03.12.06, 17:16
Czy któraś z Was brała lub bierze luteinę(progesteron)? Lekarz kazał mi brać
a właściwie nie wiem co to, do czego, jakie są skutki uboczne. Czy to jest na
podtrzymanie ciąży? Nie wiem czy to bezpieczny lek. Może to na bóle brzucha?
bo powiedziałam, że strasznie mnie brzuch pobolewa...
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: Luteina 03.12.06, 17:38
      hej, zajrzyj tutaj - www.adamed.com.pl/produkty.asp?who=1&id=5&lang=pl
      sporo dziewczyn to bierze. jak trzeba to trzeba :)
      • andzia84 Re: Luteina 04.12.06, 08:44
        ja biorę duphaston to też progesteron. Pierwszą ciąże poroniłam, ostatnio
        pobolewał mnie brzuch i lekarz mi to przepisał.
    • nieviasta77 Re: Luteina 04.12.06, 10:32
      Ja biore luteine. Dopochwowo 2 razy dziennie.
      Skutków ubocznych nie zauwazylam, luteina ma za zadanie podtrzymac ciążę, wiec
      nie dyskutuj tylko ją bierz :)
      • agakra Re: Luteina 04.12.06, 10:50
        no właśnie, nie dyskutuj, lekarz wie co robi. Ja też biorę.
        • anula_82 Re: Luteina 04.12.06, 14:17
          Ja też biorę chyba od 4 tygodnia ciązy.pierwszą ciąże poroniłam, nie zauważono
          u mnie ciałka żółtkowego, więc i stąd luteina.Progesteron ma za zadnia
          podtrzymywać ciążę.doktorek dał mi to zeby sie historia sie nie powtórzyła.z
          zeszłym tygodniu byłam na 1 usg i widziałam fasolkę z bijącym serduszkiem i
          tętnem płodu dodatnim.więc musi i u was być dobrze.
          Trzymam kciuki za siebie i za was.

Ania
          • magda7717 Re: Luteina 04.12.06, 16:55
            ja biore duphaston tez progesteron ale doustnie od 5 tyg pierwsza ciaze mialam
            obumarła', jestem po 2 usg i wsz ok. Progesteron czy luteina ma pomoc najpierw
            przy zagniezdzaniu , potem dopoki nie ma lozyska dba o dzidzie wiec wcinaj i nie
            gadaj!!!
            • boazeria Re: Luteina 05.12.06, 17:30
              Mam dopochwowo. To fajnie- pocieszylyscie mnie... A nie wiecie do kiedy sie
              powinno ją brać? Tzn. do jakiego czasu lekarz zazwyczaj ją przepisuje. Ciekawa
              jestem jakie są skutki uboczne. Albo może lepiej nie wiedzieć... Poza tym
              zauważyłam upławy- coś w rodzaju wyciekającej ze mnie wody bez zapachu. Mam
              paranoję, że to może wody płodowe czy co? Panikuję... :) Ale idę do lekarza w
              czwartek to się dowiem. Wkurza mnie tylko, że to już 8 tydzień a on ani razu
              nie zbadał mnie ginekologicznie- same usg mi robi za każdym razem. Jedyne
              badania na jakie mnie wysłał to był ogólny mocz i krew. To normalne?
              Ania
              • zabka1233 Re: Luteina 05.12.06, 18:27
                boazeria ja tez mam wrazenie wyciekajacej wody to chyba nic groznego a co do
                badan to zalezy od lekarza ja bylam w 5 tygodniu to dala mi skierowanie na
                wszyskie mozliwe teraz jestem w 7 jutro ide znowu mam nadzieje zobaczyc juz
                serduszko pozdrawiam
    • mamaza Re: Luteina 08.12.06, 07:37

Ta wydzielina jest normalna , w ciąży jej ilość się zwiększa.Ja mam
      wrażenie ,że ciągle mam mokro.Wkładki zmieniam parę razy dziennie.Dopuki nie ma
      koloru brązowego lub czerwonego jest wporządku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka