Dodaj do ulubionych

chwalę się :))

03.07.12, 22:17
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3156403,2,1,02-lipiec-2012.html
wywołując jednocześnie dyskusję za i przeciw, oczywiście nie czy się podoba ten konkretnie, ale jakie macie ogólnie zdanie o tatuażach.

Zawsze chciałam, zawsze się bałam bólu i nie mogłam się zdecydować. W niedzielę podjęłam decyzję a w poniedziałek już go miałam. Postanowiłam że od tej pory będę wszystkie decyzje podejmować szybko.
Wybrałam stopę bo pomyślałam że jak się kiedyś cała pomarszczę to jednak tam najmniej:)
Obserwuj wątek
    • domatorka.amatorka Re: chwalę się :)) 03.07.12, 22:38
      ładny, faktycznie fajne miejsce wybrałaś;)
      • blanka0 Re: chwalę się :)) 03.07.12, 23:13
        bardzo ładny
      • lipiec_2007 Re: chwalę się :)) 03.07.12, 23:14
        Faktycznie ładny:) i miejsce nietypowe. Choć nie wyobrażam sobie, w moim przypadku, biznesowego stroju i butów na obcasie.....

Ja jestem antytatuazowa. Ale u kogoś tatuaze mi sie podobają:)
      • klarysa007 Re: chwalę się :)) 03.07.12, 23:16
        Bardzo mi się podoba!
        Ja zawsze chciałam ale właśnie bólu się najbardziej boję. No i ja na biuście sobie zamarzyłam i jakby mi obwisł to kiepsko by było :D
    • effka_81 Re: chwalę się :)) 04.07.12, 06:41
      Śliczny taki delikatny, ale musiało boleć!! Ja mam nad kostką już 10lat,
    • lucy_cu Re: chwalę się :)) 04.07.12, 09:07
      Fajny. :)
      Ja mam dwa, od 10 lat, na ramieniu i na udzie, ha. Lubię je.
    • paris4 Re: chwalę się :)) 04.07.12, 09:09
      nie podoba mi sie idea tatuowania
      za duża ingerencja w ciało jak dla mnie
      plus znakomita większość wygląda dla mnie tandetnie, poza niewieloma wyjątkami
      oraz na starzejącym się ciele tatuaż wygląda koszmarnie
      • gismol77 Re: chwalę się :)) 04.07.12, 10:25
        się pod Paris podpisze.
    • zalasso Re: chwalę się :)) 04.07.12, 09:18
      Bardzo fajne miejsce wybrałaś :) Podoba mi się :)
      • malenkie7 Re: chwalę się :)) 04.07.12, 11:10
        ja nie jestem zwolenniczką tatuaży, to nie moja estetyka - choc Twoj jest bardzo subtelny, i co ważne - nie jest kolorowy. nie rozumiem, jak mozna walnąc sobie kolorowe malowidło na pol pleców na przykład - i to na cale zycie.
        • lucy_cu Re: chwalę się :)) 04.07.12, 11:58
          Ja też nie przepadam za kolorowymi, mam małe i czarne.
          Ale- są osoby, do których tatuaż, w tym kolorowy, bardzo pasuje. Mnie nie przekonują młodziutkie dziewuszki, takie dwudziesteczki, o nieukształtowanym często zupełnie charakterze i guście, które sobie fundują jakieś banalne wzorki. Natomiast bardzo podoba mi się, kiedy widać, że tatuaż jest uzupełnieniem wyrażenia stylu, osobowości. Wtedy to sobie może być i różowe, i z falbankami, i z kucykiem pony, proszę bardzo- nieważne, ale widać, że ktoś nosi tatuaż z przekonaniem.
          A tatuaże lubię, mimo ingerencji w ciało- bo siedzi w nich coś strasznego i pierwotnego, ha.
          • olcia.kaktus Re: chwalę się :)) 04.07.12, 12:16
            Zgadzam się z Lucy, tatuaż musi pasować do charakteru osoby. Znam osobę, która ma tatuaż kolorowy, czachę i wogóle, taki straszny, ale do niego to pasuje. Ten Katx jest bardzo ładny, delikatny i jakoś pasuje mi do niej.
            Ja jestem zwolennikiem rzeczy mniej trwałych, choć charakter mam już dość ukształtowany. Tak sobie myślę, jaki wredny tatuaż by mi pasował ;)
            coś rockowego pewnie, ale jakoś pozostanę przy malowaniu wzorków na paznokciach.
            • smolineczka Re: chwalę się :)) 04.07.12, 12:31
              jak zaczęłyście rozważać na temat "pasuje-nie pasuje" dany rysunek do charakteru, pomyślałam sobie o tym, że na telefonie komórkowym od wielu lat mam obrazek z dwoma łabędzimi i między nimi małe serduszko :-) kiedyś patrzyłam na moje całujące się ptaki z przyjemnością, ale od jakiegoś czasu zaczęły mnie odrobinę denerwować, i pomyślałam, co bym w takim przypadku zrobiła z tatuażem?? a mam wrażenie, że ten delikatny wzór nosiłam bym z przyjemnością :-)
            • aga_junior Re: chwalę się :)) 04.07.12, 12:33
              katx bardzo fajny. Ja też bym chciała w takim miejscu ale mam tam kości na wierzchu i trochę dygam.
              Ja mam na plecach kolorowy ;-) i zrobiłabym go ponownie gdybym miała podjąć decyzję jeszcze raz. Codziennie go pielęgnuje i wygląda ślicznie.
              Lubię nietypowe, nie tuźnikowe wzory pasujące do człowieka, nie lubię całych wytatuowanych ludzi (szczególnie na twarzy)
    • metanira Re: chwalę się :)) 04.07.12, 15:57
      Podoba mi się :) Moja szwagierka ma podobną dziarę też na stopie, ale wypełnioną niebieskim kolorem.
      Ja chciałabym, ale się boję ;) Że będzie bolało, że mnie czymś zarażą, że będzie się źle goiło, jak to będzie wyglądało, kiedy będę starsza itp. Mój M uważa, że tatuaż to patologia (!), nie zgadzam się z nim, ale raczej sobie nie zrobię, nie dlatego, że on by tego nie pochwalił, ale dlatego, że mam za dużo wątpliwości. Wolałabym ich nie mieć ;)
      • magda7717 Re: chwalę się :)) 04.07.12, 17:21
        Ja mam tatoo od 10 lat , bardzo nisko na plach. maly czarny . ufffffff kolezanka z ktora poszlam wtedy wytatuowala sobie pół pleców :D:D:D:D
        lubie tatuaze , zwlaszcza pochowane;-)
        ale zaszalałas
        • kamila_m_g Re: chwalę się :)) 04.07.12, 21:44
          Oj tam, oj tam.... prezeżyłyście poród a boicie się tatuowania?
          To nic nie boli. Mi tylko plecy drętwiały od niewygodnej pozycji, mam na tzw. nerkach jak to mówi moja mama.
          Ładny :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka