Dodaj do ulubionych

lippy&messy

25.01.12, 19:07
czy tylko mnie tak wkurza? normalnie nie mogę patrzeć :( roch też nie przepada. a poza tym co to jest że dobranocka zaczyna się o 19.05 jest wtedy Lippy&Messy, potem reklama!!! a o 19.10 zaczyna się właściwa dobranocka i trwa 15 minut!!!!
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: lippy&messy 25.01.12, 19:25
      Nie znamy,a co to za bajka?
      • ankas4 Re: lippy&messy 25.01.12, 19:34
        Nie znoszę! a moje dziecko jeszcze pol roku temu bało się tych przerysowanych postaci, masakra dla mnie również, i tez nie podoba mi się zasada puszczania dobranocki. Ja akurat widziałam wersję odwrotną czyli dobranocka , reklamy i to cale lippy&messy...
        • andzia84 Re: lippy&messy 25.01.12, 20:27
          l&p to taki program anglojęzyczny dla dzieci puszcza przed lub po dobranocką. dla mnie okropny. infantylne postacie, wielkie uśmiechy, okropne stroje i czarodziej który wygląda jak zboczeniec-domokrążca
          • moni_30 Re: lippy&messy 25.01.12, 20:37
            "czarodziej który wygląda jak zboczeniec-domokrążca"
            genialne porównanie !!!!

Też mam odruch wymiotny jak to widzę. Poza tym to chyba bardzo stara produkcja, typowy "odgrzewany kotlet". No ale cóż nie ma co się dziwić, biedna TVP przecież nie ma dochodów z abonamentów ;-)))
          • burdziaa Re: lippy&messy 25.01.12, 22:43
            Matko,musze obejrzec chociaz jeden odcinek zaciekawił mnie ten zboczeniec :)
    • klaudia020707 Re: lippy&messy 25.01.12, 21:36

e tam przesadzacie, mnie sie podoba
      Klaudia tez chetnie oglada
      nic mi sie nie cofa ani nie wywraca
      • ankas4 tak tak okreslenie dla czarodzieja genialne! 25.01.12, 21:56
        Szukałam określenia na tego kogoś... i Twoje jest najlepsze!!!!!!!!!!!! boję sie go jak na niego patrzę:)))
    • qwoka Re: lippy&messy 25.01.12, 22:02
      Eeee tam, Maja lubi i często oglada. Ale fakt, wkurza mnie, że między L&M a bajką są reklamy! Maja kilka razy usłyszala reklamę netii i teraz łazi i śpiewa "telewizja osobista" :/
    • lucy_cu Re: lippy&messy 25.01.12, 22:06
      O. A ja to lubię. Postaci są super, cała ta rzeczywistość fajnie pomyślana. Stroje i scenografia właśnie takie "dla dzieci". I metodycznie to dobre. Nie wiedziałam, że znów ten program idzie, my tak rzadko tv puszczamy. Dzięki za cynk, będziemy oglądać. Moje dzieci też lubią. :)
    • paris4 Re: lippy&messy 26.01.12, 08:25
      dla mnie jedynka ogólnie przegina z reklamami
      teraz Olek był dwa dni w domu i oglądał rano ich blok bajek - bardzo fajny w sumie - ale po każdej bajce - 10 minut reklam - beznadzieja
      • asia-ch Re: lippy&messy 26.01.12, 09:44
        Nie lubię (to mało powiedziane :-) ) tego programu.
    • aurinko Re: lippy&messy 26.01.12, 10:03
      Nie znam, muszę zobaczyć żeby się wypowiedzieć. ALE - to nie nam ma się podobać tylko dzieciom ;)
      • andzia84 Re: lippy&messy 26.01.12, 10:07
        na szczęście rochowi też się nie podoba. aurinko jednak nie zgodzę się z tobą że to dzieciom ma się podobać. roch chciałby oglądać bajki typu ben10, spidermann itd. ja się na to nie zgadzam, nie popieram i nie ogląda tych bajek. czy to że mu się podobają jest najważniejsze- nie, bo moim zdaniem te bajki są niefajne i niczego nie uczą.
        tu link do l&m na youtube
        www.youtube.com/watch?v=brBR_I33yEs
        • aurinko Re: lippy&messy 26.01.12, 10:39
          Dla mnie to coś typu Ben10 to nie jest bajka ;) Nie napisałam, że dziecko ma oglądać to co mu się podoba. Inaczej napiszę ;) Moim zdaniem bajka powinna być tak zrobiona, żeby przede wszystkim była dostosowana do dziecka, nie do rodzica. Weźmy np. takie Teletubisie czy inne Dobranocne Ogrody - bajki stworzone przy współpracy specjalistów, dostosowane do jakiegoś tam wieku dziecka, przede wszystkim bezpieczne dla dziecka. I oglądanie takich bajek można ze spokojem powierzyć dzieciom, nawet jak nam się nie podoba. Tego typu bajka została stworzona w taki sposób aby się dziecku podobała i jeśli się dziecku podoba to fakt, że rodzicom się nie podoba jest w zasadzie bez znaczenia, bo to nie rodzice są grupą docelową.
          Co do hm..."bajek" typu Ben10 czy Dragon Ball i inne tego typu to w ogóle nie biorę pod uwagę możliwości aby moje dziecko oglądało, zwłaszcza w wieku niespełna 5 lat.
        • aurinko Re: lippy&messy 26.01.12, 10:42
          Dzięki za link, obejrzałam kawałek :) Dla mnie forma nie do strawienia. Ale ja nie strawię nawet Domisiów ;) Gdyby Majce się spodobało - niech ogląda, czemu nie.
          • uczula Re: lippy&messy 26.01.12, 10:50
            tez ich nie trawie.
            Ale Michal oglada.
            to jest raczej bajka o tym jak dorosli wyobrazaja sobie nauke angielskiego dla malych dzieci :
            yess??? goooood!
            ble.
            Domisie sa fajne - bardzo edukacyjne.
            w porzadku, duzo fajnych piosenek itp
            ale L&M - wyjatkowow niestrawne
            • andzia84 Re: lippy&messy 26.01.12, 11:15
              aurinko zgadzam się z tobą. roch tego ben10 to z przedszkola przyniósł że koledzy oglądają i on też chce. masakra jakaś, jak można to dzieciom puszczać w jakimkolwiek wieku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka