Gość: Snajper IP: 199.243.74.* 01.04.04, 16:25 O niebo lepsze to co w Chinach anizeli polskie gowno w wydaniu SLD... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chinczak Przynajmniej chinczyk rzadzi chinczykiem IP: 61.149.8.* 01.04.04, 16:42 ale ten czas nadchodzi, i wrocimy do kary smierci dla niktorych, jak w chinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk mozesz tam wyjechac (nie jestem za sldup) IP: *.twcny.rr.com 01.04.04, 16:50 Nie jestem za sldup ale jak ci sie w PL nie podoba to paszport teraz dostac latwo - mozesz tam pojechac i sprawdzic naocznie. Po co sie meczysz w PL? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 [...] 01.04.04, 17:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniszczyc pokomune [...] IP: *.client.comcast.net 02.04.04, 04:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rattler Re: W Chinach wraca stary model rządzenia IP: *.nyc.rr.com 05.04.04, 10:53 Autorka nie ma pojecia o tym co pisze. Nie chodzi mi o fakty ale o pozycje z ktorej to jest napisane. Mysle, ze nie wymaga to wiele inteligencji zeby zrozumiec w koncu, i byc moze dotrze to kiedys do pustych dziennikarskich glow, ze w tak nieprzecietnie i trudnej do umyslowego ogarniecia zbiorowosci, jaka sa chiny demokracja poprostu nie jest mozliwa. Nie ma demokracji w chinskiej kulturze i nie ma miejsca na indywidualizm. Demokracja w zachodnim stylu oznacza dla chin samozaglade. Anarchie i smierc. Chyba, ze to jest nasza tajna bron przeciwko chinom, ktore jak utrzymaja poziom sowjego rozwoju to w koncu nas wchlona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: W Chinach wraca stary model rządzenia IP: *.crowley.pl 05.04.04, 16:36 Nie zgadzam się z Tobą,Chińczycy mieszkający na Tajwanie mają wolne wybory i system wielopartyjny,a przecież kulturowo nie różnią się od mieszkańców kontynentu;Indie są równie licznym i jak sądzę,nawet bardziej zróżnicowanym społeczeństwem a są dla wielu wzorem demokracji w Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr 62 Re: W Chinach wraca stary model rządzenia IP: 217.96.74.* 05.04.04, 15:39 Cnota Pani Marii pada ostatecznie. Czy w Chinach jest dobrze dlatego że łapownicy popełniają samobójstwa, czy źle dlatego że wytacza się procesy ich dzieciom? Korupcja i PKB rosną jak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś