burdziaa 28.11.13, 17:30 Dziewczyny szukałam w starych wątkach ale może któraś kupiła nowe- pochwalcie się :) szukam inspiracji, myślimy nad łóżkiem piętrowym dla chłopaków, Kasia -Lipiec chyba Ty pisałaś,że macie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurawina100 Re: Łóżko piętrowe 28.11.13, 18:30 MY mamy sosnowe, teraz pomalowane na biało z Jyska, na biało dlatego, że zmieniałam wystrój pokoju dzieciakom. Pomiędzy łózkami zawiesiłam płytę pilśniową, obciągnęłam ją gąbką i na to materiał, by można było wygodnie np czytać opierając się o ścianę. A wzór na materiale świetnie zdobi pokój. Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Łóżko piętrowe 28.11.13, 20:28 Na ścianie, tam gdzie jest najdłuższa część łóżka, jak dziecko śpi to tyłkiem nie dotyka ściany :) W weekend zrobię zdjęcie. Odpowiedz Link
aurinko Re: Łóżko piętrowe 28.11.13, 20:32 Nasz świeżutki wybór :) www.sklep.meble.pl/p12177,lozko-pietrowe-z-litego-drewna-bukowego.html Odpowiedz Link
graculka Re: Łóżko piętrowe 28.11.13, 21:49 my mamy takie z ikei tylko niebieskie, jest ok, kupiliśmy jeszcze w promocji za 300zł, zainwestowaliśmy za to w bardzo dobre materace. www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80253809/ Odpowiedz Link
ankas4 Re: Łóżko piętrowe 28.11.13, 21:55 www.awmeble.pl/lozko-podwojne-wroclaw-tomek.html to może nie jest typowe łóżko piętrowe, ale zastanawiam się tez nad takim rozwiązaniem kiedy będę kupowała łóżko dla Tolki, pamiętam jak trzeba było spać z Tymonem ,a takie łóżko rozwiązuje problem , ale u Was mogłoby też być dla dwójki śpiących dzieci. Burdzia a powiedz mi Twój Leon chce spać sam? jak planujesz go przenieść do osobnego łóżka muszę do Ciebie zadzwonić:)) może juutro mi się uda:) sciskam Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Łóżko piętrowe 28.11.13, 22:07 Asiu, ale masz pamięć:) Jakiś czas temu wybrałam łóżko z ikei metalowe białe. Ale nim zdecydowaliśmy sie na zakup, to przestali je produkować:) zdecydowaliśmy sie zatem na najprostsze z ikei sosnowe za 500 zl, które przemalowalismy na biało. Bardzo ładnie wyszło. Do tego dobre materace. Mnie podobają sie łóżka, które nie przytłocza rozmiarem niezbyt dużo pokoju. Muszą być takie bardziej "azurowe" w konstrukcji. Mam nadzieje, ze wiesz, co mam na myśli. Dolne piętro nie powinno mieć na stałe barierki, bo nie bedzie można na nim sobie przysiasc, a górne piętro na tyle wysoko, zeby dorosły mógł sobie swobodnie siedzieć na dole nie garbiac sie. Odpowiedz Link
porzeczka_mocna Re: Łóżko piętrowe 29.11.13, 09:38 My mamy takie: lozkapietrowe.com/lozko-trzyosobowe-kacper-b-3,p,40,2,2.html Dolna barierka jest ściągalna; dla nas barierka była wazna, bo młodszy miał 2 lata jak kupowaliśmy. Dla starszych dzieci pewnie nie jest taka ważna. Bardzo sobie chwalę to trzecie, dolne, wysuwane łóżko. Nikt na nim na co dzień nie spał, ale dla gościa jak znalazł. Super się sprawdzało w przypadku problemów nocnych - rodzic dyżurujący mógł się na nim przespać. Można było je sobie częściowo wysunąć i wygodnie na nim usiąść, żeby poczytać dzieciom książeczkę (bez obawy że człowiek nabije sobie guza o górne łóżko). Samo łóżko piętrowe jak łóżko, pewnie są lepsze. Teraz mamy większe mieszkanie, łóżka stoją osobno, jest wygodniej (teraz bym piętrusa nie kupiła, wtedy mielismy mało miejsca więc łóżko piętrowe wydawało się dobrym rozwiązaniem). Odpowiedz Link
marigold222 mamy takie 05.12.13, 13:09 allegro.pl/lozka-lozko-pietrowe-dla-dzieci-kacper-2b-sosnowe-i3732112480.html z materacami kokosowymi a nie z pianki. generalnie jestem zadowolona, dzieci też, ostatnio zdjęlismy na dole barierke zabezpieczającą. Tylko ze sosna jest miękka, i łóżko juz jest bardzo porysowane przez dzieciaki i kota- tj drabinka poryta kocimi pazurami a deski pomazane przez Miśka długopisem - zmyłam, ale zostały wgłębienia Odpowiedz Link
burdziaa Re: Łóżko piętrowe 29.11.13, 11:16 Dziękuję Dziewczyny-ja też wolałabym oddzielne ale mało miejsca się robi,musimy pomyśleć o reorganizacji- tylko jak sobie pomyślę o Leosiu skaczącym z wyższego łóżka to mi gorąco ! Odpowiedz Link
porzeczka_mocna Re: Łóżko piętrowe 29.11.13, 13:20 Może nie będzie tak źle. Mój syn był niewiele starszy niż Twój, też się balismy, ale w sumie nie wyszło tak źle, szczególnie że chwile potrwało, zanim opanował samodzielne wspinianie się - drabinka kończyła się dość wysoko. Zabronilismy stania na górnym łóżku, skakania i ogólnie szaleństw. A po jakimś czasie łóżko mocno spowszedniało i nie było juz taką atrakcją. Odpowiedz Link
justyszda Re: Łóżko piętrowe 29.11.13, 14:10 My mamy z tej firmy: www.selectmeble.pl/Jakub_II_olcha/oliwka_211.html Zamówiłam z modyfikacjami: wymiar 90x200 (dopłata 80 zł.), dolna barierka ściągana (0zł. dopłaty), więcej żeberek na stelażu (0 zł.), podwyższane barierki (dostosowane do materaca sprężynowego, czyli wyższe)- 0zł. i kolor buk. Łóżko bardzo solidne, mam porównanie z interbedsem (znajomi mają) i jest lepszej jakości. Mamy na razie materace piankowe (sprzedają z takowymi), ale jak na razie wydaje mi się, że są ok. Zapłaciłam razem 1450,00 zł., o wiele więcej niż Interbeds, ale jestem zadowolona. Jeśłi chodzi o modyfikacje, to idą na rękę klientowi, są elastyczni. Wcześniej pisałam do Interbedsa, ale odpisali, że robią standardowe łóżka i nic mi nie zmienią. Odpowiedz Link
blanka0 Re: Łóżko piętrowe 29.11.13, 15:49 www.meblik.pl/kolekcja/24/dakar-dzieci/ mi się bardzo podobały i jakościowo i wizualnie te z meblika Asiu na bielanach jest salon meblika Odpowiedz Link