Dodaj do ulubionych

Tajemnica Zielonego Królestwa - polecam!

30.05.13, 21:10
Byliśmy dzisiaj w kinie - rewelacja! Ja się i uśmiałam i popłakałam (sic!) ze wzruszenia. Bruno bardzo się ekscytował, fajnie łapał żarty, emocjonował scenami walk (są ok). Teraz chodzi i przybija piątkę "nisko - było blisko" :-)
Dawno już nie byliśmy oboje tak zadowoleni z wyjścia do kina.

(ale mam dzień rekomendacji dzisiaj :-) )
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: Tajemnica Zielonego Królestwa - polecam! 31.05.13, 07:17
      O, dzięki! Obejrzymy więc :)
      • paris4 Re: Tajemnica Zielonego Królestwa - polecam! 31.05.13, 07:51
        się wybieramy w przyszłym tygodniu
        choć po obejrzeniu gniota "mambo, lula i piraci" ogłosiłam strajk jeśli chodzi o dzieciowe produkcje ;)
        • fassollka Mambo 31.05.13, 08:01
          Już widząc zajawki ostatnio w kinie postanowiłam ten film szerokim łukiem omijać. Opinie takie jak Twoja utwierdzają mnie w moim postanowieniu :-)

Oczywiście, że w Tajemnicy fabuła też jest prosta, miejscami niedopracowana, ale wszystko trzyma się kupy i Bruno potrafi opowiedzieć od początku do końca całą historię. Byliśmy na 2D, wierzę, że na porządnym 3D film może zrobić jeszcze większe wrażenie.
          • paris4 Re: Mambo 31.05.13, 08:15
            To Mambo to koszmar był jakiś ;) pierwszy raz miałam ochotę zgarnąć dzieci i wyjść z kina
            "Tajemnica zielonego królestwa" już nawet trailer miała ciekawy. Wybieramy się na 3D choć Hanka nie chce bo coś ją tam w trailerze wystraszyło chyba - ona ostatnio bardzo bojąca.
    • bobimax Re: Tajemnica Zielonego Królestwa - polecam! 31.05.13, 20:48
      To jeszcze proszę o info czy jest sens brać niespełna czterolatka, czy raczej sobie darować.
      • a090707 Re: Tajemnica Zielonego Królestwa - polecam! 01.06.13, 09:46
        Dzięki za polecenie- to jakiś sensowny prezent na Dzień Dziecka :)
      • disno Re: Tajemnica Zielonego Królestwa - polecam! 01.06.13, 11:22
        ja byłam z sześciolatką i z trzylatkiem i podobało się obojgu. Wprawdzie na początku stwierdzili, że to chyba bajka dla starszych dzieci - potem patrzyli z otwartymi buziami i przeżywali bardzo.
        Nie do końca mi się ta bajka podobała - trochę szybkie sceny walki i z tego powodu trochę straszne, królowa "kokietująca" rycerza w taki "dorosły sposób", "żaba-gangster" czego dzieci zupełnie nie rozumieją, ale ogólnie polecam. Młodym się podobało.
        • m_k8 A zupełnie inny film Wam polecę! 01.06.13, 18:23
          Trafiliśmy dzisiaj na dzień dziecka w Kinie Nowe Horyzonty. Wśród wyświetlanych filmów dla dzieci był ET! Pamiętacie go jeszcze?
          Słownictwo czasami bije po uszach, ale generalnie było mnóstwo śmiechu. Atmosfera była dość luźna, co chwilę jakiś dzieciak pytał na głos o to co będzie dalej. A jak już wydawało się że ET nie żyje i doktor powiedział "do lodówki z nim" to chórem pytały "do jakiej lodówki?!!". Atmosfera była świetna. Jak macie okazję zobaczyć polecam.
          • smolineczka Re: A zupełnie inny film Wam polecę! 02.06.13, 11:47
            a Marysia z tatusiem obejrzała w kinie film "Kurdowie", oboje byli zachwyceni
            • fassollka Re: A zupełnie inny film Wam polecę! 03.06.13, 05:59
              Krudowie też ekstra - zabrałam jakiś czas temu Brunka i jego kumpli. Bawiliśmy się super!
    • uczula Re: Tajemnica Zielonego Królestwa - polecam! 04.06.13, 14:04
      mi sie tez film podobal.
      Czy Michalowi - tego nie wiem bo niestety w czasei filmu zachowywal sie okropnie i wyszlam po zakonczeniu seansu niezle wkurzona na niego : usiadz, nie krec sie, nie szelesc kubeczkiem, siadaj.
      Na koniec tego upominania MIchal sie rozdarl na cale gardlo :(
      film jest dlugi - moze dlatego? na pewno trwa okolo 2 godzin.
    • paris4 Re: Tajemnica Zielonego Królestwa - polecam! 09.06.13, 18:10
      No dotarliśmy dziś. No! na takie filmy to ja mogę chodzić. Ryknęłyśmy z Hanką ze 2-3 razy, Syn starał się wytrzymać ;) poza tym przepiękna animacja, sensowna i całkiem do ogarnięcia przez kilkulatka fabuła, mądre przesłanie. I pośmiać się można - ślimaki rulez :) Naprawdę super - od czasów Meridy Walecznej najfajniejszy film.
      Minusik za dość odważny jak na film dla dzieci podryw autorstwa królowej ;) ale może małolaty wcale tego nie dostrzegły - nic nie wspominali w każdym razie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka