14.04.16, 10:05
Kurde no czytam i czytam i nic nie rozumiem :-) Co mam kupić powiedzcie prosze żeby mi się dobrze czytało, obsługiwalo baaardzo intuicyjnie i było sporo "ksiażek " do kupienia.
Obserwuj wątek
    • leluchow Re: czytnik 14.04.16, 10:13
      www.euro.com.pl/czytniki-ebookow/amazon-kindle-voyage-wi-fi-bez-reklam.bhtml#opis

www.euro.com.pl/czytniki-ebookow/amazon-kindle-paperwhite-3-z-reklamami.bhtml#opis

Czy one się różnią poza ceną? Jak sie kupuje ksiązki na taki czytnik? Miałam keidyś jakis czytnik i za cholere ni eumaiłam wgrac w niiego ksiązek ( co prawda nie był to Kindle\) wiec oddalam ciotce
      • uczula Re: czytnik 18.04.16, 12:40
        poczytaj sobie swiatczytnikow.pl
        Tam masz wyjasnione
        voyage - z tego co widze na swiatczytnikow.pl/porownanie-wersji-kindle-touch-2014-paperwhite-voyage-i-classic/ to on ma przyciski do przesuwania stron. Paperwhite ich nie ma.
        no i jest bez reklam, a paperwhite ten z linka ma reklamy (one leca na wygaszaczu i jedyny minus jest tak, ze jesli masz okladke to i tak musisz klikac ekran zeby przejsc do ksiazki - okladka sama wybudza czytnik)
        na tym blogu pisze, ze obecnie jest promocja na francuskim i wloskim amazonie na paperwhite -
        swiatczytnikow.pl/wraca-sezon-na-promocje-kindle-paperwhite-o-30-euro-taniej-we-wloszech-i-francji/ ale nie wiem jak z wysylka.
        chyba paperwhite wyjdzie ci taniej ze strony amazon.de bo on przesyla te drozsza wersje 139,9E za darmo do polski (te bez reklam), a ta z reklamami do polski nie przesyla wogole :)
        poczytaj bloga :) fajny
    • katx1 Re: czytnik 17.04.16, 21:42
      Hej, JA zdecydowałam się na Kindla więc mogę tylko o nim pisać. Różnice między kolejnymi wersjami, polegają m.in. na tym, że jedne są np z dodatkowym oświetleniem, inne o nazwie: paperwhite nie świecą światłem jak np ekran telefonu ale dają wrażenie zwykłego papieru. Jest też wersja z reklamami i bez, ( różnica w cenie) ale reklamy wyświetlają się tylko podczas uruchamiania czyli to żaden kłopot. Ja mam Kindle peperwhite 3, kosztuje ok 500 zł, czyli w porównaniu z czytnikami innych firm jest dość drogi. Zdecydowałam się na niego głównie dla tego, że jest dość popularny wśród moich znajomych i sporo książek jest na niego. Kindle czyta pliki o nazwie, MOBI (nie wiem jak inne czytniki). W księgarniach internetowych kupuje się książki już w tym formacie, ale czasem ściągam też PDF-y i przerabiam na MOBI w specjalnym programie, łatwo i szybko. Książki przesyłam na Kindla mailem, po zakupie ( to bardziej skomplikowany proces) albo przerzucam po kablu jak do telefonu. Trochę to zagmatwane co napisałam chyba, jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania pisz.
    • uczula Re: czytnik 18.04.16, 12:51
      kindle jest fajny glownie ze wzgledu na obsluge amazona - daja gwarancje.
      Amazon nie ma dystrybucji w Polsce - oznacza to, ze nie wiadomo jak bedzie z gwarancja jesli nie kupisz w amazonie.
      Poza tym nasze sieci potrafia zaoferowac np kindla przeznaczonego na rynek japonski. Wtedy nawet jak sie zarejestrujesz w japoni to przy problemach z czytnikiem napisza ci, ze i tak nie wysylaja do polski.
      o tu jest to opisane
      swiatczytnikow.pl/skad-pochodzi-twoj-kindle-sprawdz-numer-seryjny/

Kindle czyta mobi, pocketbook epub. W sieci jest duzo konwerterow z mobi na epub czy na pdf (ktorego kindle tez czyta ale niemozliwa jest w zasadzie np zmiana wielkosci cyferek)

Ksiazki kupuje w ksiegarni, a potem pojawia sie na moim koncie link do sciagniecia ksiazki.
      Po kablu albo przez wifi, ja sciagam po kablu. Zadnych problemow.
      ja mam PP2 , ktorej juz nie ma w sprzedazy, jest 3 no i wyszedl na dniach oasis - ale cene ma z kosmosu, ksztalt inny, z bateria w okladce.
      • uczula Re: czytnik 25.04.16, 14:00
        promocja na amazonie :)
        swiatczytnikow.pl/kindle-7-i-kindle-paperwhite-znow-taniej-z-niemieckim-amazonie/

do Polski wysylany jest bezposrednio tylko kindle bez reklam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka