Dodaj do ulubionych

"Czeluść" Anny Kańtoch

22.02.25, 13:05
Błagam, niech ktoś wyjaśni mi o co w tej książce chodzi, bo aż się zastanawiam, czy czytnik nie obciął mi końca pliku.
Poważnie proszę! Od wczoraj rozkminiam i ni hu hu
Obserwuj wątek
    • ajr27 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 14:12
      Nikt nie czytał? Żadnych wniosków?
      • angazetka Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 14:39
        Jestem w trakcie.
    • memphis90 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 14:15
      Nie, ale mogę wyjaśnić o co chodziło w „Czarne”.
      • never.surrender7 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 15:48
        A ja w "Jesieni zapomnianych" (cykl o Krystynie Wojciechowskiej), bo czytając recenzje na Storytelu mam wrażenie, że część nie wczytała się w końcówkęwink
        • memphis90 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 16:57
          Też miałaś wrażenie, że to w sumie tragiczne, że Krystyna nigdy nie rozwiąże zagadki…?
          • never.surrender7 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 17:59
            Tak! I było mi szkoda, bo polubiłam tę postać...
        • swiecaca Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 23.02.25, 20:44
          never.surrender7 napisał(a):

> A ja w "Jesieni zapomnianych" (cykl o Krystynie Wojciechowskiej), bo czytając r
          > ecenzje na Storytelu mam wrażenie, że część nie wczytała się w końcówkęwink

Ja musiałam przeczytać drugi raz, wcześniej czekałam na ostatnią część - Zimę...
      • little_fish Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 15:53
        Nie wyjaśniaj, bo dopiero zaczęłam 😉
        • ajr27 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 19:19
          To podziel się ze mną wrażeniami!
          • memphis90 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 21:58
            Cykl o Krystynie bardzo mi się podobał.
        • never.surrender7 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 23.02.25, 12:09
          Little-fish absolutnie nie mam zamiaru, zresztą wystarczy uważnie czytać, bo faktycznie wytłumaczenie świadomości bohaterki to chyba 2 zdania, a nie cały rozdział jak z Poirotemwink
          Zresztą uważam, że dla spojlerujących jest osobne miejsce w pieklewink
          Z drugiej strony jako młodemu czytelnikowi (w czasach szkoły podstawowej) zdarzało mi się w połowie książki sięgać do ostatnich stron, bo ciekawość mnie rozpierała... ale to na własną odpowiedzialność
          • ajr27 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 23.02.25, 15:55
            To jest wątek do spoilerowania, dla tych, co przeczytali. Kim jest Kaja? Dlaczego druga Agnieszka mieszka obok? Dlaczego jej córka interesuje się bohaterką? W jaki sposób bohaterka robi ślady na suficie? Dlaczego niby nie miała ojca, a jednak miała? Przeżyła w końcu ten kamieniołom, czy nie?
            • never.surrender7 Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 23.02.25, 18:45
              Przepraszam, w tej odnodze zrobił się offtop o serii o Krystynie Wojciechowskiej, którą to serię serdecznie polecam. Sorry za odejście od głównego wątku
              • little_fish Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 23.02.25, 19:00
                Trylogia mi się podobała.
                Ostatnio czytałam "Samotnię " - wciągnęła mnie 😄
              • towarzyszka_leila Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 23.02.25, 19:58
                Nic się nie stało. Seria o Krystynie ma dużo uroku i trzyma się kupy. No, może poza tomem, w którym jeden koleś wiesza parę osób- ten jest absurdalny.
                Natomiast w "Czeluści" niewiele kupy się trzyma i szkoda mi, bo klimat jest super.
                • angazetka Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 23.02.25, 21:06
                  Tam się chyba nie ma "trzymać kupy" wink
    • angazetka Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 19:26
      Tu masz ciekawą (acz skomplikowaną jak sama "Czeluść") recenzję mojej koleżanki: lubimyczytac.pl/ksiazka/czelusc/opinia/86690783?fbclid=IwY2xjawIm9d9leHRuA2FlbQIxMAABHdNUvmam1mB2m2IqBNkMJ81OMLuseIxXJ1buIXYFEH_AZE0mPX1KuqBJdA_aem_6qKzuj3-Y0kJBQCzUx0oiw
      • towarzyszka_leila Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 22.02.25, 21:41
        Wcale nie jest ta recenzja skomplikowana i niczego nie wyjaśnia. W zasadzie to pean na pisarstwo A.K., zasłużony zresztą.
    • sueellen Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 23.02.25, 20:56
      Nie czytałam. Czytam jednak recenzje i nie zachęcają
    • zimnomije Re: "Czeluść" Anny Kańtoch 02.03.25, 02:25
      lubimyczytac.pl/ksiazka/czelusc/opinia/89348095

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka