a.l.a.s.k.a77 21.05.07, 10:33 Dziewczyny, od kilku dni w nocy dostaje dokładnie takich samych bóli jak przed miesiączką! Czy to są właśnie te skurcze przepowiadające?? Czy któraś miała lub ma podobnie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babajagaa Re: Ból jak przed @!!! 21.05.07, 10:36 Podobno skurcze przepowiadajace sa bezbolesne,ja czuje takie napiecie brzucha przy skurczach,to takie twardnienie calego brzucha,moim zdaniem lepiej jakbys zglosila sie do gina albo przynajmniej zadzwonila Odpowiedz Link
aurinko Re: Ból jak przed @!!! 21.05.07, 10:46 Mi ginekolog powiedziała, że można odczuwać skurcze przepowiadające (Braxtona- Hicksa), jeśli są odczuwalne, to mogą pojawić się bóle w krzyżu, bóle brzucha, pdobrzusza, jednak częściej występują skurcze Alvareza, prawie bezbolesne, towarzyszące nam przez całą ciążę. Odpowiedz Link
malenkie7 Re: Ból jak przed @!!! 21.05.07, 11:15 Mi lekarz powiedzial, ze od czasu do czasu moze mnie pobolewac brzuch, tak jak przed @, ale ze to bedzie raczej krótkie ćmienie, a nie silny bol. Nie bede oryginalna, lepiej zadzwon do gina. Odpowiedz Link
a.l.a.s.k.a77 Re: Ból jak przed @!!! 21.05.07, 14:07 Ten ból nie jest silny. Raczej jest to odczucie (lekkie ćmienie w dole brzucha) tak jakym miała dostać miesiaczkę. Mam na dniach umówioną wizytę więc popytam lekarza. Dzięki za Waszą pomoc:) Odpowiedz Link
m_k8 Re: Ból jak przed @!!! 21.05.07, 14:17 Ja mam podobnie. Wg mojego lekarza te bóle oznaczają rozsuwanie się kości miednicy. Przejdzie po porodzie dopiero :( Mam cały czas brać magnez (2x dziennie), ponoć bedzie lepiej. Odpowiedz Link
meniaaa Re: Ból jak przed @!!! 03.07.07, 09:22 Tej nocy obudzil mnie bol w podbrzuszu jak przed okresem.Czy ktoras z Was tez tak ma/miala?Co to oznacza? Odpowiedz Link
asia19813 Re: Ból jak przed @!!! 03.07.07, 09:25 podobno ciało przygotowuje się do porodu... tak mówiła położna, tez jakiśczas temu miała, ale ustąpiło, kiedy ja urodzę... Odpowiedz Link
meniaaa Re: Ból jak przed @!!! 03.07.07, 09:29 a na kiedy masz termin, ja na 21.07. Do tej pory pojawialy sie takie bole podbrzusza ale w nocy byly one wyjatkowo odczuwalne, az mnie obudzily. Czy mozna zarzyc na nie NOSPE? Odpowiedz Link
sylpal13 Re: Ból jak przed @!!! 03.07.07, 09:53 Mam takie bóle od jakiś trzech tyg, to skurcze macicy, która przygotowuje się do porodu, to normalny objaw, rozmawiałam z moją ginekolog. Co do nospy to zapytaj sie swojego lekarza, ja dostałam pozwolenie od tygodnia biorę nospe, mam jeszcze trzy tyg do terminu, ale myśle, ze powinnaś zapytać swojego lekarza i powiedz mu o tych bólach. Odpowiedz Link
agatka_1979 Re: Ból jak przed @!!! 03.07.07, 09:56 Mi teżsięczasem pojawiają takie bóle i mój gin tez powiedział, że to normalne, tak jak napisała sylpal13... mi dodał jeszcze, że dlatego w podbrzuszu, bo macica nie może się cała kurczyć, tylko zaczyna od dolnej części Odpowiedz Link
meniaaa Re: Ból jak przed @!!! 03.07.07, 09:56 tez mam wlasnie 3 tyg do terminu, dzis ide do lekarza to powiem o tych bolach Odpowiedz Link
burda3 Re: Ból jak przed @!!! 03.07.07, 10:10 Ja jestem na poczatku 37 t. i od jakiś dwóch tygodni mam takie bóle przedmiesiączkowe - lekarz powiedział,ze to normalne( oczywiście póki da sie wytrzymac ...) Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: Ból jak przed @!!! 03.07.07, 10:13 Też mi sie zdarzają takie bóle, najczęściej w nocy i wieczorami. Dziś zapytam ginekologa czy to normalne, chociaż Wasze posty mnie całkowicie uspokajają:) Odpowiedz Link
lipcowa_mama_2007 Re: Ból jak przed @!!! 16.07.07, 15:11 Też to mam (2 tyg. do terminu) i też mnie niepokoi. Mam nadzieję, że to nie zapowiada rychłego rozwiązania. Muszę wytrzymać do przyszłego poniedziałku (planowane cc). Odpowiedz Link
anneau Re: Ból jak przed @!!! 16.07.07, 15:28 ja też mam takie bóle i mój ginekolog mówi że to normalne. Luzik dziewczynki :) Odpowiedz Link