Dodaj do ulubionych

kocie pytanie

02.07.11, 09:41
Kociary czy macie jakieś rady dla mnie w sprawie przygotowania mojego kota do przyjęcie konkurencji? ;) Za jakieś 10 dni w domu pojawi się mały koci szkrab i chcę żeby jakoś w miarę bezboleśnie to przebiegało. Kuweta wspólna czy dwie osobne? Miski obok siebie czy rozdzielić? Nie chcę żeby mały wyżerał dużemu, da się to osiągnąć?
Obserwuj wątek
    • andzia84 Re: kocie pytanie 02.07.11, 19:17
      kiedyś była taka fajna książka właśnie dla właścicieli kilku kotów ale nie pamiętam tytułu. kuwety na pewno dwie bo koty często w ten sposób rywalizują nie dając drugiemu dojść do kuwety, więc dwie najlepiej w różnych miejscach domu. miski niekoniecznie. myślę że dużo zależy od charakteru kota, mój nie lubi konkurencji, znaczy wtedy teren i robi się złośliwy
      • paris4 Re: kocie pytanie 03.07.11, 08:34
        kurczę nie starasz
        bo zaczynam sobie wkręcać fazę że się nie dogadają i moje marzenia o dwóch kotach pójdzie się kochać
        Ten mój starszy to taka pierdoła kochana, wszystko da sobie robić a ja mu coś nie pasuje to się oddala i już. Nie wyobrażam go sobie w roli dominatora, chociaż wszystko może się zdarzyć jak mu przywiozę "braciszka" ;)
        • andzia84 Re: kocie pytanie 03.07.11, 09:38
          nie no to spoko, mój jest samcem alfa i nawet z nm rywalizuje a jak mu nm podpadnie to potrafi mu nasikać na buty lub do torby ze złości
          • malea1 Re: kocie pytanie 05.07.11, 08:20
            Myślę, że same sobie ułożą stosunki. My mamy dwa koty (w sensie kotka i kotkę) i nie ma afer. My nie mamy kuwet, bo koty na szczęście wychodzą na zewnątrz. Miski są dwie, ale blisko siebie. Oczywiście młody jak zje swoje to leci do wyjeść starej, a ta wtedy urożona odchodzi. No i trudno. I tak jest za gruba ;)
            Najbradziej urocze sa jak obydwa chcą spać na tym samym fotelu ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka