Gość: nie z 10 tki
IP: *.dynamic.mm.pl
22.08.17, 09:40
Nie jestem nawiedzonym ekologiem ani moherem z porysowanym poddaszem ale to co zamierza zarząd tej śmieszniej postkomunistycznej spółdzielni nie mieści się w normalnej głowie. Otóż rzekomo pod wpływem nìeszczęścia w pomorskim i kuj.- pomorskim, terenach zalesionych, nawiedzone mohery i słoiki- zapewne usatysfakcjonowane rzezią lex Szyszko wystąpiły do spółdzielni o urządzenie podobnej na osiedlu Kopernika. Jak to będzie wyglądać w praktyce to wystarczy zobaczyć teren przy zawłaszczonym parkingu przez 10 tkę .Wyrżneli drzewa a w ich miejsce posadzili dziwadła , które niczego nie kompensują ale statystycznie wszystko się zgadza. Niech mieszkający na Kopernika przyszli lokatorzy kwater na Toruńskiej przyjmą do wiadomości, że na nich świat się nie kończy a skalista pustynia z kikutami nie dadzą zyciodajnego tlenu.Ja wiem, że im już nie będzie potrzebny. Zamiar rzezi drzew jest skandalem i żadne powoływanie się rzekomą troskę o bezpieczeństwo obciąża zarząd spółdzielni i jej rachityczą radę. Rzeźnicy Szyszki jeszcze do Chełmna nie dotarli, chyba czas najwyższy powiedzieć im STOP podobnie jak tej post PRL owskiej spółdzielni.