alcea3 09.04.11, 17:32 strasznie mi się marzy... Ale tylko taka co sama miesza, w niej wyrasta i piecze .. wrzucic i wyjac gotowe ;) Czy ktos ma? Na co trzeba zwrocic uwagę? Ile kosztuje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olcia.kaktus Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 18:45 Miałam maszynę do pieczenia chleba (mówię o takiej z mieszaniem, wyrastaniem i wypiekaniem) marki TESCO i była zarąbista. Po ciężkiej eksploatacji jakaś obejma się poluzowała i w TESCO od ręki oddali kasę. Wzięłabym następną, ale nie było. Potem miała moulinexa takiego z opcją wypiekania bułek, ale była do niczego i sprzedałam na allegro. Teraz mam małego moulinexa takiego. Polecam, u nas jest w ciągłym użyciu, można piec mały chlebek i taki robię najczęściej, żeby był świeży. No i ciasta na pizze nie muszę ręcznie wyrabiać,samo się miesza i rośnie. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 18:48 Ola, a dlaczego nbie byłąs zadowolona z tego mulinexa? Odpowiedz Link
alcea3 Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 18:58 a co myslisz o tym? allegro.pl/automat-do-pieczenia-chleba-cookworks-okazja-m100-i1536992979.html Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 19:04 Ciężko mi powiedzieć coś o tej. Jest podobna do tej tesco którą miałam. Z tego dużego moulinexa nie byłam zadowolona, bo " nie współpracowała". Ciągle coś, albo chleb nie dopieczony, albo jak kamień. Tym bardziej że przepisy miałam sprawdzone. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 19:09 Ola was tez jest 3 i ta mala wystarcza wam?? tam maly chlebek wtedy wypiecze tak?? Ile orientacyjnie trwa pieczenie? Odpowiedz Link
andzia84 Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 19:34 ja piekę chleby żytni i robię go w piekarniku, mam wyhodowany zakwas, który trzymam w lodówce. przy żytnim chlebie ciasto jest lejące i się je miesza, nie trzeba wyrabiać i piekę w piekarniku. do maszyny do chleba trzeva mieć dużą kuchnię, a mi miejsca szkoda Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 20:38 Wystarcza dla nas na śniadanie plus jeszcze jakaś kanapka np do pracy. Kuchni nie mam wielkiej, stoi na parapecie, muszę tylko pamiętać, żeby okno było zamknięte przy wyrastaniu chleba. Duży chleb byłby u nas ze 3 dni, a amatorzy są na świeżutki. A co wygrałaś, przyznaj się :) Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 20:09 Gdzie Ty się podziewałaś dziewczyno jak Cię nie było, co?:) I dlaczego pod starym nickiem, ale za to jaka energia, tyle postow od strzału hoho:) Może to Ci pomoże w wyborze mojewypieki.blox.pl/2009/11/Maszyna-do-pieczenia-chleba-pomagamy-wybrac.html Odpowiedz Link
andzia84 Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 20:15 yyy... a alcea ma jakiś jeszcze nowszy nick? coś mnie ominęło? Odpowiedz Link
klaudia020707 andzia 09.04.11, 20:30 haha to mnie cos sie po mieszało, poewnie ze to jest jej nowy nick ech, ostatnio jestem taka zakręcona Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: klaudia 10.04.11, 19:36 A pewnie że się stęskniłam:) Dłuuuugo Cię nie było... Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Maszyna do pieczenia chleba 09.04.11, 21:05 ja sama nie używam ale sąsiadka ma taką z Lidla www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_12722.html i czasami ulituję się podzieli kilkoma kromkami;) Odpowiedz Link