraz zadzwonie do Szwagra,niech wysyła ! Odpowiedz Link
pabia_a Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:37 dosiądę się z zieloną herbatą, dzisiaj młody poszedł w końcu do przedszkola po przeszło dwutygodniowej przerwie, wczoraj na wieczór popłakiwał, że nie chce iść, że jest jeszcze chory, więc strasznie bałam się dzisiejszego wyjścia przedszkolaka z domu, ale było w porządku, zapytał kiedy po niego przyjadę, łezka zakręciła się w oku, ale dzielnie wszedł do budynku, pożegnał się i poszedł myć rączki z dziećmi przed śniadaniem, a ja zabieram się do pracy by nadrobić zaległości.Miłego dnia życzę i zdrowia dla chorowitków:) Odpowiedz Link
narttu Re: Komu kawa ? 08.11.10, 08:47 Ja na wykladzie, sami z dziewczynami pojechal do lekarza a potem je zrzuca do przedszkola. Kawyyy Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 09:03 Poproszę dużą kawę i muffinka od Burdzi :) Dziś dzień praniowo-sprzątaniowy. Młoda wstała pokasłując więc zobaczymy co będzie po powrocie z przedszkola. Starszak mnie wkurzył rano więc chyba zjem to prince polo na które patrzę od tygodnia w ramach trenowania silnej woli. Nareszcie mam porządny pretekst ;P Odpowiedz Link
boazeria Re: Komu kawa ? 08.11.10, 09:10 burdzia muffinki apetyczne- dawaj ze mna na diete (pieklam ostatnio casteczka owsiane z zurwaina i biala czekolada mniam) a oto moja kura nadziana na butelke z piwem www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/152c550ae02f98c1.html Eryk dalej na antybiotyku (zapalenie uszu + zapalenie spojowek + kaszel) Ja kaszle jak gruzlik ale chyba tylko inhalacje moge karmiac. Pola dalej nie chce butelki i chyba tak juz zostanie. Z niekapka tez nie chce pic. Zalamka. Ide bo biala herbatke z mandarynka. Odpowiedz Link
aga_junior Re: Komu kawa ? 08.11.10, 09:36 Kawka z miodem i mlekiem i tez późno bo kawy zabrakło :-/ Wczoraj byliśmy na zakupach ale jakoś mi z głowy wyparowało, że ja kawosz. Wstałam o 4.00 i dobrze bo ciężkie sny miałam. M mówi, że może kawy byśmy się napili? Ja na to: Kawy nie ma, to może ze 2 kanapki na podróż mi zrobisz - chleba też nie ma ! Coś przed podróżą musisz mi dać :D.... i pojechał zadowolony :-) a mi się tęskni :( Maciuś po tygodniu przedszkolnym znowu kaszle i ma katar :-( ZAŁAMKA! Za oknem leje paskudny deszcz od rana :-/ Kurczę mam nadzieję, że młody się nie rozłoży :-/ Miłego dnia dziewczynki Odpowiedz Link
zabka11 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 09:36 Boazeria, niezły ten kurczaczek:;) Witam się i ja,z pracy z zieloną z opuncją parującą i pyszną! Poranek jak zwykle efektowny, Jasiek koncertowo mamcię pożegnał, do tego jakiś "niewyraźny", coś mi intuicja podpowiada, że chory będzie...tfu, tfu... W pracy kocioł, ale ogarnę. Po południu palny mam....na nic, bo deszcz i po zwariowanym weekendzie, moje nerwy, z powodu, braku chwilki dla siebie (znów!), doszły do granic wytrzymałości. Zarządziłam czwartek Dniem Leżenia Samej w Domu, m zabiera szarańczę do teściów, niech się oni męczą, ja Bykiem Legnę;) I nawet telefon tego dnia będę miała wyłączony:) Pozdrawiam i zmykam, a chorowitkom zdrówka życzę. PS: klaryska wcinaj tego Princa;)...należy się;) Odpowiedz Link
cui Re: Komu kawa ? 08.11.10, 09:49 Aga - niezły poranek i śniadanko ;) Burdzia - jak słucham co Ty pieczesz i oglądam potem jeszcze zdjęcia takie, jak to dzisiejsze, to mam ochotę ukryć się z moimi muffinkami (z czekoladą i rodzynkami) do mysiej dziury ;) Witam się z owocowym rooibosem. Ależ się cieszę, że ten tydzień taki krótki. Wczoraj M. zrobił mi prezent bez okazji i kupił wymierzoną i oglądaną od dawna bluzeczkę z intimissimi. Chyba ma coś na sumieniu ;) Mikołaj w podskokach pobiegł do przedszkola, popołudniu muszę zrobić wyproszone przez moich chłopaków leniwe pierogi. Miłego dnia Dziewczynki! Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Komu kawa ? 08.11.10, 15:03 U mnie woda i kleik ryżowy. Staś ma jelitówkę- ma biegunkę i wymiotował. jakby nie było lepiej to na szafce czeka skierowanie do szpitala. Mąż właśnie pojechał po moją córkę do szkoły 50 kilometrów bo też Ją rozłożyło. Resztę rodzinki powoli też coś bierze. I tak to prezent z przedszkola di nas się wprowadził. A ja nawet nie mam weekendu. bo od środy zaczynam nocne dyżury po 12 godzin. I czym ja się mam pocieszyć ???? Przytulenia potrzebuję. Odpowiedz Link
zabka11 Re: agnes 08.11.10, 16:48 I ja przytulam...właśnie goraczkoującego Jaśka z przedszkola odebrałam...czułam, czułam rano, że coś będzie...ech...jutro i pojutrze do teściowej go dam, kochana jest i ma wolne:) Obiad wcinam, kompotem popijam i myslę sobie, że jak upieczemy ciasteczka, to legnę...bo tylko o tym dzis marze. Pozdrawiam Odpowiedz Link