Dodaj do ulubionych

Cooking Chef :D:D:D Mam i ja!

14.07.14, 13:11
Po przestudiowaniu wszelki forum blogów itp.
Wreszcie mam!
Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką Robot z misą KENWOOD-AGD KM 086 Cooking Chef
:D:D:D
Taaa jestem chwalipięta ale co tam :D
Rozpiera mnie energia i pozytywne nastawienie do wszystkiego :)
Dziś na śniadanie wyczarowałam jajecznicę a na obiad właśnie robi się zupa :D
Potem z pewnością zrobię jakieś ciacho :D
Taaaaaa lubię to!
Obserwuj wątek
    • alcea3 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 15:31
      a co to?
    • azi81 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 19:33
      www.google.pl/search?q=Cooking+Chef&oq=Cooking+Chef&aqs=chrome..69i57j69i59l2j69i61j0l2.286j0j7&sourceid=chrome&es_sm=91&ie=UTF-8
      • alcea3 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 20:36
        Mikser za 4 tysiace???
    • azi81 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 20:51
      A co tu ma cena do rzeczy??
      Jak bym napisała że Kitchen Aida kupiłam było by lepiej??
      • alcea3 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 21:05
        Pytalam co to, wkleiłąś mi link do google i tam znalałam tekst, ze to mikser za 4 tysiące, więc co się teraz dziwisz?:D

Nie znam tego urządzenia.
    • azi81 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 21:18
      No urzadzenie które miksuje kroi sieka gotuje miesza
      Dla mnie cudo i wybawienie w wielu czynnosciach

Czepiasz sie wiesz? :P
      • lipiec_2007 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 21:40
        Czy to urządzenie jest jakby alternatywa dla thermomixa, ktory ponoć tez śpiewa i tańczy?:)

Ja o tym kenwoodzie tez pierwszy raz słyszę tak jak alcea. Co zamierzasz w nim robić? Kupiłas pod jakieś konkretne potrzeby?
        • alcea3 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 22:22
          lipiec_2007 napisała:

> Czy to urządzenie jest jakby alternatywa dla thermomixa, ktory ponoć tez śpiewa
          > i tańczy?:)

Serio? Mam jakąś podrabianą 17 letnią wersję!! :P

Znam takie co śpiewają i tańczą po 5 porcjach owoców ;D
    • lucy_cu Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 14.07.14, 22:54
      To fajnie. :)
      Ja do takich wynalazków trochę jak pies do jeża, nie znam, nie pożądam.
      Ale jajecznica, bez względu na niewątpliwy ogrom zalet sprzętu, mnie zabiła. :D Wybacz, musiałam. :D
      • burdziaa Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 00:04
        Gratuluję ;) wiem jak to cieszy, jak dostałam w prezencie monego Kiciusia to ze szczęścia upiekłam z 5 ciast jednego dnia ;)
      • metanira Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 08:34
        Ja też nie w temacie ;)
        A jajecznicę lubię najbardziej z patelni.

A z innej beczki... ręka by mi uschła, gdybym chciała wydać 4 tys. na mikser. Ale ja to ja, bo:
        1. gotowanie jakoś przesadnie mnie nie kręci
        2. nie opływam w środki pieniężne jakoś szczególnie
        3. wszystko przeliczam w kontekście budowy domu, a 4 tys. to 1/5 dachu ;P
        • lucy_cu Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 08:58
          Ja się tylko z jajecznicy uśmiałam. ;) Ale rozumiem przecież, testuje dziewczyna i jak ma, to korzysta. ;) Tylko tak fajnie było napisane "wyczarowałam jajecznicę". ;))))
          Cena mnie zupełnie nie rusza- to wszystko jest względne, ludzie sobie kupują, co chcą i na co ich stać i tak ma być, to jest akurat jak najbardziej zdrowa sytuacja. :) Gdybym miała kasę i by mnie kręciły sprzęty kuchenne, też bym sobie kupiła, a co. ;)
          • metanira Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 09:41
            No jasne, że cena jest względna, dla jednego to 3 wypłaty, inny wyda lekką ręką i go nie ruszy. Od rzeczy też zależy, jeden na coś wyda tyle bez bólu, inny na to nie, ale na coś innego tak.
            Tylko, że tak jakoś niezręcznie wyszło - alcea spytała co to i dostała linki z ceną, zamiast linków do opisu tego cudeńka, a niewykluczone, że gdyby poczytała o funkcjach tegoż urządzenia, to też by się zachwyciła i zapragnęła, a nie zmroziła ceną ;)
            • aga_junior Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 10:00
              A ja gdyby było mnie stać zastanawiała bym się nad takim urządzeniem. Słyszałam tylko ze kenwood ma problemy z serwisem?
        • hildegarda128 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 11:51
          metanira napisała:
          > 2. nie opływam w środki pieniężne jakoś szczególnie
          > 3. wszystko przeliczam w kontekście budowy domu, a 4 tys. to 1/5 dachu ;P

Ja też przeliczam wszystko,ale na kredyt we frankach. ;/ I w kasę też specjalnie nie opływam.
    • solaris31 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 11:25
      fajna zabawka ;) widac, że się cieszysz ;)

mnie na takie wynalazki nie stać, a nawet gdyby było stac, nie wiem, czy dałabym tyle kasy. ale z lubością oglądam takie sprzęty, bo fajne są ;)
    • azi81 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 11:54
      No tak jajecznica na początek to nie jakieś wielkie wow ale o 7 rano była najlepszym pomysłem aby sprawdzić czy działa.
      Cena no cóż duża nie duża jak dla kogo ja to wziełam na raty zero procent w media więc kieszeni mi nie urywa całkowicie.Ba będzie mnie stać na produkty z których coś wyczaruje w ów robocie :)
      Poza tym link który podałam odsyła do wszystkich stron na których można poczytać co to za cudo.Zwłaszcza pierwszy producenta :)
      Cóż chciałam się tylko podzielić z wami swoim szczęściem ale jak widać w przyszłości chyba zaniecham takowych praktyk bo robi się dziwny klimat :P
      • hildegarda128 Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 12:01
        Fajnie,że sobie kupiłaś taki wypasiony sprzęt. Miłego gotowania i pieczenia. Mi się marzy "Kasia"z Zelmera,jak sobie kupię,to też się pochwalę.Ale nie wiem kiedy to nastąpi?! :/ Kasa na "Kasię" została wydana na podręczniki do IV klasy(dla starszej córki) :/
        • uczula Re: Cooking Chef :D:D:D Mam i ja! 15.07.14, 12:24
          samo zycie
          Thermomixa ma znajoma - lubie go :) czasem robimy placki ziemniaczane!
          dobre :)
          wiecie - samo odwazy, zmiksuje, pomiesza. No tylko nie usmazy :D ale gdyby bylo ciasto to i moze upiecze.
          gdyby mnie bylo stac....no moze...nie wiem, bo ja z tych niegotujacych raczej jednak.
          Czasem cos mnie bierze.
          Jak zrobimy kuchnie, kupimy nowa kuchenke i piekarnik to sie zastanowie :D teraz nie mialabym nawet gdzie postawic.
          • blanka0 rzeczywiscie dziwny klimat 15.07.14, 13:01
            dziewczyna się cieszy z extra urządzenia a Wy o kasie.
            bez sensu jak dla mnie

no to ja Was ubawie jeszcze bardziej , mam thermomixa a najbardziej w nim lubię robić / gotować jaja na miękko, bo takowe uwielbiam, a w garnku tak dobrze ścięte nie wychodzą, wiec kochana Ty robisz jajecznice ja gotuje jaja :-)

i potwierdzam, jak dla mnie jest to cudowny sprzęt, zabieram go zawsze na urlop
            • azi81 blanka0 15.07.14, 20:56
              Hahhaa
              No i sie wydało kupiłyśmy taką drożyznę żeby robić jaja :D:D:D
              • emma_me Re: blanka0 16.07.14, 08:43
                uwielbiam gotować i mieć w kuchni najróżniejsze "niezbędne " sprzęty ;) choć część z nich już raczej nie ujrzy światła dziennego;) jak sprezentowana mi kiedyś maszyna do robienia kakaa :D:D:D
                Nad tego typu sprzętami, co zakupiła Azi, się jednak zastanawiam, ja gotuję głównie rosół i to w wielkim garze a tutaj taka mała ta misa - zupa to tak na dwa trzy talerze.
                • maadga emma_me 16.07.14, 09:55
                  rosołu nie zrobisz ale kostki rosołowe tak :)
                  • blanka0 Re: emma_me 16.07.14, 10:36
                    oj, tak kostka rosołowa jest super, masło własnej produkcji itp itd
                    • emma_me Re: emma_me 16.07.14, 11:22
                      napiszcie mi jak się robi taką kostkę, bo przecież kura wołowe i włoszczyzna nie wlezą do tej miski

takie masło własnej roboty to bym zjadła, mniam
                      • maadga Re: emma_me 16.07.14, 13:21
                        www.przepisownia.pl/dodatki-przepisy/wariant-kostka-rosolowa-w-tm31/441371
                        ale ja robię tylko z filetowanych podudzi kurczaka i dodaje inne zioła te co ja lubię. Jest też wesja wege i rybna.
                        • blanka0 Re: emma_me 16.07.14, 13:48
                          www.przepisownia.pl/przepisy/przyprawa-uniwersalna-vegeta/438636
            • maadga Re: rzeczywiscie dziwny klimat 16.07.14, 09:53
              Dziewczyny a ja mam termomixa i najbardziej lubię w nim robić:
              -kaszę mannę
              -owsiankę
              Taaadaam zawsze mi się przypalały, a teraz wrzucam składniki włączam i idę robić make-up :D
              • cui Re: rzeczywiscie dziwny klimat 16.07.14, 11:10
                Oj zazdroszczę Wam tych wszystkich kuchennych cudeniek. Termomix to dla mnie mega fajna sprawa (pewnie ten Kenwood jest równie fajny). Ma go moja znajoma, która robi w nim miedzy innymi wyśmienity sok (a'la Kubuś) czy chociażby "kukułczankę", czyli słodki lukier z kukułek, który pije się na ciepło. Och.... Ale bym sobie chlapnęła :) No i Kolana Pszczoły - miodowy drink z przepisów Termomixa - dosłownie zwala z nóg. Robiłyscie Dziewczyny?

A jak juz się chwalimy to i ja dorzucę tu swoje "cudeńko". Jest nim iRobot Rumba, który przyniosła mi ostatnia świąteczna Gwiazdka. Kocham, kocham, kocham (!!!) to urządzenie miłością absolutną! I cały czas zastanawiam się jak mogłam żyć bez tego mojego "Rumburaka" tyle lat... ja, nienawidząca odkurzania do potęgi n'tej! ;)
                • emma_me Re: rzeczywiscie dziwny klimat 16.07.14, 11:24
                  oh rumburaka to ci zazdroszczę, może i ja się kiedyś skuszę
                  na pikniku naukowym było ich stoisko, wzięłam katalog ale nie dopchałam się do Pana :( bo chętnie bym posłuchała jaki model byłby idealny do mojego mieszkania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka