Dodaj do ulubionych

Kawka lub herbatka

20.01.11, 07:34
Ja już w pracy. Muszę dziś bardzo dużo rzeczy zrobić, żeby jutro wziąć dzień wolny i pójść na Tosiowe występy w przdszkolu z okazji dnia babci i dziadka. Juz się nie mpge doczekać.
Wczoraj wieczorem byliśmy na jabarecie moralnego niepokoju. Tak się uśmiałam, że szczęka mnie bolała. Super, bo pokazali nowe skecze.
Obserwuj wątek
    • zabka11 Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 08:00
      I ja się dosiadam, z gorącą czarną, właśnie usiadłam przy biurku:) szybki porządek mailowy uczynię i zmykam do pakowania:)
      Jaś kolejny raz z uśmiechem do przedszkola poszedł, wciąż mnie to raduje, i drżę co rano, że mu przejdzie ta radość:) Był najdłużej asymilującym się dzieciakiem w przedszkolu, 4msc mu to zajęło. Ale juz ...tfu, tfu...będzie ok.
      Dzis trudny dzień, mam angielski, egzamin z 5 i 6 stage (zaraz się biorę za powtarzanie), potem do pracy jeszcze...do domu zajade pewnie o 22 giej.
      Miłego dnia kochane:)
      • burdziaa Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 08:17
        Herbatke wybieram :) To moj ulubiony kabaret,widzialam nowe plakaty,moze i ja się skusze na bilety.Zabka powodzenia na egzaminie.
        Moj Jasiek dzisiaj ma wolny wieczor,jak ja tego nie lubię-impreza karnawałowa w pracy,koncert Perfectu buuuu
    • amalota Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 08:47
      W pracy - zaraz idę sobie coś zrobic do picia.
      Dziś mi montują okna na budowie. Mam nadzieje, ze pójdzie jak z płatka, bo od jutra ma być zimniej. I jakby zamontowali już je wszystkie (ładnie:)), to będzie mozna robić instalacje w środku.
      • amalota Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 10:34
        Próżne me nadzieje - nie zamontują okien, uszkodzili je w transporcie:(
    • tri-mamma kawka z fotkami :) 20.01.11, 09:16
      Wzorem Burdzi do dzisiejszej kawki dołączam zdjęcia moich nygusów z Jasełek.

Janek jak Józef, jest najwyższy z 6-cio latków!
      Zosia, słodka śnieżynka :) (z mikrofonem)

A dziś Zosia w domu została, bo nieładnie kaszle.
      No i mamy znowu wesoło :)

A i jeszcze jedno ważne: trzymajcie kciukasy, bo dziś wyniki kolejnej tomografii babci.

Miłego dnia dziewczynki!

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bd8a5a8cd9eecde3.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e236cdadab33805.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ee2ef21f80d327f.html
      • zabka11 Re: kawka z fotkami :) 20.01.11, 09:19
        Piękne, piękne masz dzieciaki:)....jak ja urodzę 3 dziecko, to zmienię nick na tri-zabka11;)
        Pozdrawiam;)
        • tri-mamma Re: kawka z fotkami :) 20.01.11, 09:20
          A dobre, dobre :)
          Ja to już bym chciał być nawet i quatro, ale mój M tylko ciężko wzdycha jak mu o tym mówię...
    • lipiec_2007 Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 09:18
      dzien dobry,

siadam z parujaca kawa. u mnie dzien jak co dzien, czyli taki maly kieracik:) w nocy napadalo troche sniegu i od razu zrobilo sie sliczniej na swiecie. i jasniej....

zabka, polamania piora! good luck with your exams!
    • guciowamama Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 09:35
      Kawa, koniecznie goraca kawa z duza iloscia mleka :-) Cudne te Wasze zdjecia z jaselek - wszystkie bez wyjatku! Juz sobie wyobrazam jak musialyscie byc wzruszone. Zazdroszcze po cichu Wam tej tradycji.
      W niedziele lecimy do Polski i musze pokupowac jeszcze troche prezentow wiec tak pewnie dzis minie mi dzien.
      Milego, slonecznego czwartku!
      • zalasso Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 09:41
        Oczywiście kawka, już w zasadzie po :)
        Ogarniam domek, bo przez tę moją pracę ostatnio- zapuszczony że hej :)
        Kubuś w przedszkolu, W. bawi się ładnie, więc robota nawet idzie. Dziś do pracy na 16, o 18 angielski :)
        Miłego dnia :)
        • pabia_a Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 10:19
          my z młodym dopiero po śniadaniu, ale rano byliśmy na zastrzyku i to w dodatku 2 razy dziennie będzie dostawał, sama drżę na myśl o zastrzykach, więc się nie dziwię że tak młody panikuje i mówi że jest płaczek:) to już kolejna nocka nieprzespana z wysoką temperaturą 40,4 :( nie mam ochoty na nic, i ta pogoda dodatkowo wpływa na mnie jakoś dołująco, więc dzisiaj się lenimy, byleby bez gorączki.Miłego dnia;-)
          Tri-mamo cudne te Twoje pociechy, Zosia też jest dosyć wysoka:)
        • zabka11 Re: zalasso ?!:):):):):) 20.01.11, 11:01
          No kochana nie bądź taka;)...i powiedz proszę ładnie, już forumowej koleżance, skąd te pozdrowienia szczególne dla mnie w Twoim wątku "truskawkowo-szampanowym?"

Znamy się osobiście? chodziłyśmy razem do szkoły? na studia? bawiłyśmy się razem na podwórku w zbijanego czy grałyśmy w kapsle?;) ?czy tak tylko Ci do gustu przypadłam, nie wiedzieć czemu, akurat ja;)
          No mów, bo mnie zeżre ciekawość;)
          Pozdrawiam serdecznie:)
          • burdziaa Tri ! 20.01.11, 11:06
            Agusia wiedziałam,ze zdjecia beda swietne,te stroje takie piekne,dekoracje,Dzieciaczki- widac wszyscy sie napracowali.U nas Siostry same szyły dzieciom,tez mnie to wzrusza :)
            • tri-mamma Re: Tri ! 20.01.11, 11:28
              O tak, nasze siostry też bardzo pracowite.
              Stroje szyte przez nie, co roku inne (!), scenografia robiona przez siostrę od maluchów, tez co roku inna. Ile one w to pracy i serca wkładają..
              Naprawdę niezapomniane przeżycie!
          • zalasso Re: zalasso ?!:):):):):) 20.01.11, 11:46
            Hej hej Żabko, nie znamy się niestety osobiście, ale może kiedyś we Wrocku uda się spotkać?
            Raptem mailami wymieniłyśmy się kilka razy (w sprawie Amelki, mam nadzieję, że doszło, co wysłałam). Ale jak czytam Twoje wpisy- to prawie jakbym siebie czytała, stąd te ekstra-pozdrowienia. Jesteś super-Babką i tak trzymaj :)
            • zabka11 Re: zalasso ?!:):):):):) 20.01.11, 12:22
              A dziękuję za tą extra babkę:)...jestem sobą, nie muszę udawać, czuję się wolna i niezależna (prawie), i cieszę się że żyje w wolnym kraju:)...hihihih

Napisz mi na gazetowego co dla Amelki przesłałaś, ok? przypomnij mi, bo tyle rzeczy dochodzi, że nie do końca wiem, co od kogo. Poza tym z powodu ospy u dwójki moich dzieci, nie zbliżam się do Amelki i jej rodziców, paczki też nie wysłałam, bo szczerze baliśmy się, ze ospa "przetrwa" na rzeczach;(
              Pozdrawiam raz jeszcze:)
              • lilka.k Re: zalasso ?!:):):):):) 20.01.11, 12:47
                Witam, witam
                ale mam zapierdziel w pracy, hehe.
                Ale jak to dobrze, że mogę cały dzień siedzieć w słuchawkach na uszach, bo bez muzyki bym umarła.
                Trimama, cudowne dzieciaki.
                Burdzia, Julka wcozraj podglądnęłam - sliczny.
                Ach, ja wyję jak bóbr na wszelakich wystąpieniach ;)

Ja juz po drugiej kawce. Za oknem widzę nieciekawie, ale to nic. W domu sobie sidziemy, wpadają przyjaciele, znajomi i jest miło. Piekę muffiny i ćwiczę silna wolę by ich nie jeść wieczorami.
    • lucy_cu Re: Kawka lub herbatka 20.01.11, 10:46
      Tri- napatrzeć się nie mogę, oni są cudni, tacy uroczy, delikatni. No- jak Ty. I już. :-)

Herbata smętna trochę, tak mi żal Emilki. Miała dzisiaj śpiewać na wielkim konkursie kolęd- dupa, w nocy gorączka, kaszel. Akurat dziś. A tak ciężko pracowała, tyle prób, tak się cieszyła. Ech, życie.

Miłego dnia, Babeczki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka