boazeria 22.11.10, 09:04 co kupujecie 3 latkom? musze tez cos kupic chrzesniaczkom- 2 i 5lat i chrzesniakom- 10 i 15 lat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boazeria Re: Boże Narodzenie- prezenty 22.11.10, 20:11 dla niemowlaka -allegro.pl/muzyczna-piramidka-piramida-fisher-price-swiatelka-i1316175532.html dla starszaka- trampolina o srednicy 90cm- ma ktoras moze taka? allegro.pl/nowa-porzadna-trampolina-batut-81cm-najtaniej-i1316908673.html i zobaczcie klocki hello kitty pasujace do duplo allegro.pl/hello-kitty-klocki-zestaw-domek-bigplay-bloxx-hit-i1317817360.html nie mam pomyslu dla tesciowej i tescia - w poprzednim roku dalam szkatulke skorzana na bizuterie i czapke no i problem z chrzesniakami 10 i 15 lat - nic oprocz gotowki nie przychodzi mi do glowy co mozna takim starszym chlopakom kupic? Odpowiedz Link
gismol77 Re: Boże Narodzenie- prezenty 22.11.10, 20:32 dla tych "wyrostków" jeśli czytaja to może jakieś książki, jest tego teraz trochę odpowiedniego dla tego wieku, nie podam tytułow bo nie miałam potrzeby się tym interesować ale widziałam wczoraj u przyjaciólki, że jej nastolatek miał kilka smacznych pozycji, które ponoć nawet czyta, choć to typ leciutko od komputera i gier uzależniony. albo właśnie może gry jakieś ale nie komputerowe, tylko takie towarzyskie, logiczne, fabularne. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Boże Narodzenie- prezenty 22.11.10, 20:40 Ja dałabym chrzesniakom zapakowany, w ładny kartonik banknot 50 złotowy;) sami sobie kupią co chcą;) Odpowiedz Link
amalota Re: Boże Narodzenie- prezenty 23.11.10, 10:18 Dla tych starszych, to książki albo gry (ale nie komputerowe, bo tych pewnie mają mnóstwo): merlin.pl/hawking-jerzy/browse/search.html?phrase=hawking+jerzy§ion=&x=0&y=0&place=0+simple&offer=O&sort=rank&page=1 magia-i-miecz.pl/ allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=monopoly Odpowiedz Link
boazeria Re: Boże Narodzenie- prezenty 23.11.10, 10:29 hm moze faktycznie ksiazka to dobry pomysl bo lubia czytac pomyslalam jeszcze o jakiejs bluzie Hot Oil czy cos takiego a co tesciom? jakie prezenty dawalyscie rok temu? a mnie marza sie nowe garnki ale to glupio dostac garnki od meza... hm wolalabym zegarek jakis Odpowiedz Link
ankas4 Re: Boże Narodzenie- prezenty 23.11.10, 11:05 tesciowa i tesciu ;zasłony do salonu, oraz nowe telefony. Moja mama:bluzka ,która mi pokazywała na wystawie, nie spodziewa sie, powiedziała mi,ze była ją sobie kupić...ale juz nie było i jej b,szkoda;) hihih, a to ja tam byłam i ja kupiłam, i powiedziałam ekspedientce ,ze ma milczec jak grob:) Odpowiedz Link
amalota Re: Boże Narodzenie- prezenty 23.11.10, 12:00 Ja kupowałam dla teściowej jedwabna apaszke, biżuterię, torebkę skórzaną, portfel. Dla teścia zwykle jakieś gadżety narciarskie, zestaw herbat, raz kupiliśmy nawigację samochodową (ale to też ze względu na to, że chcieliśmy mu podziękować, jak siedział z Jaśkiem podczas chorób). Możesz kupić też wieszaczek na torebkę (ładny, a niedrogi gadżet) - na allagro jest ich mnóstwo. Mamie kupię teraz kuferek na kosmetyki. Ja zawsze teraz mam problem z tatą/teściem, bo zasob gadżetów narciarskich się wyczerpał. A Wy macie jakiś pomysł? Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Boże Narodzenie- prezenty 23.11.10, 12:27 a moze dla pan fajnym i niedrogim prezentem bedzie taki pachnacy wieszak: www.camomille.pl/product_info_disabled.php/products_id/3611 albo elegancki kosz czy koszyczek (te o wdziecznej nazwie LIGHT sa naprawde ladne i porzadnie wygladaja): home-you.com/?go=cat&rname=salon&gid=6 Odpowiedz Link
lilka.k Re: Boże Narodzenie- prezenty 23.11.10, 12:50 w Home&You kupuję czałkiem często prezenty, więc polecam też. A jak już dostanę na maila 30% znizki, to w ogole grosze płacę, bo tam i tak tanio jest :) Odpowiedz Link
dmgr Re: Boże Narodzenie- prezenty 23.11.10, 19:36 Ja tez mam problem z nastolatkami. Chyba w tym roku damy bony upominkowe np. do Reserved plus np. Vouchery do Multikina albo coś w tym rodzaju. Ale ja mam takie nastolatki 15-18 lat więc to trochę inaczej jak z 10-latkiem. Dla dzieciaków coś się wymyśli. W Tesco w ten chyba weekend zabawki w nocy o 20% taniej, w zeszły były Barbie o 30% i moja szwagierka kupił tą najnowszą, na którą moja Klara choruje "Barbie w Świecie Mody" za 58 zł a na allegro są po 2 razy tyle plus wysyłka: allegro.pl/paryzanka-oferta-wazna-przez-kilka-dni-warto-i1315119048.html Odpowiedz Link
boazeria Re: Boże Narodzenie- prezenty 24.11.10, 11:16 stwierdzilismy po naradzie rodzinnej ze w tym roku tylko dzieciom kupujemy prezenty... czesc juz zamowilam: - tomek i przyjaciele- zuraw w porcie (Eryk) - trampolina o srednicy 80 cm (Eryk) - metalowa laweta z kombajnem (Eryk) - hello kitty kasa sklepowa i kosz piknikowy z zastawa (chrzesniaczki 2 i 5 lat) - a dla Poleńki fisher price muzyczna piramida i pałąk z zabawkami przyczepiany do wózka, plus kostka edukacyjna wciąz jednak brak pomysłu dla 10 i 15latka........ ale już stwierdzili że książek nie chca! hm a sobie z mezem kupimy chyba telewizor ledowy bo w starym lcd brak nam hd ready kurde potrzebuje jeszcze deske do prasowania, zestaw garnkow, narożnik, komorke nowa i pierscionek z brylantem (moze byc taki tyci tyci) Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Boże Narodzenie- prezenty 24.11.10, 11:46 Teściowej kupiłam zestaw książek 'cukiernia pod amorem' www.empik.com/zestaw-cukiernia-pod-amorem-gutowska-adamczyk-malgorzata,prod58859941,ksiazka-p Teściowi myślałam o kubku termicznym na kawę do samochodu Moim rodzicom - ??? nie mam pojęcia - zastanawiam się czy nie kupić mamie jakiegoś zabiegu fajnego u kosmetyczki Mąż swój prezent realizuje już w sobotę - dostał kurs jazdy ekstremalnej Siostra - pakiet spa - masaż, zabieg czekoladowy na ciało, zabiegi na dłonie i stopy Przyszły szwagier - mini piłkarzyki Brat - koszula Dzieci (sama przyjemność :) - prezenty zgodne z listami do Mikołaja a w związku z tym że listy były krótkie (po 2 zabawki i książka na łebka :) to Mikołaj doda jeszcze coś od siebie Marysia 5,5 roku Barbie studio projektowe Laleczka Polly Coś z zabawek kreatywnych (myślę o krośnie albo kolejnym notatniku do projektowania strojów) Książki o księżniczce amazonce (zamówione) + jeszcze kilka Jasiek lipcowy Hot Wheels motoskładak Samochodzik Transformers Książki Puzzle Dodatkowe atrakcje - dobiorę w zależności od tego co mi się uda upolować w dobrych cenach ale może coś z dinozaurami :) Franek 1 rok największy problem bo ma wszystko po starszakach Na pewno dostanie klocki duplo Pojemnik - kosz na zabawki Chciałabym jakieś krzesło, żeby już mógł jeść ze starszakami przy stoliku Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Boże Narodzenie- prezenty 24.11.10, 12:02 monika, ty to lubisz kupowac prezenty!:) taka pasja bije z twojego postu:) Odpowiedz Link
iki2007 Re: Boże Narodzenie- prezenty 24.11.10, 14:02 Dla Wiktora książka o planetach (jego nowa pasja), gra skaczące małpki, puzzle, mazaki, kolorowanka, betoniarka z boba budowniczego Dla Mężusia pendrive i carlberg zestaw z kalendarzem dla teściowej radio do kuchni bo jej padło Dla 5 latki gra planszowa i książka dla 2 latki chomik sztuczny i książeczka dla 17 i 14 latków czekolada z wkładką pienięzną dla mamy krem pod oczy i cienie siostra ten sam zestaw co mama tylko dopasowane do wieku tata johny walker ze szklaneczkami bracia żel do i po goleniu loreal bez szaleństw i mało oryginalnie, ale ja lubię praktyczne prezenty dawać i dostawać Odpowiedz Link
amalota Re: monika 24.11.10, 13:59 Monika, Jaki to kurs? możesz podać linka i wrażenia męża po wszystkim? Co do notatnika do projektowania strojów, to ostatnio kupiłam chrzesnicy coś takiego: merlin.pl/Projektantka-mody-Dyskoteki-i-bale_Liliana-Fabisinska/browse/product/1,678291.html Była b. zadowolona. Odpowiedz Link
monikaj21 Re: monika 24.11.10, 14:22 edc.clubai.org/ Kupiłam przez grupona - polecam przeglądanie ofert, można upolować fajne rzeczy :) Odpowiedz Link
zabka11 Re: prezenty 24.11.10, 14:34 Ja tez już zamawiam, przeważnie na Allegro: Jasiek Lego plus książka , za namową koleżanek z Forum;) merlin.pl/Poczytaj-mi-mamo-Ksiega-pierwsza_Nasza-Ksiegarnia/browse/product/1,819073.html Gosia, 8l, mikroskop (od dziadka), allegro.pl/mikroskop-delta-optical-minilab-akcesoria-kurier-0-i1324590167.html zestaw Magika od drugich dziadków) allegro.pl/zestaw-malego-magika-125-sztuczek-2x-dvd-iluzja-i1319232063.html i kryształy do hodowania (od Rodziców) allegro.pl/laboratorium-krysztalow-chemia-clementoni-nowosc-i1336848347.html Marcinek, 9l Lego duży zestaw, kryształ do hodowli (j.w) Rafałek, 1,5l (syn szwagierki)-lego duplo (prezent składkowy) Kropka:) u nas tylko dzieci dostają prezenty:)...no może coś teściowej kupię słodkiego bo fajna jest i swojej mamie, bo też fajna;) Pozdrawiam PS: a ja chcę: weekend w Spa;)...skok na "bandżi" i być już po remoncie mieszkania;) Odpowiedz Link
asuzi Re: Boże Narodzenie- prezenty 24.11.10, 14:39 Zuzia: chomik zhuzhu i dwa element labitynty z kołowrotkiem, pościel księzniczki i coś co zjada hamburgery i brzuszek pęka zapomniałam Ania: cliforda leżącego dużego, kubusia puchatka allegro.pl/bb-interaktywny-kubus-puchatek-nowa-wersja-2010-i1317490431.html Chrzesnica 5 lat : łyżwy, farby do malowania witraży Męża chrzeniśak 12 lat : deskorolka i gra monopol może jakiś model do sklejania Oczywiście to nie są prezenty tylko od nas, ale to mają dostac maluchy i może coś jeszcze :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Boże Narodzenie- prezenty 26.11.10, 10:03 bardzo podobaja mi sie te walizeczki. czesto wyjezdzamy z dziecmi, wiec powinny sie przydac. no i moga sluzyc do zabawy rowniez:) www.bajkowachatka.pl/product/WALIZECZKA-TRUNKI-TERRANCE-firmy-MAGMATIC/?id=1049 Odpowiedz Link
a_beatle Re: Boże Narodzenie- prezenty 26.11.10, 10:11 Kasiu Lipcu kochany, uwielbiam Twoje inspiracje:-) Mamy chyba podobne gusty:-) Ja jeszcze nie myślę o prezentach, ale dla Majki mam: www.fafarafa.pl/pl/p/Muminki-koszyczek-z-naczyniami/2488 Udało mi się kupić 30% taniej:-) + pewnie książeczki Osiecka, nowy Cynamon i Trusia, Basia świąteczna. I tyle. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Boże Narodzenie- prezenty 26.11.10, 11:08 Aniu, kulinarnie chyba tez jestesmy dobrze skoordynowane:) no czas sie chyba spotkac w realu.... a muminkowy koszyczek jest sliczny. bylby swietnym prezentem dla mojej malej (tylko musi troche podrosnac i zapoznac sie z muminkami:). Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Boże Narodzenie- prezenty 26.11.10, 10:28 Rewelacja!!! Gdyby moje nie miały jeszcze walizek na kółkach to na pewno by takie dostały :) Walizki to u nas świetna zabawa (ta będzie jeszcze lepsza bo na naszych się nie jeździ :) - na wyjazdy bym się mniej nastawiała - prawie nic się do tych małych nie mieści :) Latem na weekend można spakować dziecko, zimą albo na dłuższy wyjazd - nam się nie udaje :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Boże Narodzenie- prezenty 26.11.10, 11:11 monika, a myslalam, ze ciebie juz nic nie zaskoczy:) moje dzieciaki potrzebuja takich podrecznych walizeczek na misie, ksiazeczki, okulary, kubeczki, plyty dvd, szminki:) mysle, ze rozmiaro powinno nam wystarczyc na te gadzety. Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Boże Narodzenie- prezenty 26.11.10, 14:05 nie wiem czy widziałaś - na all sporo taniej jeśli jeszcze nie kupiłaś allegro.pl/listing.php/search?string=walizka+trunki&category=0&description=1&sg=0 Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Boże Narodzenie- prezenty 26.11.10, 14:27 juz sobie upatrzylam na allegro za 79zl:) Odpowiedz Link