Dodaj do ulubionych

Rzeź drzew na Kopernika

IP: *.dynamic.mm.pl 22.08.17, 09:40
Nie jestem nawiedzonym ekologiem ani moherem z porysowanym poddaszem ale to co zamierza zarząd tej śmieszniej postkomunistycznej spółdzielni nie mieści się w normalnej głowie. Otóż rzekomo pod wpływem nìeszczęścia w pomorskim i kuj.- pomorskim, terenach zalesionych, nawiedzone mohery i słoiki- zapewne usatysfakcjonowane rzezią lex Szyszko wystąpiły do spółdzielni o urządzenie podobnej na osiedlu Kopernika. Jak to będzie wyglądać w praktyce to wystarczy zobaczyć teren przy zawłaszczonym parkingu przez 10 tkę .Wyrżneli drzewa a w ich miejsce posadzili dziwadła , które niczego nie kompensują ale statystycznie wszystko się zgadza. Niech mieszkający na Kopernika przyszli lokatorzy kwater na Toruńskiej przyjmą do wiadomości, że na nich świat się nie kończy a skalista pustynia z kikutami nie dadzą zyciodajnego tlenu.Ja wiem, że im już nie będzie potrzebny. Zamiar rzezi drzew jest skandalem i żadne powoływanie się rzekomą troskę o bezpieczeństwo obciąża zarząd spółdzielni i jej rachityczą radę. Rzeźnicy Szyszki jeszcze do Chełmna nie dotarli, chyba czas najwyższy powiedzieć im STOP podobnie jak tej post PRL owskiej spółdzielni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Brus Re: Rzeź drzew na Kopernika IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.17, 11:23
      Coraz mniej cienia, człowiek nie ma gdzie uciec w upał. Jedziesz z dzieckiem wózkiem np. do Twój lekarz i cały czas w pełnym słońcu. Gdzie te lipy stare co tu były, przepiękne, pachnące? Gnidy bez mózgu wycieły, pnie z korzeniami wyrwali i położyli kostkę chodnikową żeby nie było znaku. Ja na to patrzeć nie mogę.
    • Gość: Do poprzedników Re: Rzeź drzew na Kopernika IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.17, 11:48
      Taką mamy w Chełmnie władzę. A wystarczy poświęcić kilka minut, podejść do urny i etatowi radni, burmistrz przejdą do historii. Podobnie z waszym zarządem, wybierzcie nowy. Skoro dotychczas tego nie zrobiliście to znaczy, że wam pasuje. Piszesz o zmienionym prawie dotyczącym wycinki drzew, ale to nie prawo je wycina tylko ludzie i to do nich powinno się mieć pretensje. Prawo tylko pozwala a nie zmusza do wycinki.
      • Gość: Koperus Re: Rzeź drzew na Kopernika IP: *.dynamic.mm.pl 22.08.17, 15:17
        A może wycinają drzewa, bo zrobią w końcu parkingi między blokami?
        • Gość: kopers Re: Rzeź drzew na Kopernika IP: *.dynamic.mm.pl 22.08.17, 15:45
          Poczekaj jak zrobią ci parking. Naiwniakom każą płacić za parkowanie w błocie koło 10 tki. Przecież tu rządzą stare agregaty więc sami siebie wybierają i tylko zgon zwalnia miejsce dla następnego. Pokaż, gdzie jest na tak dużym osiedlu autentyczny plac zabaw dla dzieci? Jakich dzieci ? To asfaltowe klepisko z poobdzieranymi koszami ze starości przed 9 tką? Może jakaś kostnica? , dom przedpogrzebowy? to im bardziej na czasie. Masakra, koszmarny spadek po PRLu, ale spadek nie obiektowy - ludzki.
    • Gość: *** Re: Rzeź drzew na Kopernika IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.17, 15:20
      Dlatego też należy się słowo sprzeciwu, z którego mozna skorzystać, z cala pewnością takie pismo napiszę, po raz kolejny z resztą, mam nadzieję, że nie bedę w odosobnieniu! Swoje niezadowolenie można zgłaszać pisemnie do 20 wrzesnia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka