iki2007 11.01.12, 15:22 Służące, Kathryn Stockett, dostałam na gwiazdkę, od... teściowej. Super, polecam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipiec_2007 Re: Polecam książkę 11.01.12, 16:08 Myslalam, ze to jakas pozycja dla dziecie:) ale dzieki. zapisze w schowku. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Polecam książkę 11.01.12, 16:27 Czytałam,cudna i wzruszająca momentami trudna-a film widziałas?Polecam również! Odpowiedz Link
paris4 Re: Polecam książkę 11.01.12, 16:32 Tak to świetna książka, czytałam jakiś czas temu. Ekranizacja też niczego sobie Ja polecam z ostatnio przeczytanych "Światu nie mamy czego zazdrościć" Barbary Demick - reportaż z Korei Północnej, które wciągają jak powieść, choć to co tam opisane fikcją literacką niestety nie jest polecam też "Musimy porozmawiać o Kevinie" Lionela Shrivera - książka o trudnej miłości matki do syna a raczej jej braku, dramacie rodzinnych - elektryzująca naprawdę, na długo zapadająca w człowieka, nie da się pozostać obojętnym. Nie mogę doczekać się filmu, który już niedługo ma wejść na ekrany z Tildą Swinton w roli glównej Odpowiedz Link
paris4 Re: Polecam książkę 11.01.12, 17:59 tak. też zawsze staram się wybierać tą kolejność Odpowiedz Link
azi81 A ja wam polecam,.... 11.01.12, 18:01 Ooo to muszę przeczytać jak tak zachwalacie. A ja wam polecam książkę Kristin Hannah : "Magiczna chwila" rewelacja! Odpowiedz Link
aga_junior Re: A ja wam polecam,.... 11.01.12, 19:03 Kurczę ja ostatnio nie mam czasu na czytanie :-/ a "Służące" to chyba ostatnio z ekranizowali. Odpowiedz Link
kalipowa Re: Polecam książkę 11.01.12, 21:09 a ja widzialam i czytalam (niestety tlumaczenie na polski jest FATALNE) i ksiazka po polsku duzo traci. Czytalam po ang. i tlumacz niepotrzebnie silil sie do zrobienia w j. polskim slangu zblizonego do slangu prostych czarnych ludzi z Missisipi.... Dla mnie chyba jednak lepszy film. Odpowiedz Link
olus-ia80 Re: Polecam książkę 12.01.12, 12:25 Ja polecam Charlotte Link Echo winy dla mnie super - przeczytałam już prawie wszystkie jej ksiażki Peter Jams Zabóczy żart bardzo wciągająca Kate Morton Zapomniany Ogród , Milczący zamek taki sobie Odpowiedz Link
paris4 Re: Polecam książkę 12.01.12, 14:41 Ja właśnie zaczynam "Milczący zamek" "Zapomniany ogród" był bardzo w porzo ;) Odpowiedz Link