Dodaj do ulubionych

29tc- dolegliwości

18.04.07, 18:36
W sumie czuję się dobrze, jednak jak wstaję z łóżka strasznie mnie boli kość
łonowa. Jak się juz rozchodzę wszystko wraca do normy. Czy któraś z Was tez
ma tę przypadłość - jak temu zaradzić, dlaczego tak się dzieje?
Obserwuj wątek
    • moni_30 Re: 29tc- dolegliwości 18.04.07, 19:08
      Ja też tam mam, nawet już zaczęłam sie martwić, że może coś jest nie tak. Ja mam
      takie odczucie, jakbym miała zakwasy w okolicach łona, prawie przy ujściu pochwy.
      • ania_f1 Re: 29tc- dolegliwości 18.04.07, 19:52
        Ja też tak mam i kurcze zapomniałam zapytac lekarza mojego czy to normalne, a
        następna wizyta za 2 tygodnie.
    • kachna79 to chyba norma:( 18.04.07, 20:07
      jak wspomnialam o tym ginowi to tylko pokiwal glowa...
    • eljena Re: 29tc- dolegliwości 18.04.07, 20:23
      Ja tez tak mam. I to juz od dluzszego czasu... Lekarz powiedzial, ze to jest
      normalne, ale musze brac dodatkowo magnez
      • annullka Re: 29tc- dolegliwości 19.04.07, 08:42
        chociaż ja zaczynam jutro 29 tc, to mam to samo, tzn ten ucisk, szczególnie
        przy wstawaniu z łóżka, biorę magnez, ale jakoś nie widze poprawy, u mnie gin
        tez powiedziała, że to noramlne
        i jeszcze mam szczególnie rano dość obfitą wydzielinę, noszę wkładki, może to
        po luteinie, która dostałam na twardnienie brzucha, mimo iż usg wykazało
        prawidłowa ilość wód płodowych i sprawdzono tą wydzielinę, że to na pewno nie
        wody, to jakoś się martwię, ale to chyba takie nasze życie, że już zawsze
        będziemy miały o kim myśleć
    • lilianak1 Re: 29tc- dolegliwości 19.04.07, 09:38
      Ból kości łonowej odczuwam od 26tc. Ból utrudnia mi chodzenie do tego stopnia
      że czasem muszę przystanąć. Rozmawiałam z lekarzem i on powiedział, że może tak
      być i że wiąże się to głównie z przesunięciem środka ciężkości. Pytał mnie też
      o wcześniejsze urazy oraz o wady kręgosłupa. Czasem trzeba założyć pas
      podtrzymujący, ale to chyba przy najgorszym wariancie. Jeżeli możesz pozwolić
      sobie na leniuszkowanie to wykorzystuj każdą chwilę. Mi pomaga leżenie na boku
      z jaśkiem między kolanami.
    • curly2 Re: 29tc- dolegliwości 19.04.07, 09:46
      Mi tez to bardzo dokucza - zwłaszcza jak wstanę. Śpię z poduszką między nogami
      i to też nie pomaga. A w poprzedniej ciąży pomagało...
      • aurinko Re: 29tc- dolegliwości 19.04.07, 10:14
        Ja tego nie odczuwam, ale zaczęły mi bardzo puchnąć nogi, w zasadzie budzę się
        już z opuchniętymi a prawa jest jakby zdrętwiała. Tabletki, które biorę
        pomagają, ale wolałabym ich w ogóle nie łykać.
        • a.zaborowska1 Re: 29tc- dolegliwości 20.04.07, 12:33
          Dzisiaj 29.3 tc. miałam jakies dziwne bóle, skurcze. Dostałam nospę, żadnych
          oznak skracania sie czy rozwierania szyjki. Albo dziecko tak się pcha albo
          odczówam to przez too, ze 1,5 roku temu miałam cesarkę. Podobno po cc macica
          wrażliwsza. Na "dole" to tak czuję jakbym miała czasami zakwasy, myślę, ze
          kości się rozchodzą do porodu i wszystko zreszta zaczyna się hartować. No teraz
          to już nam będzie coraz cieżej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka