azbestowestringi 24.03.07, 12:07 jak w polsce wiaza pepowine, ze trzeba spirytusem przemywac? w uk wiaza i zakladaja klamre i nic nie trzeba przemywac. od pierwszego dnia zycia mozna dziecko kapac o spirytsusie tu nikt nie slyszal Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_cu Re: kikut pepowiny 24.03.07, 12:14 Klamerka plastikowa, którą ściągają przy wypisie ze szpitala do domu. Polska tradycja każe nie moczyć i spirytusować. Ja- ale ja wywrotowa jestem ;-P- spirytusuję, jak mi się przypomni i kąpię normalnie. Odpowiedz Link
delfina7 Re: kikut pepowiny 24.03.07, 15:33 Uważałm żeby nie za bardzo moczyc . Spirytusowałam ze trzy razy dziennie. A mMateusz to rekordzista jakiś był , bo kikut ładnie się wysuszał , ale odpadł po 6 tygodniach. Odpowiedz Link
aurinko Re: kikut pepowiny 24.03.07, 19:33 Spirytus jest zbędny, teraz można kupić w aptece jednorazowe gaziki nasączone odpowiednim roztworem spirytusu, pojedynczo pakowane i tanie. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: kikut pepowiny 24.03.07, 22:18 A ja sie balam przemywac,ze boli malego itd. Przyszla polozna i wykrecila kikut na wszystkie strony.. Odpowiedz Link
joannakw Re: kikut pepowiny 24.03.07, 23:03 A ja przemywałam, spirytusem z rywnolem?(chyba), co chodzi i moczenie to kapałam normalnie, a kikutek odpadł szbyko :) Odpowiedz Link
delfina7 Re: kikut pepowiny 25.03.07, 12:09 Te waciki to takie nie waciki a, jakiś sztywny materriał i jak dla mnie były nie za wygodne . Wyciskałm ten spirytus i przecierałm gazikami. Odpowiedz Link