ankas4
19.01.12, 14:35
Miałam już parę dni temu zakladac taki wątek,ale w sumie to wpis kawowy naszej takatoszymura mnie zmoblizował aby uslyszeć Wasze opinie w tym temacie, mianowicie takatoszymura napisała, ze osiągnięty został upiorny efekt, bo synek miał maskę z krzyku, do tego stopnia,że jeden maluszek w szatni tak sie przestraszył, ze dziekco musiało zdjąć maskę.
No i co Wy sądzicie na ten temat? w sensie(takatoszymura przepraszam , bo to nie jest absolutnie przytyk do Ciebie) czy takie przebrania/maski powinny być wybierane/tolerowane przez rodziców???
Ja nigdy nie ukrywalam,że moje dziecko obawia się ludzi z pomalowanymi buziami np, lub ludzi w przebranych w wielkie stroje,,,powoli wyrasta z tego etapu, ale ...nie mogę zaakceptować,że rodzice ,którzy przecież kupują dzieciom stroje czy maski sami dopuszczają do wprowadzania takich własnie strasznych/uiornych strojów, przeciez maska z filmu'krzyk' nie jets przeznaczona dla małych dzieci, bo filmu chyba dziecku nie pozwoliłybyśmy oglądać????
Podobnie myślę o wszystkich innych mozliwych maskach .przebraniach w które rodzice przebierają dzieci, a które są przeznaczone dla np. młodziezy.... juz pominę aspekt jakiś tam merytoryczny... no ,bo co powiedzieć dziecku ,które zalozyło taką maskę? ze kim jest> ? ze jest postacią zabijającą innych z horroru dla dorosłych??!! chodzi też o to,że są dzieci o róznej wrażliwości... np moj gdyby zobaczył dziecko w masce z 'KRZYKU' juz na taki bal nie dałby się zaprosić, ale przeciez to my rodzice kierujemy naszymi dziecmi, jest masa fajnych, milych dla oka, nie straszących strojów... czemu my rodzice ' brutalizujemy' te bale i zabawy???
U nas w przedszkolu Pani poprosiła rodziców aby stroje nie były bardzo straszące, bo bal jest dla dzieci od 2 lat do 6 więc trzeba popatrzeć na reakcję nie tylko dzieci , które sa starsze!
Jaka jest Wasza opinia, tak mnie naszlo myslenie o tym, kiedy zaczęłam oglądac po sklepach stroje karnawałowe dla dzieci...
Pozdrawiam
Ps, Dziękuję Ci Olusia bardzo jeszcze raz za pamięć! to jeszcze w temacie stroju karnawałowego:)