29.03.15, 21:15
Dopadło i moją córkę :)

Ściągnelismy jej na tablet jakąś wersję, ale nie mozna tam zapisywać, szukamy wersji gdzie będzie mogłą to robić. Wiem, ze są jakieś rózne wersje, jaką wybrać doradźcie?

Zeby nie było tam zadnej przemocy itd.

Kto z lipcowych też gra?
Obserwuj wątek
    • ankas4 Re: Minecraft 29.03.15, 22:39
      Hej, my kupowaliśmy , kurcze ale nie wiem jaka wersja... dopytam jutro chłopaków,
      Alcea nie ma chyba bez przemocy:), mnie zwaliło z nóg jak Tymek przyszedł kiedys do mnie i mi opowiada:" bo wiesz mamo musielismy zabić 4 świnie..." ja na to co zrobić? ale tak tak nie przesłyszałam się.... :) , ale pocieszę Cię,że nasz znajomy wybitny matematyk z Australii twierdzi ,ze ta gra to jest bardzo dobre ćwiczenie mózgu a szczególnie wyobraźni, ze to takie lego w sieci i tego się trzymajmy:)))))
      • joasia83m Re: Minecraft 29.03.15, 23:03
        Mój
        Ale czy można zapisywać? Nawet nie wiem o co Ci chodzi ;)
        Nie cierpię gier, nie wnikam w co on gra, bo mnie odrzuca. M. kontroluje...
        A jak młody w coś gra, to na całego, w sensie, że cały wolny czas temu podporządkowuje- grać może 2 dni w tyg. po godzinie, ale jak nie gra to sam z kolegami gry rysuje na kartkach itd.
        Eh, mi się średnio to podoba, ale rysunek dzięki tymminecraftom, angry birdsom i innym wyćwiczył wyśmienicie jak na chłopaka
      • ridibunda Re: Minecraft 30.03.15, 08:41
        Mój syn gra namiętnie, córka też, ale bez zacięcia.
        Nie mam pojęcia, jaka wersja, jak wróci ze szkoły, to go zapytam:)
        Chyba właśnie nie ma bez przemocy, oni tam walczą z jakimiś stworami i z krowy można zrobić steki i chyba ze świni też.
        Ja pozwalam, choć ostatnio miał tydzień przerwy bo tak się wkręcił że nie szło z nim pogadać na inny temat. Też uważam, że to świetne ćwiczenie wyobraźni przestrzennej, takie budowanie z sześcianów.
        I rysuje minecrafty po kartkach bez przerwy.
        • alcea3 Re: Minecraft 30.03.15, 21:39
          Oczywiscie juz widze plusy i minusy :)

Robi wszystko wrecz błyskawicznie, byle by zyskać kilka minut gry ;)

Minus, aż się trzęsie żeby zagrać Masakra! Żadna gra ją tak nie wciągnęła, a ma ją zainstalowaną kilka dni! :)

I coz tą wersją? :)
          • ridibunda Re: Minecraft 30.03.15, 22:28
            Alcea, napiszę Ci, co usłyszałam, choć nie wiem, czy czegoś nie przekręcam.
            Mój gra na tablecie w wersję pocket edition alpha0.10.5 czy coś takiego. Są tam jakieś potwory i da się zapisywać. Niestety, więcej nie wiem, bo nie rozumiem, co on do mnie gada. Jak chcesz coś konkretnego to zapytaj, ja podam pytanie dalej i napiszę Ci, co odpowiedział, ale tylko odtwórczo bo w sumie to nie wiem, o czym te dzieci mówią.
            Tu podobno jakiś opis? minecraft-pl.gamepedia.com/Historia_wersji/Pocket_Edition
            • alcea3 Re: Minecraft 30.03.15, 23:05
              ridibunda napisałą:

Mój gra na tablecie w wersję pocket edition alpha0.10.5 czy coś takiego. Są tam jakieś potwory i da się zapisywać. Niestety, więcej nie wiem, bo nie rozumiem, co on do mnie gada.

Ridibunda wielbię Cię! :)
              • ridibunda Re: Minecraft 31.03.15, 14:04
                To fajnie ;) :D
              • maadga Re: Minecraft 02.04.15, 11:50
                Kuby odpowiedź:
                jeśli chcę grać w single player z modami to uruchamiam wersję 1.8.2
                jeśli na serwerach z kolegami to 1.7.2
    • maadga Re: Minecraft 30.03.15, 08:12
      zapytam Kuby, on ma obcykane, to ci napiszę którą wersję.
      • ankas4 Re: Minecraft 30.03.15, 22:54
        Kurcze alcea zapomniałam, a chłopaki już poszli spać...:( jutro obiecuję zapytam.

Co do grania jak ze wszystkim mozna sie oczywiscie uzaleznic, i u nas złota zasada, ze gra tylko w soboty i niedziele ale oczywiscie tez nie , ze cały czas:), ale godzinę pogra, potem przerwa z dwie godziny i znowu moze na godzine posiedzieć z nosem w tablecie:), jak przychodza do niego koledzy w tygodniu to tez czasami pozwalam ale to z 15 minut i koniec, jak slyszę ,ze dziecko wstaje specjalnie godzinę przed pójsciem do szkoły aby pograć od 6 do 7 rano CODZIENNIE...to mi sie słabo robi, ze rodzice pozwalają na takie coś:)
        Ale minecraft jest genialny wlasnie do egzekwowania wszystkiego:)
        • cui Re: Minecraft 31.03.15, 13:48
          Mikołaj dostał Minecrafta na PS na 8 urodziny. Gra w weekendy, zamiennie z Lego Marvel i Little Big Planet. Nie bardzo orientuję się o co w tej grze chodzi, bolą mnie oczy jak na nią patrzę :)
    • maadga Re: Minecraft jako przedmiot w szkole w Szwecji. 31.03.15, 15:26
      gry.onet.pl/wiadomosci/niezwykly-przedmiot-w-szkole-niestety-poki-co-wylacznie-w-szwecji/s0983
      • burdziaa Re: Minecraft jako przedmiot w szkole w Szwecji. 31.03.15, 16:09
        Dzięki Dziewczynki za wątek,właśnie chciałam zapytać Was o gry bo Julek w żadne nie gra i tak pomyślałam,żeby mu coś zaproponować- jedynie o takich kurczakach (nie pamiętam nazwy) opowiadał bo widział u kolegi- może wiecie o co chodzi,fajne to będzie dla niego?
        • ankas4 Re: Minecraft jako przedmiot w szkole w Szwecji. 31.03.15, 17:27
          Burdzia zapytaj męza, on zna na 100% minecraft;) i pewnie zarazi tym Julka:)
          • alcea3 Re: Minecraft jako przedmiot w szkole w Szwecji. 31.03.15, 22:49
            Tak w temacie :)

gry.onet.pl/wiadomosci/niezwykly-przedmiot-w-szkole-niestety-poki-co-wylacznie-w-szwecji/s0983
        • aurinko Re: Minecraft jako przedmiot w szkole w Szwecji. 02.04.15, 14:23
          Burdziu kochana Ty się ciesz, ze nie gra, wierz mi, niczego mu nie ubędzie z tego powodu :-)
    • mimi_mm Re: Minecraft 01.04.15, 01:57
      moj syn radzi: kup minecraft na plycie :))))
      • alcea3 Re: Minecraft 01.04.15, 08:31
        mimi podziękuj synowi za radę, ale ja potrzebuję na tablet :)
        Tam płyty nie wsadzę ;)
        • burdziaa Re: Minecraft 01.04.15, 10:16
          niestety Jasio nie zna,nie interesuje się grami ale dzięki- popatrzymy na to,wydaje mi się bardzo trudna !
          • mariposa tak z ciekawosci... 01.04.15, 23:56
            dlaczego chcialabys, zeby twoj syn wciagnal sie w gry komputerowe?
            pytam, bo moj rowniez jeszcze (na szczescie) nie nalega na granie w gry komputerowe i raczej nie chcialabym, zeby zaczal ;-)

m.
    • aurinko Re: Minecraft 02.04.15, 14:30
      A ja jestem trochę w szoku, że nie wiecie w co grają wasze dzieciaki, że nie interesujecie się grami które tak bardzo potrafią wciągnąć, nie chodzi mi o to, żeby rodzic też grał, tylko żeby miał pojęcie co w grze robi dziecko, przecież z wiekiem będzie coraz gorzej, pojawią się inne gry, wcale nie łagodniejsze i edukacyjne, a wy będziecie tracić nad tym kontrolę. Nie obawiacie się takiego scenariusza ?
      • alcea3 Re: Minecraft 02.04.15, 14:34
        Ela myślę, ze pisząc na skróty nie wiem" chodzi o to, ze nie zagłębiasz się jak kto ma na imię, jaki potwór kogo zniszczył itd ;) Logiczne, ze rodzic wie co ściąga dla dzieciaka :)
        • ridibunda Re: Minecraft 02.04.15, 15:02
          Dokładnie tak.
          Nawet pisałam o przemocy w tych grach i o mojej reakcji na wpływ gier na syna. Ja wiem, na co mogę pozwolić dziecku.
          A nie wiem, jak się konkretnie nazywa wersja, potwór i poziom. To mi nie przeszkadza w ogarnięciu sytuacji i kontroli nad dzieckiem.
          • joasia83m Re: Minecraft 02.04.15, 15:31
            Ja ani razu nie spojrzałam na cały przebieg gry, dlatego szczerze piszę, że nie wiem o co chodzi. Aczkolwiek non stop młody mi opowiada, pokazuje, więc całkowicie nie mogę się odciąć ;)
            Ale dziecka samopas za chiny bym z tym nie zostawiła. gdyby m. się temu nie przyglądał, musiałabym ja. Kontrola zawsze musi być
      • maadga Re: Minecraft 02.04.15, 19:44
        Aurinko minecraft to ja wiem co to za gra, wiem grałam w nią ale ona ma wiele wersji na różne nośniki i różne wersje i opcje. W tym już się nie orientuję.
        Moje dzieciaki są na szczęście takie że uwielbiają nam pokazywać jak grają i mam nadzieję że tak im zostanie.
        • ankas4 Re: Minecraft 04.04.15, 22:14
          Alcea przepraszam, ze tak długo to trwało ale juz mam info jesli oczywiscie jeszcze potrzebujesz:
          na tableta Paweł kupił minecrafta pocket edition w sklepie internetowym google play
          zapodaję linka:

play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.minecraftpe
          • alcea3 Re: Minecraft 04.04.15, 23:33
            Dzieki dziewczyny.

Kupiliśmy właśnie tą z linku ankas dzisiaj :)

Młoda zachwycona :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka