17.02.14, 21:00
Witam. Dawno mnie nie było. Mam problem. Stres spowodował bóle brzucha, mdłości, ściskanie w gardle, bezsenność. Bałam się że jestem w ciąży. Okres mam, ale reszta pozostała. Strach lęk pozostał. Sama nie wiem przed czym...
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: Depresja? 17.02.14, 21:13
      hej,na pewno musi być jakiś podwód skoro organizm tak reaguje :( a badania krwi,usg robiłaś?
    • alcea3 Re: Depresja? 17.02.14, 22:56
      Powtórzę za burdzią, badania robiłaś?
      Moze jestes przemęczona i organizm sie buntuje?
    • smolineczka Re: Depresja? 18.02.14, 08:38
      zrób sobie prosty test na depresję, na przykład taki:
      www.psychologia.net.pl/testy.php?test=depresja
      • asuzi Re: Depresja? 18.02.14, 09:17
        to chyba mam, ale jak z niej wyjść. to jest straszne, nic mi się chce, jest mi zimno, boli mnie brzuch, mam jadłowstręt, dla tego myślałam że jestem w ciąży i to mnie przeraziło, teraz wiedząc że nie jestem nie mogę z tego wyjść.
        • monikaj21 Re: Depresja? 18.02.14, 09:45
          Asuzi, zrobiłam sobie ten test i wyszło mi, że mam ciężką depresję, a tak na pewno nie jest, bo ja miałam ciężką depresję i wiem jak to wygląda. Tak więc nie wkręcaj się w wynik testu, ale swoją drogą zrób coś, nie ma na co czekać. Od jakiego czasu tak masz?
      • lucy_cu Re: Depresja? 18.02.14, 10:15
        Ten test to lipa.
        Zaznaczyłam jak leci połowę "czasami" (na zdrowy rozum zresztą, "czasami" to zdrowy człowiek chyba większość z tego miewa, nawet na przestrzeni tygodnia, tak jak tu instruują) i pozostałą resztę "nigdy" i wyszła mi umiarkowana depresja- eee, bez jaj.

Asuzi, depresja jest modna dzisiaj i ludzie lubią ją mieć, a lekarze lubią ja diagnozować (oczywiście pomijam tu tych z nas, których naprawdę ta paskudna choroba dotknęła i swoje przeszli w związku z tym)- może przemęczona jesteś i zestresowana po prostu, a nie chora. Dasz radę zwyczajnie odpocząć troszkę? Życie jest zwariowane, czasem wysiadamy. Może od tego spróbuj zacząć, a jeśli nie przejdzie, szukaj pomocy dalej?
    • asuzi Re: Depresja? 18.02.14, 08:56
      robiłam usg brzucha, niedawno krew i mocz. wszystko w normie. Mimo okresu, nawet test ciążowy zrobiłam i wyszedł negatywny. Ten strach mnie dobija. Dolegliwości męczą.
      • burdziaa Re: Depresja? 18.02.14, 09:19
        Widać.że bardzo boisz się kolejnej ciąży...może coś nie tak w |Twoim związku-no ale to nie na otwarte forum....
        • asuzi Re: Depresja? 18.02.14, 09:35
          świat by się nie zawalił, ale do tego doszedł stres w pracy i inne sprawy i się nasiliły lęki, ale teraz nie moge w tego wyjść.
    • burdziaa Re: Depresja? 18.02.14, 10:08
      jejku to może do psychologa albo do psychiatry ?
      • lucy_cu Re: Depresja? 18.02.14, 10:18
        A wypłakać się komuś w rękaw, tak od serca?
    • porzeczka_mocna Re: Depresja? 18.02.14, 11:01
      Niski poziom magnezu może czasem powodować takie rzeczy - skoro masz sporo stresów, to spora szansa że masz mało magnezu... Może warto sprawdzić. Co do ewentualnej depresji - patrzyłas na swój stan pod kątem zaburzeń lękowych?
    • a_beatle Re: Depresja? 18.02.14, 12:05
      A hormony, tarczyca w porządku? Może jestem przewrażliwiona, ale ze mną różne cuda się działy, ze stanami depresyjnymi i lękowymi włącznie. Odkąd biorę leki jest super. Trzymaj się!
      • lucy_cu Re: Depresja? 18.02.14, 12:17
        Asuzi, słuchaj dziewczyn, posprawdzaj somatyczne historie konieczne. Wiesz, żeby zacząć sobie pomagać od początku, nie od końca. Przebadaj, co się da, spróbuj, jeśli to możliwe, chociaż trochę odpocząć i zobaczysz. Może to nie deprecha, tylko Ci zmęczone ciało strajkuje.
        A z innej beczki- zaglądaj do nas, nie tylko na trwogę, jak teraz. :) O dziewczynach nam opowiedz. :)
        Nie daj się tam, pozdrawiam. :)
        • monikaj21 Re: Depresja? 18.02.14, 12:43
          Miałam taką sytuację wiosną, że nagle rano obudziłam się z takimi zawrotami głowy, że padałam chodząc po domu + bóle stawów, mięśni. Od początku było podejrzenie stresu i przemęczenia, ale najpierw miałam zrobione 100 badań (krwi, w tym na hormony, USG przepływu tętnic, błędnika, kręgosłupa), z których oczywiście nic nie wyszło, ale cieszę się, że miałam je zrobione bo byłam pewna, że to nie jest somatyczne.
          • myrtille Monikaj21 18.02.14, 21:15
            Poważnie?
            Bo ja jak rok temu po drgawkach i zasłabnięciach poszłam do lekarza, z wynikami kiepskimi (niedoboru), bólem jak przy zapaleniach nerek to powiedział mi : Pani ma nerwową sytuację zdrowotną z dzieckiem, to jak Pani chce się czuć?
            Dziad nic nie pomógł choć o najlepszy lekarz ponoć u nas.
            Dalej miewam takie "odloty", migreny oczne że nie widzę NIC, ale jakoś lekarze nie podejmują tematu i szprycuję się magnezem jedynie i kontroluję czy anemii nie ma i tarczyca ok.
            W szoku jestem, naprawdę, że tak Cię lekarze "przetrzepali"
            • monikaj21 Re: Monikaj21 18.02.14, 21:38
              Myślę, że to dlatego, że mam pakiet w Medicoverze, państwowej służby zdrowia nie podejrzewam o taką ilość badań :(
    • asuzi Re: Depresja? 18.02.14, 14:41
      Dziękuję dziewczyny za rady. Zrobię badania tarczycy. Lucy_cu postaram się zaglądać częściej i opowiem co tam u mnie, Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka