Dodaj do ulubionych

Herbatka z promu

02.10.13, 08:47
Dotarłam nocnym pociągiem i promem do Świnoujścia, wypana (sypialny) i teraz gotowa na podbój budowy. Pogoda cudna. Miłego dnia!
Obserwuj wątek
    • hapie Re: Herbatka z promu 02.10.13, 09:09
      Fajnie. Ja porannym "promem"odstawiłam starszaki do placówek edukacyjnych. Jańcio zasnął w foteliku więc go delikatnie zaniosłam na górę i odsypia nockę ( nie to co mama). A ja zasiadam z kawką na swoje własne prywatne "5min". Nawet nie chcę się rozglądać dookoła ile tu jest do zrobienia. W weekend m biegnie w biegnij warszawo ( serc nie sługa) a w sobotę chrzest Janiczka.
      Miłego dnia wszystkim
    • lucy_cu Re: Herbatka z promu 02.10.13, 09:47
      Daj no, Olciu, trochę tej pogody- u nas szaro, tak choć parę promyków słońca by się przydało. :) Ale jest ok.

Dziś trochę domowo, trochę pracowo. Ogólnie, tfu, tfu, pozytywnie.

Miłego!
    • smolineczka Re: Herbatka z promu 02.10.13, 09:47
      u mnie dzień jak co dzień. ale nie jestem w dobrej formie. coś mi doskwiera od jakiegoś czasu, mam problemy z nastrojem, z nastawieniem wobec ludzi, a szczególnie w pracy, wszystko przychodzi z trudem... a oprócz tego, małe problemy wychowawcze: męża nie ma, Marysia po przedszkolu próbuje wykorzystać mnie na full, ma wielkie wymagania, chce wszystko mieć po swojemu. wczoraj pokłóciłyśmy się o pięć minut, które spędziłam przed komputerem, a dziś rano przed wyjściem do przedszkola wyprowadziła mnie z równowagi tym, że nie chciała się czesać, nie chciała bym ją uczesała, nie chciała dobrej spinki, chciała zepsutą... mam okropne wyrzuty sumienia, że na nią krzyknęłam, doskonale wiem, że wszystko można załatwić spokojnie, tylko brakuję mi cierpliwości, wyobraźni, no i czasu, bo wiecznie coś muszę: rano - biegiem do przedszkola i do pracy, wieczorem - ugotować, nakarmić, wykapać, ułożyć...
      ale próbuję patrzeć w przyszłość z optymizmem i obiecuję, że już jutro nie będę wypisywać takich głupot ;-)
      • kamamama2 Re: Herbatka z promu 02.10.13, 11:08
        ...to cherbatka promocyjna, lub też promująca :) - Olcię na wybrzezu oczywiście

w Warszawie straszliwie zimno, ja już mogłąbym jak niedźwiedzie - do wiosny pod kocem, ech...
        za to dziś byłam z Rozalką na wizycie u państwowego logopedy i mamy zajęcia raz w tygodniu bezpłatne. I czekałam "tylko" 3 miesiące :)
        w szkole jest też miła pani logopeda tylko ma pod opieka klasy 0-3 ...
        smolineczka w każdym nawet najlepiej działającym mechanizmie zdarzają się tarcia...
        a dziecko ma słuchac mamy - przynajmniej takie jest moje zdanie - a mama ma prawo usiąść na chwile sama ze sobą - i już
        • uczula Re: Herbatka z promu 02.10.13, 14:21
          promujaca herbatka, :)
          dzisiaj mamy ognisko w przedszkolu
          kielbaski nabylam sztuk 3,5 bo polowe zjadlam
          no trzeba sprobowac czy dobre.
          aikido bedziemy odrabiac - musze zadzwonic czy moge w ten piatek.
          pogoda u nas cudna - piekne slonce poki co, czego zycze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka