Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

księgowy / księgowa

IP: 188.122.8.* 10.09.10, 18:30
    Czy są tutaj osoby którzy poszukają pracy w charakterze księgowego?

Ja dopiero zaczynam poszukiwania i chciałbym się dowiedzieć ile czasu już szukacie, ile cv wysłaliście ile rozmów odbyliście itd?

Liczę na poważne odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Księgowy Re: księgowy / księgowa IP: *.xdsl.centertel.pl 10.09.10, 19:07
        Taką pracę dość łatwo znaleźć, pod warunkiem że zejdziesz z kasy. Jeśli chcesz w księgowości trzepać kasę, trzeba mieć doświadczenie, aby je zdobyć trzeba odrobić "frycowe".

Ja tak właśnie odrabiam, ale mam farta bo nie klepię tylko faktur, a robię wszystko od A do Z w danej firmie (pracuję w biurze rachunkowym i mam kilka firm pod sobą), co więcej robię tylko księgi handlowe - a tam się można najwięcej nauczyć (mam dwie mocno skomplikowane) - przerąbane ma natomiast ktoś, kto chce zdobyć doświadczenie a każą mu tylko klepać faktury, albo zamiast ksiąg robi książkę przychodów i rozchodów - nic się wtedy nie nauczy, zarobi grosze i straci czas.

Zarabiam żenująco, ale mam już samodzielne stanowisko (choć łącznego doświadczenia nawet rok nie mam), ale tylko dzięki własnemu uporowi i konsekwencji - chcę się nauczyć wszystkiego i wcale się z tym nie kryję, co więcej ciągle o tym przypominam moim pracodawcą, co zaowocowało tym że docenili to - i mimo że kasy mi nie dali o wiele większej, to robię to co chcę - czyli najbardziej skomplikowane rzeczy (i zamiast klepać, sprawdzam jak to ktoś wklepał).

Także wszystko zależy. Możesz popracować 10 lat i nie nauczyć się nawet 1/5 tego czego ja się nauczyłem w niecały rok, ale możesz równie dobrze od samego początku robić wszystko i w ciągu 2-3 lat zostać bardzo dobrym specjalistą (już dobrze opłacanym).
      • agnesik190 Re: księgowy / księgowa 15.09.10, 12:41
        Księgowy dzięki za odpowiedź.

Byłam dzisiaj na rozmowie w pewnej firmie, nie wiem ile tam będzie pracy, ale byłaby główna księgowa i ja.
        Oczywiście sprawa wynagrodzenia, powiedziałam 2000 zł netto, oni że mogą dać 1500.
        Jak myślisz , to chyba mało.
        Dodam, że jestem z dużego miasta, nie z Warszawy, ale miasto duże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka