Dodaj do ulubionych

Raaatunku prezent dla 9-latka

18.12.13, 15:23
Już większość prezentów mam bądź wiem co a tu taki zonk nie wiem co dać synowi pod choinkę.
1. książki kocha-ale czyta w tempie ekspresowym i nie mam potem co z nimi robić więc zaprzyjaźniliśmy się z cudownie wyposażoną biblioteką, encyklopedii, słowników, atlasów mamy ogrom. Książki-odpadają.
2. Jedyne słuszne wykorzystanie komputera to Maincraft- wszystko inne bleeeee. Gry na PC-odpadają.
3. Nie mamy żadnych x-boxów itp i mieć nie planujemy
4. Tablet dostał na komunię, wraz z nowym-używanym rowerem, oraz kamerą.
5. Telefon nie bo nie wolno używać w szkole
6. Łyżwy, hulajnogę ma
7. Lego w ilościach kosmicznych jest używane, ale nigdy jako komplet, mamy takie zestawy, które nigdy nie zostały złożone wg instrukcji.
8. Książka o lego też ma
Marzenia te starsze i nowe:
1. Ferbi- nie chce bo Lilka będzie też chciała a nie stać mnie na 2 szt poza tym słyszę opinie że to zabawka na 2min
2. Pióro ze stalówką-dostał
3. samochód który jeździ po suficie-no i mam dylemat znalazłam w sklepie stacjonarnym za 250zł-dużo (młoy mówił że jak drogi to dołoży kasę bo ma oszczędności) i na allegro po 150zł
ma ktoś takie ustrojstwo działa toto?

Może macie pomysły? Ratujcie.....
Obserwuj wątek
    • m_k8 Re: Raaatunku prezent dla 9-latka 18.12.13, 17:52
      w pracy dla tej grupy wiekowej kupiliśmy takie słuchawki: www.empik.com/sluchawki-nauszne-disney-xx-y-fineasz-i-ferb-white-z-mp3-i-radiem-arkas,p1080666302,elektronika-p
    • ridibunda Re: Raaatunku prezent dla 9-latka 18.12.13, 21:32
      Te dziewięciolatki to chyba jakiś trudny wiek, mój miał właśnie urodziny i mieliśmy ogromny problem, co kupić. I to nie tylko my, bo nawet on sam nie wiedział, czego chce.
      Myśleliśmy o stole z piłkarzykami, ale zrezygnowaliśmy ze względu na gabaryty.
      Lega ma tyle, że mu się z pokoju wysypuje. Chyba już czuje lekki przesyt.
      Dla naszego fajny prezent to np. teleskop, mikroskop - ale to wszystko już ma.
      W końcu stanęło na spełnieniu dziecinnego marzenia - chciał więcej klocków-wafli, ja się nie chciałam zgodzić bo te klocki są duże, zajmują dużo miejsca, źle je przechowywać. Ale że marzył o tym ,poza tym to chyba ostatni dzwonek na spełnianie tego typu marzeń ,to dokupiliśmy mu 2 kg - cuda buduje z tego. Ma fenomenalna wyobraźnie, konstruuje samoloty, rakiety, roboty, mosty, zbroje - a ja robię zdjęcia jego wytworów i podziwiam. Poza tym dodatkowo było wyjście do kina.
      Tylko że to był prezent urodzinowy, pod choinkę nie robimy prezentów.
      A może: zegarek, kalkulator, jakaś bajerancka latarka, sama nie wiem ,co...
      A jak marzy o tym samochodzie sufitowym (co to w ogóle jest???), to kup - jak mówiłam - to chyba ostatni dzwonek na samochodziki.
      • boazeria Re: Raaatunku prezent dla 9-latka 18.12.13, 22:49
        Kupilas już auto? My w tesco kupiliśmy z cobi auto jeżdżące po suficie i ścianach chyba za laserem za 150zł. Nie mogłam uwierzyć bo najtańsze na allego kosztowało 250zł. W tesco była akurat jakąś promocja na zabawki tydzień temu.
        • maadga Re: Raaatunku prezent dla 9-latka 19.12.13, 08:39
          Boazeria daj namiar na to autko podjadę dziś do tesco i poszukam.
      • maadga Ridibunda 19.12.13, 08:43
        U nas problem taki że dopiero co była komunia, która spełniła wszystkie duże marzenia, ale także małe bo z części pieniędzy kupił sobie te rzeczy na które jak kasy nie dałam :), w końcu października były urodziny i znowu nie było co kupić bo on sam się mota i nie wie co.

Tekst z wczorajszego wieczoru, ja już wiem co chce pod choinkę chcę 25.12.2013 roku być w Londynie :D

No rozbroił mnie.
        • boazeria Re: Ridibunda 19.12.13, 09:34
          allegro.pl/air-hogs-laser-zero-gravity-auto-cobi-niebieski-i3811238604.html
          to było coś takiego albo podobne
          Nie mogę uwierzyc ile to kosztuje..............Ostatnio na allegro widziałam za 250zł ale teraz patrzę że ponad 400zł?? Kupiłam za 150zł. Może był dzień -50% w tesco??? szok.

• ridibunda Re: Ridibunda 20.12.13, 13:53
          No właśnie, u nas też po komunii, wiec prezenty w tym roku były wypasione już wcześniej. A może sprzęt sportowy? U nas rower już ma, deskorolkę też, rolek nie chce, nart nie chce, łyżew też...
          Daj znać, co kupiłaś, może mi się też przyda przy tym grymaśniku...
          • maadga Re: Ridibunda 20.12.13, 21:12
            kupiłam w tesco allegro.pl/samochod-zdalnie-sterowany-jezdzacy-po-scianie-new-i3810172419.html
            za 139zł
            • zurawina100 Re: Ridibunda 20.12.13, 21:28
              My kupiliśmy naszemu 9-latkowi gitarę, zobaczymy co z tego wyjdzie....:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka