Dodaj do ulubionych

Przytyłyście?

21.01.07, 20:58
czytam te posty i widzę, ze mało która przytyła. Ja niestety już 4 kg, a
wierzcie nie obżeram się.
moja siostra, ma taka samą budowę jak ja i przytyła w ciaży 20 kg. Może to
dziedziczne?
dodam, że jestem po poronieniu i zostało mi po nim troche brzuszka.
a jak u was? przytyłyscie, kurcze bo ja zaczynam się troszki martwić.
Obserwuj wątek
    • blanka0 Re: Przytyłyście? 21.01.07, 21:00
      nie martw sie ja mimo iż też grubasek nie jestem przytyłam 2,5 kg.
      Po porodzie zrzucimy to w nadmiarze :)
      • aurinko Re: Przytyłyście? 21.01.07, 21:01
        Przytyłam prawie 6 kg, a właśnie zaczynam 17tc. I wcale się nie przejmuję
        wskaźnikami na wadze :-)
    • monikaj21 Re: Przytyłyście? 21.01.07, 22:10
      Dziewczyny, spoko pewnie jesteście szczupłe to musiałyście przytyć. U mnie na
      początku organizm musiał się trochę odtłuścić, żebym przed porodem nie ważyła
      90 kilo :)
    • kami-danielito Re: Przytyłyście? 22.01.07, 02:07
      Gdy zaszlam w pierwsza ciaze mialam niedowage, wiec nie szczedzialm sobie, ale
      przegielam ostro, bardzo przytylam, po porodzie ciezko mi bylo zrzucic te kilo
      na plusie, tym barzdiej ze zaczelam miec problemy z tarczyca. Teraz ciagle
      jeszcze jestem na plusie po pierwszej ciazy, wiec bede sie pilnowac. Nie to
      zeby oszczedzac na jedzeniu! ale bede zwracala wiecej uwagi na to co jem i
      ilosc przede wszystkim !!!!! W minionym pierwszym trymestrze schudla 1 kg,
      lekarz powiedzial ze nie ma czym sie przyjmowac, bylam chora, potem
      wymiotowalam, ale czuje po ubraniach ze moja waga ruszyla do przodu :)
    • asia19813 Re: Przytyłyście? 22.01.07, 08:11
      ja przed ciążą ważyłam 62 kg, a teraz (15tc) 59kg. Brzuszek mam mały i chyba w
      biodrach mi przybyło, ale po wadze nie widać, a może to zła waga była hi hi hi
    • mamahani2 Re: Przytyłyście? 22.01.07, 09:27
      Dzisiaj zaczęłam 18 tydzień a przytyłam już 5 kg !!!
      Mąż ostatnio do mnie mówi: "ale jesteś... DUżA kochanie...." Moja normalna waga
      to 48-49 kg więc jestem raczej chuda - teraz jest przynajmniej za co złapać!
      W pierwszej ciąży przytyłam 10 kg i zrzuciłam miesiąc po porodzie więc mam
      nadzieję, że teraz też ta będzie, ale jak będę tyła w takim tempie do dobiję do
      20 kilo na plusie!
    • kdadik Re: Przytyłyście? 22.01.07, 09:32
      Moja waga przed ciążą to 46 kg teraz jestem w 15/16 tc i już przytyłam 6kg. W
      pierwszej ciąży łącznie przytyłam ponad 20 kg i szybko wróciłam do swojej wagi.
      Teraz sytuacja jest identyczna. Lekarz powiedział że mam się nie przejmować. W
      końcu gdzieś to dzieciątko musi się pomieścić :) Poza tym wszystko zależy od
      budowy ciała mamy. Nie masz się więc czym martwić. Pozdrawiam.
      • sylpal13 Re: Przytyłyście? 22.01.07, 09:57
        pocieszyłyście mnie.
        ja normalnie ważyłam 70 kg przy zwroście 174, po poronieniu przybyło mi 4 kg, a
        że szybko zaszłam znowu nie zdąrzyłam zrzucić, teraz na wadze 78 kg, na pewno
        nie będę sie odchudzac, jeszcze nie zgłupiałam, ale ograniczę słodycze. Bo
        ogólnie nie jem dużo, szczerze, ale te batonki, fatycznie muszę je czymś
        zastąpić. Miłego dnia!!
    • delfina7 Re: Przytyłyście? 22.01.07, 10:31
      Ja należę do tych słusznej wagi juz od maleńkości po dwóch ciążach zostało mi 7 kg . Właśnie byłam w trakcie odchudzania , bo przestałm karmić miesiąc wcześniej piersią i zaszłam w ciążę . Teraz zaczynam 14 tydzień i przytyłam 3 kg . Jak na mnie w porównaniu z poprzednimi ciążami gdzie przybywało mi już 6 kg to nie za wiele.
    • gdynianka_11 Re: Przytyłyście? 22.01.07, 11:01
      Ja jestem w 16tc i przytyłam 0,5 kilo, czyli nic, ale od samego początku mam
      większy brzuch niż zazwyczaj i prawie w nic sprzed ciąży sie nie mieszczę. To
      dziwne...
      • aurinko Re: Przytyłyście? 22.01.07, 13:43
        A ja zapomniałam dodać, że przed ciążą ważyłam 57kg i nic nie schudłam na
        początku.
        Przy pierwszej ciąży za to zupełnie nic nie przytyłam do końca 7 miesiąca,
        potem naciągane 5kg.
        • a_gadek Re: Przytyłyście? 08.02.07, 17:16
          17tc przytyłam 3kg- to chyba mało?
          • lipcowa_mama_2007 Re: Przytyłyście? 08.02.07, 17:21
            15 tydzień i już 4kg więcej więc tempo dość szybkie, ale jak widać większość z
            nas przybiera w tym samym tempie. Na początku ważyłam 50kg.
    • ab_78 Re: Przytyłyście? 08.02.07, 17:37
      teraz jestem w koncowce 18 tc i mam 3 kilo wiecej.
      z tym ze startujac wazylam i tak kilka kilo za duzo.
      • babajagaa Re: Przytyłyście? 08.02.07, 17:53
        18tc od poczatku ciazy schudlam 3kg a przytylam 1,5 czyli jeszcze 1,5 brakuje
        mi do wagi wyjsciowej
    • azbestowestringi Re: Przytyłyście? 08.02.07, 18:43
      wazylam sie ostatnio 16 stycznia i przybylo i 2kg od poczatku ciazy. teraz
      wyrownuje straty moralne po rzyganiu i szybko sie zaokgralam. w pierwszej ciazy
      przytylam okolo 25 kg wiec pewnie teraz tez tak bedzie :)
    • sylpal13 Re: Przytyłyście? 08.02.07, 19:09
      Przeczytałam swój wpis z 21.01 waga sie zmieniła o 0,2 kg, ale teraz się
      pilnuję, zobaczymy. Czyli 16 tydz i 4,2kg do przodu.
    • e-millie Re: Przytyłyście? 08.02.07, 20:39
      ja jakos wagowo prawie bez zmian (19tc)- z 49kg skoczylam na 50kg - ale juz
      dawno nie mieszcze sie w zadne przedciazowe spodnie. na pewno przybylo mi w
      biodrach, w pupie i brzuchu :))) najwiekszy problem mam z ubraniami ciazowymi,
      ktore na mnie badz wisza, badz ze mnie spadaja :( w poprzedniej ciazy mialam
      spadkowe spodnie po bardzo drobnej kolezance, ale musialam oddac i teraz niczego
      na siebie nie moge znalezc. kupuje wiec rozmiar 36 i czekam, az do niego
      "dorosne":) a moze wiecie, gdzie maja xs-ki albo rozm. 34 dla przyszlych mam???
      z gory dziekuje za namiary!
      e-millie
    • ingapol Re: Przytyłyście? 09.02.07, 10:29

• zuza.mm Re: Przytyłyście? 09.02.07, 10:49
      Ja przed ciążą ważyłam 51 kg, teraz ważę 53,5 kg w 18 tygodniu.
      Bardzo szybko zaczął mi się zaokrąglać brzuszek bez spadku ani podwyżki wagi.
      W "normalne" ubrania nie mieszczę się już od 10 tygodnia :)
      Generalnie nie przytyłam nigdzie indziej jak na brzuchu no i oczywiście w biuście :)
    • kasiakaszuba Re: Przytyłyście? 13.02.07, 19:43
      Ja przytyłam jakieś 1,5kg - jestem w 18tc, jestem tylko trochę "zdołowana" bo
      brzucha praktycznie nie widać - tzn ja widzę, że jest większy, ale jak
      porównuję sobie brzuchy innych dziewczyn to... :-( u mnie zero...czekam zatem
      niecierpliwie aż choć trochę urośnie:-) za to biust jest po prostu hudge!!!
      pozdrawiam wszystkich
    • asia19813 Re: Przytyłyście? 13.02.07, 20:47
      ja malutko przytyłam 2kg, ale jeszcze do wagi wyjściowej brakuje 1 kg.
    • a090707 Re: Przytyłyście? 22.03.07, 18:15
      ja do 19 tyg 2,4 kg.teraz jest 25 tydz. i mam prawie 5 kg do przodu, to chyba
      tak w miare normalnie, za to brzuch ostatnio rosnie bardzo szybko
      • ajila32 Re: Przytyłyście? 22.03.07, 18:22
        no to ja chyba tragedia - będzie jakieś 7 kg do 24tyg. teraz jest 25 i mam
        nadzieję że się nie zmieniło:) za chuda według męża wcześniej byłam i tym się
        pocieszam:/
        • sylpal13 Re: Przytyłyście? 22.03.07, 18:24
          ja teraz 22 tydzien 7 na plusie, przyspieszam...
    • mamahani2 Re: Przytyłyście? 22.03.07, 19:35
      A ja zaczynam jutro 27 tc i... o zgrozo mam już dodatkowe 10 kilo !!! Nie wiem
      co mi bardziej wystaje: brzuch czy tyłek? W pierwszej ciąży tylko mi brzuszek
      wypchało, a teraz wyglądam jak słonica, mimo iż się nie obiadam. Mam nadzieję,
      że wrócę do swoich rozmiarów po porodzie.
      • burda3 8 kg 22.03.07, 19:37
        22 tydzien- 8 kg.
    • e-millie Re: Przytyłyście? 22.03.07, 19:41
      pojutrze zaczynam 26tc i 4,5kg na plusie.
    • smisto Re: Przytyłyście? 22.03.07, 20:41
      witam i pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy
      Ja - 24 tydzien, 7 kg na plusie.
    • aga_n20 Re: Przytyłyście? 22.03.07, 20:47
      Zaczynam 23 tydzien i do przodu mam juz 14 kilo przy pierwszej ciąży przytyłam
      30 kg synek urodzil sie 4300 i zgubilam te wszystkie kg jak teraz bedzie chyba
      wiecej przytyje a wcale sie nie objadam jem normalnie a wieczorami owoce
      • astarza78p Re: Przytyłyście? 22.03.07, 23:09
        Ja się załamałam jak weszłam na wage u rodziców... mam ok 14-16 kg więcej... w
        pierwszej ciąży przytyłam tylko 12 kg, a teraz załamka. Nie jem dużo. Mały jest
        duży 23 tc i ma ok 700 gr. Nie powiedziałam mojemu m ile przybrałam, bo na oko
        tak źle to nie wygląda. Za to kręgosłup mi siada. Macie jakieś sposoby na
        bolący kręgosłup???
        Pozdrawiam
    • aldi32 Re: Przytyłyście? 23.03.07, 09:36
      Naturalnie! W końcu w ciąży jesteśmy. Ja przytyłam 8 kg (24 tc). Mam wielki
      brzuch i tylko brzuch.
      Teraz przytyłyśmy, później zrzucimy! Nie rozumiem tego ogólnego drżenia o wagę!
      Każda z nas miała innawagę wyjściową, inny wzrost - więc po co taki RANKING?:)
      Nie lepiej pogładzić się po brzuchu i wyluzować???
      Pozdrawiam
      A
      • edzia.79 Re: Przytyłyście? 23.03.07, 10:10
        Ja podobnie jak poprzedniczka.
        Jestem w 23tc i ok 8kg na plusie.Tyje systematycznie 2kg miesiecznie.
        Wszyscy mowia ze poszlo mi w brzuch :))
        • atenette Re: Przytyłyście? 23.03.07, 12:15
          24tc i 8kg na plusie. Troche mnie to zalamalo, nie powiem... :(, ale z drugiej
          strony cholerka to jedyny okres kiedy kazdy slodki batonik jest w jakis sposob
          usprawiedliwiony :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka