Dodaj do ulubionych

Dziewczyny...co na rozstępy???

29.03.07, 08:16
Dziewczyny poradzcie mi co używacie na rozstępy??? Zaczynają mi sie robić
brzydkie czerwone na piersiach i nogach, trzeba by je troche zwalczać, jak
najwcześniej, poradzcie co kupić, juz nawet o Vichy myślałam pewno ok 90 zł
ale jakby pomogło to juz wydam te pieniądze bo po ciąży niebedzie chyba
łatwiej niż teraz ;(
Obserwuj wątek
    • astarza78p Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 08:24
      Mi się w piewrszej ciąży też zrobiły na piersiach (no ale z małego B zrobiło mi
      się DD w porywach do E...), nic mi nie pomogło... smarowałam wszystko
      Johnsonem, teraz mam coś Zaji (koleżanka mi wysłała). Póki co nic mi się nie
      zrobiło, uff... Jednak z doświadczenia mojego i moich koleżanek sprawa wygląda
      tak, smaruj się owszem, ale jeśli w Twojej rodzinie kobiety miały rozstępy w
      ciąży, Ciebie to też raczej nie ominie...
      Pozdrawiam;-)
      • sylpal13 Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 08:44
        Generalnie słyszałam, ze ważne jest żeby skóra była dobrze nawilżona i
        natłuszczona, wtedy łatwiej sie rozciąga, ale też słyszałam o tym, ze to
        genetyczne.
        Ja smaruję piersi mustellą od 3 miesiaca ciąży, teraz jestem w 6 na razie
        rozstępów nie mam, choć to i tak na nie ejszcze zdaje sie za wcześnie. Brzuszek
        smaruję Kremem Gerber na noc i rano Fissan (oba w aptece) Gerber super sie
        wchłania, Fissan jest bardzo tłusty i długo sie wchłania, dlatego trzeba
        założyć cos co może sie pobrudzić, bo czekać aż się wchłonie nei ma co. A w
        którym jesteś miesiącu?
        • anulka-m6 Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 09:11
          u mnie juz 24 tydzień, a z tymi miesiącami to juz sie gubie hehe, zawsze cieżko
          to przeliczyć:]
    • aninka79 Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 09:38
      Rano i wieczorem smaruję się najpierw kremem Chicco Mamma Donna a na to oliwka
      Johnsona - piersi, brzuch posladki, skora jest super nawilzona, jak na razie nie
      mam zadnego rozstepu nigdzie. Uzywam tez Musteli kremu podwojnie dzialajacego
      przeciw rozstepom, w jednej aptece internetowej jest promocja 2 x 200 ml za 139 zl.
      • blanka0 Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 09:47
        MUSTELLA i tylko Mustella, stosuje od poczatku i mimo iz droga jak szlag nie
        zamierzam zmieniac. W poprzedniej ciazy tez stosowalam i zero rozstepow a była
        to podwójna ciąża.
        aninka w ktorej to aptece jest ta promocja????
    • ja-goda1 Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 10:09
      Ja w pierwszej ciaży dorobiłam się jednego rozstępu na lewym udzie, w dodatku
      zobaczyłam go dopiero po porodzie - dlatego dziewczyny, nie omijajcie też ud:)
      Potem już w czasie karmienia wyszły rozstępy na piersiach, ale te udało mi się
      zwalczyć, przynajmniej wyblakły.
      Teraz używam - Ziajki, Gerbera i galaretki Daxa. Ziajka i Gerber działają
      zapobiegawczo, mają fajną konsystencję i szybko się wchłaniają. Dax jest
      troszkę kleisty, ale to tylko wstepne odczucie, po wchłonięciu skóra jest
      gładka i napięta. Myślę, że Dax dodatkowo leczy rozstępy już nabyte - więc na
      pewno będę go używać po porodzie.

Myślę jednak, że pielęgnacja to jedno, a predyspozycje to drugie. W pierwszej
      ciaży smarowałam sie tylko oliwką - efekt jeden rozstęp na jednym udzie:P
      Koleżanka smarowała sie mustellą - a ma całe ciało pokryte rozstępami, łacznie
      ze skórą pod kolanami!!! Co nie znaczy, że nie trzeba walczyć, również z
      genami:)

Pozdrawiam,A>
      • aurinko Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 12:19
        Ja też uzywam galaretkę Daxa, ponadto balsam AA, wcześniej serum do biustu AA,
        generalnie bazuję na polskich kosmetykach i jestem zadowolona z efektów :-)))
    • lee_a Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 12:49
      a ja sie smaruje balsamem NIVEA, takim w granatowej butelce... nigdy nie mialam
      sklonnosci do rozstepow wiec moze i w ciazy mnie omina.
      • babajagaa Re: Dziewczyny...co na rozstępy??? 29.03.07, 13:28
        A ja smaruje uda,brzuch,posladki i piersi oliwka bambino za 8zl i nie mam ani
        jednego,jak beda mialy sie zrobic i to i tak sie zrobia niezaleznie od tego
        czym sie wysmaruje,mam nadzieje ze mnie rowniez omina.
        • malenkie7 do blanka0 30.03.07, 09:27
          Ja podwójne opakowanie Musteli kupiłam tutaj
          www.fabrykazdrowia.pl/go/_info/?id=1497
          Błyskawiczna dostawa, polecam ten sklep internetowy.
          • andzia84 Re: do blanka0 30.03.07, 11:55
            ja kupiłam oliwkę na rozstępy z rossmana za ok 9 zl a poza tym galaretkę daxa i
            na razie jest ok. Generalnie uważam że trzeba zacząć smarować jak jeszcze
            rozstępów nie ma, bo potem jak są to już ciężko się pozbyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka