Dodaj do ulubionych

Która robiła prywatnie testy alergiczne?

11.04.11, 12:43
coś mi się kojarzy że zabka?
Ile płaciłyście, na co zwrócić uwagę ?

Nie mam już siły na następny przepadnięty termin na NFZ :-/ bo nigdy nie zrobimy tych testów. Decyzje idziemy prywatnie. Może któraś w stolicy robiła? Może polecić "normalnego" alergologa ;-)
Obserwuj wątek
    • kogosia Re: Która robiła prywatnie testy alergiczne? 11.04.11, 13:48
      ja robiłam tutaj

www.irmed.eu/
      leczymy sie tam prywatnie
      testy Karola miała skórne na NFZ
      Filipowi płaciłam 210zł testy z kwi
      • klaudia020707 Re: Która robiła prywatnie testy alergiczne? 11.04.11, 17:59
        też się chętnie dowiem bo mam w planach
        na co zwrócić uwage i jaki jest koszt testów skórnych
    • leluchow1 Re: Która robiła prywatnie testy alergiczne? 11.04.11, 19:45
      MY robiliśmy 5 zł za punkt
      • zabka11 Re: Która robiła prywatnie testy alergiczne? 11.04.11, 22:40
        Ja też robiłam.na jesień, ....200zł jakoś w sumie zapłaciłam, panel mieszany, pokarmowo wziewny na pleckach, chyba z 30 "kropek'. Wyszły pleśnie, trawy, żyto i babka lancetowata, b.mocne uczulenie, bąble były do 1cm i powyżej.
        Wcześniej, ok. sierpnia 2010 jak miał już 3 rzut AZS, zrobiłam z krwi na cito mleko (nabiał) i , kakao, nie wyszło nic, co zresztą skórne potwierdziły. My mamy alergię skórną....czyli AZS. Od marca Jasiek bierze Xzyzal wieczorem, i Monkaste rano, do ssania na czczo, i jest niesamowita poprawa...jego skóra znów jest gładka, "nie sypie się", nie swędzi, nie ma ran, placków itp. odstawiliśmy wszelkie maści, tylko Biały Jeleń żel, mydło w płynie, proszki i płyny do płukania wciąż używam. Leczenie pomaga, zdecydowanie i mam nadzieję, że tak zostanie.
        Pozdrawiam
        • leluchow1 Monkasta rano? 12.04.11, 07:14
          To odpowiednik singulair'u prawda? Nam wtłaczają do głowy że musi być wieczorem. A to podanie leku 2 h po posiłku lub godzinę przed posiłkiem.
          • zabka11 Re: Monkasta rano? 12.04.11, 23:05
            Monaksata rano, bo Xyzal wieczorem. Jak skończę Xzyzal, to mam receptę na Aerius (syrop) i wtedy Monkasta wieczorem, a Aerius na czczo rano. Takie mam zalecenia.
            Pozdrawiam
            • leluchow1 Re: Monkasta rano? 13.04.11, 07:26
              Nam Xyzal kazali dawać rano a aerius wieczorem :-) Wariatkowo normalnie
              • aga_junior Re: Monkasta rano? 13.04.11, 08:32
                leluchow1 napisała:

> Nam Xyzal kazali dawać rano a aerius wieczorem :-) Wariatkowo normalnie

leluchow to nie ma znaczenia czy rano czy wieczorem chodzi o tą przerwę między jednym a drugim lekiem.
                Zauważyła tylko, że te leki alergiczne które jednocześnie uspokajają (usypiają) karzą dawać na noc.
                • leluchow1 Re: Monkasta rano? 13.04.11, 08:38
                  Moi są niezniszczalni :-) nic ich nie usypia. Własnie o to chodzi że u nas absolutnie nie można dawac monkasty rano choc o to pytałam bo łatwiej złapac stan na czczo. I nie było mowy o rozdzielaniu antyleuk. z antyhist.
                  • aga_junior Re: Monkasta rano? 13.04.11, 08:46
                    Czyli pory dawkowania są uzależnione pewnie od pacjenta. Maciuś nie mógł brać zyrtecu rano strasznie go usypiał aż go w ogóle odstawiliśmy.
                    • ridibunda Re: Monkasta rano? 13.04.11, 09:39
                      A mi nikt nigdy nie mówił, o jakich porach podawać Singulair... Dawałam zyrtec wieczorem (tak mi zawsze wszyscy powtarzali), a Singulair tak, aby zmieścić się w odstępach na jedzenie, a teraz w ogóle daję ok. 11 w nocy, gryzie przez sen... Dziwne to jakieś...
                      • aga_junior Zapisałam młodego 13.04.11, 09:52
                        na 27 kwietnia, mam nadzieję, że nie zachoruje i uda nam się zrobić. Kogosia tam gdzie ty robiłaś. Też mieliście inhalacyjne i pokarmowe w dwóch terminach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka