Dodaj do ulubionych

Salon bez TV.

25.02.11, 11:25
Dom 115 m na dole 70 na górze. Na górze 3 sypialnie. Na dole robimy salon 33 m i mamy jeszcze taki pokoik a'la schowek -garderoba i pokój w kształcie litery L o pow 26mkw. Pomysł jest taki żeby w salonie nie było TV, a w tym 26 mkw zrobić pokój z telewizorem i taki kącik na regaliska z książkami. Generalnie telewizja w naszym domu jest rzadki gościem. Ale wszyscy którym o tym mówię pukają się w czoło "jak to? salon bez TV????" Naprawdę to takie dziwne?
Obserwuj wątek
    • ewlinp Re: Salon bez TV. 25.02.11, 11:37
      Twój dom Twoja twierdza, możesz robić co chcesz! Salon bez telewizora wcale mnie nie dziwi. Zresztą dzisiejsze telewizory można przenosić gdzie się podoba to już nie pudła z przed kilkudziesięciu lat.
      ps. zadroszczę takiej dużej przestrzeni :)
      • leluchow1 Re: Salon bez TV. 25.02.11, 11:39
        Uprzedzając - nie mam zamiaru się przejmować opiniami. Sonduję stopień swego domniemanego dziwactwa. :-)
        • burdziaa Re: Salon bez TV. 25.02.11, 11:42
          No pewnie,że tak.Kochana a dla kogo ma byc ten tv-dla Was czy dla gosci,na pokaz? Rozumiem Cię bo my tez nie jestesmy telewizyjni,wolimy muzyki posluchac,a tv stoi w tzw.duzym pokoju bo mamy małe mieszkanko.
        • uczula Re: Salon bez TV. 25.02.11, 19:57
          u nas byl kiedys przedstawiciel telewizji N i ... juz zaczal swoja gadke reklamowa, gdy uslyszal, ze nie mamy tv to mu szczena opadla a ja ten huk od uderzenia az uslyszalam :)
          :)
    • mareszka Re: Salon bez TV. 25.02.11, 12:03
      My wcale nie mamy tv w domu. W mieszkaniu też nie mieliśmy. Jeszcze w blokach można było w kompie (stojącym w gabinecie) odpalić kilka stacji, bo internet był rozprowadzany przez kablówkę i trzeba było sobie wykupić jakiś tam pakiet. Telewizor jako element wyposażenia jest nieobecny w naszym życiu, nie ma na to czasu nigdy.
      Ale mnie nie ma co brać jako miernik normalności, już dawno zostało stwierdzone, że jestem dziwaczką i dobrze mi z tym ;)
    • kamamama2 Re: Salon bez TV. 25.02.11, 12:04
      ja myślę, że to super pomysł. U mnie co prawda jest tv całe 14 cali, gdyby nie to, że dzieci czasem oglądają bajki i dobranockę to bym się go pozbyła :)
      • gismol77 kama 25.02.11, 12:10
        on ma 14 cali? ja bym nie dała mu więcej niż 9 ;)
        • a090707 Salon bez TV 25.02.11, 12:22
          Swietny pomysl, jak Wam pasuje to jak najbardziej. My tez tak mielismy do czasu... od pazdziernika mamy tv w domu (glownie wieczorem ogladamy jakis film z komputera bo ja fanka tv nie jestem)
        • lilka.k Re: kama 25.02.11, 12:25
          Popieram, choć sami jesteśmy dośc mocno towarzyscy i często wpadają do nas ludzie, a wtedy nie oglądamy tv, ale puszczamy sobie np koncert najnowszy Kult MTV Unplugged i wtedy jest taki klimat, że........dlatego czasem się przydaje :)
          Aczkolwiek telewizja to ostatnio dla mnie coś, czego nie ogarniam. Unikam jak mogę ;)
          • blanka0 mam salon bez tv 25.02.11, 13:18
            wiec nie jestes dziwaczką ;-)
    • monikaj21 Re: Salon bez TV. 25.02.11, 13:23
      Bardzo fajny pomysł. I jak dla mnie dużo mniej dziwny niż popularne telewizory w pokojach dzieci :)
      Ja mam takie marzenie - dom z salonem i pokojem dziennym, w tym pierwszym spokój, cisza, kominek, w tym drugim tv, komp, zabawki - tak, żeby wszyscy sobie mogli siedzieć na głowie i wspólnie robić różne rzeczy :) Moim zdaniem to dobrze robi rodzinie :)
      • leluchow1 Dokładnie taki mam plan :-) 25.02.11, 13:59

• amalota Re: Salon bez TV. 25.02.11, 13:32
      Uważam, że to nic dziwnego. Teraz w ogóle mnóstwo osób się chwali tym, że nie ma telewizora.
      Można też mieć telewizor w innym pokoju, a projektor, który wyświetla zdalnie przekazywany sygnał w salonie. Nie masz dużego pudła w salonie, ale jak chcesz, to masz możliwość obejrzenia tam filmu.
      No i sprzet grający w solonie by się przydał - miło sobie posiedziec przy kominku z muzyczką w tle.
    • paris4 Re: Salon bez TV. 25.02.11, 13:51
      czemu salon bez tv wydaje mi się ok
      dom bez tv to już trochę dziwactwo dla mnie ;)
      • iki2007 Re: Salon bez TV. 25.02.11, 13:58
        jak najbardziej popieram, my mamy telewizor w stołowym, bo nigdzie indziej się nie da, w sypialni nie chcę a u Mlodego w pokoju wykluczone, mało oglądamy głównie filmy na dvd, bo w naszej telewizji nic ciekawego niestety nie ma
    • a_beatle Re: Salon bez TV. 25.02.11, 14:02
      Wcale nie dziwne, mnie nawet dom bez TV nie dziwi;-)
      Wywaliłabym nasz, gdyby nie był po mojej babci, nowy.
      Ale rzadko oglądamy, TV jednak rozleniwia:-) i kradnie masę czasu.
      Moi przyjaciele nie mają w ogóle i są szczęśliwi.
      • aga_junior leluchow 25.02.11, 15:15
        bardzo fajny pomysł ;-)
        wolność Tomku w swoim domku

Ja może nie lubię "telewizji" ale telewizor bardzo.
        jestem maniaczką filmów i nie mogę sobie pozwolić oglądać codziennie ale dwie, trzy pozycje w tygodniu zaliczam :-)
        • malenkie7 Re: leluchow 25.02.11, 18:21
          to wszystko zalezy od tego, czy ogladacie telewizje...
          my wytrzymalismy bez telewizora 3 mce. owszem, wiecej sie wtedy czytalo, ale panowala w domu jakas taka dziwna cisza - choc nie lubie jak tv brzdeka bez sensu.
          za co lubie telewizor? - za to, ze moim zdaniem teraz telewizory sa ładne i moga byc efektownym elementem wyposazenia wnetrza, w kablówce czy na platformie cyfrowej jest mega duzy wybor kanalow i ogladanie tv juz nie ogranicza sie do m jak milosc czy klanu.
          tak jak napisala lilka,my tez czesto ogladamy muzyczne dvd, zwlaszcza jak ktos do nas wpadnie.
          no i mini mini - Piotrus od niedawna lubi ogladac swoje bajki.
          telewizor to nie tylko zło - przy sensownej selekcji programow to super sprawa:)
          jednak absolutnie nie uwazam, ze ktos kto nie chce tv w domu to dziwak. wlascicwie to nawet troche podziwiam:)
          • ankas4 Re: leluchow 25.02.11, 19:08
            Ja rowniez uwaza,.ze to wyłącznie sprawa mieszkanców czy chcą miec telewizor w salonie czy nie, my uwielbiamy wszelkie media łącznie z tv, nie umiem zyc bez telewizji, czuje sie odcięta od swiata, a to,ze nie ma co ogladac? nie zgadzam się, bo to wszystko zalezy od pakietu kanałów telewizyjnych, nie przesadzajcie,ze w telewizji leci sama sieczka...wszystko zalezy co chcemy oglądać.
            I mAM TO samo co malenkie jak nie właćze tv to ta dziwna cisza mnie przytłacza,ale to nie oznacza,ze nie ma dni kiedy tv jest włączony ttylko na wiadomosci/

Pozdrawiam
            • zurawina100 Re: leluchow 25.02.11, 20:40
              Dziewczyny nie majace tv, a co z filmami, też nie ogladacie? Ja nie wyobrażam sobie nie oglądać filmów na dvd, na kompie też nie. Lubię na dużym ekranie. I choć tv nie oglądam to telewizor mam- duży:)
              • a_beatle Re: leluchow 25.02.11, 21:07
                My m.in. z tego powodu nie zrezygnowaliśmy z telewizora, nie znoszę oglądać filmów w komputerze. Ale wiem, że można specjalny duży monitor TV kupić do komputera:-)
    • marigold222 Re: Salon bez TV. 27.02.11, 16:53
      no to my jestesmy w ogóle dziwolągi, bo tv nie mamy nie tylko w salonie- ale wcalen :-)
      i jakoś żyjemy od 3 lat już prawie.
      Za to ksiądz po kolędzie się rozejrzał i zpytał czy na pewno jesteśmy pewni, że nas stać na ofiare przy okazji wizyty :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka