Dodaj do ulubionych

USG 3D - WARTO!!!!

03.03.07, 15:33
Cześć dziewczyny!
Byliśmy dziś na usg połówkowym 3D. Naprawde warto, szczególnie, gdy sprzęt
jest dobrej jakości. Robi obłędne wrażenie, gdy można zobaczyć twarz dziecka.
oprócz tego oczywiście wszystkie pomiary i badania wykonane były w 2d. Płeć
potwierdzona na 100% - dziewczynka.
Dostaliśmy płytke z nagraniem całości badania, możemy je oglądać do woli.
Naprawdę polecam!
Pozdrawiam
Olcia
Obserwuj wątek
    • a_gadek Re: USG 3D - WARTO!!!! 03.03.07, 17:21
      Przyłączam się do tej opinii. Ja również miałam robione połówkowe w technologii
      3d. i nareszcie mogłam nie tylko wyobrazić sobie, jak wygląda moje dziecko, ale
      po prostu to zobaczyć!!! to rewelacyjne przeżycie !! naprawdę!!!
    • e-millie Re: USG 3D - WARTO!!!! 03.03.07, 20:30
      cześć olcia,

mam pytanie - czy masz jakieś zdjęcia z tego badania w 3d? jeśli tak, to czy
      możesz się z nami takim/takimi podzielić? ja też miałam połówkowe badanie
      robione w 3d, ale nie byłam zachwycona - chyba wolę oglądać swoją córeczkę na
      normalnym usg. może jednak to kwestia ułożenia, bo nie mogliśmy zobaczyć z
      przodu jej buźki, a z półprofilu wygląda jak zawodowy bokser po wielkiej walce
      :))) ja jutro wkleję fotkę z ostatniego badania na nasze fotoforum.
      gratuluję córeczki - my już mamy w domu jedną, a w lipcu dołączy kolejna i
      bardzo się cieszymy.
      pozdrawiam,
      e-millie
      • bubunia1 nie jestem przekonana... 03.03.07, 20:40
        ;)) myslałam, że tylko ja mam takie "dziwne" spostrzeżenia po 3D ale widze że
        nie ;) Tez bardziej podoba nam się córcia w 2D. Gin powiedziała, że dla "ładnych
        efektów" oglądania należy przyjść po 23tc. My byliśmy w 20tc i może dlatego ta
        buźka tak dziwnie wyglądała. Podobno później dziecko ma więcej "tłuszczu" i
        buzia inaczej wygląda... Na jednym zdjęciu wygląda jak małpka ;) Pozdrawiam
      • olcia.kaktus Re: USG 3D - WARTO!!!! 04.03.07, 11:06
        Cześć!
        W domu mam w wersji elektronicznej tylko film, ale poproszę męża żeby jutro w
        pracy zeskanował zdjęcia, które dostaliśmy. Oczywiście nie są bardzo wyraźne,
        ale widać na nich kształt buzi, oczka, nosek, usta, widać było na filmie jak
        łyka płyn owodniowy, potem ssie palca (nie tylko wkłada do buzi, ale wydać
        ssanie ;)
        no i mój mąż też to wyraźnie widział, więc nie jest to tylko moja wyobraźnia.
        Prawdą jest, że jak trafiło się "złe podejście" to był brzydki obraz 3d, ale za
        innym podejściem było już ładnie widać.
        Myślę,że tu są dwie kwestie bardzo ważne - jakość sprzętu oraz fachowość
        lekarza. Bez tych dwóch spraw, zapewne cieżko jest uzyskać dobry obraz.
        Na nas zrobił ten widok wrażenie ogromne.
        Jak tylko będę miala zdjęcia, podeślę link.
        Pozdrawiam
        OLCIA
    • kasiakaszuba Re: USG 3D - WARTO!!!! 04.03.07, 10:34
      Cześć dziewczyny, my też tak średnio bylismy zadowoleni z 3d, byliśmy u jednego
      z najbardziej znanych specjalistów w Wawie, badanie trwało ok godziny,
      wszystkie pomiary wyszły ok, mamy dziewczyneczkę, ale mała była w ułożeniu
      poprzecznym, wtopiona w łożysko i słabo było widać, ja jeszcze byłam w stanie
      coś zobaczyć, ale mój mąż prawie wcale, buzię na końcu trochę nam pokazała i
      mam nawet ładne foto - tak jakby wkładała palec do buźki, ale jesli chodzi o
      całą postać to zero, mała leżała nakryta nóżkami - jak tłumaczył nam lekarz i
      własnie wtulona w łożysko...oczywiście najważniejsze,że jest ok, że spełnia
      wszystkie kryteria, ale u dziecka mojej koleżanki (ten sam specjalista) było
      tak dokładnie widać twarz, że byłam szoku...trochę bylismy rozczarowani, i choć
      patrze sobie na to jedyne zdjecie (na dvd jest komentarz lekarza ale ja nić nie
      widzę, oprócz kręgosłupa :-),to trochę się zawiodłam i myslę o tym może pójdę
      jeszcze raz ... aha mała miała wtedy 15cm, to był 20tydz...a teraz
      przeczytałam, że w 23tyg widać ładnie podobno...może przesadzam z tym...nie wiem
      POZDRAWIAM
    • lee_a Re: USG 3D - WARTO!!!! 26.03.07, 11:41
      jestem umowiona na polowkowe dokładnie 24t0d lub 23t7d. Czyli w momencie
      skonczenia 24 tygodnia. Czy to jeszcze polowkowe? Mialam dlugie cykle i
      owulacje w ok. 21 dc, wiec moze jeszcze zalapuje sie na polowkowe ;) Niestety z
      terminami na USG 3D naprawde krucho...
      • andzia84 Re: USG 3D - WARTO!!!! 26.03.07, 12:03
        my wybieramy się na 3d 4 kwietnia i mam nadziję że się nie zawiodę
        Plamka
    • asia19813 Re: USG 3D - WARTO!!!! 26.03.07, 12:05
      ile kosztuje takie USG? i w którym tygodniu najlepiej robić, czy to nie ma
      znaczenia?
      • edzia.79 Re: USG 3D - WARTO!!!! 26.03.07, 12:43
        w warszawie placilam 200zl.trwalo ok 30min a wszystkie pomiary lekarz robil w 2d
        u nas dokladnie widac ze bedzie dziewczynka,widac buzke,jak ssie paluszki i macha raczkami.Super ale dla mnie moglo by byc wiecej.lekarz bardzo sie skupil na wszystkich pomiarach a na 3d przelaczal czasami.
        robilam w 21tc
        • aurinko Zdjęcia w 3D 26.03.07, 13:51
          Wstawiłam na forum zdjęcie mojej Małej z usg 3D. Niestety uparta nie chciała
          się obrócić, chowała głowę i zasłaniała raczką. Nie było więc sensu nagrywać
          specjalnej płyty, chociaż lekarka nagrała mi i tak całe badanie. Mam więc
          półgodzinny film w 2D z klatkami z 3D. Badanie było robione w 25tc, podobno za
          4-5 tygodni będzie lepiej widać, ale nie później niż 32tc, bo wtedy już będzie
          gorszy widok.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,56164758,59649852.html
          • moni_30 Re: Zdjęcia w 3D 26.03.07, 14:42
            Ja przez zupełny przypadek i zupełnie za darmo "załapałam" się na badanie USG 3D
            (to mój 25 tc), przeprowadzane było przez b.znanego profesora, na podobno super
            sprzęcie, na sympozjum naukowym dla lekarzy. I powiem szczerze jestem bardzo
            rozczarowana!!!! Jedyna korzyść z tego badania jest taka, że b.znany profesor
            wybadał mnie bardzo dokładnie (ok 1 godz.) i powiedział, że dzieciątko rozwija
            się bardzo dobrze. Natomiast wszystkie inne bajery typu: zdjęcia czy filmiki 3D,
            delikatnie mówiąc mnie nie zachwyciły Jakbym miała zapłacić za to badanie ok 200
            zł to uznałabym te pieniądze wyrzucone w błoto. Nie wiem czy słaby był sprzęt,
            profesor, czy może moje maleństwo się źle ustawiło trudno mi powiedzieć?! Ja w
            każdym razie nie polecam.
            • aurinko Moni, 26.03.07, 14:49
              To, jak widać dziecko w 3D zależy głównie od ułożenia dziecka. Oglądałam film
              koleżanki i po prostu zwaliło mnie z nóg. Ale jej córcia to chyba będzie
              modelka bo jak na zawołanie się układała do nagrania.

Ja miałam badanie robione na wysokiej klasy sprzęcie, przez bardzo dobrą
              lekarkę. Ale moja Mała zbuntowała się i nie chciała ładnie się zaprezentować.
              Natomiast co do samego badania, to było ono głównie przeprowadzone w 2D, ale
              bardzo dokładnie (głownie ze względu na problemy z serduszkiem mojej Małej) i
              to jest największy plus tej wizyty. Tylko, że u mnie badanie 2D kosztuje 60zł a
              nagranie na cd w 3D kosztuje 150zł (z kompleksowym badaniem i zdjęciami).
              • moni_30 Re: Aurinko 26.03.07, 18:40
                Dopiero teraz zauważyłam na FotoForum zdjęcia 3D Twojej córeczki (zamieściłam
                tam już moje zdjęcia). Są zdecydowanie lepszej jakości niż mojego synka.
                Wyraźnie widać buźkę i rączki, a na moich zdjęciach trochę trzeba wytężyć
                wyobraźnię i wzrok aby się tego dopatrzyć. Ale dla mnie najważniejsze jest, że z
                maluszkiem wszystko ok. Co do wizualizacji jestem w stanie poczekać do czerwca i
                wtedy zobaczę oryginał w najlepszej jakości:)A tak poza tym, to mam ten sam
                termin porodu co TY czyli na 4 lipca. Pozdrawiam Monika
    • lee_a Re: USG 3D - WARTO!!!! 27.03.07, 08:27
      ja jestem umowiona w LuxMedzie w Poznaniu, koszt takiego badania razem z
      nagraniem (trzeba przyniesc plytke DVD) to 165 zl.
      • olcia.kaktus Re: USG 3D - WARTO!!!! 28.03.07, 09:33
        załączam link do zdjeć mojej malutkiej. Może nie są hiper dokładne, ale ja
        widze w nich piękną dzidzie :) (jak każda mamusia w swoim maleństwie)
        Pozdrawiam
        Olcia
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,56164758,59777400.html
        • edzia.79 Re: USG 3D - WARTO!!!! 28.03.07, 10:03
          super dzieciatko.
          Moja mala tez cale usg ssala paluszek az lekarz musial troche ponaciskac na brzuch zeby zabrala lapke i pokazala buzke :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka