asia19813 12.05.07, 10:33 Planuje zakup stanika, czy po porodzie bardzo się powiększają piersi i czy do porodu moga się jeszcze powiększyć. A może jeszcze poczekac z zakupem stanika do karmienia? Czy juz macie takie staniki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Stanik- rozmiar? 12.05.07, 10:54 Ja mam jeden "na później", kupiłam tanio na Allegro od producenta, nie jest jakimś extra hitem, ale dobrze dopasowany i lekko się naddaje. W razie czego dokupię większy u nich, a dwa mam takie na teraz, przypuszczam, że będą po porodzie za małe, bo już są w obwodzie na styk. Przy karmieniu pierwszego dziecka miałam biust o 4 numery większy niż przed ciążą i było mi bardzo ciężko, mam nadzieję, że teraz zatrzyma się przy obecnych rozmiarach - 2 numery większy. Odpowiedz Link
zu_zaq Re: Stanik- rozmiar? 12.05.07, 11:47 wczoraj rozmawiałam z panią ze sklepu dla ciężarówek. jeżeli chcesz biustonosz na teraz to przymierzając powinnaś tak dobrać rozmiar w obwodzie żeby zapiąć się na trzecią hawtkę i mieć możliwość poluzowania (do pierwszej hawtki). Biustonosz do karmienia kupuje się na miesiąc przed terminem porodu i trzeba go dobrać tak żeby zapinać się na pierwszą hawtkę i z czasem zmniejszać zapięcie w obwodzie (do trzeciej hawtki). nieciekawe jest to że te, które oglądałam (na teraz) mają miseczki z bardzo cienkiego materiału więc jeśli nałoży się na to podkoszulek lub cienką bluzeczkę -jak to latem- to całe brodawki na widoku. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Stanik- rozmiar? 12.05.07, 14:34 a widzialyscie jakies ladne stanili?? bo te typowe do karmienia to sam material jak kawalek szmaty a ja bym chciala zeby piersi jakos w nim wygladaly a nie jak dwa flaki.nie widzialam nigdzie choc troche usztywnianych miseczek. moze wkleicie mi jakies linki co do stanikow? Odpowiedz Link
astarza78p Re: Stanik- rozmiar? 12.05.07, 15:13 Stanik do karmienia niemoże być w żaden sposób usztywniany, bo piersi potrzebują "luzu". Przy nawale pokarmu, czy jak to się nazywa, hihi, musisz nawet spać w staniku i niewiem jak to sobie wyobrażacie w staniku na fiżbinach? Ja bym nie dała rady, głównie dlatego, że piersi są obolałe i istnieje możliwość powstania złogów, co jest BARDZO bolesne!!! Trudno drogie panie na bycie sexowną trzeba poczekać... ja kupoałam staniki w Galerii Mokotów, jest tam taki sklep dla ciężarówek, tylko niepamiętam nazwy... znalazłam sklep się nazywa Pępek Świata!!! Stanik musi być "rosnący" z piersiami, miękki i najlepiej odpinany z przodu. Jeśli stanik jest dobrze uszyty i skrojony to piersi nie wyglądaja jak flaki, trzeba poszukać i nie żałowac kasy, bo niewarto. pozdrawiam Odpowiedz Link
latortura Re: Stanik- rozmiar? 12.05.07, 15:21 astarza78p napisała: >Trudno drogie panie na > bycie sexowną trzeba poczekać...< hm...niby tak ale, gdy sie juz bedzie chcialo byc ta sexowna to moze byc za pozno, bo po noszeniu tych "szmat" moze juz nie byc czego ratowac ;( ja osobiscie kupie jeden tylko taki stanik, na czas zaraz po porodzie (no i na noc wlasnie), i szybko zamierzam zakladac normalny, dobrze podtrzymujacy, mam o tyle szczescie, ze jak do tej pory mieszcze sie w swoje fikusne, kolorowe staniczki (uwleibiam ladna bielizne), biust urosl mi moze o jakies pol rozmiaru, kolezanka mowila, ze sa ladne, dobrzez podtrzymujace dla kobiet po porodzie, rozpinane z przodu itd, musze ja zapytac o szczegoly, Odpowiedz Link
zabka1233 Re: Stanik- rozmiar? 12.05.07, 19:36 Ja nie kupuje stanika do karmienia mialam taki przy pierwszym dziecku i wcale nie byl fajny ( nie nalezal do tych tanich) dlatego kupie sobie jakis delikatny lekko usztywniany staniczk,a noc mam sportowy ktory zakladam juz od 4 miesiaca ciazy dla mnie super Odpowiedz Link
astarza78p Re: Stanik- rozmiar? 13.05.07, 09:32 mi podczas ciąży piersi powiększyły się z małego B do DD lub E i tak też było za pierwszym razem, i naprawde ciężko biust znosił stanik z usztywnieniem, więc teraz nawet o taki nie myśle, to wszystko indywidualna sprawa Odpowiedz Link
asia19813 Re: Stanik- rozmiar? 13.05.07, 11:00 ja chyba kupie nieusztywniany... chociaz może jeden taki drugi po porodzie dokupie usztywniany, cikawe jak piersi będą sie "czuły" w jedny i drugim, do tej pory nosze usztywniany Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Stanik- rozmiar? 13.05.07, 17:38 Ja pamietam swoj biust w normalnych stanikach do karmienia.Wygladal tragicznie zupelnie jakbym byla bez biustonosza.Nie mysle o fiszbinach ale moze jakis delikatnie usztywniany od dolu np.poduszeczkami?Przeciez taki stanik tez moze miec odpinana miseczke?Czemu nikt nie wymysli ladnych biustonoszy? Wtedy mialam zwyczajny,tani stanik do karmienia wiec moze te drogie sa ladniejsze?Ale z tego co sie orientuje to wszystkie sa mocno zabudowane. Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Stanik- rozmiar? 13.05.07, 18:07 Owszem na początek dobrze mieć miękkki stanik, poźniej można sobie w takim chodzić po domu czy spać ale nie wyobrażam sobie chodzenia w lecie, kiedy dobrze widać kształty pod cienkim ubraniem w flakowatym miękkim staniku. Bleee... Dziewczyny, które lubią ludzką bieliznę lub mają duży biust - sprawdźcie sobie biustonosze Alles na fiszbinach - zaczęłam nosić taki ze 3 - 4 tygodnie po porodzie - na początku tylko na wyjścia z domu, pózniej już cały czas. Teraz też noszę już te biustonosze, bo w normalnych się nie mieszczę. Są naprawdę super. Np: www.allegro.pl/search.php?string=alles&category=17285 Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Stanik- rozmiar? 13.05.07, 19:13 monika mowisz o takim??? rzeczywiscie ladny,a mozna go kupic w sklepie czy tylko przez internet? www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_prod&page_id=catalog&cat_id=150&mid=31&id=3966&page=0&sizeslt=0&sess_id=30cdaf79113c7c2274fdf74722d34100 Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Stanik- rozmiar? 13.05.07, 20:26 Właśnie taki mam biały i czarny - kupowałam w sklepie - w W-wie są na pewno w sklepach 9 miesięcy. Odpowiedz Link
rusa2002 Re: Stanik- rozmiar? 22.06.07, 11:20 Może się Wam przyda ten likn: www.melissa.com.pl Na zamówienie szyją staniki dla karmiących w oparciu o wzory zwykłych staników. W dowolnych wymiarach, więc można mieć stanik dopasowany specjalnie dla siebie. A jak się nie podoba, to można odesłać i zwracają pieniądze, albo szyją następny lepiej pasujący. Wzorów jest bardzo dużo i niektóre bardzo ładne. Wątek o stanikach tej firmy jest na Lobby Biuściastych: biusciaste.prv.pl Można poczytać opinie o poszczególnych modelach. Jest też wątek o piersiach podczas karmienia. Odpowiedz Link