joaska_29 18.04.07, 18:36 W sumie czuję się dobrze, jednak jak wstaję z łóżka strasznie mnie boli kość łonowa. Jak się juz rozchodzę wszystko wraca do normy. Czy któraś z Was tez ma tę przypadłość - jak temu zaradzić, dlaczego tak się dzieje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni_30 Re: 29tc- dolegliwości 18.04.07, 19:08 Ja też tam mam, nawet już zaczęłam sie martwić, że może coś jest nie tak. Ja mam takie odczucie, jakbym miała zakwasy w okolicach łona, prawie przy ujściu pochwy. Odpowiedz Link
ania_f1 Re: 29tc- dolegliwości 18.04.07, 19:52 Ja też tak mam i kurcze zapomniałam zapytac lekarza mojego czy to normalne, a następna wizyta za 2 tygodnie. Odpowiedz Link
kachna79 to chyba norma:( 18.04.07, 20:07 jak wspomnialam o tym ginowi to tylko pokiwal glowa... Odpowiedz Link
eljena Re: 29tc- dolegliwości 18.04.07, 20:23 Ja tez tak mam. I to juz od dluzszego czasu... Lekarz powiedzial, ze to jest normalne, ale musze brac dodatkowo magnez Odpowiedz Link
annullka Re: 29tc- dolegliwości 19.04.07, 08:42 chociaż ja zaczynam jutro 29 tc, to mam to samo, tzn ten ucisk, szczególnie przy wstawaniu z łóżka, biorę magnez, ale jakoś nie widze poprawy, u mnie gin tez powiedziała, że to noramlne i jeszcze mam szczególnie rano dość obfitą wydzielinę, noszę wkładki, może to po luteinie, która dostałam na twardnienie brzucha, mimo iż usg wykazało prawidłowa ilość wód płodowych i sprawdzono tą wydzielinę, że to na pewno nie wody, to jakoś się martwię, ale to chyba takie nasze życie, że już zawsze będziemy miały o kim myśleć Odpowiedz Link
lilianak1 Re: 29tc- dolegliwości 19.04.07, 09:38 Ból kości łonowej odczuwam od 26tc. Ból utrudnia mi chodzenie do tego stopnia że czasem muszę przystanąć. Rozmawiałam z lekarzem i on powiedział, że może tak być i że wiąże się to głównie z przesunięciem środka ciężkości. Pytał mnie też o wcześniejsze urazy oraz o wady kręgosłupa. Czasem trzeba założyć pas podtrzymujący, ale to chyba przy najgorszym wariancie. Jeżeli możesz pozwolić sobie na leniuszkowanie to wykorzystuj każdą chwilę. Mi pomaga leżenie na boku z jaśkiem między kolanami. Odpowiedz Link
curly2 Re: 29tc- dolegliwości 19.04.07, 09:46 Mi tez to bardzo dokucza - zwłaszcza jak wstanę. Śpię z poduszką między nogami i to też nie pomaga. A w poprzedniej ciąży pomagało... Odpowiedz Link
aurinko Re: 29tc- dolegliwości 19.04.07, 10:14 Ja tego nie odczuwam, ale zaczęły mi bardzo puchnąć nogi, w zasadzie budzę się już z opuchniętymi a prawa jest jakby zdrętwiała. Tabletki, które biorę pomagają, ale wolałabym ich w ogóle nie łykać. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: 29tc- dolegliwości 20.04.07, 12:33 Dzisiaj 29.3 tc. miałam jakies dziwne bóle, skurcze. Dostałam nospę, żadnych oznak skracania sie czy rozwierania szyjki. Albo dziecko tak się pcha albo odczówam to przez too, ze 1,5 roku temu miałam cesarkę. Podobno po cc macica wrażliwsza. Na "dole" to tak czuję jakbym miała czasami zakwasy, myślę, ze kości się rozchodzą do porodu i wszystko zreszta zaczyna się hartować. No teraz to już nam będzie coraz cieżej... Odpowiedz Link