Dodaj do ulubionych

wymiana książek

25.10.12, 13:26
wiem, że był już taki wątek na ukrytym bodajże ale jakoś umarł śmiercią nutralną, wi ęc spróbujmy raz jeszcze
Jestem chętna do wymiany, a poszukuję konkretnie:
Huberta Klimko-Dobrzanieckiego "Raz, dwa, trzy" "Kołysanka dla wisielca" lub inne
Wojciech Migalski "Dziewczyny wojenne"
Szczygielski "Poczet królowych Polskich"
Szczygła "laska nebeska" lub coś innego
coś Margaret Atwood bo nie czystałam, a podobno dobra
Ma któraś i chce się wymienić? Oczywiście inne ciekawe też mogą być.
Oto co proponuję (tak na szybko bo z pracy, mam tego w domu w cholerę ale jakoś teraz nie pamiętam):
"Spadkobiercy", "Ocaleni", rewelacyjne "Służace",Trylogia Larsona, "Gra Anioła" Zafona, "Posłaniec" Zusaka, "Czerwony kabriolet", "Madame" Libery, kilka Klimo-Dobrzanieckiego, "Kaprysik" Szczygła (jego felietony), jakieś znośne czytadła po angielsku, dla fanek lekkiego fantasy "Johnatan Carrol i Pan Strange" - bardzo dobra o magii trzy tomy bodajże, "Biała Maria" Hanny Krall, "Ucho gardło nóż" V.Rudan (na jej podstawie Janda miała kilka lat temu głośny monodram), "Murzyni we florencji" tej samej autorki - obie mocne o wojnie jugosłowiańskiej, "Chlopiec w pasiastek koszuli" - czyli Holocaust oczmi małego chłopca syna niemeckiego oficera,
Obserwuj wątek
    • lipiec_2007 Re: wymiana książek 25.10.12, 15:45
      A czy Margaret Atwood po angielsku cie zadowoli? Alez ta kobieta ma gietki jezyk:)
      en.wikipedia.org/wiki/The_Blind_Assassin
      Moglabym sie wymienic na "chlopca w pasiastej koszuli"
      • a090707 Re: wymiana książek 25.10.12, 15:59
        Disno ja czytam namiętnie, ale wszystko z biblioteki. Natomiast chylę czoła za pamięć do tytułów !!!
        • disno Re: wymiana książek 25.10.12, 20:09
          a ja z tych leniwych, nie chce mi się do biblioteki, ale chyba się przeproszę bo powalają mnie ceny książek - tylko wkurza mnie, że u nas słabo z nowościami a jak już mają to jedną dwie sztuki i trzeba czekać
      • disno lipiec_2007 25.10.12, 20:03
        może być, wysyłam Ci dane na gazetowego, poproszę o to samo!
        A może coś jeszcze masz lub chcesz fajnego?
        Mam jeszcze:
        kryminały Krajewskiego - seria Breslau, kryminały Maryniny, czytadła Nicholasa Sparksa, Zeruyę Shalew, Zadie Smith, Pilcha, Szczepkowską "Kocham Paula McCartneya", kilka Jodie Picoult, McEvana autora Pokuty mam Niewinni i Child in time po angielsku, Cunninghama "Godziny" (na jej podstawie był film z Meryl Streep, Julianne Moore i Nicole Kidman, generalnie inspirowana Wirginią Woolf), "Wyjątkowe Czasy" tego samego autora, ze dwa sensacyjne Cobeny, "Lektora" na jej podstawie był niedawno oskarowy bodajże film z Kate Winslet, "Droga do szczęścia" - też był film z Kate Winslet i dużo dużo więcej ale nie wiem czy jest sens pisać ;-)
        Ja mam jeszcze ochotę na "Korekty" Franzena, "Co widziały wrony" i dwie części sagi Kwiaty na poddaszu tytuły to "Kto waitr sieje" i "Ogród cieni"
        • malenkie7 Re: lipiec_2007 25.10.12, 20:57
          dziewczyny, piszecie o książkach papierowych czy e-bookach?
          • alcea3 Re: lipiec_2007 26.10.12, 07:27

Ja chetnie przygarne książki o sprzedazy :)
            • aurinko alcea3 06.11.12, 11:09
              Mam taką książkę "handlowanie to gra" wyd. IIIautorzy Haman, Gut do książki jest płyta cd
              taka onepress.pl/ksiazki/handlowanie-to-gra-wojciech-haman-jerzy-gut,hangra.htm?gclid=CL3s3cqMurMCFUmN3godsGQAvA
              jak chcesz to Ci wyślę za koszt przesyłki.
              • alcea3 Re: alcea3 06.11.12, 13:32
                Bardzo chcę:) Polowałam na nią na allegro:) Mam ich juz jedna ksiązke, fajna :)

Ile za nia bys chciała?
                • aurinko Re: alcea3 06.11.12, 15:52
                  Pati no napisałam, że za koszt przesyłki. Najwyżej jeśli książka uchowa Ci się w dobrym stanie to mi na zlocie oddasz ;P
          • disno papierowych 26.10.12, 09:06

• lipiec_2007 Disno 26.10.12, 11:04
          napisalam do ciebie e-maila

"co widzialy wrony" mam - ale jeszcze nie przeczytane. jesli dasz mi troche czasu, to za jakis czas bedziemy mogly sie czyms wymienic.

mysle sobie, co moglabym ci jeszcze zaproponowac:
          - mam sporo ksiazek Grishama i Crichtona po angielsku - paper- i hardback
          - 50 shades of grey po angielsku (na te ksiazke wylalo mi sie troche herbatki:)
          - krajewskiego liczby charona
          - no i to, co zaproponowalam na ukrytym

A mnie interesowalabym ewentualnie Z.Smith (zadnej jej ksiazki nie czytalam), ewntualnie szukalabym "jeden dzien" D.Nicholls.
          • disno Re: Disno 26.10.12, 12:25
            oki to czekam na te wrony, Zadie Smith mam "Białe zęby" i "łowcę autografów", miałam też "o pięknie" ale ktoś pożyczył - polecam białe zęby - czytałam dobrych kilka lat temu ale podobaóła mi się bardzo
            • lipiec_2007 Re: Disno 26.10.12, 13:24
              tak jak? machniemy teraz atwood na chlopca w pasiastej? a potem wrony na biale zeby? czy jak wolisz?
              • disno Re: Disno 27.10.12, 00:06
                tak możemy się machnąć teraz, wysyłam w poniedziałek
                • lipiec_2007 Re: Disno 29.10.12, 09:14
                  dzieki. ja bede mogla wyslac jutro, we wtorek:)
                  • disno Re: Disno 29.10.12, 10:36
                    ja też, bo młody mi zachorzal i dziś jestem z nim w domu, wyślę jutro rano
                  • lipiec_2007 Re: Disno 30.10.12, 16:56
                    ksiazke wyslalam:)
                    • disno Re: Disno 31.10.12, 12:47
                      ja wysłałam dopiero dziś, wczoraj nie miałam jak. Ale poszła - miłej lektury!
                      • lipiec_2007 Re: Disno 31.10.12, 13:12
                        spoko - bardzo ci dziekuje. tak naprawde ksiazka jest dla mojej mamy, ja tez ja na pewno przeczytam, ale mam bedzie miala prawo "pierwoczytu":)

daj znac, jak juz dostaniesz paczke. pozdrawiam
                      • lipiec_2007 Re: Disno 06.11.12, 10:48
                        dzieki za ksiazke:) doszla
                        • disno Re: Disno 12.11.12, 10:29
                          ja tez dziekuję, doszła wcześniej ale byłam na wyjeździe więc dostałam ją dopiero dziś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka