Dodaj do ulubionych

Lodówka - rady potrzebuję

14.03.11, 10:10
W związku z tym, że się przeprowadzam chciałabym zasięgnąć Waszej rady.

Mam kuchnię w zabudowie, którą chciałabym zabrać ze sobą. Kuchnia jest w kolorze calvados czyli taki pomarańczowawy brąz, wzorek z patyną, pozłacane uchwyty. Do tego mam czarny piekarnik w zabudowie z pozłacanymi elementami oraz wolnostojący duży czarny okap równiez z pozłacanymi elementami.

Do tego mamy zwykłą białą wolnostojącą lodówkę, ale ze stała w rogu to jakoś mnie to nie raziło.

Teraz się przeprowadzamy i trochę zmieni mi się układ, w związku z tym lodówka będzie stała dokladnie na srodku ściany i bedzie oddzielała kuchnię od salonu (za lodówką będzie stała szafa wnękowa równiez w kolorze calvados)

W tym momencie ta biała lodówka mi zupełnie nie pasuje.

Poza tym, w związku z tym, że dzieci rosną to chciałabym jakąś większą, a przynajmniej z większym zamrażalnikiem.

Zastanawiam się teraz czy kupić lodówkę wolnostojącą czarną czy do zabudowy.
Lodówki do zabudowy są co prawda wyższe niż ta moja ale w związku z tym, że są weższe i płytsze to wcale nie są jakieś dużo większe. Poza tym znalezienie takiej co by miała system no frost, wysuwane wszystkie szufladki z zamrażalnika wcale nie jest łatwe. Poza tym mam problem z zabudową, bo okazuje się, że kolor co prawda jest ale już bez patyny we wzorku wiec nie wiem jak to będzie wyglądać przy reszcie kuchni. Poza tym minęło kilka lat i odcień też może być trochę inny.

Z kolei ten czarny Samsung jest zajebisty ale trochę się boję wsadzic takiego czarnego molocha na środek ściany. Poza tym ma bardzo nowoczesny design a ta moja kuchnia raczej jest w stylu retro.
No i jest dość głośny, a że ma oddzielać kuchnię od salonu to sama nie wiem czy to dobry pomysł. Z dwrugiej strony każda lodówka jest głośna jak się wlączy agregat.

Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • iki2007 Re: Lodówka - rady potrzebuję 14.03.11, 11:34
      wstaw na razie stara lodówkę ta białą i pomysl spokojnie, porób zdjecia kuchni i tej czarnej lodówki. bo tak trudno doradzić, musisz juz decydować?
      • m_k8 Re: Lodówka - rady potrzebuję 14.03.11, 17:55
        a sprawdź sobie naklejki na lodówkę. Może będą wyjściem z sytuacji.
        www.avisadecor.pl/index.php?page=shop&action=category&p_curr_cat=21
        oklejgo.pl/na-lodowki.html
        www.projektoskop.pl/a-7910-naklejki-na-lodowki.html
    • qwoka Re: Lodówka - rady potrzebuję 15.03.11, 19:49
      ja mam kuchnie w zabudowie a do tego białą lodówkę wolnostojącą i powiem tak: wygląda to paskudnie;) Kolor szafek mam podobny jak Ty. Lodówka była kupiona wczesniej wiec juz została i do tego stoi w takim dośc widocznym miejscu (na przeciw wejscia) i bardzo rzuca się w oczy taka wielka biała bryła(z czarną bedzie pewnie jeszcze gorzej. Ja bym zdecydowała się na zabudowe jednak.. Problem, że nie ma juz takich frontów- może poproś o pokazzanie tego nowego bez patyny. Jak bedzie w miarę pasował to bym go brała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka